En eloge

Idag är ingen snabb dag på jobbet. Alla utom två går bara runt och låtsasarbetar... Sjukt spännande.

Det jag egentligen skulle skriva var att min granninna måste ha ett eget pris



Hon är alltid så snäll och tar hand om mig. Igår tillexempel. Hon bjöd på kaffe på gården, matade mig med makaronilåda och visade mig att man kan vaxa ögonbrynen med Veet benvaxstripes om man klipper dom i små ränder. Hon är bäst i hela världen!

Jag har fått en utmärkelse!



Storjägarn' har gett mig en utmärkelse! Själv stickar hon barnsockar som skulle räcka till ett mindre land.

Och så får jag skicka vidare till andra kreativa människor också

Lillan - har precis publicerat sitt första mönster!

Strumpstickan - som inte bara stickar kreativt, hon fotograferar kreativt också och håller koll på vad som händer i stan.

Ida - som klämmer ihop bröllopsplaner, träning, studier, jobb och stickning. Allt på en gång.

Metrosexuellt tyskt mansnamn? Någon?

Igår inhandlades nya bilen till vrakpris. Det är som att köra Morran med damp, alltså riktigt roligt :)

Problemet just nu (förutom att Prinsen råkade göra sönder vindrutan när han skulle sätta tillbaks backspegeln i morse) är vad han ska heta. För det är en han. Så nu behöver jag ett mansnamn. Det måste var tyskt, och det måste klinga metrosexuellt eftersom bilen är en pippigul VW Polo Gti. Kadetten hette Franz, Omegan hette Gerry med G, Renault 19 hette Hubert, Fiestan hette (heter fortfarande) Helge, så nu måste vi ha ett till Polon också. Ser nu att jag och prinsen bara haft tyska och franska bilar. Undra varför... Prinsens första två bilar som inte är medräknade här var också tyska, Audin och den andra omegan...

Jag har gjort klart hela bakstycket och fickan till bebiskoftan, och jag har börjat på framstycket. Jag kom på att det är totalt hjärndött att sticka i alpaca till en bebis, för vilken nybliven mamma vill handtvätta???? Men det kommer bli den gossigaste tröjan.

Knivförbud

Jag är en såndär människa som alltid snubblar och slår mig. Jag förstår inte varför jag har ett jobb som innefattar knivar, skruvmejslar, pallyftare och andra saker man kan skada sig på. Benen är alltid fulla av blåmärken. Den senaste skadan i raden tillkom idag när jag skulle lasta av en pall med packmaterial, alltså kartonger, papper, tejp och sånt. Skar av packbanden med kniven, och lika självklart som att andas så lyckas jag såklart pilla in den under nageln när jag ska fälla ihop den. ONT!!!!

boven i dramat

Hjälmmössa

Hjälmmössa är typ det gulligaste jag kan tänka ut på små bebisar, förutom sånadär kalasbyxor med spets på rumpan som småtjejer ha. Nu har jag hittat ett mönster som inte är rätstickat! Här på norska, finns även på engelska. Djevellue!

Just det ja!

Jag har lagt min tröja lite på is, känns jättekonstigt att sticka tjocka saker när det är 20 grader ute. Så kom jag på att en av killarna här på jobbet har Kotte på G nu i början på juni, och då måste jag ju bara sticka en liten sporttröja! Jag stickar den i Alpaca, mellangrå basfärg och mörklila detaljer och ärmar tänkte jag. Alldeles mjukt blir det, och sådär tunt. Mums! Om jag är snabb blir det en liten matchande hjälmmössa också. Men det får bli om jag hinner. Sen.

Så var jag på Myrins också för att köpa sidenband till mamma. Så klart dom hade det! Så snart är mammas sjal helt färdig. Tror jag måste skölja upp den med lite sköljmedel eller nåt, för silkegarn luktar verkligen inte jordgubbstårta...
Men så hittade jag en stuvlåda också. Så kidsen ska få tetranecessärer. Hittade ett ganska grovt bomullstyg i vitt med rosa och blå blommor på, och så nån sorts prasseltyg, vet inte om det är vattenbeständigt, men det kändes så, i blått till foder. Så det blir en med lila dragkedja och en med rosa. Hoppas jag hinner med dom innan vi åker på semester till Holland nu i juni.

