Bror och syster

Sitter och kollar på bilder från när mina systrar var mindre. Här är broren och lilla lillasyster. Det är en av de skönaste bilder som tagits.

image50

Dracula

Här är jag från Halloweenfesten, bilden stulen av Granninnan.

image49

Provanställning / sockstatus

Idag är min sista dag som timanställd. Imorgon ska jag prata med ekonomidamen här och höra vad man kan med att begära i lön. Om jag ligger på 90 i timmen nu, vad behöver man då i månadslön för att få minst detsamma? Nån som vet? Och hur blir det nästa månad, får jag både månadslön och timlön då?

Sockstatus: 4,7 av 24

Dagens lunch

hade prinsen komponerat, bestod av vulgokubbe, wokgrönsaker och potatis. Vulgokubbe är pannbiff med chevre i. Mums! Prinsen hade tillåmed rosastekt den bara för mig!

Jobb!

Nu verkar det som ljuset har kommit in i mitt liv! Pratade med chefen idag, och nästa vecka skrivs det papper på provanställning! Tjoho! Heja mig!

Säg hej till Herr Bäver!

Titta vilken fin ny vän jag fick av granninnan igår!

image48

Den håriga lurven bakom är prinsen, honom har jag haft i flera år. Han är också fin.

Helgens bravader!

I lördags var det Halloweenparty kombinerat med födelsedagskalas för granninan. Jag var vampyr med tänder, smink, cape och hela köret. Bild kommer. Så igår var jag lite trött, men jag kunde ändå masa mig iväg till Willy's och storhandla. Jag k ände mig sååå duktig. Så var jag på Bauhaus också, för jag håller på att sticka en julkalender till mig och prinsen som består av 24st miniraggsockar. Dom är så söta så m an dör, men jag måste snitta på strax under en om dagen för att hinna färdigt. Nu har jag nästan gjort tre. Jag och granninnan åkte till Saigon cash också, typ orienthuset men med mest östasiatiska matvaror, så jag köpte lite miso, nudlar och oystersauce. Mumsisch!


Dagens fakta

En hemlös har i snitt åtta färre tänder än andra svenskar. Hört på P1 idag.

Jag har unnat mig :)

Igår var jag så glad när jag skulle hem från jobbet så jag var bara tvungen att åka till Allum en sväng. Jag ska ju vara vampyr när jag ska på granninans födelsedags-halloween-party. Först hittade jag värsta heta skjortan på Zizzi. Den hade kostat 400 buckaleros, den reades på 199 men jag fick den för 179 eftersom jag kan sy i en knapp själv, och det var den sista L dom hade. Sen struttade jag vidare och hittade en svinsnygg svart väst på Lindex, jag kommer bli den fetgrymmaste vampyren :) nu ska jag bara tillverka ett krås till en skjorta jag hittade. Hur gör man ett krås? Nån som vet??

Jag har kommit på en nasty grej!

Där jag jobbar finns två toaletter. Brevid varann. Jag trodde man åtnjöt ett visst mått av privacy på toaletten, men idag när jag satt där hörde jag att nån annan gick in på toaletten brevid. Jag kunde lika gärna suttit brevid toalettstolen. Jag hörde typ när han drog ner dragkedjan. NASTY! Tänker inte folk när de bygger toaletter???? Nu går jag bara på toa när ingen annan är där.

Var hos kuratorn idag också, hon tyckte mitt godis- och kaktrix var bra. Konstigt vad lite jobb kan göra för välbefinnandet.

Min mysse är förresten klar, bild kommer, men jag har inte frisyr som tillåter mössa idag. granninan hävdar att jag ser ut som ett blåbär ;)

påpetaren är tillbaka!

När jag var ett litet barn så hade jag en påpetare, men jag har inte sett det nånstans och tänkt att det var väl ute då, men nu! Påpetaren har fått revansch i samhället!

jobb igen

Ungefär nu hade jag tröttnat på att läsa min egen blogg, jag skriver ju bara om jobb. Men innan jag slutar med det för idag, så måste ni bara se hur cool jag är. Detta är min nyckel så jag kommer in överallt. Jag fick välja kod själv :)
image46

Den röda grejen är det som är nyckeln. Snöret är i guldfärg, för den där extra touchen av glamour när man är instängd på ett lager :)

Nog om det. I morse när jag kom ut till Morran såg hon ut som hon fått en rysning. Det var sån där mjuk fast taggig frost, så det såg ut som hela Morran hade ståpäls! Det gick inte att få nån fin bild, men så här såg det ut när jag var på väg till jobbet, alldeles vitt på marken, fast det var inte snö. Vi håller inte på med sån på västkusten.
image47

Jag lyckades inte äta onyttigheter på hela dan igår. Nu ska jag försöka idag med. Jag känner att jag planerade sådär, jag har en halv rulle Center som ligger på vardagsrumsbordet och räcker ut tungan åt mig. Och en halv påse chips i skafferiet, som förvisso har stått där typ en vecka, men den räcker ändå ut tungan åt mig när jag öppnar.

