Karma?

Den dagen jag väljer som premiärdag att shoppa från USA, hör jag på nyheterna att dollarn ligger på 6,17. Har man tur då eller?

Förresten, följande sms fick jag från KappAhl nyss:

Vårens härliga mode på KappAhl! KappAhl-dagen lördag 1/3 får du 25% rabatt på hela köpet! Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Visa SMS i kassan. Välkommen!

Jaha. Hur ska jag nu kunna hålla mig därifrån?

AAAAHHH!!!

Jag bara måste HAAAA!! (jag är besatt!!!!)

Coola handväskor!

Presenter till mig själv

Jag är en mycket dålig människa som försöker bli bättre.

Jag har inte köpt några kläder på Zizzi, fast lönen har varit på kontot i flera dagar.
Jag behöver fler bodys. Jag har en i svart. Så istället för att åka till Mölndal och köpa en för nästan 700 köpte jag två vita och fyra par trosor på Cellbes. Total kostnad: 400 kr. Det är mycket bättre än att åka till Size XL i mölndal för att köpa body, och sen gå till KappAhl och Lindex för att titta på trosor. Eller hur att jag skulle köpt trosor :)

Jag har länge varit sugen på Denise's stickset. Det kostar 429 plus frakt. Så gick jag till 2Knit och fick reda på att Denise är i plast. Jag hatar plaststickor! Men där hade de ett kit med etui för 940 kr från Knit Pick, jättefint men dyrt. Då surfade jag runt lite och såg att Stickeri Stickera Stickeralla (samma som håller i den roliga ABC-leken) hade köpt jättefina i olika färger på Ebay. Snabbt surfar jag in på Ebay och hittar för 60 $ (ungefär 390 SEK) inkl frakt. I metall!
Då kunde jag inte hejda mig längre.

Och innan ni dömer mig som en fallen själ måste jag tala om att jag faktiskt fört över 5000 pengar i reskassa till mitt sparkonto.

Slutsats:

 • Jag har för mycket pengar
 • Jag är prylgalen (tack pappa)
 • Jag köper för dyra presenter till mig själv
 • Jag är svag för mitt ha-begär
 • MEN JAG HAR FAKTISKT RÅD ATT SKÄMMA BORT MIG SJÄLV

Bilar

Idag har jag åkt i den här....

image132

Fast om jag fick bestämma hade jag velat ha den här

image133

Sjukt häftig, precis en sån jag alltid önskat mig. Det fanns massa bilar där vi var, jag hade lätt kunnat köpa allihop om jag fått. Hur kan man vara så förtjust i materiella ting? Jag har dreglat så mycket att min bil skulle bli svartsjuk om hon såg mig.

Vi har fått en ny familjemedlem!

Igår kom prinsen hem med en ny familjemedlem. Hon är blå, ganska tuff och av årsmodell -88 tror jag. Hon har ännu inget namn, men om nån  har ett bra tips på vad en Opel Kadett GT från -88 kan heta, så är allt välkommet!

D

D som i...

Dominorutor - Depression - Desperation

Dominorutor är ju månadens strumpor i sockklubben. Glad i hågen sprang jag till 2Knit och fixade mitt fina Fabelgarn. Hem sprang jag och nystade som en gnu. Så började jag sticka. När jag stickat 10 rutor (första två varven) insåg jag att jag nog stickar lite lösare än vad som är tänkt, jag kunde dra strumpan över vaden utan problem.

Jag drabbades av kombinerad depression och desperation. Jag HATAR att repa upp saker igen. Särskilt när det beror på min egen lathet (det KAN hända att jag fullkomligt struntade i stickfasthet och så). Så nu har jag börjat om igen. Tro dock inte att jag kollat stickfastheten. Nej. Jag löste det hela genom att sticka efter mönstret till en mindre storlek istället. Jag är sååå klurig :)

Månadens sockar

Mönstret på mars-sockarna har ju kommit till sockklubben, och igår var jag och köpte garn till mig själv. Eller köpte och köpte, jag bytte :) Hade några nystan Eskimo hemma som jag bytte mot fyra nystan Fabel, vinröd mix. Så igår satte jag igång att nysta, och jag hann sticka fyra och en halv dominoruta innan jag var tvungen att gå och lägga mig. Idag ska det blir extra spännande, då ska jag börja på varv två. Jag har drömt om dominorutor inatt. Men alla har varit väldigt snygga :) Jag gillar Fabelgarnet, men jag är inte särskilt förtjust i mina 2,5 mm stickor, det är sånadär hemska metallpinnar, de känns som innanmätet i bläckpennor. Så är dom jättehala också, så jag måste hålla på att sätta gummiband på stickorna jag inte använder. Jämmer och elände!

