Mys mys myyys

Idag premiärades årets race med adventsfikor hemma hos broren! Han hade fixat värsta buffén till oss med quesadillas, chili con carne, killer aioli, ostdip, salsa, nachochips och så har jag säkert glömt nåt. Hur gott som helst :) Vi kommer bara kunna umgås med varandra i flera dagar efter aiolin, ingen kommer vilja pussa mig :(
Vi fick fortsatt spela Guitar Hero också, det var himla kul när vi var så många. Tillåmed sången fick vara med idag, och jag fick trummat lite. Inte ens utröstad blev jag!
Sen blev det glögg och pepparkakor med grönmögel. Broren och lilltrollet underhöll med gitarr och sång, så det var värsta mysfaktorn. Efter alla hade gått kom brorens bands sångare upp och slappade lite, roligt att se honom också. Broren, sångaren och prinsen spelade Pain, ett spel som går ut på att skjuta iväg en figur med katapult ut över en miljö och sen ska de studsa, slå sig och bli överkörda så mcket som möjligt. Man får ont bara av att titta på det... men högt underhållningsvärde :)
Nu är det dags för fröken att gå och nana sig efter en lång dag, har fortfarande helt sjuk träningsvärk. Ska nog gå på salsaaerobic imorgon, instruktören där tycker jag jättemycket om, och body pumpen väntar jag nog med ett par dar...

Sorgslig dag idag

Idag är det en sorgslig dag. Bästa afroinstruktören tar julledigt! Inte förrän i februari nån gång kommer hon tillbaks!

Annars har jag haft värsta stekardan :)

Bläää

Var duktig tjej idag och åkte på BodyPump i Kortedala, eftersom afron, som jag egentligen var sugen på, var inställd på Storås. Blev lite gladnostalgisk när det var instruktören jag hade på min allra första body pump, men det skulle snabbt ändra sig :( Hon hade glömt både skivan och takten, så allt var ett enda vel av konstiga övningar. Så hade jag inte ätit nån banan heller, och trött var jag efter afron igår. Ingenting bra! Men hursomhelst är jag helt död i armarna och delar av låren, så nåt bra har det nog gett :)

Ikväll hoppas jag på nya guitar hero och några schyssta juice- och rombaserade drinkar hos broren, det skulle va himla kul! Jag kånkade ju paketskrället, så nu hade jag tänkt skörda frukten!

Saker som inte styr upp karaktären

Vissa saker gör det inte lättare att motivera sig att gå till gymmet sådär minst fem gånger i veckan. Igår förföll jag totalt, hoppade simningen och köpte pizza till mig och prinsen.
I morse, efter två dagars latande och en ciao ciao hade jag gått ner ett hekto till... 700 kcal brända, typ en liten middag... kroppen funkar in mysterious ways...Och apropå kroppen! Jag är en mycket störd människa. Häromdan när jag kom hem efter afro (måste ju varit i tisdags) och kom ut ur duschen släppte massa skinn från tårna. Jag veeet, det är asäckligt, men gissa om jag fotade med mobilen eller inte :D

Blocketporr

Det finns många olika sorters porrsurfande. Det finns den sorten som inte uppskattas av respektive och arbetsgivare, och så finns det den andra sorten. Nu på morgonen har jag porrsurfat den andra sorten efter trike på blocket. Nån gång i mitt liv ska jag köpa mig en VW trike. Det är alltså en trehjulig motorcykel med folkamotor jag pratar om. VILL HA!!! Jag har dessutom tre (japp, tre) män i mitt liv som är förtjusta i folkamotorer, så bättre kan det väl inte bli?
Om jag nån gång lyckas gå ner så många kilon i vikt att jag räknas till normalviktig, då ska jag nog belöna mig själv med en trike. Det känns som en ganska lagom tidsplan...

Modigt!

Min bror är en mycket modig man...



Bilden är tagen på väg upp i en skorsten, hundranånting meter upp i luften... Där tyckte han det var en käck idé att luta sig ut för att få en cool bild att skicka till syrran :)

Så har jag handlat julklappen också... Jag tror att jag träffat ganska bra...