Jag börjar få svår abstinens efter min granninna, tror jag ska gå och hälsa på henne ikväll. Om hon är hemma. Jag har inte träffat trollet på länge heller, jag kommer alltid när hon somnat :(

Jag tänkte åka och hämta mina vinterdäck också, det ser ju ut som om det kommer behövas, men jag har inte tid! Jag kanske kan ringa pappsen och kolla hur han har lunch på dagarna, så kanske jag bara behöver åka till hans jobb!

dagens lunch

Igår gjorde prinsen lunchlåda till mig, så jag fick pannbiff med gopotatis (ugnsbakade potatisbitar) och sås. Han lagar så god mat!

Idag har jag varit ensamsjälv på jobbet större delen av dan. Det är sååå tråkigt så det framstår som ett fullgott alternativ att sitta ute på trappan och kedjeröka. Men det ska jag inte. Jag ska packa upp en låda till broren. Och sen ska jag bygga ikea-stommar. Om inte posten hinner före.

Igår när jag låg och funderade en stund på soffan kom jag på vad mitt nya delmål är. Det är inte alls att gå ner ett kilo eller tre kilon som jag har trott att ett delmål ska vara. Det är att inte äta godis eller bullar på en hel dag. Sen är nästa mål två dagar osv. Det känns som en rimlig förväntning på mig själv. Lycka till mig själv!

Nu ska jag skära upp paket :)

måndag!

Tjoho vad roligt!
Jag vaknade 20 över sju (det är då det är tänkt att vi ska åka hemifrån), tokspeedade upp, på damrummet, på med kläder gjorde några mackor till mig och prinsen samtidigt som jag försökte få grodan i sängen att vakna och bli en prins igen. Jag tror inte nån av oss var på hugget. Men, som den rallykvinna jag är hann prinsen till jobbet mätt och glad, och dessutom i tid. Jag däremot var ett par minuter sen, eller sen och sen, jag har egentligen ingen tid. Men åttaekot var inte slut när jag stängde av bilen.

När jag kom fram mötte jag broren i dörren, kul att se honom, men han skulle till mässan, så han var smått stressad. Han sa att han gjort kaffe, men han hade glömt att sätta på timern så nu får jag vänta i flera minuter till. Urk!

Mina nya vantar är klara, jättegossiga var dom i morse, Morran har ju massiv växelspaksknopp som fingrarna typ fryser fast på. men inte idag :)

image45

Det kan hända jag får ta upp toppen och förlänga dom lite, men jag får gossa in dom och kolla först.
Nu ska jag hämta kaffe och ha en fantastisk dag!

Min bror

Alla som känner mig vet att jag är löjligt förtjust i min bror. Nu har han fixat coolfaktorn för lång tid framöver. Han har köpt sig en Hammond.
image44

Här står den och ståtar efter jag, prinsen, broren och brorens kompis kånkat upp den för trapporna (jag hejade mest på). Vet faktiskt inte om det är en han eller en hon, fick ingen direkt känsla. Mer en känsla av stor personlighet. Alla mina, prinsens och brorens käraste ägodelar är namngivna. Min bil heter Morran, prinsens heter Helge, folkorna heter Greta och Fräulein, brorens basar och gitarrer heter bl.a Stella och Jasmine, det finns fler, men jag har inte riktigt koll på alla kvinnor i hans liv. Jag tycker det är ett ganska trevligt sätt att ursäkta sin fascination för döda ting. Vi döper dom och skapar en relation. Vacker tanke :)

Dagens recept

Idag var jag svinhungrig, så jag lät mig inspireras av matberedaren :)

Snabbaste, nyttigaste och billigaste kycklingsoppan

Du behöver:
  • En halvstor bit vitkål
  • En skalad gul lök
  • En halvfrusen kycklingfilé
  • En burk skivade champinjoner
  • Två kycklingbuljontärningar
  • Torkad koriander
  • Torkad ingefära
  • Sesamolja
  • Kikkoman
  • Chiliflakes
  • En fyrkant nudlar
  • En skvätt Sweet Chili Sauce
Sätt på skivtillsatsen på matberedaren, stoppa ner vitkål, lök och kyckling så det blir fina skivor och strimlor. Stoppa det hela i en kastrull. Bryt nudlarna så de blir lite kortare. Lägg på allt annat, vänd runt lite, täck med vatten och koka tills det är klart. Mums! Och dessutom är det gratismat = du kan nästan äta tills du spricker utan dåligt samvete!

