Sommartår, happy semester!

Nu är jag kittad för semester


Tjena vilket äventyr!

Idag har jag och broren varit på uppdrag. Vi skulle ju till Allum och växla lite buckaleros, köpa silverschampo till mormor och kolla lite smått och gott. När vi skuttade ur Morran så pös det lite konstigt från nånstans. Vi orkade inte lägga oss på backen och kolla, för vi skulle ändå inte kunna göra något åt det då. Så vi gick in i godan ro, jag var inne på Zizzi. Dom är så underbara där! Jag köpte ett par nya jeans i juni, och har sen dess tappat fyra (!!!) knappar. Tre av knapparna på bakfickan och knappen för att stänga byxorna. Så då fick jag utan att ens gnälla 20% tillbaks. För så ska det ju inte vara. Då blev jag så glad så jag köpte en t-shirt för pengarna :D Dom måste älska mig där.

När vi skulle åka och hämta Junior för lunchen var Morrans vänstra framdäck platt. Jaja tänkte vi, tog loss reservdäcket och promenerade bort till Shell för att pumpa. Luften pös ut lika fort i andra ändan. Så vi köpte en däck på tub och promenerade tillbaka. Efter att ha tömt hela flaskan i däcket tittade vi på andra sidan.



Den här klutten är bara början... Det är alltså däck på tub som passerat genom nämnda däck...
Vi ringde prinsen, som i ilfart åkte till skroten och köpte ett nytt fint däck till Morran.



Så här såg revan ut. Goda nyheterna är att den där hysteriska frossan i ratten är helt borta. Inte en skakning längre. Känns som däcket varit dåligt länge. Så. Dagens tips. Ser däcket ut såhär är det ingen idé att köpa däck på tub ;)

Sen åkte vi till jobbet och kramade Junior, som ju åker hem på söndag.

Detta är nog (ett av mina) sista inlägget innan semestern. Avensisexpressen lämnar Rannebergen vid halv sex imorgon!

hrrrf.f..

Igår var jag så redig och packade min väska. Jag måste omprioritera. Jag kanske inte behöver tre par shorts, eller kanske typ sju linnen... Nu ska jag till Allum med broren och växla pengar, och sen ska vi luncha med Junior. Junior åker hem på söndag. Jag  vill inte jag vill inte jag vill inte!!! Jag vill stampa och skrika och att Junior ska stanna kvar.

Grattis!

Grattis till min supergranninna. Du är bäst i världen!

störande!

Det har flyttat in en styck fluga på mitt kontor. En vanlig husfluga. Jag tycker lite synd om hennom eftersom h*n måste leva som singel. Samtidigt önskar jag att h*n svälter ihjäl när jag är på semester.

Störande grej nummer två. Nu behöver jag inte solglasögon när jag kör till jobbet längre. Solen har ändå inte gått upp ordentligt. Den orkar inte ens över träden.

Resesällskap

Margarita skickade ett mms och säger att hon minsann också tänker följa med och sola!



Och bordet som är i bakgrunden kan få flytta hem till mig tycker jag :)

Börjat packa

Igår fick jag för mig att det är dags att börja packa. Jag har ju tillåmed bokat tvättid. Så nu har jag packat (alltså lagt på gästsängen) följande

  • Solfaktor
  • Mera solfaktor
  • En sarong
  • Tre bikinis
  • Stickprojektet
  • En klänning
  • Pass, överblivna euro och försäkringskortet
Vad behöver man mer?
Jo, förresten. Igår kollade jag igenom mönstret till brorens mössa som ska bli semesterprojektet. Ibland är livet fantastiskt. Stickfastheten stämde på millimetern, och antalet maskor passar perfekt till åtta rapporter av monstermönstret. Who could ask for more???

Jag måste vara listigast i världen...

... för jag känner ingen annan som lyckats omge sig med så många fantastiska människor i sitt liv. Eller så är jag inte listigast, bara född med nån sorts överdos av tur.
Igår kväll var vi hemma hos granninnan och myste lite. Förresten kommer lilltrollets rum bli så fint. Grannannen (ööh? granninnans man iaf) började lägga klickgolv igår kväll i hennes rum, och det är ju inte helt utan att man blir gööörsugen på att fixa sovrummet och uterummet hemma. Uterummet ska vi måla om i vilket fall som helst, för Rannebergsorange är det osexigaste man kan tänka sig.
Anyway, jag visade granninnan var vi skulle bo och sådär, och då tyckte hon att det var väl klart hon skulle köra oss till flyget! Väldans onödigt att ta taxi när vi har Avensisexpressen! Hon är det raraste som finns!