Nya böcker!

Sitter i telefonkö hos Telia (gissa hur sugen jag är) för att beställa fria sms... Det är sååå segt...

Igår var jag i servicebutiken och hämtade lite nya böcker. Adlibris har gratis frakt och nästan alla pocketar kostar 39 kr, det är ju helt otroligt! Jag läser nästan bara pocketböcker, det känns mycket mysigare och jag behöver inte ha dåligt samvete när jag gör hundöron... Sen läser man ju oftast en bok bara en gång, och då är det väl onödigt att betala för en inbunden som dessutom tar extra plats i den redan knökade bokhyllan. Älskar mina böcker, dom luktar gott och ser fina ut.

Nu har jag plats ett i kön! Värsta grejen!!! Elva minuter i kö bara :(

Update: Häpp! Cirka 32 sekunder tog det den supertrevliga norrländskan att kontrollera och pluppa in! Heja Veronica på Telia!

Frukostdags!

Detta är min frukost.



Det är kaffe i komuggen och chokladmodifast i glaset. Visst ser det inspirerande ut? Idag var jag extra hungrig, så jag blandade min modifast med en halv deciliter extra vatten. Blir man inte lite mättare då? Nej, jag ska inte gnälla, det funkar faktiskt jättebra. Brukar äta frukt (alla som känner mig vet hur otroliga ord det är från min mun) nån gång under förmiddan om jag hinner bli hungrig innan lunch.

Igår kväll fick jag se lilla gudbarnet på dvd igen. Lilla gudbarnet är alldeles perfekt!

Stickade några varv till på Laminarian, och förresten, hur många tror att jag lät bli att köpa två hekto ViKanGarn till från Fröken Garn när jag förstod att det fanns kvar av "min" färg??  Jag mailade henne och frågade om mitt garn, och fick då till svar att hon minsann hade koll på mig :) Det var himla roligt, jag blev jätteglad!
Jag gillar min Laminaria, det är roliga varv att sticka, det är lätt att komma ihåg mönstret, behöver bara titta en gång varje varv, och det är ganska sköna raksträckor med bara aviga... Jag har inte ens behövt stickmarkörer för spetsmönstret. Kan stolt säga att än så länge finns inga fel!

Mitt gudbarn (igen)

Idag har jag varit och tittat! En perfekt liten person bor därinne och sparkar och lever runt. Hur cool manick som helst den där ultraljudskameran, det jätteskarp  och fin bild. Vi tittade på revben och fingrar och hjärtat och allting. Så idag är jag den stoltaste gudmoren. Men gladast var nog lilltrollet som var med för att titta på bebisen i magen. Först berättade hon stolt att hon skulle titta på bebisen, och sen när mamma låg på britsen frågade hon varannan minut, Mamma, andas du? Hon är för gullig :)

Idag är stora dagen!

Idag är stora dagen när jag ska få se lilla gudbarnet på tv! Det ska bli sååå spännande! Tänk om det bor två små gudbarn därinne?
Jag är så glad för granninnans skull, men jag hoppas verkligen hon mår bättre snart så hon kan njuta lite...

Och självklart så är det värsta freaky dagen på jobbet... en miljon saker som ska göras innan jag kan rymma och titta på bebisar. Huga!

I'm going trådlöst...

Nu kan jag tillåmed sitta på stranden och surfa om jag vill :) För jag har en fin vit liten blobba med surf i!
Var nere på Lidl och köpte kvällsmys till mig själv, och när jag kom hem var det värsta konstiga snubben utanför huset. Han smög runt huset, så när jag var nästan inne vände jag för att hämta en grej i bilen, tände en cigg och gick tillbaks. Mycket riktigt smög snubben tillbaks så fort han trodde jag kommit in. När jag kom upp och berättade för prinsen vaknade alla hans riddarinstinkter och han skyndade snabbt ner för att styra upp biffen... Hoppas han skrämde bort myskosnubben...

