Igår sken solen över Göteborg

image92

Jag och prinsen var ute på liten shoppingrunda igår, vi köpte nya skor till oss själva, jag hittade en klänning  på rean och så köpte vi dörrkrokar till badrummet. Och födelsedagspresent till stora lillasyster som fyller fem år om lite mer än en vecka. Hon är stora tjejen nu!

Projekt på julklapp

Av min elaka styvmor (som inte är det minsta lilla elak) fick jag jättefint garn från Hedängens i grått och lila. Igår var jag nere på 2knit och köpte rundstickor, tänkte jag skulle prova detta lovordade redskap. Så nu har jag satt igång med mitt julklappsprojekt halsduk!

image91

På bilden ser det ut som det skiftar i grönt, men det gör det knappt alls, man ser det bara under lampan. Och det rosa garnet är mycket "rosare" på riktigt. Man ska inte ta bilder med mobilen i halvmörker med en halvtaskig golvlampa som blixt.

Tanken är att det ska bli en lång, glest stickad halsduk i grått med kanske ett par smala rosa ränder, och sen något rosa som kant. Kanske något virkat?? Jag måste lura på det lite.

Färdig julklapp

Av min mormor fick jag ett litet handarbetskit som skulle bli en såndär doftpåse man lägger mellan lakanen. Nu har jag knåpat färdigt, och det är tur att jag hann sy ihop påsen och fylla den innan mormor fick syn på baksidan. Jag säger då det :)

image90

Den luktar iallafall gott! Ja mamma, det luktar mycket lavendel om den.

Dagens tips

Så kommer vi till den sporadiskt återkommande punkten dagens tips.

Det riktar sig idag till er damer som lider av nickelallergi.
Om du ska gå ut på krogen och inte vill ha nån handväska med dig. Stoppa inte, jag upprepar, INTE  Zippotändaren i BHn, särskilt inte om den läcker lite. Du får blåsor som inte går bort på flera dar!

Shoppat

Igår när jag hämtade prinsen på jobbet ville han åka till Allum en sväng, och det kunde jag väl tänka mig att gå med på.
Väl på Allum visade det sig att han bara skulle kolla om dom hade blixt till våra telefoner på Teknikmagasinet, och sen var han så rar att han följde med både till Lindex och Zizzi! På Lindex hittade jag kostymbyxor som är matchiga med min väst, så jag kan bli sååå het precis när jag vill :) Och Zizzi hade 50% rea på massa favvisgrejer, så jag kunde inte hejda mig. Jag hittade ett par baggyjeans till, dock inte gröna den här gången, en fisktröja till fast i grönt och lila, och en täckjacka, modell kort som var mycket snyggare på än på galgen. Jeans 350 eller nåt, t-shirt 149 och jacka 250. Hallå! Kan det bli bättre?? Inte på Zizzi iallafall.

image89

I kanten syns munktröjan jag köpte när jag fick lön förra gången :)

Tillbaks på jobbet igen

Så var man tillbaka på jobbet igen. Kändes jättekonstigt att åka hit i morse, och ingeting blev bättre av att det var alldeles mörkt och kallt överallt. Jag fick vara själv nästan en timme innan någon kom :(

Förmiddagen har jag tillbringat med att skruva isär personsökare. Otroligt spännande eftersom jag är helt grön på området. Jag har iallafall inte förstört något än :)

Nu är julen slut!

Igår firade vi sista julafton, och vi hade såå mysigt med kidsen. Tomten kom och allt, så de var grymt nöjda :)
Jag är också grymt nöjd, fick en jätterolig eau de toilette, en ros och en gris till mitt pandoraarmband, och två stora härvor med garn. Ett ullgarn från hindås nånstans tror jag. Jag måste undersöka detta lite. En härva i lilarosa och en i grått. Jag vet inte vad jag ska göra med dom. Kanske ett par gossiga tossor.

Igår kväll gick vi ut alla rannebergsborna och broren, det var ganska kul på Hard Rock men sjukt roligt på Dancing DIngo. Jag gillar när det är knöfullt!

Halvvägs igenom julen

Nu är vi halvvägs igenom julandet, snart åker vi ut till kidsen.

Igår kom mamma och hennes man på förmiddagen, och så åt vi gott och gluggade och tittade på Kalle Anka. Sen åt vi det grymmaste julbordet. Jag fattar inte att vi lyckades så bra!

