Värsta grymma eftermiddagen!

Igår kompade jag lite, så jag var ifrån jobbet strax efter fyra. Jag lyckades övertala prinsen att åka till GöfabTian, för jag hade hört att det skulle komma nytt garn dit igår. De hade 150 gram effektgarn för 39 kronor! Dom hävdade att det var 100 % ull, men jag är högst tveksam till detta.

image109

Men jag var ändå tvungen att köpa tre paket :) det kan ju bli nån rolig sjal!
I bakgrunden skymtar min kabelhalsduk, nu är den gul, grön, blå och lila. Det kommer bli sååå fint!

Och så hittade prinsen värsta söta presenten!

image110

Den raraste kannan! Till mig! Den rymmer kanske 0,8 liter eller nåt.  Så glad blev jag.

Sen när jag kom hem låg det en prickig postavi och väntade på mig. Så jag skyndade mig ner till servicebutiken för att hämta. Jag beställde ju en stickväska av Stickfrossa häromdagen, men inte trodde jag hon skulle vara så snabb! Så åkte jag, stickningen, prinsen och mitt paket upp till granninnan. Alltså när jag öppnade blev jag så glad och överraskad att jag fick nästan rysningar. Tänk att någon har ansträngt sig så och gjort något så fint till mig. Det var inte ens dyrt, och den är så helt otroligt fin. Bilder kommer ikväll. Tror jag. Yttertyget är mörkt chokladbrunt linne med guldtryck och turkosa pärlor på. Fodret är i illturkos bomull, och det finns massa bra fack för stickor och markörer och virknålar (för oss blandmissbrukare som Stickfrossa uttryckte det:). Och hon hade gjort så fint, med en liten blommig tvättrådslapp som satt fast med guldtråd och en jättefin stickmarkör, och i fin påse med fint papper runt och allt. Jag blev så glad! Jätteglad!

En annan blogg

Jag läser (flera gånger om dagen måste jag erkänna) Strumpstickans blogg och skrattar varje dag. Idag har hon bowlat med tonåringar med hjälp av en dramaten. Hihihi

Dagens fakta

Citat från susning.nu

"I Rannebergen finns en "spökstation" för spårvägen som inte används. När man under miljonprogrammet planerade bostadsområdet började man bygga en underjordisk spårvagnsstation under Rannebergen. Den var i princip en kopia av stationen i Hammarkullen söderut på samma sträcka. Av olika skäl drog man busslinjer istället och mynningarna till stationen färdigställdes aldrig. Vid en av mynningarna ligger idag en skola ivägen, så det är högst otroligt att man någonsin färdigställer stationen."

Varför kan vi inte också få åka spårvagn? Och varför lägga Vättleskolan mitt för en dörr?

Ajajajajaj

Huvudvärken från HELVETET! Hur ska dom stå ut med mig på jobbet idag???

En ny kossa till familjen

Nu har jag... hrm... en goseko i sängen, två på olika nyckelknippor, sex stycken i bilen.. tror jag... operationskon (Stjärna heter hon, var med både mig och granninnan när vi gjorde våra gastric bypassoperationer)... sen är det nog mest hårda kor. Förutom fällen som ligger under vardagsrumsbordet. Och koskalet till Xboxen

Här är nyaste nyckelringskon:

image107

I bakgrunden är delar av mitt inte så gosiga kontor.

Jag har kommit ca 37 cm på min kabelhalsduk i Kauni:

image108

Ett endaste litet pyttefel hittills, det syns inte ens om man inte vet om det säkert. Tänk att jag kan skapa så :)

Helgens bravader!

Det är så  konstigt att mobilkameran aldrig fotograferar det man vill ha fotograferat, tror den på allvar att jag vill närgranska mönstret på gammelmormors fåtölj??

image106

Nä, det jag skulle fotografera egentligen var min novemberkaktus med taskig tidsuppfattning. Jag har fått en knopp! Det lustiga är att moderplantan (en novemberkaktus min mormor fick av sin svärmor för typ 100 år sen) snällt blommar i november och april eller vad det är. Jättekonstigt. Men det är väl som med allt annat, sådan herre sådan hund!