Min klänning

Min klänning är skickad! Igår eftermiddag åkte den mot nya äventyr. Är såå nyfiken på vad mottagaren tycker... Hoppas hoppas den sitter bra!

Dagens film

Hahahaha säger jag


Min prins

Min prins kommer älska sin tjej mer än vanligt när han kommer hem ikväll. För han slipper agera nystvinda.



Nu har jag kommit mycket längre, och han kommer bli så glaaad :)

Dagens pärs

var att kånka det här paketet från posten till jobbet...



utan kärra

Sofie hjärta sina jeans

Jag älskar verkligen alla mina Zizzijeans, har massa. Särskilt ett par älskar jag extra mycket, men jag fattar inte vad det är för människa som slagit i knapparna!
Idag hände detta:



För jag vet inte vilken gång i ordningen... Jag skulle tvätta dom i lördags och då satt en (EN) knapp av fyra (FYRA!!!) kvar på ficklocken. Jag klippte bort ficklocken. Knappen för att stänga byxorna var det första som rök, den bytte jag typ andra dan. Nu har en av knapparna till bältesöglorna gett sig. Jag blir helt vansinnig...  Ska jag behöva klippa bort dom också nu??

Snälla känner nån nån?

I min slängstund hittade jag min favoritklänning alla kategorier... Men nu är den för stor. Jag har bara använt den ett par gånger, stl 54/56. Känner nån nån som vill ha den? Jag vill inte ha något för den, bara nån älskar den som jag gjort :)
Det är underkjol i den, så den faller himla snyggt, går strax nedanför knäet och midjedragkedja i.
Så snygga bilder man kan klämma ur prinsens Nokia:

   
Tyget är lite brokadaktigt, fast jättetunt. Militärgrön är den kan jag ju säga också.

Stora slängdagen

Nu har jag tankat lite solsken och fått höra några ömma ord, så nu är jag smock full med inspiration att slänga saker. Ska börja med mina kläder. Har massa kläder som är för stora och för fula och för trasiga... och så har jag kanske inte riktigt tillämpat regeln "en grej in - en grej ut" på ganska länge. Man kan faktiskt inte lägga allting i tyghögen... så tänkte jag rensa ur linneskåpet och stoppa in lite garn istället... Ska bara ladda med en kopp kaffe och leta rätt på några ikeakassar så är jag igång!
Tjohopp!

Äntligen över :)

Så, nu är besöket på Biltema över för den här gången. Fick köpt både motorolja och nya torkare, en termomugg med hållare till broren, och så kunde jag inte låta bli att köpa lite klisterstrass till O-Ren. hon förtjänar lite glitter hon också :) ska pimpa ut henne nån dag...

sen åkte vi en kortis till Allum, Zizzi hade lite rea :) Var otroligt duktig tjej och köpte faktiskt bara en svart tröja. Sen in på Lindex och en sportbh inhandlades, så stuff stannar på sin plats när det är afroar och salsaaerobicsar och sånt. Imorgon blir det ledigt från gymmet, vi ska till kyrkan och sen åka och hälsa på prinsens kompisar i Borås, staden det alltid regnar i när jag är där. Eller så har Borås bara något emot mig personligen :)

Lördag idag!

Och hur fint väder som helst! Och här kommer en variant på en av favoritbilderna på mig själv. Mest för att illustrera att nu är det nästan vinter i Göteborg. Klockan är prick tolv, och  här är min skugga idag...



Och så har jag en fråga till alla er som stickat Laminarian, var era små stjärnor i början också randiga åt olika håll??
Det ser jätteskumt ut, men det kanske ordnar upp sig när man blockar sen... Ska precis börja på sista varvet på transition chart, kommer blir såååå bra, hoppas bara garnet räcker...



Man ser att vänstra halvan är lite randig vertikalt, och höger är det horisontellt... undra hur det blev så, för alla maskor stämmer. har faktiskt inte lyckats göra fel än!