Efter det kom julkossan, som jag missade, för jag bytte om. Jag fick massa fina grejer, bla en bluetoothsändare till mobilen, så jag kan lyssna på musiken på mobilen i bilstereon, hur coolt som helst. Och så fick jag en jordglob som jag önskat mig i flera år!

Sen gick vi upp till granninnan allihopa och åt lite godis och delade ut fler julklappar, då fick jag en chokladfontän! Och så fick jag rökelse och stressbollar. Rökelsen låg i en jättefin ask.

Mysjul deluxe har det varit.

Så öppnade jag mitt kuvert från Ida, och nu har jag jättefina stickmarkörer!

Alla försvann!

Idag skulle vara min kupp-dag. Jobba järnet hela förmiddan, få bort allt, rymma lagom till lunch och hoppas nån tar posten. Nu är klockan 10.10 och en har åkt för att "fixa lite", en ska "bara byta ett däck" och den tredje ska på "läkarbesök". My arse!

Jaha

Vad ska jag sticka nu då? Prinsen önskar sig ett par vantar, men jag är inte jättesugen, och mamma önskar sig en sjal, men jag har inget garn och hon har inte bestämt hur den ska se ut. Jag känner mig väldigt ensam :)

Bebisskorna på svenska

Jag skrev häromsistens om de gulligaste små bebisskorna, och nu har jag äntligen översatt mönstret till svenska.

Bebisskor

GF = grundfärg
KF = kontrastfärg
R = rät maska
SBF= sticka både främre och bakre maskbågen (öka 1 maska)
PS = placera stickmarkör
S = stickmarkör
Ö = öka en maska genom att sticka bakre maskbågen i maskan innan
SSK = lyft en maska som du skulle stickat den rät, lyft en till på samma sätt. För vänster nål genom främre maskbågen och sticka ihop dem
2tills = sticka 2 maskor tillsammans
MA = maska av

Storlekar
Den mindre blir ca 3,25 tum (8,19 cm) lång och den större ca 3,75 (9,53 cm) från tå till häl

Obs. För att sy ihop, spara lite längre garnändar när du byter så du kan sy med dem.

Börja med sulan.

Med GF, lägg upp 31 (35) m
V1: 15 (17)R, PS, 1R, PS, 15 (17) R
V2: SBF, R till S, Ö, 1R, Ö, R varvet ut, Ö
V3: R
V4: SBF, R till S, Ö, 3R, Ö, R varvet ut, Ö
V5: R
V6: SBF, R till S, Ö, R, Ö, 3R, Ö,R,Ö,R varvet ut, Ö
V7:R
V8: SBF, R till S, Ö, 1R, Ö, 7R, Ö, 1R, Ö, R varvet ut,Ö (51(55 M, 5 rätstickade varv inkl uppläggningsvarvet)

Små bebisskor (nyfödd?)
V 9-18: R, ta bort S efterhand. (10 rätstickade v) Klipp garnet, lämna ca 20 cm att fästa med
Fortsätt med KF
V19: R
V20: 15R, *SSK* 5GGR, 1R, *2TILLS* 5 GGR, 15R
V21-23: R
V24: 10R, MA 21, 10R

Höger ?snöre?
V25: 10R, lägg upp 10M med två trådar KF, klipp andra tråden, lämna 25 cm att fästa med
V26-27: 20R
V28: MA 20

Vänster ?snöre?

V25: lägg upp 10M med två trådar, KF, klipp andra tråden, lämna 25 cm att fästa med, 10R
V26-27: 20R
V28: MA 20, lämna fästtråd

Större skor:
V9-20: R, ta bort S efter hand (11 rätstickade varv), klipp garnet, lämna 20 cm att fästa med
Fortsätt med KF
V21: R
V22: 17R, *SSK* 5GGR, 1R, *2TILLS* 5GGR, 17R
V23-25: R
V26: 11R, MA23, 11R

Höger ?snöre?
V25: 11R, lägg upp 12M med två trådar KF, klipp andra tråden, lämna 25 cm att fästa med
V26-27: 23R
V28: MA 23

Vänster ?snöre?
V25: lägg upp 12M med två trådar, KF, klipp andra tråden, lämna 25 cm att fästa med, 11R
V26-27: 23R
V28: MA 23, lämna fästtråd