Annars i helgen har jag bytt bilstereo alldeles själv. Jag är sjukt stolt över mig själv som kan göra såna svåra killgrejer :) Och så har jag nog kommit närmare 30 cm på min halsduk i det flerfärgade Kauni-garnet.
Och så var vi på mc-klubben och drack för mycket i lördags, det var jättekul även om jag mådde sådär när vi åkte hem.

Igår mötte jag och prinsen upp elaka styvmor och småsyrrorna på Allum. Sen kom pappa och broren också. Det var jättemysigt, vi gick i affärer och pratade och gosade med kidsen. Fast det som gjorde mig riktigt irriterad var att man först betalade 18 (!) kronor för en kopp bryggkaffe på maten på Paprika, sen skulle dom ha 10 kr för  påtåren. Då blev jag en såndär jobbigt människa som jag själv inte tycker om. Först frågade jag om hon skojade, och sen sa jag till henne att hälla tillbaks det. Usch. Men jag tycker verkligen det var för magstarkt. Och så fanns det ben i barn-tonfisken. Ett stort ben. Lilla lillasyrran är faktiskt inte ens tre än, tänk om hon satt det i halsen. Bläää

Dagens blogg

Dagens blogginlägg hittar ni här. Det är inte olagligt att försöka!

Mäta ansvar?

Eftersom det snart är februari och allt så börjar det kännas att den kan hända att det litegrann närmar sig löneförhandling. Jag hatar sånt, jag är inte särskilt bra på att marknadsföra mig själv när det gäller. Hur mäter man ansvar i pengar? För jag har ju massa mer ansvar nu än när jag började. Vad är det värt för företaget? Hur vet jag vad andra med mitt ansvar tjänar? Jag gör ju massa olika grejer. Och jag lär mig mer hela tiden nästan. Klurigt värre.

Jag var i garnaffären igår

Jag hade ju sån tur att jag fick åka till Clas Ohlson på arbetstid igår, och då fick jag tid att gå till 2Knit efter jobbet istället! Hade tänkt köpa garn till Sockklubben, men väl i affären insåg jag att jag verkligen inte tycker om nya mönstret. Jag ångrar att jag inte gjorde Monkeyn som jag så länge tittat på. Attans jädras. Men istället hittade jag det coolaste kabelmönstret, så nu ska jag lära mig att sticka kablar OCH att blocka. Men det blir nog inte förrän till sommaren :)
Jag ska sticka med Kauni-garn jag köpte igår. Det har jag också tittat på länge, det är sååå vackert! Här är en sjal stickad med samma garn.

Dagens klipp

Idag åkte jag till Clas Ohlson för att köpa ett par grejer till jobbet.

Igår köpte vår ekonomidam en ny bilstereo på Clas Ohlson för bara 695 pengar. Jag blev jätteavundsjuk.

Idag kom lönen in en dag för tidigt.

Gissa vem som gjorde två flugor på smällen?

Och dessutom var det felskyltat i butiken, och som den medvetna konsument jag är, vet jag att skyltat hyllpris gäller. MOHAHAHAHA! Så jag fick en ny bilstereo för 595 pengar! Grattis mig! Och så köpte jag prinsens födelsedagspresent också.

Min stash

Så var jag på apoteket igår och köpte två familjepack med Diklofenak mot min nyfunna migrän. Och vad händer då? Jo, jag får mensvärk istället. Och vad händer mer? Jo, jag sover som en gris precis hela natten. Jag kommer aldrig få nån karriär som pusher, jag har lite svårt att se sambandet mellan tillgång och efterfrågan :)

Jag har börjat sticka mitt älskade kabelmönster, det hittar du här, på en remsa i det knallcerisa garnet jag fick av elaka styvmor. Sen tänkte jag sticka till två trekanter på sidorna så jag får en sjal. Visst var det klurigt!