Kom hem från träningen för en stund sen, det var afro idag, dom hade det faktiskt på Storås! Så nu är prinsen sådär prinsig som bara han kan vara och ställt sig och gjort lite mat till mig, så det enda jag behöver göra är att sticka lite och ta en dusch :) Sen ska vi en sväng till Biltema (så nära tvångsmässiga kräkor man kan komma) och köpa nya torkare till O-Ren, för hennes vindruta är så O-Ren den kan bli.... Sen ska vi nog åka till nån rolig affär :)

Julklappsbytet II

Nu vet jag vem jag ska skicka julklapp till! Kan hända att jag möjligen blir tvungen att åka till garnaffären... Biltema släng dig i väggen när jag fått lön, jag ska köpa garn, så vindrutetorkarna får nog vänta :) hehehe

Gårdagens leverans

Igår låg det, precis som jag hade önskat mig, ett paket innanför dörren när jag kom hem!
Jag stickade snabbt som ögat över Laminarian till nya fina långa rundstickan, och sjalnålen är så himla fin!


Gulligaste ungarna

Igår efter jobbet åkte jag ut till kidsen. De hade varit hemma med elaka styvmor hela dagen, för stora lillasyrran har haft öroninflammation. Duktiga lilla tjej äter sin medicin som ingenting...  I söndags när vi vart och simmat fick de varsin pyssellåda,  och den var fortfarande lika poppis, för när jag kom pysslades det för fulla muggar. Fast mest impad var jag faktiskt av elaka styvmors pimpade cigarettpaket! Hon hade decoupageat det :)
Jag och kidsen byggde lite legoslott och sen borstade vi tänder och läste saga, och sen somnade de som små prinsessor bägge två. Skulle kunna titta i timmar på dom små änglarna när dom sover...

Bah!

Antal naglar som blivit tvugna att klippas av aggressivt av personsökarrelaterade anledningar: Tre! Har man klippt av tre kan man ju lika gärna klippa av 10!

Dagens länk

Hittade en helt fantastisk blogg tillägnad vänsterhänder.... hur skön som helst  :)

Min vänstra hand

Tränastickaätatittapåtvsova

så känns mitt liv just för stunden, fast det känns ganska bra :) Går upp på morgonen som en zombie, åka till jobbet, äta frukost, jobba, äta lunch, jobba, träna, duscha, sticka, titta på tv, sova... Ser sådär mysigt ut.

Igår var jag hos granninnan och tittade på bonde söker fru, och jag har kommit till transition chart på Laminarian nu. Det går framåt! Inte fort, men dock! Jag börjar bli lite orolig för att garnet ska räcka.... kanske får köpa till nån annan färg som passar för att göra kanten med sen... Men det löser sig längre fram. Är grymt nyfiken på hur nästa mönsteromgång kommer se ut, det kommer bli krångligare, så mycket kan jag se :)

Julklappsbytet

Jag bestämde mig för att vara med iallafall, ska bli såååå kul :)


dagens lunch

Igår blev det ju ingen lunch för fröken, så gårdagens lunch blev dagens lunch.
Ena bilden suddigare än den andra :)

 

injeera (pannkakorish) köttgryta på ryggbiff och gul linsröra. MUMS!!!

ja, ja, jaaa!

Jag har träningsvärk idag! Välkommen tillbaka! Det lönar sig att lasta järnet på bodypump. Blev så inspirerad att jag bokade in mig idag igen :)

Och nu har jag fått mail från Garnhärvan... Imorgon har jag nog post :) Och dessutom beställde jag så små saker att brevbäraren slipper avisera. JIPPPIIII!

Broderisugen?

Jag snubblade över det lustigaste! Nån som broderat sms. Jag blev sjuuukt sugen. Har nog några favoriter :)
Kolla in här

Impulsköp...