Huvudvärk

Idag har jag ont i huvet. Jag bråkade lite med prinsen igår, så jag sov inte så mycket inatt, och sen tog vi finalrundan i förmiddags. Men nu har vi löst det så det är glömt. Hoppas jag.

Vi har varit på Freeport och köpt föllsedagspresent till granninnan. Hoppas hon kommer bli glad.
Vi ska dit på Halloween/födelsedagskalas nästa helg. Vad ska man klä ut sig till som inte kostar för mycket? Jag  slängde min spökdräkt när vi flyttade hit :( I värsta fall får jag väl klä ut mig till näcken ;)
Ett trix är att köpa huggtänder och bli vampyr. Undra om jag har vitt puder... Det kan bli coolt. det blir det nog. Kan man dricka grogg med löständer?

Nu har jag tinat köttfärs. Jag och prinsen ska till granninan och familj och äta tacosar. mumsisch!

Mitt roliga jobb!

Tänk att ha ett jobb där man får sitta med IKEA's köksverktyg halva dan :) Jag har haft jätteroligt. Och så har jag fått göra viktiga saker som att beställa broschyrhyllor och kantlister. Coolt som bara den!

Nån som har nåt kul tips på vad jag kan sticka? Eller virka? Jag lider av total inspirationsbrist. För tillfället stickar jag lite halvt om halvt på pulsvärmare som jag bara gör för att kolla om hålen blev större om jag vände på omslagen. Sen ska jag dra upp det igen. Jag vill ha nåt roligt mönster som inte är för svårt. Jag får powerbloggsurfa lite ikväll och kolla.

Dagens sms

"Välkommen i Bäverfamiljen! Önskar Möm"

Jag fick det av mamma och kom på att det låter lite nasty om man inte vet vad hon menar :) Jag har inte blivit tokfeminist.

Växlande per automatik

Jag har lärt mig köra automat! Jag var jätteduktig ända tills den ene sa vänster och den andre höger. Då både kopplade och bromsade jag, och killen bakom blev väl sådär nöjd. Fast mest synd var det om pojkarna inne i bilen, det var tur att dom satt fast :) Fast killen bytte bort bilen sen, så nu blir det inget mer köra automat-Mercedes. Men nu kan jag det iallafall.
Han bytte till sig en etanolkonverterad Saab 9000 Turbo. Den var ganska cool, fast dom är himla stora. Han var lite tveksam till det där med etanolen, så han stod och tjatade med den här stackars killen hur länge som helst, och det var svinkallt, och sen bestämde han sig för att tänka på saken ett tag. Så vi åkte från Bollebygd där vi hade mött honom och kom ut på 156an, och då bestämde han sig för att ha bilen, så vi fick åka till Borås, och då skulle det pratas en stund till, drickas lite kaffe på Statoil och skruva ur stereo, steg och låda och sånt. Så hela bilbytarturen tog från fyra på eftermiddagen, då åkte vi från Kållered, tills strax innan tio när vi var tillbaka i Hällesåker. Men det var en mysig tur även om det var kallt.

När vi kom hem igår släppte prinsen mig på vändplatsen, så gick jag upp, micrade min thaimat från lunchen (shit va gott förresten, nudelwok med jordnötter och grejer), åt, skrev i min bra-bok (två rader tror jag det blev), tittade på min vanliga läsbok (skulptrisen heter den) samtidigt som jag stängde ögonen. Jag var helt slut :)

Inte nog med att jag är trött på kvällen, jag hade jordens träningsvärk i armarna igår, och idag har jag lite i ryggen. Det är tungt med lagerarbete. Igår märkte jag om lådor, det går fem lådor i en kartong och det fanns kanske 15 kartonger. En kartong väger kanske 20 kilo, så det blev ganska många runt-och-tillbakaflyttningar innan jag hade öppnat alla och skrivit på varje låda. Men så är jag lagerkungen nu! Ska strax gå ner och impa på min arbetskamrat och städa lite :)

Dagens länk

Mamma gav mig länken i en kommentar här, asså dom är så söta så man dör!
Stickade babyjeans! Jag blev riktigt sugen... Nån som känner en bebis?