Inget direkt mysväder idag

Det var nån nångång på radion som uttryckte vädret som insidan på en blöt lovikkavante. Så känns Göteborg idag. Inte särskilt kallt, men såntdär äckligt dimregn.
I morse orkade jag inte hålla på och böka med jacka, så jag tog långärmat och min Kaunisjal. Den är fortfarande oblockad (jag är EXTREMT lat), men cool ändå!


Inte så många dagar kvar

2Do idag

  • Försöka få tillbaks vår tvättnyckel
  • Börja rota fram vilka kläder jag ska ha med
  • Boka tvättid
  • Slimma sminkväskan
  • Hälla över schampo och sånt i mindre flaskor
  • Packa ihop semesterstickningen
  • Säkert 100 grejer till jag glömt
Mamma har fixat bullar, frukost och brunch till resan. Gullemamma!
Min mamma är förresten en extra grym människa. Hon är så modig som står upp för sig själv och sitt välmående. Gött!

Ibland blir jag liiiiite grinig

... Som till exempel när jag inte har nååånting att göra på jobbet på nästan hela förmiddan, och då går det inte att logga in på bloggen. Men sen smäller det till och då hinner jag inte blogga nåt. Alla mina roliga grejer jag tänkt på under dagen är bara borta.

Jag har varit hos frisören! Bild kommer när jag inte sitter hemma hos granninnan i snyggaste velourisarna och ful-t-shirt efter att ha målat litegrann. Så ska jag nog fixa till det med. Men kort är det. Jättekort.
Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi lunchade med granninnan, det var himla mysigt.

Nu ska jag dricka mera kaffe och äta fantastisk äppelpaj för att som det heter "få bort alla jävla hårsticks i munnen".

Upptaget idag :)

Jag och kidsen har haft fullt schema. I morse innan jag mötte upp dom bokade jag ju min klipptid, hann äta frukost två gånger, dricka kaffe och packa alla mina och prinsens grejer.
Sen mötte jag kidsen på centralen där vi lastade in lite bilstola och rökte en ryk med elaka styvmor. Sen bar det av mot slottsskogen trodde vi. Vi hade glömt att lämna pengar till prinsen som jag hade lovat. Ajsing bajsing, bara att vända igen. Stora lillasyrran fick en välbehövlig kisspaus också.
Så till slut var vi i slottsskogen, och då var vi så trötta att vi var tvugna att vila lite och äta lite glass. Syrrorna fick göra glassås och dricka direkt ur bägaren. Större lyx får man leta efter :)
Sälarna mådde också bra, de är sååå häftiga djur. Jag känner mig också som ett barn där. Helt fascinerande.
Sen gick vi ända långa vägen bort till stoooora lekplatsen och gungade, åkte rutschkana, klättrade och sånt. Och så drack vi lite saft och åt en bulle.

På eftermiddan mötte vi upp granninnan med familj på McD där granninnans systerdotter jobbar. Alla barnen lekte lekrummet en stund innan det var dags att åka hemåt. Inte helt lätt att hålla sig vaken i bilen när man har två snarkande prinsessor bak. Dom snusar alldeles rofyllt. Väl hemma krigade dom runt en stund, och storasyrran fick kolla på project runway en välbehövlig stund för att samla lite nya krafter.
Prinsen kom också hit efter jobbet,  så nu leker de med lego på golvet. Dom är helt grymma.


hejdå rufset

Nu har jag bokat klipptid på måndag. sååå skönt att bli av med hundlockarna innan solen. lurar på att klippa det jättekort nu till semestern och spara sen när jag kommer hem. Det hinner ju växa ut tills det är dags att gifta sig...
Just i denna sekunden om en vecka har jag nog landat på Santorini... Mmmmm

Igår var vi hos granninnan och myste. Jag hade med mig datorn och tog över massa bilder från våra fester och utgångar under våren och sommaren (min födelsedag, midsommar, femkamp och kräftskivan). Vi har så himla roligt ihop. Helt sjukt.
Och snart är det dags för granninnan att fylla 25! Hon blir också stora tjejen ;)

Så här glada är jag och Junior på lokal i Majorna (mina ögon krymper när humöret går upp :)


Snart är det lördag!