Det KAN hända att jag kollade kontot igår och hade lite mer pengar kvar än jag trodde. Och det KAN även hända att jag beställde en lååååång rundsticka och en toksnygg sjalnål från Garnhärvan för mitt överskott...
Det konstiga är att jag var på Tummelisa igår och frågade om hon  hade rundstickor längre än 80 cm på 4mm, och hon sa att det inte finns i Sverige. Så slökollade jag ju lite på Garnhärvan, och där fanns det ända upp till 120... skumt... Får säga till henne att ta in lite Addi :)

Dagens bild

Den här bilden har jag som skrivbordsunderlägg, och ler lika brett varje gång jag ser den. Taget i somras nån gång ute i trädgården hemma hos kidsen. Eller ja, hemma. Jag är ju faktiskt också uppvuxen där :)



Vi har grillat, men det var nog lite kallt ute eftersom jag och lilla lillasyrran sitter i samma tröja :)

Mera perfekt!

För det första har jag kommit på träningskryptonit! En liten glasflaska juice och en banan, sen är man invincible på bodypump! Jag orkade hur mycket som helst, och jag hoppas hoppas hoppas att jag har träningsvärk imorgon, då hade det vart hur grymt som helst.
Efter träning och lite mys åkte jag hem, mötte grannen på parkeringen och pratade lite skit, och sen gick jag upp och stekte upp resten av injeerasmeten och gjorde en köttgryta med tomater och lök och en linsröra på gula linser till min och prinsens lunch imorgon. Jag säger det nog varje gång, men den här injeeran var nog den bästa jag gjort! Allt blev bara så perfekt. Så nu har jag och prinsen tjuvsmakat lite och kollar på csi. Ska nog sticka lite innan jag hoppar i duschen.

Laminarian...

...går framåt, har bara tre varv kvar på första omgången.... den kommer bli fantastisk tror jag. är redan förälskad i färgskiftningarna och hur mjukt det är. Och inte luktar det får heller :) Har en känsla av att jag måste lära mig blocka när denna är klar, och att det blir en tur till Biltema för att inhandla ett par barnpussel och ett familjepack med knappnålar!

Mina små supersyrror

Idag har jag varit med kidsen och badat. Dom är så härliga! Stora lillasyrran går på simskola nu och kan ta flera simtag utan några flytpuffar! Lilla lillasyrran simmade som bara den på djupa vattnet med armsimmare. Också jätteduktig!
Sen åkte vi till Netto och köpte pysselboxar och shoppade lite till middagen. Pappa lagade (som alltid) världens middag. Idag stod det helstekt ryggbiff med ris, broccoli och champinjonsås på menyn. Gissa vem som får ryggbiff till lunch imorgon :)
Nu ska jag gå och stoppa mina grönsaker i ugnen

Julklappsbyte?

Jag är grymt sugen på Stickameras Julklappsbyte.. Jag älskar julklappar! Och jag gillar at köpa julklappar... Hmm.... ska värka på den ett par dar till...

crosskitchen

idag har jag tok-crosskitchenat! Igår satte jag en injeerasmet, och idag på orienthuset köpte jag ryggbiff och torkad koriander. Kokade lite bulgur med koriander, vitlök, lite gul lök och salt. När det kokat klart fick det gotta sig med en liten klick ghee en stund. Skar en skiva ryggbiff i tärningar. Mjukstekte finfinhackad lök med lite koriander i pulverform, lite mer vitlök, torkad chili och sånt i en lite större klick ghee. På med köttärningarna och bara vispa runt ett par gånger, det ska bara vara superlättstekt. Upp på injeera och ät. Nu spricker jag snart, det blev grymmegott. jag är bäst!! Så, idag har jag crossat östafrikanskt (injeera) med mellanöstern (bulgur) och jag vet inte vart torkad chili kommer ifrån, men det är inte sverige :)

hittills...

Igår efter jobbet bar det av till IKEA. Dom har "tvågångertvå"Expedit för bara 199 kr nu om man är med i IKEA family. Och såklaaart hittar jag massa saker jag behöver!