Fort

Här är delar av mitt lådfort som jag byggt igår och idag, visst är jag flitig!
image43

Jobb idag!

Idag är jag på Contal igen, och det verkar som om jag kommer ha att göra här.  Jag är så glad! Tänk att få åka till jobbet på morgonen. Även om fötterna inte ville ut under täcket var det ändå en ganska skön känsla att vara en såndär viktig människa som har lite bråttom, för "jag ska faktiskt till jobbet". Jag är en äkta nörd :)
Idag har jag tillåmed fått låna en tagg, med kod och allt. Med full behörighet (tror jag) Det känns mycket coolt!

Trolltyg i tomteskogen

Sitter på Youtube, och vad fann jag väl där??

Chili con carne

Lagade prinsen till mig och sin kompis idag. Den är killer!

Och så hittade jag det gulligaste lilla mönstret på en babymössa

Pulsvärmare igen!

image42

Nu är nästa par färdiga! Fick tips av mönsterförfattaren att göra omslagen åt andra hållet, så skulle det säkert bli större hål. Hmmm... Vi får se hur begåvad jag är på detta. Jag gillar prinsess-känslan på dom. Nån som vet nån som vill ha dom? Det måste vara nån som inte har pinne-handleder, för det har inte jag :)

var med Helge (prinsens fårrd) på bilprovningen i morse, och jag träffade en kvinnlig besiktningsman som var TREVLIG! Det var ingen mini-führer på 140 cm med mottot "kvinnor kan". Jättetrevlig, så jag glassade runt med min termomugg med kaffe och pratade skit med henne. Och Helge blev godkänd, inte ens underkänd utan ombesiktning, utan godkänd. Jag är så stolt över honom. Prinsen lovade honom en discoboll som belöning. Fast jag tror hellre Helge vill ha en rutig filt eller nån käck kudde i beige eller så. Behöver nämnas att Helge-boy är en beige Ford Fiesta modell -84, ni vet dom med den gamla, kantiga karossen. Han är superrar, men beige. Lite som sin pappa ;)

tvättid

Visst är det helt fantastiskt att man aldrig har nåt att ta på sig, men ändå fick jag inte tvättat allting. Då har jag fyra tvättmaskiner i två timmar = åtta stora maskiner tvätt. Jag fick hoppa över lakan och rött, eftersom svart tog sex maskiner och ljust tog två. Och vem stjäl alla strumpor och underkläder och smyger ner dom i tvättkorgen? Jag hatar verkligen att tvätta. Det luktar ju gott och så, men sortera strumpor, vika bångstyriga kalsonger, få en omlottunika att hänga kvar på galgen... hallåååå! Jag köper inte ens kläder jag behöver stryka. Jag kommer aldrig bli en god husmor, jag hatar allt vad hushållsarbete är förutom att bädda rent i sängen. Jag önskar att jag kunde mangla också. Jag får ta alla våra lakan och åka till mormor nån dag. Jag tror hon både har stenmangel och vet hur man använder den.
Jag ska börja använda papperskläder.

Min första pulsvärmare på det "nya" mönstret är klar. har ingen bild än, men ni får se när jag gjort båda. Kan inte riktigt bestämma mig alltså, dom jag har sett på bild är mycket snyggare. Mina hål syns inte mycket alls juh!

Gårdagen

Dagen började med en tur ut till kidsen, så lilla lillasyster kunde få sina lagade strumpor och elaka styvmor kunde få sina pulsvärmare. Alla nöjda och glada.
Pappa lagade världens middag till sin fru och alla sina barn. Biff med hasselbackspotatis och svampsås. Så gott så man smäller av!
När jag kom hem hade prinsen varit och dragit upp båten med sin pappa och sin bror. Han hade köpt present till mig också! Jag har letat som en gnu, men bara hittat svindyra, och så kommer prinsen!

image41

Ser ni hur liten och gullig den är, helt perfekt att ha i stick-väskan!