Igår var jag på gymmet

Jag och granninnan var på BodyPump igår, och jag pratade med henne för en stund sen. Igår var hon lite orolig för att hon gjort vissa övningar fel. Men idag ringde hon och sa att det hade hon INTE, det kunde träningsvärken tala om :) Efter jag vart hemma och duschat och luktade gott igen gick vi upp till henne och hennes man, och vad hittade jag väl där, om inte lilla primadonnan som fått tag i gräddbunken!

image105

På bilden har hon på sig sina Adidasbyxor som hon fått av sin "man". Hennes man är i själva verket min bror. Hon har fått hans visitkort så hon ska kunna ringa honom. Vi har kommit överens om att han är en ganska bra man, som kan laga mat, köra bil, spela Bamsesången på ståbas, kan el och sånt och så är han ju bra på att leka också.

Tips önskas

Jag har två nystan marinblått och två nystan brunt garn i mohairblandning. Själva garnet är ganska tunt, men det är mycket ludd på. Vad gör man av det? Det är i det närmaste hopplöst att sticka med tunna stickor.

Huvudvärk

I natt har jag haft huvudvärken från helvetet. Några gånger har jag haft det så här innan. Det är hur skumt som helst. Jag vaknar på natten, typ vid tretiden,  och har så sjuuukt ont i huvet, känns som det sitter en halv värkande tennisboll bakom ena tinningen. Jag går upp, äter massa alvedon, ligger vaken ett tag, somnar om och antingen är det helt borta på morgonen eller så får jag ta ett par alvedon till så försvinner det. Aldrig ont på dagen. Som sagt, det har gått ett halvår sen sist jag hade så ont i huvudet, men nu sista veckorna har det varit flera gånger. Jag kanske har fått ett nattaktivt djur i hjärnan :)

Det är fint väder

Tänker alltid på Latin Kings när solen lyser som den gör idag. Det är fint vääädeeer...

image104

Men ändå, klockan är bara ett och solen står ändå så lågt. Än är det långt till sommaren

Jag har beställt också

På bloggen stickfrossa har jag hittat den coolaste väskan (scrolla längst ner). Inte ens mycket pengar. En sån ska jag ha!!!

Jag har varit på stöldturné!

Broren har varit i Schweiz för att lära sig om personsökare, och då hade han med några härifrån som vi inte kunde bli riktigt kloka på. Det blev inte dom heller. Så broren fick ta sökarna under armen och åka hem med dom igen. Väl hemma la han paketet på sin hallbyrå, och sen åkte han vidare ut i landet för att arbeta. Då fick syrran (jag) åka hem till broren för att hämta paketet och skicka tillbaks det till den ledsna kunden. Gissa hur ledsen jag blev när jag fann den här i paketet:

image103

1Gb usb-minne som bara låg där och väntade på mig. Som den tattare jag är stoppade jag det snabbt i fickan :)

Igår lagade jag middag igen. Det blev ugnsstekt lax marinerad i soja, sesamolja, vitlök, honung, ingefära och chili, ångkokt broccoli, ris med lite gurkmeja (det blev illgult, syns dock inte så bra på bilden) och en sås på samma kryddor som marinaden och kokosmjölk och pressad citron. Yummy!!

image102


Och så är mina tallrikar sjukt snygga också :)

Mamma hävdar förresten att jag fått mina fixargener från henne. Hon kan ha en VISS poäng. Det är även hon som lärt mig att "det är jättebra att lära sig byta däck på bilen, för kan man det så behöver man aldrig göra det igen". Dvs, om man ändå vet hur man gör så kan man ju låta nån annan göra det :)

Tavlor i långa rader

Jag är nog en alltiallo ända in i hjärtat. Idag har jag t.ex borrat och pluggat typ 15 hål i väggarna här i lokalerna och hängt upp landskapsfotografier (samma som jag ramade in förra veckan). Sen brängde vi ur en bilstereo. Sen har jag skruvat isär och grejat en personsökare. Så har jag fakturerat. Och nu ska jag åka hem och virka lite har jag tänkt :)