Prinsen mixtrade ihop Expediten på nolltid, och så skruvade han på ben, och voila! så ser hallmöbeln ut precis som jag tänkt mig! GuldBuddhan, min handväska, korgen med vantar och mina sjalar har fått ett nytt hem också :)  Den näst listigaste grejen är den virkade badrumshängomogrejen. Sjukt bra! Än så länge har bara plattången och hårtorken flyttat in, men jag känner på mig att den kommer bli perfekt!

Igår var prinsen en klippa igen och hjälpte mig  nysta ena härvan ViKanGarn. Är det nån som kan det där som kan berätta hemligheten för mig? Det tog huur lååång tiid sooom heeeelst... Stackars prinsen var helt död i armarna! Men jag har börjat sticka på Laminarian. Än så länge är det jätteroligt! Vill bara sticka och sticka...

Har en känsla av att det kommer bli fantastiskt...
Efter jag ätit frukost med prinsen och skickat honom till jobbet åkte jag ner till Orienthuset och shoppade lite. De hade ryggbiff för 60 kr kilot! Vad gör man med 1,5 kg ryggbiff?? Jag ska nog komma på nåt fint. Så hittade jag det här....



Två kilo ghee till det fantastiska priset typ 45 spänn. Håller forever and ever, och är såå gott att steka i.
Nu ska jag sticka igen!!

En mops?

Jag kikade in hos Monica, och hon hade gjort hundtestet som jag inte kunde hejda mig ifrån :)
Jag är tydligen en mops! Kan väl kanske gå med på kroppsformen, men jag har inte på långa vägar så smala ben!

Mops
Mopsen är barnvänlig, livlig och glad hund med charm, utstrålning och intelligens. Den passar bra med barn och andra husdjur. Mycket hund i litet format med stor personlighet som varierar från en mops till en annan. Mopsen är hundvärldens clown, fylld av energi och humor och den strålar sig gärna i uppmärksamhetsglansen. En mops vet hur man uppför sig. De är självsäkra nog att känna till sitt eget värde och är i princip orubbligt harmoniska. Mopsen älskar andra hundar, ju större desto bättre. Får den inte den uppmärksamhet den förväntar sig är det andras förlust, mopsen drar vidare till någon som bryr sig. Mopsen älskar att sitta i knäet, men är absolut ingen latmask. Tvärtom så är den oerhört energisk och med på det mesta, och det bästa dne vet är att få komma ut på galej. Mopsen har inga jaktinstinkter men den är väldigt följsam och lätt att få väluppfostrad.

Jag har en kameratelefon!

Nu har jag tillbaks min telefon! Den är himla fin även om inte vibratorn fungerar. Och den haar faktiskt bara hängt sig två gånger idag. Och jag har kamera! Som jag har saknat den!
Igår var jag uppe hos bästa granninnan, som gödde mig ordentligt efter simningen. Just det ja. Hela Åbybadet var smock fullt med idioter igår. Motionsbanorna såg ut som ankracet dom hade på vattenfestivalerna. Hysteriska människor som simmade åt alla håll. Och så jag och broren. Ett under att jag inte drunknade av utmattning på människorna....
Granninnan hade bakat budapestrulle. Gissa vem som inte kan säga nej till budapestrulle???
Så började jag på mitt nya projekt, mitt Elegant blir inte nån Laminiara, det blir en North Roë Shawl än så länge iaf.



Det ser mest ut som en knorv just nu. Funderar på att byta till ännu större stickor, stickar på 4,5 mm nu, men är inte helt nöjd med hur hålen ser ut. Men eleganten är fantastisk... jag är kär....

Nu gråter jag snart

Min telefon kom tillbaks från reparation idag. Nu fungerar inte vibrationen. Jag flippar över.

Tvättnyckeln upphittad!