När jag var på 2Knit igår fick jag syn på Knit Picks "geniale strikkepinner". Lyxkittet kostar bara 944 kr! Hur ska jag kunna göra mig råd med detta?

Måndag!

Denna måndan känns faktiskt helt okej. Jag är inte så hemskt förtjust i måndagar i vanliga fall. Det börjar mer och mer närma sig bloggbyte, jag ska bara känna liiite till på den andra bloggen först.

Dagens agenda (hoppas jag)

 • Byta skrivbord på mitt kontor
det var det för nu!

C som i...

Ja, C som i vadå? C'n kanske, eftersom det är söndag och jag fortfarande inte kommit på nåt att skriva om C. C som i centrum, där mitt ego försöker intala mig att jag måste vara hela tiden. Eller C som i min bror. C som i Circular needle. Rundsticka är min grej. Jag älskar mina rundstickor. Undra om 80 cm räcker till magic loop? Jag tror jag hoppar det så länge. Jag har inte ro i själen nog att lära mig nåt nytt.
C som i cast on. Det är det tråkigaste jag vet, för då har man en eeeeeviheeeeet kvar tills det roliga kommer. Bök och krångel. C är bokstaven alla tycker är lite besvärlig, men den är ändå en av de vanligaste, eftersom och är det vanligaste ordet. En ganska anonym fast ändå central.
Centimeter är också ett ord på C. Ytterst centralt i en stickares verksamhet.

A som i arbete

B som i barn

Äntligen!

Äntligen är jag riktigt sugen på mönstret i Sockklubben! Här är dom lustiga marssockorna jag föll för. Vad tråkigt att jag måste gå till garnaffären imorgon! jag tror jag smäller av!

Idag är ingen vanlig dag

för det är prinsens födelsedag!

I morse serverades det frukost på sängen. Så fick han en handkontroll till till sin XBox 360. Glad prins.

Sen åkte vi till loppisen, för det var vad prinsen ville göra på sin födelsedag. Titta vad vi hittade där så fort vi kom innanför dörren!

image131

Det är ett nytt vardagsrumsbord. Här står det lutat mot väggen. Det är nån sorts metallskiva på med en världskarta och massa fina bilder och grejer. Vi blev helt förtjusta, så nu står det i vårt vardagsrum.

Skuggan av allvaret

Idag är det mystiskt möte på mitt jobb. Mystiska män från Småland i mörka kostymer. Stämningen är högst allvarsam, innan de började dricka kaffe stod de i små grupper om två - tre och  mumlade lågt. Nu äter de bulle och ler.

Fortsättning följer...

Träningsvärk

Inte nog med att man går ner i vikt och inte gör nånting, nu har jag träningsvärk i vänster skinka och ben efter trappäventyret igår. Jag ska nog ramla ner för trappan oftare, jag kommer se ut som Dolph Lundgren :)

Dagens åstadkommande

Ramlat ner för trappan på jobbet

Jag måste ha en hel armé med änglar. Jag gick och bar på ett ramverk som ska sitta under ett skrivbord i ena handen och ett stort glas med te i andra handen och så glider foten iväg när jag går ner för spiraltrappan i sten, och jag sätter mig på ändan och brakar ner för trappan. Jag skvätte lite te på min munktröja. Och så hände inget mer. Jag har inte ont, inget gick sönder, inget spill i trappan. Jag fattar inte hur jag lyckades!

Nästan frisk igen!

Nu hostar jag bara! Jag är inte trött, inte jättehes och livslusten är tillbaks :)
Idag ska jag passa kidsen, men pappa vägrar svara i telefon, så jag vet inte om jag ska hämta dom hos dagmamman eller inte. Hrmmm...