Loppis och kidsen

I helgen har vi faktiskt latat oss ganska mycket. Inte förrän igår blev det lite fart bakom knapparna. Vi var med granninnan med man och barn på loppisen i Alelyckan. Den är faktiskt ganska trevlig även om det är mycket skräp också. Men det är väl det som är grejen :)

image101

Detta är vad jag fyndade:
1 st ko till Morran
1 st virknål 2,5 mm
2 st stickor 2,5 mm
2 st stickor 4 mm
5 st stickor 2,5 mm

Ni kan ju se att 2,5 mm är storleken som saknats hemma hos mig. Jag tycker det börjar bli tråkigt när det är så smått, för det går ju såååå lååååångsaaaaamt. Känner mig som Doris i Hitta Nemo när hon pratar valska.

Sen på eftermiddan hälsade vi på kidsen och pappa och elaka styvmor. Det bjöds på korv med pappas potatismos. MUMS. Och så åt jag massa broccoli också. Lilla lillasyrran var ovanligt kärleksfull  mot prinsen, när vi åt middag så satt hon med handen innanför hans skjortmanschett och gosade. Så rart :)
Men vi hann även pussla och hoppa grodor (alltså smätta plastgrodor i en spann. jag hoppar inte groda)

Lazybones

Det är jag det. Idag har jag inte gjort någonting, bara spelat Hexic på Xbox 360'n och virkat lite. Har börjat virka en monsterruta av allt mitt akrylgarn. Jag är inte så förtjust i mitt akrylgarn längre, så det får bli vad det blir :)

igår var prinsens bror och hans fru här, så dom spelade Colin McRay Dirt tills jag höll på att dö tråkdöden.

Jag har den bästaste broren i hela världen.

Dagens fakta

Nu har jag rotat runt lite på Wikipedia igen, och idag handlar det om mitt efternamnsdjur bävern.

"På en kvadratcentimeter hud finns omkring 23 000 hår. Människans hud har bara 600 hår per kvadratcentimeter."

Tänk om man hade haft sånt hår!

Alpaca-vantar II

Behold!

image100

Min mobilkamera har en ful ovana att göra allting grönt. Dom är inte gröna, dom är mörkgrå

Min tur att laga middag

Igår var jag och prinsen sjukt osugna på att laga middag, (förresten har han fortfarande inte sett att jag klippt mig) så det föll på min lott.

image99

Resultatet blev vulgokubbe med ugnsbakad potatis och rödvinsås. Det tycker iallafall jag är helt okej för en onsdagkväll :)

vulgokubbe kommer ursprungligen från en kombination av vulgo (kortform av vulgär) och kubbe (bit av trädstam). En vulgokubbe är en hyfsat stor bit chévre som är inbakad i en pannbiff. Man kan med fördel lägga lock på stekpannan de sista minuterna så spricker den ovanpå och liknar ett delikat fågelbo. Ordet uppfanns en eftermiddag när jag och broren lagade middag och var sjukt sugna på chévre men bara hade köttfärs till. I vanliga fall bakar vi in den i lövbiff.

Avslappningsslöjdare

Jag har lite inbyggd skräck för just "att slöjda". Jag tänker på fanatiska folkdräktsklädda kvinnor som väver och män som gör svepfat, alla sittandes på hemyxade trebenta pallar. Fråga mig inte varför. Håret måste vara uppsatt i kringla och med en liten hätta på. Männen har knätofsar på byxorna.

Så läser jag på Strumpstickans blogg om vilken sorts slöjdare (eller rättare sagt vilka sorters) hon är och så klickar jag vidare, och inser i denna stund att jag, när jag sitter i mina allra snyggaste lila velourmjukisbyxor och mitt gröna snobbenlinne och virkar på mina heta alpacavantar, också är en slöjdare.