I helgen ska pappa och elaka styvmor ha myshelg, och då får jag ha kidsen alldeles för mig själv!
Imorgon ska vi träffas i stan och hitta på nåt roligt, jag tänker typ slottsskogen och titta på pelikanerna och sälarna och sånt. Sen ska vi hem och mysa med gurka och dipp.
 På söndag skall vi manas till dygd och eftertanke i kyrkan, vi ska hämta min mormor och sen ska vi lyssna på prästen som ska viga mig och prinsen. Prästen har konfirmerat mamma, vigt henne och hennes bröder och döpt alla barnen i bäverklanen. När vi är goda, fromma och tuktade ska vi möta upp pappa och elaka styvmor och fika lite.
Hoppas vi kan ta med oss prästen också. Han är så rar, och han känner ju pappa sen länge också.
Nu ska vi strax upp till granninnan, jag, prinsen och prinsens inte helt urbaniserade kompis. Det vankas film tror jag.
Mys mys!

Teststickat

När jag kom hem igår var jag dötrött, men helt uppskruvad i hjärnan, så jag rotade fram lite akrylgarn och provstickade med två färger. Jag måste lära mig att inte snurra runt nystanen så mycket, men det kommer nog gå bra! Jag passade på att göra två flugor på smällen, så nu vet jag att monstermönstret till broren blir coolt också!

  

Stan är smockfull av vatten

Att stan är full av vatten sjöng Robert Broberg redan 1981 (www.robertbroberg.se, Och jag ÄLSKAR tavlan på förstasidan. Undra om man kan köpa ett print på den?), men igår fick vi det blött på torrt.



Vårt plan skulle åka klockan sex, men fick inte landa på Bromma utan åkte en sväng till Skavsta och tankade istället, så vi kom inte iväg förrän nästan halv åtta. Örrk! Bromma är inte särskilt upphetsande. Men det var ganska roligt att titta på stackars stackars människor som fick ta av sig strumpor och skor och vada ut till sina plan.

På plats i huvudstaden

Det är spännande att vara på äventyr i den stora staden. Än så länge har vi bara träffat göteborgare, men det ordnar nog till sig snart! Jag har sett min första fysiska rökruta. Jag har hört talas om dessa rutor, men aldrig sett nån på riktigt.

Och så har jag ätit goda mackor och gott kaffe på planet, och till lunch var det den grymmaste citrusrisotton. Fattar inte hur man kan göra storkok så gott.


Greklandsprojekt

Nu när jag har fixat resan till Grekland måste jag ju även fixa mig ett stickprojekt! Den här gången är det broren som drabbas av mina planer. Han ska få den här mössan (en vanlig herr-beanie, fast med schysstare kant tycker jag) med delar av det här fantastiska "space invaders" mönstret. Jag vet bara inte hur jag ska få in både skjutgrejen, monster och hiscore! Jag kanske får sticka en halsduk också :) Det hela kommer bli i Karisma superwash i grafitgrått med orange detaljer.

Ska bli jättespännande, jag har inte lärt mig sticka med två färger än. Jag gjorde en av julkalenderstrumporna rutiga i två färger, och den blev pytteliten! Nån som har några bra tips?


Så här såg det ut över vårt vardagsrum i julas!

Nya laster och beroenden

Dom säger att man inte gör sig av med laster och beroenden, man bara byter ut dem mot annat. Men jag kan inte se vad det är jag byter ut? Jag gör liksom bara fler och fler grejer :) Senaste grejen är Alfapet på nätet. Sjukt roligt! Jag har inte vunnit en enda match än, men det gör inget för jag har bara inte kommit in i klureriet. Jag har alfapet i generna, så jag kommer snart vara kung :) www.betapet.se

Imorgon bär det förresten av till Stockholm! Spännande som bara den att titta hur dom har det där och träffa människor jag bara pratar med i telefon. Så nu ska jag hem ikväll och virusskydda datorn och packa ner den i sin fina väska.