Förrexten hade jag gått ner ett kilo på att vara sjuk. I like. Om jag bara kunde komma på vad jag gjort annorlunda. Jag har rört mig mindre, sovit mer, ätit glass mot halsontet, inte varit på gymmet. Låter inte som nån bantarkur.

Jag är en tråk

Jag är en riktig åketråk när jag är sjuk, inget sticka blir det och inget annat gör jag heller. Nu förundras jag mest över hur en sjuka kan förändras så fort.

I morse vaknade jag och hade helt vansinnigt ont i halsen. Näsan var helt ren och ingen hosta. Bara helt vaaansinnigt ont i halsen. Jag tog en strepsils och åt mina vitaminer. När jag kom till jobbet drack jag en kopp kaffe och åt frukost. Nu har jag inte det minsta ont i halsen. Istället har jag börjat hosta och näsan rinner igen. På en och en halv timme!

Jag håller fortfarande på och klurar på hur jag vill ha min tröja. Jag vill att den ska vara ganska tjock, men jag vill inte svettas som en gris, och så vill jag sticka den på ganska tjocka stickor så jag inte tröttnar med en gång. Jag är ingen 3mm tjej när det är större än strumpor :) 

Bilkö i Rannebergen

Det är inte ofta det tågar förbi en bit över 100 bilar utanför fönstret i Rannebergen. Men igår utropade sig Kosovo till en självständig stat, och då firades det!

image130

Det tutades och sjöngs och det var flaggor på alla bilar. Tänk vad glada de måste vara!

Lista över saker jag inte förstår

 1. Vart kommer allt rinn i näsan ifrån?
 2. Varför känns det som om jag kokar fast jag är kall?
 3. Hur mycket näsrinn kan man producera?
 4. Varför funkar Treo bättre än Alvedon fast det innehåller typ samma sak?
 5. Varför gör dom Alvedon sugtabletter? Det var det äckligaste jag vart med om!!!

Ftackars ftackars mig

Jag som aldrig är sjuk har helt plötsligt fått hosta, feber och ont i halsen. Hallå! Jag håller inte på med sånt ju! Och jag får inte tag i prinsen så inga alvedon eller nåt blir det. Attans!

Oj oj oj...

Nu måste jag nog konvertera och som genom ett trollslag bli en superstickare. För nu har jag bestämt mig vad jag ska ha för långtidsprojekt. Jag vill ha den här tröjan fast med den här luvan. Och då måste jag ha sprund mitt fram i halsen. Tröjan finns som störst i XL och jag måste minst ha 2XL. Baaaah!! Och jag tror inte luvan och tröjan har samma stickfasthet. AAAAHHH! Jag måste ju ha det så här!

Okej...

image129

Dom här konstiga grejerna låg i rabatten  utanför huset idag. Det ser ut som rymdportaler i nåt tv-spel. Det ska tydligen vara nån sorts spaljeer som ska stå mellan gångbanan utanför huset och parkeringarna. Så länge de inte planterar cypresser så går rymdportaler bra :)

Rannebergen är vackert

Ghetto, avkrok, förort, mycket kan man kalla Rannebergen men jag trivs jättebra och det ÄR faktiskt ganska trevligt att vakna till det här

image128

Alla hjärtans dag idag ju

Jag vill inte köpa blommor och nallar och hjärtan och sånt, det är bara töntigt och kommers. Så jag bidrar till kommersen på annat vis :) Jag kom på den kluriga idén att prinsen haft ett armband med trasigt lås hur länge som helst, så tänkte jag att han kan få det igen på alla hjärtans dag. Jag är sååå klurig. Gullisarna på Wranges guld fixade det på 10 minuter, och det kostade inte många pengar. Vansinnigt nöjd med mig själv, och så blir jag nog klar med prinsens nya mössa idag också.

*Doin' the dance*

PRINSEN FICK JOBBET PÅ BREDBANDSSUPPORTEN!!!!

Utbildning börjar på måndag. Jag är så stolt över honom. När Telia kickar närmare 3000 anställer dom honom :-D

Jaa!