Montering
Sy in de korta ändarna. Använd de längre ändarna till att sy ihop botten och hälsömmen. Använd ändarna på snörena till att göra knapphål, sy på knappar. Kolla på bilderna på den engelska sidan för att se hur knapparna ska sitta


Mina julvantar II

Nu är dom klara!!! Igår fäste jag dom sista trådarna, så det kommer bli en snygg jul :)

image86

Jag är så nöjd med mig själv, jag klarade att spegelvända den högra så det blev en vänster också

Bluetooth

Bluetooth är en vansinnigt bra uppfinning, nu kan jag hämta bilderna i telefonen direkt med datorn. Fast idag har jag glömt telefonen hemma! Ond bråd smärta! Och inte nog med det, jag bar två tunga lådor och sprang med långfingret före in i en lagerhylla, och det gör jätteont!
Jag hittade iallafall igår en av mina favoritbilder på mina syrror. I höstas var vi ute i nattlinnet och busade på garageuppfarten. Här sitter de bägge två i min bil

image88

FaceWarp

Jag har ett kuligt program till min fetgrymma telefon som heter Face Warp så här het är jag warpad:

image87

Mina julvantar

Nu har jag gjort hela ökningen för tummen, så snart kommer det roliga!

Hjälp!

Jag måste ha julklappstips till prinsen! Det är mindre än en vecka kvar, och jag har verkligen ingen aning. Jag hinner inte sticka nånting, och jag tror inte han vill ha nåt mer heller :)

Kille, 28 år gammal. Vad önskar en sån sig? Grejer till bilen är ingen idé, jag kan inget om vilka tv-spel som är coola, kläder är inte jättehäftigt, det köper jag varje år till både jul och födelsedag. Rakapparaten han vill ha kostar flera tusen. Jag är i en fetingknipa!!! Jag vill hemskt gärna ha en katt, men vi tål dom inte och han vill inte ha en naken :(

Nån som har grymmaste tipset?

Jag vill också ha en låda!

Jag hittade en jättefin låda av mormorsrutor här, och en sån bara måste jag ha! Spelar det nån roll om man stärker akrylgarn eller ullgarn?

Första kabelvanten

Första vanten som började som en strumpa är klar! Jag är sjukt nöjd med mig själv!
Och så har jag hunnit med en hemlig grej också, mer om den efter julafton.

image85

image86

Jag hoppas hinna färdigt innan julafton så jag kan vara lite julsnygg!

Jobbhappening II

Vi hade kul med jobbet. Jättekul. Jag kom sist i gokarten och kanske i bowlingen. hihi. Fast broren räddade familjehedern, tur för mig :)

Jag är oxe

Titta vad jag hittade på min funwall på Facebook (jag är motståndare till Facebook men jag kan inte låta bli)

TAURUS - The Tramp

Aggressive. Loves being in long relationships. Likes to give a good fight. Fight for what they want. Can be annoying at times, but for the love of attention. Extremely outgoing. Loves to help people in times of need. Good kisser. Good personality. Stubborn. A caring person. They can be self centered and if they want something they will do anything to get it. They love to sleep and can be lazy. One of a kind. Not one to mess with. Are the most attractive people on earth! 15 years of bad luck if you do not forward.

Jobbhappening

Idag är det en busy dag! Vi som jobbar på kontoret börjar klockan åtta som vanligt, medans teknikerna (min bror t.ex) kan komma vid elvakrokarna. Fusk!

Anyway, i morse hämtade jag smörgåstårta som skall avnjutas till lunch, men innan dess så ska jag till affären och lite andra grejsar, sen blir det go-kart, för att åka tillbaks till jobbet, göra sig vacker, ut och äta, spela bowling och vid den tiden har nog demonerna besatt oss :)

Illrosa!

Nu har väskan torkat, så nu ska jag bara sy ihop

image84

Att filta en handväska i tvättmaskinen

Igår tillverkade jag vårrullar till mig och prinsen. Åååh! Jag är fetgrym på att laga mat :) Men, jag hann äta nästan en hel vårrulle så ringer min onda arbetskamrat från Tranås där han jobbar för tillfället. Klockan var halv åtta. -Hinner du köra ner till jobbet och lägga en kabel i ett kuvert och köra bort det till Kruthusgatan innan klockan åtta? Jag kastade mig i Morran och gjorde en heroisk insats. Åtta minuter i åtta låg brevet på lådan. Nämnas bör att jag bor i Angered och jobbar i Olskroken. Fast dom tömde inte lådan förrän halv nio så jag hade egentligen inte behövt stressa alls. :(