Det har jag glömt att skriva om! Den fjärde juni åker vi till Holland, närmare bestämt Zoutelande, och hälsar på oma och opa! Det är alltså kidsens mormor och morfar, men för enkelhetens skull, och för att vi faktiskt hör till samma familj, så kallar vi dom också oma och opa (mor/farmor och mor/farfar i Holland). Det ska bli jätteroligt. Jag har aldrig varit där, fast elaka styvmor har varit vår familj i typ 10 ÅR och lite till. Skäms på mig.

Älgbebbarna

I lördags var vi ju och tittade på de raraste små älgkalvarna i slottskogen, och nu har det fötts en till! Jag tycker så synd om älgkor, Vilda, som den här mamman hette, fick tre små kalvar men bara en klarade sig. Tänk vad hemskt. Fast älgar tänker kanske inte så.

Och igår visade jag att jag faktiskt kan byta däck, och att jag inte bara säger det för att slippa. Jag hjälpte granninnan att skruva loss alla hjulbultarna. Prinsen skötte domkraften och granninnan bytte själva däcken. Värsta teamworket, så idag kan granninnan åka på sin efterlängtade shoppnigtur! Happy hunting önskar vi henne :)

Och så fick jag i en kommentar av Strumpstickan reda på att alla kan inte ha ha bh på grund av värk. Helt förståeligt när jag tänker efter litegrann. Men då måste jag säga att hon den där anskrämliga jag såg i Slottskogen i söndags åkte inlines, så hon hade nog inte så ont. Hon var nog bara en kvarleva från ett annat årtionde :)

Bushwoman

Jag skulle nog inte tagit shorts på mig idag. Ojojoj. Tur att T-shirten är illorange så man tittar på den istället.
Jag fattar inte. Jag är en sån tjej som har sån tur att jag inte får svartkrulliga ben på en vecka, men det stör mig nåt sjukt när jag glömmer att fixa bort pälsen. Är det inlärt beteende? Prinsen stör sig inte om jag har några hårstrån på benen. Det stör mig inte heller om nån annan väljer att inte raka benen, men jag tycker inte om när andra kvinnor går utan bh för de visar saker jag inte vill veta. Är det också inlärt och ytligt? Eller lever jag bara i nån sorts illusion om att det finns bhar för alla kvinnor?

Hur som helst ska mina ben få sig en killerkur av Veet hårborttagningskräm i eftermiddag. Ytligt eller inte :)

Födelsedagskalas III

Igår var vi i slottskogen och hade retroaktivt födelsedagskalas för mig och prinsen. Det bjöds på kaffe, saft, kanelbullar och jordgubbstårta i solen. Sen hälsade vi på alla djuren på barnens zoo och tittade på de små rara älgkalvarna. Det togs lite bilder, men jag hade prinsens telefon, så dom får komma senare.

Jag fick den raraste lilla piggekotten till mitt armband, och det coolaste (och kitschigaste) kakfatet! Prinsen fick en jättefin bok om gamla bilar, direkt när vi kom hem fick den hedersplats i bokhyllan :)

Det bidde en necessär!

Idag fick min symaskin komma hem igen, och jag hade preppat för hemkomsten med att köpa en meter vaxduk på Jysk som var tunn och fin med ett snyggt blommönster. Förstår inte riktigt vad jag tänkte när jag köpte nästan 1,5 kvm vaxduk när det bara behövs 22 x 42 cm. Och massa dragkedjor köpte jag inte heller, så det bidde bara en. Får hitta på nåt roligt. Jag har haft en jättemysig kväll med mig själv, pillat lite med mammas sjal, sytt lite och kollat på Kill Bill vol 2. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Jag älskar Kill Billfilmerna. Men nu ska jag gå och lägga mig. Natti natti!

Stora bakar

Jag hittade den här filmen på GP, blir man inte lycklig??