På den här sidan fick jag reda på att jag är en avslappningsslöjdare utan hembygdsförening. Fast jag är något av en behovsslöjdare också, fast jag har inget ekonomiskt intresse, och om jag behöver ett par vantar så stickar jag fem par i olika utföranden bara för att det är roligt. Det är nog mer än fem par förresten. Ett par utan fingrar eller tumme, dito till elaka styvmor, ett par utan fingrar med tumme till mamma, ett par torgvantar i mohairblandning till mig själv, ett par torgvariant med fuskkablar i orange superwash, nu ett par torgvariant med cab i alpaca, och ett par svarta tumvantar till mig själv, men dom ska jag ta upp för dom är för korta. Sju par. Varav fem till mig själv. Jag är inte ens frusen :)

Nån dag ska jag skriva en lista på det jag tillverkat. Det är en del nu.

Ny (kort) frisyr

Igår hann jag faktiskt med frisören innan hon stängde. Prinsen har inte ens sett det än. Jag kanske ska kalla honom Paddan istället :) Så skönt att bli av med lite lockar igen. Efter operationen har jag ju tappat så sjukt mycket hår, så jag skulle se ut som en fullkomlig idiot om det var långt. Frisören var helt grym, hon fattade precis min poäng med vad jag ville, och hon tjafsade inte om några konstiga grejer och produkter som tar en timme på morgonen. Jag är en enochenhalvminutsmänniska, annars kommer jag för sent till jobbet eftersom jag inte kan gå upp när jag borde på morgonen.
Denna veckan börjar jag ju sju också, och då är det hopplöst att komma upp i tid. Men det är sjukt skönt att sluta klockan fyra, även om det inte blir så jämt.
Igår kväll hade jag myskväll för mig själv, prinsen åkte med sin kompis till Hällesåker så jag stod i duschen typ en timma och kokade mig själv, sen virkade jag ett par varv på tummen på den sista vanten, kollade lite på "I huvudet på Gynning". Hon är nog klokare än man tror.
Så la jag mig i tid och allt, låg där och myste under täcket med en bok (som inte var så bra, men ändå).

Mitt upp i allt skryt

Så blir jag omnämnd som en människa som gör nån glad! Tack Strumpstickan!

"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

Här är bloggarna jag håller koll på, vissa flera gånger om dan, andra inte lika ofta. Huller om buller:
Strumpstickan, KidasSticksida, Sang, Bortaboijn, Annelas hörna, Pysselida, HannaOfSweden

Har jag glömt nån så säg till mig så lovar jag att skämmas.

Skryt skryt

Hela förra veckan låg ekonomi- och ordersystemet nere på mitt företags största kund, typ största företaget inom passersystem och säkerhet. Coolt eller hur? Detta gav att när systemet väl började fungera i fredags kväll blev jag bokstavligen bombad med ordrar. Dessutom kommer min chef på att jag ska sköta faktureringen av det jag levererar själv. Gaah! Men som den supertjej jag är packade jag snabbt ihop typ 30 ordrar och fick iväg en hel postvagn, en godspall och två överfulla kärror med paket innan kvart i tre. Sen lagade jag en personsökare, fakturerade allt jag hade packat och skickade iväg det och var ändå ifrån jobbet vid femtiden.

Så idag hade jag tänkt glassa lite. Men det hade inte byggubben tänkt. Han ringde igår och sa att dom kommer sju imorgon (alltså idag) bitti, då är du väl där? -Ja för f*n sa jag, mitt pucko, så klockan ringde på mig halv sex i morse. Jädras. Och så kommer jag till jobbet och släpper in gossarna, och då visar det sig att dom ska minsann börja bygga väggar redan idag, så vi måste tömma två hela kontor. Nu är jag helt svett!

Nu ska jag sluta skryta

Alpaca-vantar

Nu är jag färdig med en och ganska mycket vantar i alpacan. Jag säger det igen, jag ÄLSKAR halvstolpar :)
Kan knappt bärga mig tills jag kommer ihåg att fotografera, så alla kan få se hur grym jag är.

Arbetsmyra

Idag kan jag somna gott! Nu ska jag arbeta vidare :)

Middag!