Och så för att jag har brutit min tå, så kan jag inte ha mina snygga skor med klackar på, och då kan jag ju lika gärna köra, så det gjorde jag igår. Vi åkte till Kvillebiljarden, och jag var så kass så jag skämdes. Tur för mig att dom andra drack öl och var förlåtande. Jag förlorade åt oss två gånger :(

När alla var färdigspelade ville en till Rockbaren, och resten äta och sova, men när alla väl var hemma var jag inte sovsugen alls, jag skulle ju hämta prinsens bror på Garage1 sen. Så jag åkte dit med en gång istället och hade roligt där. Drack nog fem muggar kaffe och rökte ett halvt paket cigaretter. Så den som hade whiskeyrösten imorse var jag :) Det är helt fascinerande vilket klientel en mc-klubb har. Allt från småtjejer i lackkorsett till halvgamla ras i 80-talsfrisyr och för små jeans. Och så de olika coola mc-gängsmedlemmarna. Det syns utan väst vilken rang de har, de är som hundar... Roligt hade jag iallafall, och jag var faktiskt hemma redan vid tre. Mc-fest brukar innebära tidigast klockan sex.

Nu när jag loggade in skickade broren länk tilll mig på Donna Summer. Spana in killen i silvrig kroppsstrumpa med de heta movesen!


Shoppingtur

I förmiddags lämnade jag prinsen hos sin kompis, så jag kunde ha Helge (prinsens fårrd) eftersom jag lånat ut Morran till granninnan. Prinsens kompis kör en Polo, och alla som känner mig vet vad jag anser om såna människor. Jag tog vara på min frihet och toj Helge på date till Kållered. Det var längesen jag strosade runt där alldeles själv utan att ha det minsta bråttom. Jag började min tur på Rusta, där jag hittade lite penslar och ett stativ till prinsen. Han kommer bli så glad!!
Sen gick jag till Wettergrens en sväng, för broren köpte en Filofax för ett tag sen, och jag har också märkt att jag skulle behöva lite rutor till mitt smått kaotiska lapp-system som består av kvitton med klotter på huller om buller i handväskan ihop med diverse tomma cigarettpaket, pennor, hårspännen osv... Det blev en marinblå, riktigt gullig faktiskt. Men, jag tänker inte betala 70 coronas för en penna som passar till, så jag gick till BR leksaker istället. Dom måste väl ha en mini-penna? Det hade dom inte, men någon ondsint människa hade förgripit sig på Ariel

image40

Eller så har Ariel nåt sorts överväldigande behov att visa behagen för intet ont anande barn ;)
Efter detta trauma behövde jag nåt starkt, så jag gick och köpte mig en kaffe latte irish cream. Oj vad gott, och oj vad längesen. Men oj vad dåligt jag tål mjölk efter operationen. ajajaj. Men det var det lätt värt

Jag blev omnämnd i Strumpstickans blogg idag, så jag fick massa kommentarer. Och på en blogg hittade jag en länk till ett mönster på en annan blogg, så nu ska jag sticka fin-pulsvärmare!

Nattens citat

Hittat på Stick & Brinn; Att sticka är gratis och garn är billigare än kbt!

Jag kände lite så att det kan hända att det träffade mig :)

Dagens citat

Jag vet inte om det räknas som citat, jag hittade det som överskrift på Vickys blogg. Det är inte rumsrent, håll i er.
"Du är satsen din mamma borde svalt". Huga. Men roligt sagt var det :)

Prinskorv

Idag gjorde min prins prinskorv och stekt ägg till mig. Åh! Jag älskar prinskorv, och särskilt prinsens prinskorvar, han gör grisfötter året runt, inte bara på jul. Och det är så gott att man smäller av :)

Igår gjorde han färdigt sin första tavla.
image39

Färgerna är jättekonstiga här, hans telefon är lite kass verkar det som. Men den är mycket finare i verkligenheten.

Idag har jag skrivit på papprena för namnbyte, så snart heter jag inte samma efternamn längre. Spännande!
Jag ringde faktiskt pappa och kollade läget först, så han inte skulle bli lessen när jag skrotade hans namn. Som jag trots vanligheten är mycket stolt över. Jag har väl alltid varit pappas flicka :) Fast det är ju inte namnet som gör tjejen. Nu kommer jag ha mormors namn, och det är jag minst lika stolt över, för min mormor är fantastisk. En järnlady i raggsockar :)

Jag har börjat på ytterligare ett par barnraggers, fast den  här gången blir de i grått och brunt. Barnets mamma är lite mer konservativ än jag när det gäller färg på raggers.

Nu ska jag och prinsen åka till rusta och köpa mer målarduk och kanske lite färg!