Duuuktig tjej!

Igår var jag och broren och Junior på Åbybadet och simmade. Jag hatar verkligen att simma. Jag har ärvt min pappas överkropp, vilket betyder att överkroppen tror att jag är 195 cm lång och benen tror att jag är 155 cm lång, betyder att jag hamnar nånstans däremellan totalt på 176. Vilket i sin tur ger att det inte finns några baddräkter som är långa nog. Vilket i sin tur gör att om jag ska simma får jag ha bikini.

Jag hatar verkligen att gå till simhallen så alla får se allt som bara är fult, men det går över alltså. Första gångerna är skithelvete, men sen är det så roligt att simma så jag struntar i det. Tur att jag har lite solbränna i år :) Men igår var inget roligt. Jo, det var roligt, Junior höll på att bryta nacken när tjejlaget värmde upp. Plötsligt blev han trött vid 50-metersvändningen.

Duktiga var vi hur som helst, även om jag var sjukt trött redan vid 1000 meter. Så det fick bli 1100 och sen gav vi upp. Killarna simmar lite fortare, så dom simmade lite mer. Nästa gång hoppas jag på 1200. Och att jag inte får avgrundsträningsvärk.

Alla är tillbaks igen

Idag är det total bemanning på kontoret, alla är tillbaks från semestern, ingen jobbar ute. Så elva personer om man räknar Junior myser idag. Känns lite konstigt när det bara varit jag och Junior och nån mer så länge.

Igår blev jag klar med min första socka! Den är hur cool som helst, foto kommer så fort jag har klippt trådar och lyckats hitta ett någorlunda städat hörn hemma att fotografera emot.

Potatismos?

Det blev lite mycket dill igår, så jag har lite potatismos i hjärnan. Prinsen är ute och övningskör med sin arbetskamrat så jag går här hemma själv och såsar, tur det, för jag lyckades sådär med att få bort sminket när jag fick för mig att gå upp och duscha i morse ;) Och jag VET att huden åldras åtta dygn varje natt man inte tvättar bort sminket.

För vi har bokat vår resa, för vi har bokat vår resa

Såå nuu väntar bara det häääär...... längta längta längta längta



Också ur Grekland 2006-arkivet. Bilden är på Milos beach, i år ska vi till ön Milos. Jag vill inte vara hemma mer!!!!

Fredag

Hur skönt som helst. Ryggen gör inte sjukt ont, det är fredag idag och imorgon är det kräftskiva!

Vad är det med dagens barn?

När jag var ett litet barn var det ungefär det värsta som kunde hända att någon vuxen (nån jag inte kände alltså) sa till mig om nåt. Jag skämdes så jag höll på att dö. Och gör fortfarande om nån säger till om nåt.

Idag lekte fyra barn, mellan fem och åtta år eller nåt, precis vid motorvägen utanför jobbet. Där finns inget staket mellan cykelbanan och motorvägen, bara typ tre träd. Jag blev sjuk i hela kroppen och gick ut och sa till dom, och då säger snorkbarnen att dom inte bryr sig om mig och att dom faktiskt bara leker vid träden. Motorvägen två meter bort utan staket verkar inte bekomma dom. Jag frågade om de inte hade nån mamma med sig, och då sa dom bara att näää vi leker själva här. Gaah!

1000 apor

Det finns en sajt som heter tusenapor.se där man kan hitta allsköns konstiga grejer. Bland annat detta. Jag tycker inte det är helt okej att göra sig lustig över andra, men ibland blir det för mycket tillåmed för mig.


Ibland är det bra att vara ensam

Igår var jag ensam hela kvällen, prinsen jobbade sent och grannflickorna var på nån sminkgrej. Mycket stickatid med andra ord. Det går sådär när jag har så ont i ryggen, men om jag bullar upp mig själv med massa kuddar så går det ganska bra. Nu har jag gjort klart hela benet och hällappen på första sockan, så nu har jag börjat med ihoptagningarna på sidan. En ensam kväll till så :)

Jag är en desperate housewife

Japp. Absolut. Desperat för att nån jävel har våldfört sig på min lilla Morran. Som är så fin! Hur kan nån göra så mot mig och min bil? Snälla grannmannen hjälpte mig att bära in baslådan, och prinsen har varit snäll och fixat med låset så det inte går att bryta sig in.
Housewife för detta:



Jag kan medge att det ser lite illa ut med en bag in box, en liter starkvinsglögg och två brännvinsflaskor, men glöggen får vänta till jul, vinet får nog slängas och brännvinsflaskorna är fulla av housewife. För jag har minsann kokat vinbärssaft idag! Nu ser jag att man även ser en glimt av min bad hairday i den vänstra av spritflaskorna :)

Nu ska jag ge mig själv en enorm dos av voltarengel och kolla på resten av Top Gear!