Igår var vi allihop ute och åt på Het Amsterdammertje, betyder ungefär Lilla Amsterdam om jag inte är ute och cyklar (vilket man ofta gör i Amsterdam btw). Det är en liten krog på Odinsgatan som har både svensk och holländsk mat, och när Oma och Opa är och hälsar på så brukar vi allihop äta där. Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och gott sällskap.

image98
från vänster: lillasyster fem år, jag, pappa (som ser ut som han rökt en räv), lillasyster tre års hår (bakom julstjärnan), elaka styvmor, oma, opa, prinsen och brorens hatt.

Och så bestämde vi att jag, broren och prinsen, om han vill följa med, åker ner till Oma och Opa till sommaren några dagar. Det ser jag så mycket fram emot. Hoppas det går att bara i havet! Det är så mycket jag vill se där. Bland annat bara måste jag åka till HEMA, det verkar vara världens roligaste plats :) Jag fattar inte så mycket av vad som står på hemsidan, men elaka styvmor har gjort mycket bra reklam. Det ska bli roligt att träffa oma och opa några dagar också, för det blir så kort när de väl är här och alla jobbar, så man hinner inte hänga så mycket.

Det blev inte bra..

Kabelmönstret gjorde sig inte alls på det mörka garnet, och jag hade jättesvårt med strumpstickor i metall och halt alpaca-garn. Så det blir virkade cab-vantar istället! Den första är nästan färdig, jag har bara lite på cabben kvar.
Jag är såå kär i alpacagarnet, alldeles mjukt och gossigt. Enda felet är ju att det är lite för tunt. Undra om det finns tjockare alpacor :)

Nytt garn!

Idag har jag varit på 2Knit igen för att köpa mer av det fina garnet från Hedängens jag fick av elaka styvmor på julafton. Hon hade inget :( Men istället hittade jag jättefint mörk mörk mörkgrått i alpaca från Garnstudio, så nu ska det bli vantar med coolt mönster! I mörkgrått och det rosa från halsduken. Mums!

Muuuu!



Bilden tillhör www.rejoy.se

Alla som känner mig känner till min lite udda besatthet av poliskor, alltså svartvita kor. Idag hittade prinsen det absolut koolaste (haha) tillbehöret till vår Xbox.  Jag har spargrisar, gosedjur, kaffemuggar, kaffefilterhållare, vardagsrumsmatta, sängkläder och säkert några grejer till,  allt i fantastiskt komönster! Människor omkring mig tror nog att jag är lite lite störd, särskilt när jag kom den den fina idén att köpa såndär plast man har när man har reklam på bilen och klistra på kofläckar på min vita bil. Var det inte en bra idé?

Dagens citat

"Många lever med en så förbluffande rutin att det är svårt att tro att de lever för första gången."

källa: Stanislaw Jerzy Lec

Stämmer på ganska många jag känner

Dagens uppgift

Dagens uppgift är att räckviddstesta personsökare. Inte lika lätt som det låter :)

Dagens uttryck

Sitter och surfar Wikipedia, och hittade en ordlista över Förortssvenska. Angered heter tydligen Los Angeres. Det tyckte jag var roligt. Wikipedia är kul.

Dagens projekt

Dagens projekt är att träna på att löda. Jag kan hjälpligt, men min plan är att bli expert, och liiite mer oumbärlig på jobbet :) Det jag har problem med är att jag är så darrig på händerna att man kan tro att jag har abstinens, men det kanske går att träna bort, vad vet jag.

I morgon ska jag nog försöka masa mig iväg till gymmet igen, det känns som jag hamnat på en gym-topp, och då får man passa på att träna järnet, även om ingen annan verkar übersugen på att följa med.

Jag har fortfarande inget nytt stickprojekt, försökte träna lite på att sticka kablar igår, men det är svårt när man inte riktigt vet hur man gör egentligen, och jag har inga kabelstickor, så det blev ett himla meck att inte tappa alla maskor :)

Mellandag

Idag har varit en såndär dag som bara är transportsträcka. Jag gick upp i morse, åt frukost, åkte till jobbet. Inget har hänt här, jag ska inte till gymmet, har ingenting alls planerat idag. Jag får inte ens köra mig själv hem från jobbet eftersom prinsen har min bil. Hoppas han kommer ihåg att hämta mig.
Hoppas det blir kuligare imorgon.
Jag har inte ens några bra idéer om vad jag ska sticka. Eller virka.