Jobb idag

Idag är jag och jobbar på Contal. Det känns ganska VIP att bara sitta vid ett skrivbord framför en dator och diskutera viktiga utskick med VDn :)

Varför känns det extra lyxigt att äta ur sånhär låda?
image38

Det är hur gott som helst. Thai Sweet Smile i Sävedalen rockar.

Kidsen

Fick göra emergency utryckning till kidsen i Hyssna. Alltså måste bara ösa lite kärlek. Helt hysteriskt hur mycket jag älskar dom små barnen. De är så fantastiska, bägge två på sitt alldeles speciella sätt. Stora lillasyster har numera järnkoll på att hennes månadssten är grafit och lillasyrrans är aqvamarin (stavas det verkligen så?) De blev mycket imponerade av min fina sten på armbandet som är en krysofras (och vad f*n är en krysofras? Det låter som nån hittepåsjukdom). De fick turas om att scrolla upp och ner på sidan. Men hur som helst, de är världens bästa.

Partybilder

Bilderna från festen har kommit upp!

image39image38

Brorsan har insett att han kommer vinna stort, och jag är glad för min goda grogg :)
Tack grannen för bilderna! www.sweman.com
Om födelsedagskalaset kan man läsa tidigare i bloggen

Kuratorn

Dagen började fantastiskt bra, klockan ringde, jag gick upp, öppnade kylskåpet och hittade till min glädje både guacamole, kyckling och majs från igår. Jag fick världens frukostmackor!
Efter att ha avnjutit dessa var jag sen, såklart. När jag kom ut till Morran (bilen) var det pansaris över hela henne. Jag var sådär förtjust. Och med min vanliga tur var det såklart knöfullt på parkeringen på Sahlgrenska. Så efter en alldeles för lång stunds parkeringsförsök kom jag (försenad) in till kuratormottagningen, och till min stora lycka var jag inte sist :)

Så idag har jag och kuratorn pratat om vikten av att göra bra saker för sig själv, och att vissa saker behöver man för sin egen skull fixa ensam, så att man inte går och tror om sig själv att man är kass och inte klarar nånting. Detta skall omedelbart appliceras på något!
Det är helt otroligt hur lätt det är att tycka om människor som smickrar ens ego. På rätt sätt såklart. Ingen gillar en smilfink. Men dom som lyckas lura mig att dom faktiskt är intresserade älskar jag :)

Så åkte jag till apoteket för min partner-in-knit och sen har jag bara fikat och myst med damerna. Mina benvärmare är klara, men jag får vänta tills lilla tån är lite mindre, så den får plats i skon som benvärmarna är tänkta till. Skrev jag förresten att jag höll på att mörda tån när jag provade ett par toksnygga skor? Tips, prova inte snygga skor med bruten tå. Det gör ont.

Utsikt

image35

Vem skulle banga att vakna till den här utsikten varje dag? Vi har vart och hälsat på prinsens syster på Tjörn, och detta är vad man ser om man tittar ut genom (panorama)fönstren i vardagsrummet eller sovrummet. Jag är inte det minsta avundsjuk! Vi åt kycklingsoppa och drack lite kaffe och åt lite bulle. Hur mysigt som helst.
Syrran hade köpt en sketchpad till sin dator, det var ju hur coolt (och antagligen dyrt) som helst. Prinsen var helt fascinerad och satt på Sketchfu säkert en timme.

När vi ändå var i krokarna runt Tjörn så stannade vi till i Stenungsund och kollade läget också. Där fick jag en liten flodhäst till mitt armband. För att jag är så söt fast ändå så aggressiv :) Jag är stoltaste tjejen i stan som har en sån prins!

På hemvägen hämtade vi lillprimadonnan på dagis, och sen har hon hjälpt till att göra fajitas. Vi fick både salsa, hemgjord guacamole och vitlökssås till. Gott som bara den!

Tjuvar

Vad är det människor stjäl från en när man bara tolererar det de säger för att man inte orkar tjafsa? När det övergår till riktiga oförskämdheter? Vad är det som blir stulet då? Är det värdighet? Eller vad?

Hur som helst så har gårdagens besök här hemma fått mig att inse att det är av yttersta vikt att lära sig säga nej och be folk dra åt det där varma stället som inte är ett semesterparadis. Det ska jag försöka träna på idag. Måste klura ut vem jag ska säga nej till bara. För det mesta vill jag ju säga ja.

Vilket babbel.