Mina namnlappar

Jag har kollat runt länge efter namnlappar att sy fast på saker jag gör. Det blir ju en del. Så nu har jag beställt från www.minanamnband.se 100 såna här:



Visst är den gullig! Så alla som beställer av mig kommer tvingas på en lapp efter mitten av juni. Inte gördyrt var det heller.

banzaii!

Idag är jag singel, prinsen ska sova borta med nån teambuildinggrejs på jobbet. Jag ska hämta symaskinen, lämna in mobilen (knapparna har spruckit!), köpa sidenband till mammas sjal, hitta roligt tyg att sy necessär av. Jag tror jag får flexa lite idag :) Gissa vem som antagligen kommer sitta och klappa på sin symaskin hela kvällen?

Hello Africa!

Idag bestämde jag mig för att provköra min nya köksmaskin jag fick av prinsen, så jag satte en injeerasmet. Det var nog den bästa smeten jag gjort hittills. På 50 gram jäst blev det kanske 20 injeerasar. Jag gör smeten med vetemjöl, rågsikt och havregryn, fast havregrynen kör jag i mixern så de blir som grovt mjöl.



Och så gjorde jag den grymmaste bönröran! Bättre än  bästa hummus och äkta vegan! Det är förresten injeera också.
Två burkar stora vita bönor, skölj och mixa till mos med stavmixer. saltade ganska mycket, starkt paprikapulver, torkad chili från kvarn, vitlökspulver och mammas äkta habanerosås, gosa ner en skvätt olivolja så det blir lagom krämigt.

     

Sen gjorde jag kycklingröra med lök, tomater, kyckling, tomatpuré, koriander, paprikapulver, mera habanerosås, några korn kardemumma och grönpeppar, pyttelite curry i gheen innan jag steker kycklingen, och så häller jag på lite vatten, och sen reder jag av det hela med lite maizena eftersom jag gillar när det är lite såsigt. Starkt så man får hår på ryggen, men det blev vansinnigt gott till slut. Jag och prinsen spricker snart!





Bloggvärde?

Kolla värdet på din blogg

Frustration

Igår kväll satt jag i godan ro och virkade på min Kaunisjal, när jag plötsligt såg att blått övergick till illorange helt plötsligt. Dom fulaporna hade skarvat mitt garn! Får man ens göra så? Det är inget billigt garn direkt. Jag insåg att jag inte skulle stå ut med det, så jag fick ta av garnet och nysta mig förbi orange, gult, grönt och hela blå, så jag fick fortsätta mot lila som det skulle vara. Så nu har jag ett litet nystan tvåtrådigt Kaunigarn till antagligen ingen nytta alls. AARRRGGHH!!!

Så har jag fäst alla garnändarna på mammas sjal, så nu ska dom klippas och så ska det i ett band av något slag.

Sillpremiär!

Granninan är den snällaste själen på jorden, hon passar mig ganska ofta när prinsen jobbar sent.
Idag bjöds det på sill och svensk färskpotatis. DET VAR SÅ SJUUKT GOTT!!!!!!!

Vykort!

Broren har varit i Västerås med jobbet, och passade på att hälsa på mamma. Han vidarebefodrade ett vykort från Onkel Bäver, El Bäver los del Playa. Han hälsar gott till alla!


Det är såå teknikigt nuförtiden

Så tog jag min lilla laptop (den har inget namn!!!) under armen och gick upp till granninnan, hoppade in på hennes trådlösa nätverk, och nu sitter jag här i hennes fåtölj och tittar på desperate housewives. Favvisprogrammet!

Idag kände jag inte igen mig själv för första gången. Jag är fortfarande toksnorig, så det blev munktröja, jätteullsjalen och keps på när jag skulle gå hit. Fick syn på min spegelbild i hennes svaldörr och kände inte igen den där människan som stod och tittade på mig. Det tog ett par sekunder innan jag fattade. Jag är långt, långt, långt ifrån smal, men jag har förändrats ganska mycket de senaste två åren.

Nu ska jag stänga av datorn en stund och fästa in alla trådarna på sjalen. Det är det tråkigaste jag kan tänka ut!