Nu har prinsen hittat tvättnyckeln! Imorgon hoppas jag på bubbelsjalstillverkning, vet inte hur lång tid det kan ta att gummibanda fast massa ekollon??
Igår var lilltrollet hemma hos oss igen, prinsen stekte korv och gjorde potatismos. Alla tjejer glada :) Trollet badade (bara vatten till tuttarna Sofie!) och sorterade alla vattenleksaker, och så hade hon såklart den obligatoriska ko-badmössan på :) Hon är himla mysig. Sen gjorde vi fina flätor också.
Jag toksurfade efter sjalmönster till mitt fina ViKanGarn som jag vann i tävlingen. Det slutade med att jag bestämde mig för att mitt gröna Elegant från TeeTee ska bli en Laminiara, den gröna. Varken jag eller prinsen var särskilt roade av att nysta 500 meter svintunt garn :)
Jag vet att jag borde börja med mitt vunna garn, för det är ju ull och lite mer användbart nu på vintern... men jag vill verkligen hitta det perfekta mönstret först! Och jag vill inte virka mer sjalar, jag har ju två virkade redan.... Vill sticka nu!

Just det ja. Min telefon befinner sig i göteborg igen. kanske kan få tillbaks den idag???

Äckliga människor

Granninnan har varit sådär underbart snäll som bara hon kan vara och lagat middag till en hungrig afrodansare. mätta och nöjda jäste vi ner oss i soffan för att kolla äntligen hemma, så ringer sang och affären har blivit rånad. Lilla sang! hoppas dom kände igen idioterna som gjort det, så nån kan få tag i dom och slå dom så dom inte gör om det. åååh, vad många fula ord jag skulle kunna skrika och gapa över dessa människor (??) som gör så mot människor jag tycker om. Och stackars granninnan som antagligen kommer få sköta allting som blir omkring.
Tur att jag har en så snäll granninna som lagar middag till mig, så jag redan var här och kunde vakta lilltrollet så granninnan kunde åka. FRÄS!!! vad arg jag är!

Äventyr på ett köksgolv

Jag hade ju lånebarn igår, och hon hittar alltid på något roligt att göra. Igår kväll när vi kom tillbaks från gymmet fick hon tag i mina simglasögon och tränade dyk på köksmattan hemma.



-Jag ser ju ut som en geting!

Sen var jag helt körd, hon jagade mig genom hela lägenheten elakt skrattande och pickade mig och getingen stack mig nog 100 gånger innan vi kom iväg och gick och lämnade henne där hon hör hemma.

Lånebarn

Idag ska jag ha lånebarn! Det är så himla roligt när jag får ha hand om granninnans lilltroll lite. Idag ska vi till gymmet, och sen ska vi nog komma på nåt kul att göra :)

Prinsen mms'ade precis mitt nya bromsok bak. Så nu har jag två guldok, ett silverok och ett smutsigt. Hoppas verkligen handbromsen funkar nu... Väntar nog med att köra till bilprovningen ett tag...

Fars dag idag!

Idag är det fars dag! Jag hade tänkt åka ut till pappa i eftermiddag, måste bara tuffa till mig lite först efter gårdagen :)
Var nere på prinsens brors mcklubb och drack några öl med dom, och sen åkte vi vidare ut till en annan mcklubb mitt ute i skogen. Somnade i bilen, så när dom släppte av mig hade jag ingen aning om var jag var :) Tur jag hade snälla killar med mig som hade koll. Insåg dock att det var dags att börja dricka vatten och sen åka hem, så det blev en kort visit i skogen. Somnade direkt i bilen hem, så jag har fortfarande ingen aning om var vi var. Prinsen var iallafall snäll och följde mig hela vägen upp hemma så jag inte skulle få för mig att somna om i hissen. Jag måste varit grymt trött  :)
Vaknade klockan åtta, och ögonen vägrade stänga sig igen. Åt lite frukost och drack lite kaffe, letade lite efter tvättstugenyckeln. Prinsen sover gott, han körde ju inatt och jag tror intehan var hemma när jag vaknade till vid fyratiden, så han lär sova en stund till. Det är jobbigt att köra på knuttar!
Nu ska jag sticka det allra sista på min bubbelsjal, så jag blir färdig nån gång. Sen ska jag bara gummibanda och filta. Fast först måste jag ju hitta tvättstugenyckeln, den verkar vara puts väck!!