Frääääs!!

Igår sa broren till mig att jag faktiskt får fixa låset på passagerarsidan snart. Det har varit lite löst och konstigt länge, men nu var det nästan loss. Häromdagen hittade jag inte min fjärrkontroll till stereon, och idag såg jag att alla skivor var borta. Broren hade inte hittat filidutten i helgen när han lånade Morran, men trott att jag tagit upp den hemma.

Idag först fattade jag att nån varit inne i min bil. Jag blev så lessen! Dom har ju inte snott nåt dyrt egentligen, bara grejer jag gillar väldigt mycket.

Bara för därför...



Gissa vilka två av dessa två pall som inte gick igenom dörren? Gissa om jag blev glad när killarna på kontoret glatt kom skuttande ner för trappan och bar in alltihop mot att jag vaktade telefonen?

På jobbet och är suvkling

Efter mina premiärsjuktimmar från jobbet så insåg jag hur tråkigt det är att bara gå hemma och ha ont. Visserligen har jag gjort färdigt alla minskningar på mina sockar, så nu är det bara 19 varv kvar tills jag ska börja på själva foten på första sockan. Men ack så tråkigt. Mycket bättre att vara på jobbet där jag kan röra mig litegrann. Känns helt idiotiskt att gå runt hemma.

Jag ska ta det lugnt och inte lyfta massa tunga grejer, och inte sitta vid datorn för mycket, men jag ska iallafall arbeta lite.

Tjohopp!

Hemma och är suvkling

Idag har jag min första sjukdag från jobbet. Känns jätteskumt att inte vara där. Jag gick upp och åkte dit i morse, men insåg redan på vägen dit att om man behöver en tjock sjal bakom ryggen för att stå ut med att köra bilen borde man kanske inte jobba med att lyfta kartonger...

Så jag fick hjälp av Junior att packa det mesta, och så fick jag fakturerat allt. Sen åkte jag förbi apoteket och köpte Voltaren Gel (verkar faktiskt funka lite), stannade i affären och köpte lunch, och till sist hem. Jag kanske kan sticka lite idag iallafall. Hade varit så roligt att komma en bit på väg med mina sockar!

Framsteg för alla

Juniors tumme (han fick ju åka till akuten efter att ha skålat lite) blir gladare och gladare...



Och så här långt har jag kommit på min socka! Jag fattar bara inte vad som är så svårt med att göra en färg som den är på riktigt! Först kommer bild på hur långt....



....sen på mudden från rätsidan, även om det är lite knyckligt nu....


En ram

Idag på lunchen skulle grabbarna till Hornbach, så nu har jag köpt en ram till lillasyrrans brev!

Hästtabletter?

Jag har tröttnat på att vara dyngtrött jämt, så nu har jag bestämt mig för att börja äta alla mina vitaminer som en duktig tjej. Så när jag var på tvåårskontrollen häromsistens så fick jag nya järntabletter utskrivna. Jag trodde det var mina gamla vanliga duroferon jag skulle få, men ack så jag bedrog mig.



Järntabletten är den där rymdkapseln i ponnysize, och inte smakar den direkt jordgubbar heller... Jag känner mig sjukt tapper varenda morgon!

Jag har stickat färdigt hela mudden och resåren på min första socka! Idag ser jag fram emot raksträckan på sådär 35 cm :)

Älskade lillasyster

Igår var vi ute hos pappa och lämnade tillbaks hans bil och välkomnade hela familjen hem efter semestern, för de har varit hos oma och opa (mormor och morfar) jääääättelänge och hälsat på kusiner och alla andra släktingar som bor där. Stora lillasyrran frågade om jag fått något brev, men det hade jag inte.