Anyway, det var inte poängen. Monica, hjärnan bakom Detta är inte en stickblogg, var så snäll och skrev hur man filtar i tvättmaskinen. Så igår när jag kom hem var jag ju alldeles uppspelt av matbrist och bilkörande, så då kom jag på den fantastiska idén att idag, idag är det dagen för filta i tvättmaskinen. Sagt och gjort. Jag tog min lilla väska och min Ldb dusch under armen och promenixade ner till tvättstugan, och där stod en maskin och bara väntade på mig. In med väska och en ordentlig klick duschcreme, och en klick till i tvättmedelsfacket också. Sen var det bara att gå upp igen och vänta. När jag kom ner igen insåg jag att jag kanske kunde sparat lite på tvålen... Skum kvar i hela tvättmaskinen och skum i hela avloppsrännan bakom maskinen. Så jag fick köra maskinen tom en gång :)

Jag tyckte maskinen varit lite väl snäll mot väskan, så jag "efterfiltade" lite hemma i grovköket sen. Men nu hänger den i torkskåpet och väntar på att jag ska komma hem och montera, så ikväll blir det nog handväska av. Den kommer bli så fiiin!

Morran har fått julkänsla

Titta vad fin hon är!

image82

Kossorna i bilen, och särskilt den på bild, är jätteglada över sin vackra gran

Godis

Igår var mamma i stan! I vanliga fall bor hon i Västerås, men i helgen har hon och hennes kompissor gjort Öxabäck osäkert. Så igår var hon hemma hos mormor, och då träffades vi där och myste lite. Jag fick värsta lax- och räkrullen till förrätt och sen helstekt fläskfilé med grädd (?) stuvad svamp och potatisgratäng. Mumsich!

Sen var det dags för godisgöra, mamma satte igång kolakoket medans jag gjorde så gott jag kunde med fudge. Kondenserad mjölk ser verkligen jätteäckligt ut.

Vi hade så mysigt, drack ett par glas vin och skrattade lite åt varandra.

Tovning à la Vilda Västern

Jag var ju på 2Knit häromdan och föll handlöst för ett ceriserosa ullgarn. Jag är sjukligt förtjust i handväskor, och det sista har jag varit lite nyfiken på att tova. Sagt och gjort, jag köpte sex nystan garn, en 9mm virknål och gick hem och började virka på min väska. Det var inte alls så enkelt som jag trodde. Allt måste ju vara en halv gång så stort, eftersom det krymper. Jag virkade färdigt min påsväska, gjorde en liten lapp till mobilficka och en lite större lapp till andra prylar. Idag är jag hos min bror för att baka lussekatter, och så blev jag lämnad själv här en stund när han skulle repa med bandet.
Perfekt tänkte jag, då kan jag ju passa på att tova lite.
Hur tovar man då?? Ööhh.. kanske jag skulle tänka på. Jag har hört att det går att göra i tvättmaskin, men nån sån har ju inte brorsan!? Men, jag tog hett vatten i handfatet, hällde i lite Ldb duschcreme (jag vill ju inte att min väska ska lukta blött får eller?) och började gnugga. Jag tror faktiskt det funkade!
Här är den färdiga lappen:

image79

Mina händer är rena. Helt rena. Dom är sådär hala som dom är när man grejat med klorin. Välskrubbat :

image80

Jag råkade göra en liten olycka på brorens golv. Hoppas det är ok >:-)
Han sa att det bara var att köra!

image81

Jag tror jag tovar väskan hemma...


Varför är ingen gravid?

För snart tre år sen så var alla gravida, granninnan, prinsens syster, två andra kompisar och min lilla lillasyster var på väg. Och några barn till... nästan alla födda första halvan av året. Och nu, när jag hittat det gulligaste bebissko mönstret, då är INGEN gravid. Svikare!!!!