Sysugen

Nu när symaskinen äntligen kommit till doktorn har jag plötsligt blivit helt sjukt sysugen. Jag håller flitig koll på syfroken.se och idag hittade jag det vackraste på [M]an [M]ade. Vem kan inte bli kär i ett par gröna snigelbyxor???
Mitt första projekt kommer bli en tetraneccesär från ICA-kuriren. Jag tänkte fodra den, då kan man ju ha vad som helst i!
Snälla symaskinsdoktorn skulle ju ge mig en ny trådpinne också, så jag kan sy med dubbelnål. Det måste också testas, för jag har en ny t-shirt som jag älskar modellen på, och den KAN inte vara svårt att kopiera.
Och så ska jag hitta på nåt roligt till barnen. Stora lillasyrran önskade sig en duk till sina dockor. Det måste man kunna hitta nåt kul.

Who has the biggest balls?



Jag eller chefen?

(originalidé broren)

Effektivitetstur

Jag fick med mig viktig post från jobbet en stund efter fyra, träffade en postsnubbe utanför dörren som tog den, åkte till Allum eftersom Zizzi har födelsedagskalas idag. Köpte en jättesnygg skjorta och en väst, struntade i kjolen som var sjuuukt snygg, men inte satt perfekt, gick till fotoautomaten och tog nya bilder till mitt körkort (behöver ju ett nytt eftersom jag bytte efternamn sådär för sju månader sen...), kollade in på Kjell & Company, tankade bilen, handlade och var hemma i Rannebergen innan klockan sex. Snart är jag redo för att bli trebarnsmor. Okej, jag ljuger.

Stort stort stort grattis till elaka styvmor!

Jag väntar fortfarande på kommentar från mamma. Kan hon inte se sin sjal snart????


Nu ä bet fekylt

Så, nu var det dags att vara snorfia igen. Känner min som ett snorigt dagisbarn, har både rudolfnäsan och suriga humöret to prove it!

Mammas sjal

Nu tror jag den är klar. Detta mönstret



Och så här stor är den



Jag tror den blir finare om man flätar in ett mörkbrunt sidenband i sidorna, så man får en smal tofs längst ner och en liten i de andra två hörnen. Nu återstår bara trååååkjobbet med att fästa in alla trådar, men jag har å andra sidan inte gjort ett enda litet misstag tror jag.

Söndagsmys och PS3

Idag när jag vaknade masade jag mig upp och sen iväg till kidsen som varit på Mallorca en vecka. Det är så roligt att vara med dom även om vi inte hittade på något särskilt. När jag kom hem hade broren laddat sin PS3 och köpt pizza till sig och prinsen. Broren ska åka till Norrland en vecka och behövde en tvättid, men fick ingen hemma hos sig, och så har han meeting med sin Call Of Duty 4-klan idag. Det går ju bara inte att missa, så då får jag snällt titta på i några timmar.

Men nu har jag inte så mycket kvar på mammas sjal, så den kanske kan bli klar idag. Tror faktiskt det blir snyggt med sidenband på den. Bara nåt smalt i kanterna. Mamma får tycka när den är klar.

Och så blir det födelsedagskalas igen nästa söndag. Småsyrrorna ville komma och hälsa på hos mig, och då kan jag ju inte säga nej. Och så har de inte varit med och firat prinsen heller, som fyllde år i februari. Så nu blir det att göra en tårta till! Jag fick födelsedagspresent idag också förresten, Ralph HOT, lukta gott lukta gott!
Det är roligt att få parfym, det är sånt jag aldrig köper till mig själv, och det är ju roligt att lukta gott.

Idag hoppas vi på:

Idag är en dag som går i hoppets tecken.
Jag önskar mig:

  • Lite tid att jobba ikapp gårdagens hysteri på jobbet
  • Lite bättre humör på mina arbetskamrater (fast det bådar illa idag med)
  • Att mormor är hemma i eftermiddag
  • Att armen ska fortsätta kännas så bra som den gör just nu
  • Att armen ska må bättre så jag kan virka vidare på mammas sjal

Grattis!