För ungefär tre minuter sen kom min kollega ner med denna fantastiska skapelse!

image127

Nu är det banne mig rock 'n' roll i bunkern!

Hyresavdrag?

Borde man inte få avdrag när man är tvungen att klampa igenom detta varje morgon?

image126

Den stackars tjejen som gick bakom mig igår kväll hade sånadär snyggstövlar med smal klack. Jag var nära att erbjuda mig att lyfta över henne :)

Ikväll ska jag passa kidsen, och jag tänkte att jag kanske hinner sticka något roligt till dockorna.

Jag var på 2Knit igår och köpte garn till prinsens mössa, det slutade med tre nystan brunt Eskimo och fyra nystan lila, för kidsen kanske vill ha varsin också?? Jag ska fråga pappa ikväll. Jag köpte även strumpstickor i trä, för jag tycker plaststickor är så äckliga när dom är ihåliga. Det var nåt nytt, känns än så länge lite ovant, men jag inbillar mig att de blir trevligare när man gnott in dom lite. Jag la upp 15 +18 + 15 + 18 maskor på strumpstickor 8 till prinsens mössa och stickar  tre räta, tre aviga, och så tänkte jag att man kan göra intagningar utan att det syns så mycket sen, eller är jag helt fel ute? Jag såg en mössa i affären som var stickad med korta varv på tvären, men jag var inte så impad av de små hålen som blir.

Bloggbyte?

Flera bloggar jag läser har flyttat till en annan bloggsida, och eftersom jag har en gmail adress, så har jag automatiskt bloggplats också. Nu såg jag att en hade flyttat i dagarna, och räknade upp massa fördelar. Jag blev faktiskt lite sugen på att flytta jag med, det är flera funktioner jag saknar, som att slippa ändra kodmallar för att ändra hur första sidan ser ut t.ex. Hrmf.

Moebius II

Nu har min moebius förvandlats till ett FO. Den blev helt enorm. Jag vet inte riktigt vad jag ska använda denna oformliga massa till. Men den blev väldigt gossig.

Idag tänkte jag ta en sväng till 2Knit efter jobbet, prinsens mössa som han tycker så mycket om har töjt sig längst ner, så den har blivit lite för kort och alldeles för stor. Jag tänkte resårsticka en i mörkblå Eskimo, då kan det väl inte gå fel? Jag är ju inte så mycket för att ta upp och göra om. Apropå det råkade jag dra stickan ur hela min kabelhalsduk häromdan. Att jag inte hängde mig så arg blev jag. Men det verkar som jag lyckades få allt åt rätt håll utan att ta upp nånting faktiskt. Jag har lite paus i kablandet, det är lite besvärligt att behöva sitta med varvräknare och beskrivning hela tiden, för iallafall jag har svårt att komma ihåg en rapport på 16 varv :(

B

Veckans bokstav är B. Jag ska surfa runt och kolla om nån kommit på något stickigt om B, men jag kan inte det, så jag tänkte skriva om Barn jag tycker om istället.

Jag är inte särskilt förtjust i barn när de är fler än två, kanske tre. Då förvandlas de till snoriga, skrikiga, ouppfostrade bacillarméer. Men det finns några barn jag tycker extra mycket om. Vi tar dom i åldersordning.

Broren - Är faktiskt mammas och pappas barn även om han snart fyller 25. Och min bror. Han tycker bara jag blir jobbig om jag skriver massa dravel. Men jag är löjligt förtjust i min bror. Mer än han kan ana.

image68

Stora lillasyrran - Fem år gamla prinsessan i familjen. Klok som få, hon impar på storasyrran ofta med sina tankar om hur saker ligger till och hur annat fungerar. Kan ställa dom klurigaste "varför"frågorna. Hon tycker om att dansa och får storasyster att gråta när hon skuttar runt och har dansuppvisning med dansskolan. Hon kan nästan allt, från att läsa och räkna till att göra kaffe och sjunga alla texter i "Sound Of Music" på engelska.