Prinsen håller på att laga frukost, det verkar som om jag får löskokt ägg i mina nya koola (hihi) ko-äggkoppar. Min prins är fantastisk!

Igår när lilla primadonnan var hos oss hade vi jättemysigt! Vi bunkrade lite mat på BK (jag vet!) och sen åkte vi upp till Ramberget. Jag fick inte gosa med min egen boyfriend i solen, utan det hade lilla fröken ensamrätt på. Vi skrattade gott :)

Förklaringar till vantarna

Fick lite åsikter om att stickbeskrivningen var grekiska...

m = maska/ maskor
rm = rät maska
am = avig maska

strumpstickor = man använder fem stickor som är spetsiga i båda ändarna för att sticka runt runt istället för fram och tillbaka.

Stickade pulsvärmare / vantar utan fingrar

Nu kommer receptet på dom!

image32

Jag har använt Bauhaus Fab-garn, kostar 20 kr för 100g, finns i massa färger.

Tjock hand (som jag)


Strumpstickor 3,5 mm

  • Lägg upp 48 m på 4 stickor, 12 på varje
  • Sticka 2 rm, 1 am tills det hela mäter 9,5 cm
  • Sticka 1 rm, lyft över nästa m, sticka 1 rm, lägg tillbaka den lyfta över den stickade. Fortsätt varvet ut. Nu har du 8m på varje sticka.
  • Sticka nu alla maskor räta 6,5 cm.
  • Nu är det dags för tumhålet. Sticka 2 m, maska av 4, sticka två till. Sticka som vanligt varvet ut.
  • På "hålstickan", sticka första två m, lägg sedan upp 4 nya maskor och fortsätt sedan sticka rm tills handdelen är ca 12,5 cm. Maska av och fäst!
Smal hand

Gör som ovan, fast lägg upp 42 m på 4 stickor, 12 m på sticka 1 och 3, 9 m på sticka 2 och 4. Då blir det enklare att räkna resåren. När du gjort hoptagningarna vid mudden kan du sticka över så att du har lika många maskor på varje sticka (7 st). Jag gjorde även hand-delen lite kortare, kanske 11 cm.

Spenatsoppa

Shit man vad gott det är! Har jag aldrig ätit förut. Granninnan gjorde till mig och sin mamma, med kokt ägg och allt. Jag känner mig som Karl-Alfred nu, jag orkar vad som helst.

Har fortfarande sjukt ont i min lilla tå, nån som vet hur lång tid det tar innan det läker? Jag orkar inte hålla på så här mer. Jag hatar att vara sjuk och ha ont, därför brukar jag inte ha det mer än max två dar. Och nu har det snart gått tre.

Granninnans man har lovat att hjälpa mig och hämta prinsen på jobbet, så det blir biltur sen med honom, lillprimadonnan och mig. Imorgon ska förresten lillprimadonnan hänga med mig hela dan. Vi får se vad vi hittar på. Kanske åker vi till prinsens föräldrar. Plan A var att åka till hans syster, men hon skulle jobba hela helgen, så det blev det inget med. Det hade faktiskt varit roligt att se henne, det var längesen nu.

Jag har börjat sticka på grå benvärmare som matchar mina shorts, har kommit 18 cm och känner att jag har lååångt kvar. Hoppas de blir lika fina som jag tänkt...

Bruten lilltå!

Bonkade i lilltån som bara den hemma hos granninnan igår kväll. Jag skulle göra en hjältemodig insats och inte vara ivägen när herrarna spelade Guitar Hero. Med resultat i en blålila köttbulle till lilltå. Jag haltar som en gammal gubbe, och får klampa runt i mina ful-crocs (foten får inte plats i dom guldiga), så jag tänkte jag ringer sjukvårdsupplysningen. Då tycker nån synd om mig! Men nej. Det behandlas inte om det inte är stortån, fast då är det bara kanske. Så jag får gå här hemma och bli körd dit jag ska med min lilla (?) köttbulle till tå. Stackars stackars mig...

Jag och prinsen har haft världens mysdag idag! Vi började med att åka till loppisen i Mölndal, men den hade inte öppnat än, så istället tittade vi in på Zolero, stora storlekar för vackra tjejer. Hittade ett par tokcoola shorts (byxor-capribyxor-första paret på sidan) som jag kommer ha till mina moonbots! Eller så stickar jag mig ett par benvärmare och rockar i klackat istället.