Grattis till mig, för jag har namnsdag idag! Eller nästan, Sofie har ingen namnsdag, så jag får tjuva mig på Sofia

Belagd med virkförbud

Igår belade jag mig själv med virkförbud, för jag har ont i min arm. Det höll i flera timmar. Tror ni inte jag satt med min sjal i knät igår kväll ändå? Men idag ska jag inte virka. Jag tänkte åka till mormor efter jobbet och hämta upp garnet till mammas virkade sjal. Hur ska jag hinna klart med den till mors dag om armen gör ont? Fast det är större virknål till den, så det kanske är lite bättre. Min sjal är ju en 3,5 mm nål, så det är ju ganska mycket knipa.

Igår var jag hos granninnan efter jag lämnat in symaskinen, hon bjöd på kyckling med ris och sås. Hennes lilla dotter är hur rar som helst, hon har minst tusen rävar bakom varje öra :)
När jag ändå var i Bäckebol igår så passade jag på att gå in på Jysk en sväng. Jag kunde inte låta bli att köpa en ny ko till Morran.



Morran samlar på kor. Det bor åtta kor och en anka i Morran. Jag tror jag ska möblera om lite så alla får bo på den fina plyschhatthyllan.

Haha!

Fick den roligaste bäverreklamen från Sptrumpstickan.
(bäver är smeknamn för samma sak i engelskspråkiga länder)


Har surfat lite på musarm, så jag fick gå till Kataloggurun på jobbet, så nu har jag beställt en scrollkula istället. Ingen musarm av den iallafall. Så nu återstår bara att sluta virka, sluta skruva personsökare, sluta använda kartongtejpmogrejen, sluta växla när jag kör bil, sluta nypa folk. Eller hur =) Jag ska dra ner på virkandet lite. Kanske. Och så ska jag sluta gnälla över mina i-landsproblem.

Så har jag lämnat in min symaskin! Bytte gylf (jylf???) på en arbetskompis bästa byxor igår, och jag kan inte ignorera det stora felet längre. Lilla pärlan syr jättefint framåt, men pyttesmå stygn bakåt, och om jag ställer ner stygnlängden för mycket så går det inte att backa alls, då blir det  mikrostygn framåt istället. Och sicksacken blir också nån konstig egenpåhittad variant. Inte jättefarligt dyrt heller, och den snälla snälla mannen i symaskinsaffären skulle tillåmed ge mig en ny trådpinne. Jag har lyckats slå av den ena, så jag kan inte sy med dubbelnål. Men nu ska det bli ändring på det. Hon får komma hem från doktorn nästa fredag. Då kan jag kanske sy domdär köksgardinerna jag tänkte sy när vi flyttade in för ett och ett halvt år sen. Eller sy lite roliga dockkläder till barnen. Det är roligare. Jag surfar nästan varje dag på www.syfroken.se och kollar på alla jätteroliga kläder hon syr.

Lätt frustration

Idag är jag lite lätt frustrerad. De jag levererar nästan allting till ringde idag och ville att jag skulle byta firmware (typ operativsystem) i alla kortläsare av en sort. 400 stycken. Ungefär fyra dagars arbete. Öppna lådan, ta ur kartongen, vira upp bubbelplasten, öppna kortläsaren, ta bort skyddet, ta bort en plint, sätta dit strömplinten, sätta dit programmeringskabeln, programmera, testa och sen göra hela proceduren baklänges. Gör jag 100 om dan så är det fyra dagars arbete. J*velberg.
Och så tror jag att jag börjar få kombinerad virk- mus och skruva personsökar-arm. Ont gör det. Och så ska jag lämna in min symaskin. Minst 700 pengar. Kanske 1200.

Nystan två

Jag har precis börjat på nystan två på min Kaunisjal. Jag tror den kan blockas ganska aggressivt, den kommer bli ENORM!



Och färgerna är mycket klarare på riktigt...

Tack mormor!

Tack mormor för min nya fina frisyr och för mitt nya pulver Dust It från Osis!

Jag blev sjukt snygg!



Och solglasögonen som ser ut som stulna från ett SingStarfodral kostar 49 pengar på Lindex

Födelsedag på bästa prinsessvis!