Lilla lillasyrran - Alldeles snart tre år. Har tusen rävar bakom varje öra och lika många stjärnor i varje öga. Trots sin ringa ålder styr hon familjen med järnhand. Det roligaste hon vet är när någon låtsas få ont, och har humör värre när det är illa och gladare när det är bra än sin mamma och sina bägge storasystrar tillsammans :) Det är hon som strax innan hon somnar i knät vänder sig om, klappar mig på kinden och säger "Jag tycker om dig" sådär så hjärtat smälter. image88Granninnan d.y - Granninnans lilla troll som är två och ett halvt och lite till. Hon skall jobba i mammas affär när hon blir stor och har lärt sig att om man delar ut pussar först är det mycket troligare att man får tuggummi. Det är aldrig tyst om henne, hon pratar, sjunger, bankar, klättrar eller dansar jämt. Det är så man blir trött bara av att titta på. Men hon är sjukt rolig. Har lindat hela sin omgivning (förutom kanske sin mamma) kring lillfingret, för vem kan stå emot blå bambiögon och ett lurigt flin?

image105

Gränna

I helgen var ju hela "pappafamiljen" i Gränna och socialade oss med varann . Vi hade hur mysigt som helst, och vi har hunnit vara kulturella också. På fredagen myste vi mest när vi kom fram, alla var lite trötta.

På lördagen däremot var det full fräs när vi väl kommit iväg. Först åkte vi in till Gränna stad där vi började med att gå till Grenna Polkagriskokeri. Roligast hade nog jag och elaka styvmor, det är ju jättespännande när de gör polkagrisar :)
Sen gick vi i lite affärer och fikade litegrann på ett jättemysigt café.

image124

Här poserar stora lillasyrran när vi tar ut pengar. Vad som inte syns på bilden är att hon har en polkagrisklubba i handen och all röd färg runt munnen :)

Sen promenerade vi till Andréemuséet eller Polarcenter som det hette nu.

image125

Pappa och lilla lillasyrran t.v, prinsen och broren är de små figurerna i mitten och elaka styvmor t.h.
Dagens viktigaste punkt var när vi på Röda Korsets loppis hittade ett par läsglasögon till pappa för endast 20 kr. Han såg ut som en galen vetenskapsman i dom, men vad står man inte ut med för att läsa instruktionsboken till sin nya supercoola fjärrkontroll. Vi köpte en multifjärr till pappa i födelsedagspresent, den ser ut som ett UFO i krom. Den har laddstation, commandcenter och den går att koppla upp på internet. Allt för att göra en prylgalning nöjd :)

Polarcenter var väldigt intressant, vi läste om Andrée och hans kompisar på expeditionen. De hade massa av deras grejer där och man fick se bilder från färden som var framkallade i efterhand. T.om hans dagbok var inscannad och med.

Sen åkte vi upp till Brahehus och tittade på ruinen. Vi tog bilen upp från baksidan. Vårt hur låg precis nedanför, men man kunde inte ta bilen från det hållet, och ingen hade särskilt mycket lust att gå upp. Utsikten var dock fantastisk, och det känns lite konstigt att gå runt i resterna av någons bostad. Ruinen är upplyst på natten, så när det var helt svart ute såg det ut som ruinen svävade. Hur coolt som helst, men det gick inte att fotografera. Det kan hända broren har nån bild där det går att se vad det är :)

Igår åkte vi till Jönköping på väg hem och gick lite i A6 Center. Pappa gjorde lumpen i Jönköping, så vi gick runt där pappa fick marschera i raka led :) Det var också lite lustigt.
På H&M på A6 har de fortfarande stora storlekar, och gissa vem som hittade ett par prasselbyxor på Rea på Rean? 75 pengar. Och jag lät bli att köpa mjukisbyxorna, och jag provade inte ens den snygga tröjan. När hände det sist att jag gick ifrån H&M med stora storlekar endast 75 pengar fattigare? Va??

Till sist tog vi en fika på ett konditori i Jönköping centrum, och sen åkte vi hem. Broren körde gaaaanska fort hela vägen, men i Kallebäcksbacken fick vi som tur var syn på civilbilen innan han fick syn på broren :)

Helgmys!

Snart skall alla pappas barn, pappa, elaka styvmor och prinsen till Gränna på helgmys. Hej på er!

Dagens tips

Iallafall jag skulle bli vansinnigt glad om nån köpte en VooDoll till mig. Tänk vad bra att ha! Det finns tillochmed färdiga helgarderingskit!

nia plus sexa

Okej då, jag var tvungen att testa kärleksnumerologi också.