Mitt nya projekt fortsättning

Igår närjag hämtat prinsen på jobbet åkte vi till 2Knit. Vilken butik. Åh, dom har verkligen förstått det hela. HOn som hjälpte mig kunde en hel massa, och jag kände mig inte som en idiot även om jag ställde 1000 konstiga frågor. Och jag har aldrig varit i en garnaffär där man har internet i butiken :)  Så nu har jag köpt garn till mina fuskkabelstickade sockar, orange alpacka om jag inte minns fel, och ett tokillrosa bamsegarn också i ull som jag ska virka en väska  av och tova i tvättmaskinen sen. Men jag glömde fråga hur man tovar. Jag blir nog TVUNGEN att gå tillbaka till garnaffären igen. Moahahahaha. Saken blir inte sämre heller av att jag har kanske max fyra minuter att gå dit från jobbet. mohahahahahaha igen :)

image78

Visst ser det ut  som riktiga små kablar :) Egentligen tycker jag kabelstickat är very tidigt 90-tal, men det verkar så roligt så jag måste nog testa det sen. Syns kablarna om man kabelstickar och sen tovar? Nån som vet?

Och mamma: Jag har inget MedMera kort. Men jag har faktiskt ett ICA-kort. Men jag tror det är större tantvarning på mitt stickande ;)

Barn/tonåring/vuxen/tanttest

Detta roliga test har jag stulit från Pumans dotter

Barn:

( X) jag älskar tv-spel
( ) min favoritglass är dajm
(X ) jag föredrar hårda paket
( ) jag bor hemma hos mina föräldrar
(X ) jag tycker om tecknade filmer
( X) min favoritsylt är jordgubb
( ) jag tycker att pussar är äckligt
( ) jag tycker att Tobbe Trollkarl är rolig
( ) jag vet inte vad "sitt still" betyder
(X ) jag har ett gosedjur i sängen

Summa: 5 / 10

Tonåring:
( X) jag svär ofta
( X) jag festar minst en gång i månaden
( ) jag tycker det är coolt att bli full
( ) Jag har finnar
(X ) jag ogillar barn
( ) jag önskar mig pengar i födelsedagspresent
( ) jag har en kondomsamling
( ) jag kan inte vistas ute utan smink
( X) jag ogillar ansvar
( ) jag sover helst längre än till kl 11 på morgonen

Summa: 4 / 10

Vuxen:
( X) jag vill ha/har barn när jag blir stor!
( ) jag tittar alltid på aktuellt
( X) jag önskar mig saker till hemmet
( ) jag vaknar kl 8-9 utan väckarklocka
(x) jag tycker om äggula
( ) jag är gift
( ) det bästa med julafton är att släkten samlas
( ) jag tittar alltid på melodifestivalen
( ) när jag lyssnar på radio så hör jag på P4
(X ) jag storhandlar

Summa: 4 / 10

Tant:
(X ) jag tycker om att lösa korsord
( ) jag har gråa hår
( ) jag har mycket rynkor
( ) jag lagar mat varje dag
( ) jag bjuder bara hem folk om det är riktigt städat hemma hos mig
( ) det första jag kollar efter i tidningen är dödsannonserna
(x) jag förstår mig inte på dagens ungdomar
( ) jag har barnbarn
( ) jag blir gladast av mjuka paket
( X) jag tycker om kokta grönsaker

Summa: 3 / 10

Barn = 5
Tonåring = 4
Vuxen = 4
Tant = 3

Jag verkar inte riktigt vara tant iallafall :)

Mönster på stickad minisocka

Om du nån gång får för dig att sticka pyttesmå raggisar. Det är såna här jag har till min julkalender!

r = rät maska
a = avig maska
2 tills = sticka ihop två maskor
ödht = lyft en maska från vänster till höger sticka, sticka en maska, lyft tillbaka den lyfta maskan över den stickade

lägg upp 7 x 4 maskor på strumpstickor 3mm
sticka tre varv resår, 1r 1a
sticka 10 v slätstickning (bara räta)

dags för hälen

hälen stickas på hälften av maskorna fram och tillbaka (14 maskor)
sticka 12 varv slätstickning (1v r, 1v a) lyft första maskan på varje varv
sticka 9 r, ödht, 1r
vänd, lyft första m, 5a, 2tills, 1a
vänd, lyft första m, 6r, ödht, 1r
vänd, lyft första m, 7a, 2tills, 1a
vänd, lyft första m, sticka varvet ut
ta nu upp 6 maskor på sidan av hällappen och sticka vidare på de två stickorna som är till ovansidan av foten. När du kommit runt till andra sidan, lyft 6 maskor till
när du kommer till de två sista maskorna av de första 6 du tog upp, sticka 2tills.
när du kommer till de två första maskorna av de sista 6 du tog upp, sticka ödht
fortsätt med minskningarna på samma ställe tills det är 7 m / sticka igen.
när du stickan 12 v efter hälen är det dags för tån.
varvet börjar mitt bak.
sticka 1 & 3: sticka tills det är 3m kvar, 2 tills, 1r
sticka 2 & 4: 1r, 2 tills, sticka stickan ut
sticka 2 varv r
gör ihoptagningarna igen
sticka 1 varv r
ihoptagningsvarv
sticka 1 varv r
gör ihoptagningar varje varv tills det är 2 maskor på varje sticka. Klipp av garnet så du har en fästbit kvar. dra garnet igenom maskorna som är kvar, dra åt och fäst alla lösa trådar.