Min kära granninna tråkade mig lite förra året eftersom vi firade min födelsedag i dagarna tre. Nu i år kommer jag slå det rekordet :)

VI började fira redan i lördags, jättemys med grill och presenter på uteplatsen hemma. Grillspett, potatissallad, vitlöksbröd, allt man kan önska sig. När vi gick upp till uteplatsen satt där ett par som såg ut precis som mamma och hennes man, men dom bor i västerås, så jag blev ganska sur när två stycken hade invaderat vårat space. Det visade sig att det var mamma iallafall :) Granninnan och mamma var i maskopi och hade lurat mig :)
Jag fick massa roliga presenter, trisslotter, en Buddah modell enorm, och en middag och hela kittet i grekland till hösten. Sen gick vi ut och tittade på när broren spelade med sitt band. Jätteroligt. Han och hans kompisar är sååå grymma :)

På lördag morgon var jag ganska matt i lacken och rätt trött. Började dagen med att öppna alla fönster och balkongdörrar och äta några panodil. Sen sov jag lite till.

Prinsen hade köpt ett jättepaket till mig, och det visade sig vara en ny hushållsassistent, en såndär med fliptop och motorn uppepå, typ Kitchen Aid fast i silver. Yummy!

Sen åkte vi till mormor som bjudit mig, prinsen och broren på räkmacka på födelsedan. Jag blev så glad när mormor ringde mig :) Så fick jag öppna mera paket, lite tillskott till semesterkontot och den coolaste spegeln, som egentligen är 13 speglar, 91 års olycka med lite otur.

På lördagen blev vi lite sena, så vi hann inte äta nån tårta, så vi åt tårta igår kväll istället med granninnan och broren. Sjukt mycket tårta blev det. Så fick jag present, så jag ska åka och shoppa lite på Zizzi idag. Eller om jag kan hålla mig till imorgon, men det tror jag inte.
Så jag har haft den bästa födelsedagen, jag är lyckligt lottad som får fira med så många människor!

Pappa

Jag googlade faktiskt bägge orden och fick ganska många träffar på bägge stavningarna!

Lunchtur



Det största barnet på företaget är vår chef, vi cabbade ner och tog en tur på avenyn på lunchen :)
Nu är den uppcabbad och parkerad igen

Lite historia

Min farfars far startade en gång ett företag för att tillverka res(e?)effekter, alltså väskor och sånt, i skinn. Senare tog min farfar över företaget och lade även till produktion för Hasselblad's kameraväskor och objektivfodral. Min pappa har också jobbat där till och från i sin ungdom, och startade sen sitt eget företag där han fortsatte. När jag var ett vårtsvinsbarn flyttade vi ut till Hyssna, och pappa hade från början delar av verkstan i källaren på huset. Sen växte han ur källaren och flyttade in i Hyssnas gamla lanthandel.



Dörren som står öppen på framsidan är ingången, och dörren till höger i bild är in till lagret, lastbryggan fick inte plats på bilden. Här har jag delvis vuxit upp, jag och broren fick hänga jättemycket här när vi var små. Vi lekte bland allt läder på lagret, klippte och limmade dockhus i papp, flätade remmar och lekte med cowboyhuset pappa hade där. När vi var lite större fick vi hjälpa till att göra kameraremmar, vi pluttade i nitar, stansade ut remändarna, tryckte på dom och hjälpte till att packa ihop dom. Nu när jag är stor har jag fått sköta hela tillverkningen ibland.

Förr i tiden när man var och handlade i den lilla lanthandeln var man tvungen att binda fast sin häst.
gissa om jag har snurrat många varv runt den här stången?



Jag hade riktigt mysigt med pappa igår, även om det är lite sorgligt att packa ihop.
Innan jag och pappa städade hämtade jag kidsen hos dagmamman. Vi hade picknick i trädgården framför huset och åt glass och bullar. Sen hoppade barnen på grannens studsmatta, och det är helt sjukt vad elektriska de blev :)


Jag tycker så himla mycket om dom, tänk att barn kan bli så fantastiska trots att dom är släkt med mig ;)
Jag förklarade gångertabellen för stora lillasyrran igår, och hon hängde faktiskt med. Vi ska träna mer nästa gång!