När vi väl kom till loppisen hittade vi inte så mycket, det var torka där idag. Men vi hittade en grej till min lille bror, som inte är så liten, som han kan ha hemma hos sig. Han kommer bli sååå glad :)

När loppisen var avklarad trodde jag min tå skulle spricka av allt promenerande, så vi åkte till Freeport. Det var jätteroligt och prinsen köpte görsöta ko-äggkoppar till sin donna, ett muskotrivjärn, en mascara och så köpte han ett ljus i konservburk till sin syster. Alla glada och nöjda utom lilla tån. Vi avslutade hela kalaset med buffélunch, och jag åt mig rätt mätt på kyckling, rostbiff, potatisgratäng, ugnsbakade rotgrönsaker och typ fyra såser. Mumma!

Sen åkte vi till kidsen för att gosa lite, och för att de skulle få sina raggers. Lilla lillasyrran blev så glad att hon hoppade, det värmer så i hjärtat. Lilla älsklingarna.

image33
image34

Pappa och elaka styvmor mådde bra, de har vart på (i?) Kolmården hela helgen och tittat på delfiner och kameler och elefanter och allt vad det var. Alla så glada så, och massa gulliga bilder! Pappa var så nöjd, han hade haft ute sin sidvagn idag och glajdat lite med den.

Pulsvärmare!

Titta! Nu är jag den hetaste camouflagebruden i Rannebergen!

image32

Pasta!

Snabbmiddag à la mig

-Koka två nävar pasta i vatten, lite olja, ½ msk gurkmeja och ½ fiskbuljontärning

-Skär en portionsbit lax i mindre tärningar

-Skiva en bit lök tunt

-Lägg laxen och löken i en trådsil och lägg den över pastakastrullen, då kokas/ångas allt på en gång, vänd bara runt ibland

-Blanda 2 msk créme fraiche valfri fetthalt med dill, salt, vitpeppar och lite pressad citron i en liten skål eller nåt

Häll av pastan och blanda allt direkt i en djup tallrik. Nu har du en illgul pastarätt som inte tar längre tid än det tar att koka pastan!

Dagens citat

"Hur känner mamma till allt hon varnar mig för?" -okänd tonåring

Sett i reklambilaga till hyresgästföreningens medlemstidning

Pulsvärmarstickandet går framåt, mönster kommer!

pulsvärmare?

Är det coolt? Jag har sett rara små med blommor på i affären, men jag tänkte nåt inte lika rart liite tjockare utan blommor i mitt favoritcamouflagegarn? Hur som helst så började jag på en sån igår, i enkelt garn. Jag är sjukt bortskämd med att sticka i dubbelt märker jag. Det går jättelångsamt! Fast resåren blir så snygg när det är tunt och man stickar två rm en am.

Till frukost idag: Två rågkakor, en med ost och en med rostbiff. Jag mår jätteilla! Jag brukar äta tre mackor till frukost när det är rågkaka juh!

Jag har lovat lillprimadonnans mamma att vi ska ta hunden ut på promenad runt sjön sen också, det kommer bli så mysigt i det fina vädret.

Sen höll jag ju på att glömma! Jag bor på en mordplats! Igår när jag gick förbi höll de på att bogsera bort soporna. Det kändes liite konstigt. Fast det var inte min uppgång, det var uppgången brevid där min nejber-kompis bor. Men det var stort pådrag hela dan med civilbilar, pressgubbar och nyfikna grannar överallt.

Jag är bra- boken

Idag är stora dagen för "Jag är bra" boken. Igår var jag på Gallerix och köpte en bok till mig själv. Här hemma på väggen har jag en Simpson-version av skriet, och tänk vad nöjd jag blev när jag hittade en skrivbok med samma omslag. På nåt sätt kändes det väldigt passande :)


image30  image31

Första raggsockan till lilla lillasyster är klar, alltså det finns inga gränser för hur gulligt så små saker blir... Ska ta bilder sen på båda syrrornas sockor när de är klara.

Jag har vart hos frisören också! Så nu är håret kortkort igen. SÅ skönt, och vilken raggarfrisyr man kunde få till!
Det verkar som om bilderna finns utlagda nu, så nu ska jag bara tanka hem, så ska ni få se hur fin glitterversionen av mig är.

Fick erbjudande av grannen att följa med på glam/gay/drag-kväll på park lane senare i månaden. Låter ju hur kul som helst. Vi planerar att lämna våra män hemma med guitarhero och gå ut på stan själva :)

RSS 2.0