Nu har du den raraste lilla sockan!

Mitt nya projekt

Igår blev jag färdig med den första randiga strumpan, men jag har en känsla av att det aldrig kommer bli en strumpa nummer två...

Jag tänkte att jag skulle gå till garnaffären och köpa riktigt garn istället. Och sticka ett par riktiga fina sockar till mig själv. Så det kommer bli fuskkabelstickade "more fun than cables" sockar. Fast jag har inte riktigt bestämt färgen än. Men det tänkte jag damerna på 2Knit kan hjälpa mig med.

Kidsen // SinterKlaas

Igår var jag och prinsen och passade kidsen (kidsen är mina småsystrar) för att pappa spelade pingis och elaka styvmor är i HongKong. Då passade jag på att fotografera julkalendern jag broderade till syrrorna förra året.
Ni kanske förstår varför jag valde att sticka en till mig och prinsen. Korsstygn är jobb!!!

image77

fast det är bara ett par stygn som är fel på hela, och man ser det inte om man inte vet om det. *nöjd*

Inatt hade SinterKlaas varit hemma hos oss. han hade lämnat en maglite till mig och en swiss army mini till prinsen. alla är så glada :) och så hade vi fått chokladbokstäver från Holland också!

(fusk)chokladtryffel

Idag var vi på Målgården och åt lunch (som nästan alla andra dagar). Jag åt kokt sej med äggsås (det skulle vart torsk, men kocken hävdade att fiskgubben levererat fel, vilket jag har liiiite svårt att tro). Hur som helst. Jag gick till kassan för att lämna fram min lunchkupong, och vad såg jag väl där om inte ett helt torn med tryffel!! 55 buckaleros för 600 gram tryffel (200 g i varje kartong, 55 pengar för tre). Tror du jag kunde hejda mig? Tror du jag sitter på kontoret och myser med en kopp kaffe och tryffel? Mums!

Idag ska jag och prinsen passa kidsen, bara prinsen hinner laga min bil. Han har köpt en ny drivaxel till Morran, för drivknuten var kass och antagligen helt full med grus...

365-dagarspresenten till Ida ska skickas idag, jag stoppade den i kuvertet igår, men jag har inte riktigt kommit iväg till brevlådan än. Men nu är det på g iaf.

Present från prinsen

Prinsen har jobbat i helgen, så han har varit ledig hela dan i solen idag, och ska vara det imorgon också.

Så, medan jag var på jobbet passade han på att åka till Tjörn och hälsa på sin syster och systerson. Och när han ändå var där så stannade han till i Stenungsund och köpte en hund till mig! Inte en riktig, en i silver. Som passar på mitt armband jag fick i 25-årspresent

image76

Från vänster till höger:
-Flodhäst, från prinsen för att jag är söt men aggressiv
-Blue Moon, på min 25-årsdag
-Hund, från prinsen för han säger att jag är den gulligaste
-Födelsedagstårta, på min 25-årsdag
-Krysofras, min månadssten (jag VET)
-Pussfisk, på min 25-årsdag
-Slingerring, delar av en försenad treårs-(tror jag)present. Det var ett par örhängen som inte passade som blev ett tillgodokvitto som blev en grej till armbandet

Jag är så glad för mitt armband, det enda jag är lite ledsen för är att jag inte har 100% koll på vilka berlocker jag fick av vem när jag fyllde år. Mamma, mammas man, pappa, elaka styvmor, mormor... alla i en salig röra... Nån av er som vet?

Jag hoppas inte tomten glömt att jag fick ett sånt fint armband.