Goda ting kommer i hög

Det är tokskönt väder, jag är fastanställd, prinsen trivs med sitt jobb, granninnan har fått trevligare jobbtider, jag fyller snart år, vi ska grilla på lördag och gå ut sen och titta på broren när han spelar, jag hinner träffa kidsen igen innan dom åker på semester, jag har kommit ganska långt på min Kaunisjal, liver är så skönt idag!

Jag hatar melodifestivalen

Det är en orgie i gräslig smak, men hur kan man inte älska den här mannen?


Utmanad

Jag tog en utmaning på Lillans blogg personligt. Upp till den som känner sig manad att göra detsamma!

Tre namn du går under:
1. Sofie
2. Fis (favoritsmeknamnet)
3. Päronskrotten

Tre saker som skrämmer dig:
1. Räkningshögen
2. Diskhögen
3. Att jag ska tappa kontroll

Tre saker du har på dig:
1. Pandoraarmbandet
2. Mobilen
3. Min ring

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1. My Cool, Adam Tensta
2. Divine, Sebastien Tellier
3. Paranoid, Black Sabbath

Tre sanningar om dig:
1. Jag har gått ner 55 kilo de senaste två åren
2. Jag skrev på mitt anställningsavtal IDAG
3. Jag är mycket mer förtjust i mina nära än jag låter dom veta

Tre av dina intressen:
1. Leka med mina syskon
2. Köra bil
3. Leka med mina kompisar och min prins

Tre saker du verkligen vill ha:
1. Mer tid
2. En trea
3. Mirakelkur som tar bort extrahud

*dans*

Nu har jag skrivit på kontraktet, så nu är jag officiellt fastanställd! Tusen pengar mer i månaden, och det kommer diskuteras igen efter sommaren. Mina arbetsuppgifter är ju under utveckling. Jag är ganska nöjd. Jag är sjuuukt nöjd, så snart ska jag hem och sätta mitt fina avtal i pärm med viktiga papper :)

På äventyr del två

Igår var jag ju på äventyr på brandstationen. Det gick jättebra, alla nöjda tror jag och jag fick tillåmed sälja lite mer till dom. Och dom ÄR snygga och dom ÄR coola :)

På vägen hem ringde broren (som ju också jobbar på mitt jobb) från Oskarshamn, där han är och grejsar denna veckan. Dom hade glömt lite grejer, så i morse ringde klockan halv sex, hemifrån tio i sex, ner till jobbet, hämta prylar och sen ut på tur igen.



Så strax efter klockan tio hade jag varit en bit efter Jönköping och mött upp broren och kommit tillbaks till jobbet igen. Gissa vem som tänker ditcha jobbet och gå halv fyra idag :) Fast det jobbiga är ju att ingen gör mitt vanliga jobb när jag är ute på annat jobb. Det ligger en hel hög och väntar på mig :( Men så är det ibland.

Ut på äventyr!

Idag är jag inte bara logistikmänniska, idag är jag även tekniker i fält. Jag ska åka till brandstation och hänga med brandmän! Det ska bli coolt. Dom erbjöd mig tillåmed boende på logementet. Fast jag ska inte så långt, så jag fick tyvärr banga att nana med brandmän. Vilken normal människa tackar egentligen nej till det?
Idag har jag även lärt mig att nya datorer har ingen seriell port (comport), så jag fick låna min arbetskamrats gamla skruttlaptop. Hoppas den får plats i min fina datorväska bara, annars blir jag svårt ledsen!

Jag har även varit och bytt till sommarskor på poolbilen, så jag får ragga v70 på min lilla tjänsteresa :) Lilla Morran är tydligen inte business nog!

Jag håller på och virkar på min sjal i Kaunigarnet också, jag tänkte ta bild på den igår, men ljuset var så dåligt att hela sjalen inte fick plats när jag stod nära nog för att se den :-/ så jag får hålla mig lite med att fotografera tills jag orkar tända lampan :)

Cirkus!