När jag kom hem på kvällen sen så låg det faktiskt ett brev och väntade på mig. I brevet låg ett kort med en fjäril och allas namn (förutom lilla lillasyrran som hade ritat lite) och så låg det ett brev från stora lillasyrran.



Gissa vem som grinade en skvätt??

Dagens diagnos

Jag har äntligen fått veta vad det är för sjuka jag lider av!

Traffic Tourette's


The uncontrollable urge to scream obscenities at other drivers who infringe on your space (whether real or imagined).
Jay: Man that guy just cut you off.
Mark: That @#$% can't drive worth @#$%.
Jay: I see your traffic tourette's is getting worse

Lyxmacka

Jag kom på när jag ätit halva min macka att jag kanske skulle fotograferat den först. Halväten såg den inte så lyxig ut längre, men jag måste bara berätta. Man får visualisera. Hönökaka (hade varit godare med nåt annat, men ändå), skivad avocado, örtsalt, rostbiff och salsasås. GOTT GOTT GOTT!!

Nytt projekt!

Jag har varit sugen på sockar ett tag, eller iallafall nåt på strumpstickor i hyfsat tunt garn. Så nu har jag hittat mitt nya projekt, och jag lyckades tillåmed lura Junior till garnaffären. Det kommer bli ett par Kiltsockar från Knitty. Hoppas dom blir lika coola som jag tänkt i Fabel från Garnstudio i grå och gråbrun mix. Det blir hur som helst ett långtidsprojekt.

Vinnaren då?

Femkampens segrare och den som fick välja åkattraktion till alla (det blev Kanonen) är....


(tamtamtamtamtamtam)


Broren!!!!! (såklart, nån måste stå för familjehedern, och jag är ingen god kandidat)

Femkamp och skavsår

Så igår var det dags för den årliga femkampen!
Ett glatt gäng på elva (!) började kvällen med att åka Tyrolen och komma överens om första grenen.
Kvällen till ära hade jag tänkt att ha på mig mina nya lackskor, men insåg att 15cm kilklack kanske inte var grejen för kvällen, så jag tog mitt andra reafynd, ett par svarta lite lägre. Dåligt val det med. Innan vi kommit bort till Tyrolen var det blodsutgutelse, och idag ser mina fötter ut som de fått böldpest :) Granninnan var god nog att byta skor med mig, så när vi kom till Dingon kunde jag vara med och dansa igen.

Jag stod inte för den stora blodsutgutelsen under kvällen. Junior vann stort med att åka till akuten och sy fyra stygn efter en något våldsam skål vid poängräkningen på Tyrolen efter femkampen. Men, som den krigare Junior är kom han till krogen och slöt upp när dom sytt färdigt på honom.

Nu tror jag jag ska åka ner till ICA och köpa lite mysmums till mig själv, jag är ju faktiskt både bakis och ensam och så är det dessutom söndag. Prinsen har jobbat hela helgen, och jag längtar så efter honom.

Vi har förresten blivit vuxna på riktigt. Vi har ansökt om gemensamt konto. Och kommit överens om hur mycket vi ska lägga undan varje månad till bröllopet. Sen efter vi gjort slut på alla bröllopspengarna ska det bli vårt lilla sparkonto. Känns väldigt konstigt faktiskt att gifta sig. Jag är liksom van vid att vara sambo. Men det känns som lite mer ansvar när man gifter sig. Och så måste man ta hand om sig själv och sånt, för man har ju en man hör ihop med också... 

Resmålet är hittat

Mamma ringde igår, hon har hittat den perfekta flighten till Grekland i september. Nu väntar vi bara ut sista-minutenpriset.
Vi är sååå luriga :) Jag vill åka nu! Jag vill inte alls stanna kvar i Sverige mer. Jag vill bara ligga på stranden och dricka sprit och vältra mig i sol och salta stora vågor.



Så här såg det ut när jag badade i Grekland 2006. Det som är bakom mig är en våg som senare körde över mig och stal bikinin. Som ni ser förstår jag vad som väntar :)



Här letar jag efter bikinin. Det är smått otroligt att det blev några bilder alls, mamma skrattade så hon höll på att knäcka sig...

RSS 2.0