   Sexan har en viss tendens att vara lätta att påverka. Detta är något som Nian har tagit fasta på. Denna kombination domineras av att Nian påtvingar Sexan att söka samma mål som Nian. Men då utesluts mycket av den impulsiva del som Sexan har. Sexan blir inte alls negativt inställd till Nian på grund av detta. Tvärtom känner sig Sexan uppfylld av något sorts målinriktad ambition. Detta hjälper till att hålla kvar intresset, trots att man har jobbat länge mot samma mål. I denna relation bör man satsa på att hålla passionen uppe genom till exempel semestrar och hemmakvällar tillsammans. Samstämmighet: 70%

Gissa vem som är vilken siffra?? (ledtråd, jag är en ångvält när jag bestämt mig)

Jag måste avslöja mig, för jag gjorde testet med livstal också.

    Livsväg 9, den romantiska filantropen. Nior kan tyckas ha obegränsade möjligheter. Med sin fördomsfrihet och tolerans går de bra ihop med nästan alla människor, och blir fort omtyckta. Deras saknad av sinne för ekonomi kan dock ge konsekvenser. Att du har livstalet 9 kan innebära att du har lätt för att känna medlidande och du diskuterar gärna livets stora frågor. Du har nog flertalet vänner, som uppskattar din emotionella och ömsinta sida. Du är en konstnärlig och karismatisk person som tycker mycket om att resa. Din kreativitet och känsla för det vackra kan komma att visa sig om du väljer ett konstnärligt yrke. Naturligtvis passar du bäst på ett jobb där du får arbeta med människor eftersom du har en förmåga att komma de flesta mycket nära. Ditt heta temperament kan göra dig otålig. Du känner dig ofta splittrad och detta medför att du inte får så mycket gjort. Andra människor kan manipulera dig eftersom du ibland är alltför godtrogen. Se till dina egna behov i första hand.

Femma eller sjua?

Nu har jag drabbats av testsjukan igen. Här skulle man få sitt namn uträknat med kabbalistsystemet.
Mitt nuvarande namn blev jag en femma:

Siffran Fem: I din närvaro har man aldrig tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen. Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös. Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här. Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Men enligt namnet jag föddes med blev jag en sjua:

    Siffran Sju: Du är intresserad av det ockulta och kan se på världen ur ett andligt eller filosofiskt perspektiv. Sjuor som du är ofta psykologer, genier eller affärsmänniskor men mer artistiska yrken kan också vara vanligt, som till exempel konstnär och författare. Du älskar människor och omger dig ofta med dina vänner. Av dem som inte känner dig riktigt sätts du av någon anledning ofta på en piedestal. Kanske kan det bero på din mystiska sida som gör att du verkar oåtkomlig. I fel sällskap kan du lätt bli blyg och tillbakadragen, det blir du därför att du har svårt för att lita på folk. Du kan också bli cynisk och starta ett beroende, till exempel börja dricka. Du är inte den som tar första steget när det gäller kärlek, utan du väntar på att någon annan ska ta initiativet. Men har du väl börjat träffa någon du tycker om är du inte rädd för att vara mer framåt. Den som får din kärlek svävar ständigt på rosa moln. Sjuor regeras av Neptunus och de bästa färgerna är grönt, mossgrönt och silver.

Det lustiga är att om jag lägger till mitt mellannamn så blir jag fortfarande samma siffra... skumt.
Geni, psykolog och mossgrönt låter onekligen trevligare än okontrollerad med svåra självförtroendeproblem.

Hälsningar från Margaritha!

Sköldpaddan Margaritha virkade jag till mamma och hennes man som resemaskot innan de åkte till Mexico i början på januari. Nu har vykorten från resan kommit fram:

image121

Jag satt vid havet i solnedgången

image122

Då kände jag plötsligt hur min biologiska klocka började ticka, så jag kravlade upp en bit ifrån vattnet och grävde mig ett hål.

image123

Och eftersom jag inte kunde välja färg på min partner blev det flera...
Gullbergsvass

Avgasdränkta och smutsiga Gullbergsvass kan också vara vackert i solen.

image120

Dom sa på vädret i morse att det ska bli sol idag på dan också!