Granninnans mamma har fått flera cirkusbiljetter, så idag var vi på cirkus skratt på Heden. Det är nåt speciellt med cirkus, lukten av sågspån, spunnet socker och popcorn. Fast när jag var ett vårtsvinsbarn och gick på cirkus så luktade folk inte så mycket svett! Den ene stank värre en den andre idag, men det berodde kanske på att det har varit apvarmt idag? Vi satt ute i solen och drack kaffe innan vi åkte iväg och jag har fått lite färg idag!

Alltså jag är helt för djurhållningsregler, att dom ska ha det bra och motioneras och så, men det är inte samma grej längre. De enda djuren på cirkusen var några katter (!) och några hästar. Katterna var faktiskt ganska roliga, dom kunde massa konstiga grejer. Clownerna var också riktigt riktigt roliga :)

Bullarna hände också i morse, til slut hittade jag recept på vetebröd, och då fanns det vetebullar med kanelfyllning. Knäppa )(&%(/ kokboksförfattare. Goda som bara den blev dom med lite russin och typ hälften av allt socker till råsocker.

Nu kommer snart prinsen hem, han har varit i Åtvidaberg hela helgen med sin kompis som kommer därifrån.

Bullbak!

Jag är ju utbildad kock på gymnasiet, och det gör att jag har några kokböcker hemma som jag samlat på mig. Inte i EN ENDA står det "kanelbullar". Är det nån som inte vet vad en kanelbulle är? Allt jag ville veta var hur mycket socker man skulle ha i själva degen. Och så tänkte jag att "på mjölpåsen, där står ju alltid receptet". Om man köper Kungsörnen ja. Köper man WIllys får man formbröd eller vad det stod. Men, nu vet jag att det ska vara en deciliter socker i VETEDEG som det heter. Och så heter detkanelsnäckor. Sådeså.

Nu är degen på jäsning, så alla får kanelbullar på jobbet imorgon, eftersom dom är så snälla och anställer mig :)
Nu ska jag tjata lite till om min anstälning. Jag har aldrig haft en fast heltid! Färdigtjatat.
Den stora frågan är russin eller inte russin. Jag gillar russin. Nån annan som gillar dom? Eller ska jag shitta i det?

Igår tog jag av plåstret från hålet efter p-staven. Det ser jätteäckligt ut, blåmärket är randigt!

Igår var jag hos kidsen också, vi hade jättemysigt. När jag kom badade syrorrna och så målade de naglarna inför semestern på Mallorca nästa vecka. Bägge systrarna säger att de ska lära sig simma i poolen :)
Och så byggde vi Legoslott också. Jag kan snart ta en degree i Legoslottsbygge, för jag och syrrorna har byggt mååånga slott :) I morse ringde stora lillasyrran för att tala om att hon inte var sjuk längre, att hon tittat på korna när dom släpptes ut igår, och så ville hon veta vad jag önskar mig när jag fyller år. Jag önskar mig något barnen tycker är fint.

Fräcka funktioner

Här på min jobbdator har jag bluetooth inbyggt, och jag har länge laddat upp mina mobilkamerabilder via den. Men nu idag kom jag på att det kanske går att ladda åt andra hållet också? Jojomänsan, så nu har jag laddat Bob Hunds Tralala lilla molntuss till telefonen!

Förändring

Den 17e april postade jag inlägget med det här trädet, som då hade fått musöron:

image170

Idag ser samma träd ut såhär:

image181

På ynka två veckor!

Rolig stickkonst

Var inne och spanade på den här bloggen,  och hittade de här roliga stickalstren!

Saliga äro de som arbetar :)

Idag är det på jobbet igen, nån måste ju vakta telefonen och se till att våra kunder får sina passersystem. Och eftersom jag är chef över mig själv denna veckan, så har jag ju ingen slav, och då får jag arbeta själv. Jag arbetar dock inte så mycket.
Idag har hänt följande på jobbet:

  • morgonkaffe och frukost
  • lägga in tre ordrar i systemet
  • morgonfika
  • svara på ett telefonsamtal från nån som sökte nån som inte är här
  • hitta lagerplats på en dator till granninnan
  • packa tre små lådor till snubbarna två trappor upp
  • blogga lite
Jag får akta mig så jag inte springer in i den där berömda väggen ;)

RSS 2.0