Födelsedagskalas

Idag fyller min stora lillasyrra fem år. Som jag har babblat om en vecka eller nåt :)

Igår var vi på kalas med hela stora familjen. Pappa, elaka styvmor, oma och opa (elaka styvmors föräldrar), min kusin med fru och två barn, syrrorna, broren, prinsen, min och brorens mormor och en kompis till lillasyster. Fullt hus. Alla glada, allra mest lillasyster som kan få storasyster att bli alldeles blank i ögonen. Hon fick en sminkdocka av mig och prinsen (som för övrigt hade blått hår efter 10 min :), och då säger lillasyrran att "jag blir så glad att jag blir alldeles varm". Lilla syrran vad jag tycker om dig.
Lilla lillasyrran hade kvällen till ära inga kläder alls på sig förutom blöja, och hon gjorde stor succé! Hon är så härlig.

Alltid lika efterlängtade oma och opa är som sagt och hälsar på från Holland. Oma är holländska för mormor eller farmor, och då kan man klura ut vad opa betyder :) Det är så roligt när dom kommer. Jag måste ta med mig broren och åka dit en sväng till sommaren. Vi har ju bestämt Grekland till hösten, så då kan det ju vara mysigt med en tripp på sommaren också. Hoppas det blir av bara.

Igår premiärade jag mina nya heta stövlar, och damn, vilka heta stövlar jag har. Men jag var på väg att bryta nacken redan på parkeringen, för damn, vad hala dom var :)

Min halsduk III (som nu också är ett pannband)

Mitt pannband är klart, det är mönstret  "Mug & French Press Jacket" som jag gjort pannband av istället.
Mönstret syns inte så väl här, men gå in på sidan och kolla.

image97

Jag ska provköra det lite, kolla om det inte är för töntigt, och inte förstör frisyren för mycket :)

Uppdatering på Dagens tips

Jag skrev häromdan i dagens tips att om man har nickelallergi ska man inte stoppa en läckande Zippotändare i Bhn. Jag citerar pappa: "det är bensinen du får utslag av, det har inget med nickelallergi att göra, puss från din far(besservissernisse)"

För övrigt, stavas inte besserwisser med w???

Nu får jag snart lägga in mig!

Igår var jag och prinsen ute, vi tänkte åkt till loppisen i Mölndal och glott lite, men som de dåliga ogudfruktiga människor vi är, hade vi ingen aning om att trettondagsafton var nåt att hålla stängt en loppis för. Så vi åkte till Mölndals Centrum istället, för jag ville till XL-butiken. Där hittade jag en body, det var riktigt coolt, den gör så att min simring av löst skinn knappt syns längre, ens under de slirvigaste kläder!
När jag väl hade bestämt mig för vilken storlek jag skulle ha fick jag syn på min dröm. Jag var på väg att börja gråta (nu är jag allvarlig alltså). De hade gröna krokodilmönstrade stövlar. Med extra bredd i vaderna. Som passade mig. Stövlar. Som jag alltid önskat mig men aldrig kunnat ha. Och jag hade råd med dom, storleken var okej. Jag blir lite darrig på ögonfransarna nu när jag skriver om det också :)

Sen åkte vi ut till 421 för att stödja broren i lite shopping och fika lite med honom. Så det blev smaklös cheesecake och halvkallt kaffe på Le Croissant.
Prinsen fick ett Xbox 360 från jobbet häromdan som tack för hjälpen, så på MediaMarkt köpte jag ett Colin McRae Dirt till honom. Jag provspelade i morse. Jag ska nog hålla mig till The Sims :)

Senare åkte vi ut till kompisar i Hällesåker och hade myskväll. Granninnan med man och lilltroll kom också, det var verkligen jättetrevligt. Sen kom massa snö, så vi var tvugna att åka hem innan vi blev insnöade.