Fiskgratäng

Idag har hela VIP styrkan på jobbet ätit lunch ihop. Jag kände mig också ganska VIP, eller vad sägs om VD, styrelseordförande, marknadsansvarig, serviceansvarig och så jag då, som faktiskt är befodrad till logistikansvarig :)
Nä, så häftiga är vi inte, men vi åt värsta goda lunchen på La Gondola. Fiskgratäng på planka. Fisken var lite övergjord, men såsen var grym. Så nu låter min stackars make som ett helt tröskverk. Det var längesen den gjorde det... Blubb blubb

Sophuset

Titta vad långt dom kommit nu! Bilden är stulen från Sang. (fast jag har retuscherat lite =)

image75

Fast i morse var det full kalabalik, då hade dom nog kommit  längre. Vet inte när Sang tog bilden.

Nytt projekt

Nu har jag virkat lite några dagar, bland annat en grön drake. han är ursöt och behöver ett nytt hem. Nån som känner behov av en neongrön drake? han är utan namn, utan land och utan familj.

Men så tröttnade jag lite på att virka, jag har ju inget bomullsgarn hemma så jag kan inte virka något användbart.
Så nu har jag börjat på ett par nya sockar till mig själv. Svart, orange, lila och grönt. Dom kommer bli sååå heta :)

I julkalendern!

I lördags var det ju första december,  och då började jag och prinsen på vår fina julkalender! Första dagen gjorde vi lite speciell, prinsen har ju aldrig haft nån julkalender innan, förutom en såndär köpechoklad.
Jag fick ett jättegulligt mobilsmycke:

image73

Det blinkar helt hysteriskt när det ringer, hur gullig som helst. I prinsens del av strumpan satt det bara en extra klädnypa och ett långt presentsnöre som försvann ner bakom soffan. Där däremot stod en hel flaska med kaffesirap med Irish Cream smak. Igår och idag har jag fått små påsar med ko-kolor och lite smått och gott. Nästa stora happening är på torsdag, då är det Sinter Klaas!

Batterier // S-Noder

Det är helt sjukt vad mycket 12 V batterier väger.

Före:
image71

Efter:

image72

jag flyttade 390 kilo batterier på förfärligt kort tid. Om inte min skinnkostym hade varit alldeles för stor hade jag visat bild på mina svällande biceps också ;)

Uppdatering: Nu har jag svingat  204,6 kg S-Noder också (ja, jag har vägt kartonger för att visa för mig själv hur övermänskligt stark jag är. En kartong med 12 i väger 18,6 kg)

SinterKlaas har kommit till stan!

Jag trodde aldrig det skulle hända att Sinter Klaas kom till Göteborg innan han kom till Holland. Men, igår kom han till de holländska barnen i Folkets Hus i Backa.

Stora lillasyrran väntade på honom tålmodigt och åt snällt lite godis och målade innan den store mannen kom.

image69

Lilla lillasyrran hade tagit på sig sin Piet- hatt ( en Piet är Sinter Klaas's medhjälpare, han är alldeles svart och har röd mun. När han är en färdig Piet får han en fjäder i sin hatt).
image70

Här visar lilla lillasyster storebror (min bror också) vilken fin Playmobilglassbar hon fick av Sinter Klaas.

image68

De hade ordnat jättefint för oss, vi fick massa godsaker från landet i söder och det sjöngs massa julvisor som jag bara förstod när de sjöng om tomten (SinterKlaas) eller en häst (paard tror jag det stavas). Jag är kass på holländska :)

Grejen med vår familj är att det är ordnat så fantastiskt att pappas fru (elaka styvmor) är från Holland, så bägge småsystrarna pratar och förstår, och jag och broren har fått en familj till, fast de flesta av dom bor långt bort.

Detta har gjort att förutom familjen har vi fått flera nya roliga traditioner.

Vi firar julafton två gånger (plus SinterKlaas den 6e december), för vi firar julafton som vanligt och sen firar vi julafton en gång till på juldagen med kidsen.
Vi gratulerar varandras familjer också när nån fyller år. Det är roligt.
När barnen fyller år får de en fin papperskrona med siffror på.
De äter massa goda kakor och sånt i Holland som familjen där köper med sig till familjen här.
Det finns hur mycket god mat som helst. Holländska köttbullar är kanoners, Roekwurst är sjukt gott, skall dock serveras med grönt potatismos och skysås. och sen får vi inte glömma Nasi Gorengmixen. Mums!!!

Så här ser SinterKlaas och Pietarna ut:

image74
bilden är från Supersint.nl

RSS 2.0