Göteborg

Det är sjukt vackert när solen går ner över Göteborg

image119

A

Jag hoppas få komma med i ABC-leken, annars får jag göra själv, sådär vid sidan om :)Veckans bokstav är A som i

Arbete - Arbete betyder så olika för så många. För mig betyder det extra mycket, just för att jag ganska nyss fått ett jag trivs med. Från att jobba lite timmar som demonstratris till att ha ansvar för logistik, fakturering, vissa reparationer och massa mer saker som dyker upp är det ett ganska stort skutt. Jag hoppas så att det blir fast efter sista april så det nästan gör ont i käkarna :) Allt arbete måste ju inte vara avlönat heller, det finns ju handarbete, som jag också är lite lätt besatt av. För stunden stickar jag mest, men jag virkar en del också, och så har jag broderat en del också i perioder (kidsens julkalender var ett jätteprojekt)

Här är dagens arbete:

image117


Dom ska märkas, räknas och sen flyttas till en plats som inte är på två pall mitt på lagergolvet. 20 kilo stycket och inget svängrum :)

Handarbetet går också framåt, min knorv till Moebius har växt till sig ordentligt, och halsduken mäter faktiskt hela 71 cm utan att sträcka, och har gått från gult till grönt till blått till lila till rött!

image118

Testsjukan

Jag blev lite testsjuk. Här är andra roliga och inte så roliga test!

Hur smart är du?

IQ-test

Är du vuxen?

Vuxenpoängtest
(Hallå! Bara för att jag har ett ICA-kort?)

Hur gammal blir du?

Ålderstest

Jag ska bli 98! Trots att jag röker och väger för mycket

Jag gjorde också hundtestet!

Och blev...Berner sennen

Berner sennen är en stor lugn hund med jämt och lugnt temperament. Men den är också mycket ivrig och leklysten. Berner Sennen är en självsäker, orädd, uppmärksam och godmodig hund. Den är sugen på att lära sig nya saker och mycket vänlig. De är vaktiga men samtidigt hängivna folk den känner. Självsäker och vänlig inför främmande. Älskar att vara ute sommar som vinter.

Jag är inte mycket för att vara ute jämt, men annars stämmer det kanske. Jag vet inte. Vi har iallafall samma frisyr.

Här hittar ni hundtestet

Hi-tech

Idag surfade jag lite på mina nya träningsskor

image116

Och det verkar inte sämre än att jag kan koppla upp dom på nåt sätt mot en iPod Nano med Nike+ Kit. Jag trodde att + var för tjocka tjejer, eftersom dom hette Nike+ AirMax 90 och dom passade perfekt på mina breda fötter. Men dom kan klura ut min puls, hur många kalorier jag bränner och hur långt jag sprungit (som om det skulle hända :)

Tänk om mina skor tar över mitt liv?

Trött!

Pappa spelade ju pingis igår, så jag passade kidsen. Med min tur är det klart att det blev lika, 7-7, och det är ungefär så lång en pingismatch blir. Kunde dom inte bara varit lite bättre? Då kunde dom vunnit ju! Och jag hade sluppit åka från skogen halv tolv på natten. Men jag körde hem på 44 minuter, och om det inte är rekord så är det nära :) Och vad gör man inte för kidsen? Den här utsikten hade jag en stund. Jag skulle kunna köra 444 minuter för den. Lätt :)

image115

Önskelista

Jag VET att jag inte fyller år än på länge. Men jag har iallafall börjat på min önskelista.