Idag ska vi på födelsedagskalas, stora lillasyrran fyller fem år imorgon. Stora stora tjejen, jag kommer ihåg när hon firade sin första julafton med äggfrisyr, sidenklänning, kalasbyxor och gossiga små korvben. Nu blir jag nästan lite lipig igen. Dags att gå ut i uterummet och ta en nypa luft :)

Min halsduk II

image96

Nu tror jag min halsduk är klar. Jag blev helnöjd, tror jag ska knyta fast lite fransar i ändarna bara.

Nu till mitt nästa problem. Jag har en frisyr som inte tillåter mössa. Jag måste alltså ha pannband. Jag tänkte använda samma garn som till halsduken, alltså grått och tokrosa. Jag vill att det ska bli tjockt, lagom brett, lagom elastiskt, gärna något mönster, men det får absolut inte vara snuttepluttigt. Då kräks jag. Hur ska jag göra? Sticka med dubbelt garn? Lära mig patentsticka? Och så är det grå garnet tjockare än det rosa också.
Hjälp!!! Inspiration!!

Tränat

Igår passade jag på att åka och träna när prinsen ändå är ledig, och jag slipper hämta honom på jobbet. Så bar det av till BodyPump, och idag känns det som om all muskelmassa passerat igenom en köttkvarn :) Skön känsla!

Jag föll. Igen

Okej, nu kan jag inte hålla mig längre. På nyårsafton föll jag för shoppingmonstret. Igen. Jag klarar inte att jobba heltid och lyfta heltidslön. Jag har ju råd med allt! Precis allt jag kan önska mig! Så på nyårsafton när jag och prinsen ändå var i Angered, på Kvantum och skulle shoppa lite bacon till middagen och gå till systemet, ja, samma dag det där coola mönstret uppträdde på min bil. Då hade dom 50% rea på Tango, hela sortimentet. Och vad hängde då som enda exemplar där på en galge och bara väntade på mig? Jo, en nästan mossgrön skapelse med såndär stor krage som egentligen bara är till för att rama in din cleveage, i nåt halvgenomskinligt material, i min storlek!! 150 spänn! Det fanns ingen möjlighet att hejda mig. Inte när det var coola manschetter med typ sex knappar på, och inte när jag precis köpt byxorna för att matcha västen. Jag föll...

Inventera

Det känns som om hela världen ska inventeras... alla ska inventera på sitt jobb, alla klädaffärer räknas och inventeras det, tillåmed i garnaffären inventerades det när jag var där. Och idag är det min tur. Fast först måste jag städa lite så att man kan komma ner till packbänken. Och inventera. När jag kommer hem ska jag inventera kylen, frysen och skafferiet. Sen ska jag inventera tvätthögen för att kolla vad jag måste tvätta typ i förrgår och vad som kan vänta ett par dar. Så borde jag inventera lite i städskåpet. Och bland mina viktiga papper. Och prinsens papper. JAG HATAR ATT INVENTERA!!!

Innan jul virkade jag en liten resesköldpadda till mamma och hennes man, för dom åker till Mexico idag, och titta vilket fint mms jag fick!

image95

Gott nytt!

Vi hade jättemysigt igår med god mat och trevliga vänner. Jag är jättenöjd med min nya 129-kronorsklänning :)

Igår på förmiddagen skulle jag och prinsen ner till systemet och kvantumi Angered Centrum.
Jag kanske har skrivit om det innan, men låset på Morrans dörr har kärvat lite, men jag tycker det är så kletigt och äckligt med låsolja, så jag kom på den briljanta idén att ta Lupsyl istället! Det har funkat hur bra som helst ända tills igår, då gick det inte att komma in i bilen. Jag fick inte i nyckeln och det gick inte att låsa upp inifrån heller, så prinsen fick snällt klättra igenom. Men Morran bjöd på ett vackert mönster på taket:

image93image94

Den understa bilden är tagen i ett garage, så den ser lite konstig ut. Men visst är det ett vackert mönster? Hur blir ett biltak så?

RSS 2.0