 1. Kit med rundstickor från garnhärvan, rosa
 2. Kit med rundstickor från garnhärvan, blå
 3. Kit med rundstickor från garnhärvan, vilken färg som helst
Jag vill HAAAAA Synd att jag inte fyller år på prinsens födelsedag :D

Moebius

Min moebius ser mest ut som nån sorts knorv, och jag har ändå en 80 cm rundsticka. Jag får sätta gummiband på den när jag inte stickar så inte maskorna rymmer. Hoppas det blir lite lättare när det blir lite häng på den. Jag har med både moebius och halsduken till sysselsättning, jag ska passa kidsen idag. Vilket meck, först ska jag åka från jobbet och hem till pappa för att hämta hans bil med barnstolarna i, och sen ska jag hämta kidsen hos pappas barnvakt, och sen ska vi åka hem och mata lite och sen är det nog kvällen för dom. Hoppas det är nåt nice på tv idag. Annars kan jag alltid sova middag ett par timmar :)

Jag har hittat värsta födelsedagspresent till pappa, han fyller år på fredag. Jag kan tyvärr inte skvallra, för han är här och läser ibland. Men jag lovar att det blir bild efter helgen.

Hela pappas familj ska till Gränna och mysa till helgen, de har hyrt ett litet hus vi ska bo i. Hur mysigt som helst. Jag, prinsen, broren, pappa, elaka styvmor och kidsen. Vi är ganska många nu :) När jag var liten trodde jag aldrig att jag skulle bli en sån tjej som har tre syskon, men det är tur att jag fick vänta så länge på dom två sista, för de kunde inte bli bättre :) Tänk om det blivit två jag inte ens gillade.

Tjoho!

Nu är helgen över, och min snabb-magsjuka också! Jag fattade knappt vad som hände. Vi var på Freeport igår, jag, prinsen och granninnan med familj. Vi åt buffé och myste runt i affärer. Jag köpte värsta flådiga träningsskorna, en fin burk/mugg att ha honung i och två fina armband, ett i grönt och ett i blått

image113

I lördags var vi och spelade biljard, och jag var inte särskilt sugen på öl, så jag körde. Så tänkte jag att bara för att man kör behöver man ju inte vara ful, så jag drog på mig snyggstövlarna, fast jag fick byta till Crocs när jag skulle köra bilen. Smart lösning! Enda problemet var att världen såg ut så här när vi biljardat färdigt:

image114

Det syns lite dåligt, men hemma i Angered var det typ 8 cm snö. Inte coolt i Crocs.

Hur som helst, åter till magsjukan.
När vi varit på Freeport ett tag började jag må lite konstigt, och då tänkte jag att jag åt säkert bara lite för fett eller så, då mår jag ju sjukt illa. Så kom vi hem och jag mådde mera illa. Det är verkligen kass att inte ha nån magsäck kvar nästan när man mår illa. Blääää! Nu ska jag inte bli mer beskrivande, men jag tror magsjukan gick över vid halv fyra i morse ungefär. Och jag var hungrig som en gnu när jag vaknade i morse.

Mitt nästa evighetsprojekt.

Idag när jag surfade runt lite på Ravelry snubblade jag över ett Moebius mönster. Det är en sjal/halsduk/mogrej som bara har en sida. Det var en gammal matematiker som kom på att om man tar en pappersremsa och vrider ena änden ett halvt varv och sen sätter ihop den, har man en grej med bara en sida.

Jag gjorde en liten variant (160 maskor) bara för att prova, och det blev faktiskt ganska coolt. Så nu är frågan. Mohair eller Effekt? Det kan nog iofs bli ganska coolt ihop.

IKEA

Nu har leveransbilen varit här med två hela kontor från IKEA. Tjoho! Jag ska få nya fina möbler i mitt kontor! Men gissa om fröken Bäver kommer ha en skruvdragare som främsta arbetshjälpmedel hela dan? En garde!

Min fina väska

Igår fick min kabelhalsduk åka i den nya stickväskan hela vägen till grannen. Och det var ingen dålig prövning i snöstormen! Helt sjukt vad det snöade igår.
Anyway. Mobilkameran gör verkligen inte väskan rättvisa.

image111      image112

Visst är den fin? Det står för övrigt på mitt första (och hittills enda stora) mormorsruteprojekt. Jag har börjat på ett nytt projekt med en enda stor avlång mormorsruta i alla akrylgarner jag har. Jag tycker akryl är kass nu när jag har mitt fina ullgarn ;) Nä, akrylen är bra till sitt, men inte det jag vill sticka och virka.

Jag funderar  på att virka en liten djurfarm också, typ en ko, en gris, en häst och lite sånt. Det måste finnas nåt barn som tycker det är kul eller?

RSS 2.0