Varför är folk så sega?

Kom precis hem från förmiddagens body pump, och klockan är 20 i ett. varför är folk så sega? Kan dom inte ha lördagspumpen vid halv tio - tio nånting, så inte halva dan försvinner? Jag har liksom inte ens kommit in i duschen än! Och innan klockan elva hinner man inte så mycket...

Är grymt rastlös idag, vill så gärna gå ut och dansa lite, men ingen verkar vilja följa med mig :(

BH + superlim = ??

Nu kommer min mamma bli stolt över mig. Hon har tjatat på mig så länge jag kan minnas över vilka handlingskraftiga kvinnor som finns i min släkt både på mamma och pappas sida.
Så, vad gör man då när man sitter vid morgonfikat och inser att bågen i BH'n är på väg nånstans? Jo, man begrundar sitt finurliga arv, springer bort till testlabbet, hämtar superlim, springer ner på kontoret. Nu återstår bara att vänta och se hur länge detta håller. Det var inte helt okomplicerat att limma det hela på plats utan att klistra fast behagen permanent i bh'n :)

Vinna presentkort!

Tummelisa Garn & Design har en jultävling, och där vill jag SÅKLART vara med. Tummelisa är en av de mysigaste garnaffärerna, pyttelitet men med garn ända upp till taket, och massa annat roligt också.
Nu lottar hon ut presentkort lagom till jul, och vem vill inte ha det? Eller?

Mitt garn!!



Ojdå. Färgen blev helkonstig, men det är ljunglila och heeeelt fantastiskt att klappa på :) Ska försöka ragga mig en bättre bild :)

Hungriiii!

Idag är jag inte helt nöjd heller. Jag är toknöjd med mig själv på jobbet, har fått massa gjort och skickat idag. Imorgon hoppas jag hinna med lite till. Och jag har varit och hämtat mitt garn! Det är så himla fiiint! Ska försöka sno prinsens telefon och ta kort. Ska klura ut vad som ska göras med det också...
Men förutom det bra så har jag varit lite irriterad hela dan. Min bil blev inte fixad, mekanikern försov sig till ett. Så imorgon har jag en pippigul bil. Ingen O-Ren. Kom hem efter jobbet för att umgås med prinsen litegrann. Han har ju semester en vecka, så jag tog ledigt från gymmet idag för att hinna med. Men när jag kom hem var ingen hemma... Dååligt humör. Jag tycker det är tråkigt att laga middag till mig själv, så nu är jag både hungrig och på dåligt humör. Men nu har han iaf kommit hem, och dessutom börjat med nån sorts middag, så nu hoppas jag på det bästa!

Jag har fått...

.... Jag har fått en avi! Så i eftermiddag ska jag gå och hämta mitt pris från Stickamera och Frökengarn!! Sjukt spännande!

Många lådor blir det...

Känns som jag har ett berg av lådor att packa och människor att ringa idag. Hoppas jag hinner...
Var ju på bilprovningen med O-Ren igår. Gick inte igenom. En månad till på mig att fixa handbromsen. Hoppas prinsen lyckas bättre denna gången.  Men det gör han säkert.
Var med prinsen och hans kompis på mcd en sväng innan vattengympan. Jag var inte ens sugen, så det blev kycklingwrap och en kopp kaffe. När hände det senast på mcd?
Var trots det alldeles för tidig till Åby, så jag tänkte simma några längder innan vattengympan. Tänkte på att ta det lugnt, sträcka ut ordentligt så jag inte skulle få ont, och stanna och dricka efter varje 500 meter. När jag hade simmat 1500 fick jag tvinga mig själv upp och gå och prata med blivande svärfar en stund, han är ju också och simmar på onsdagar på Åby. Pimplade nog i mig 1,5 liter vatten under simmandet och vattengympan igår. Kändes bra. Trodde aldrig jag skulle orka hela passet, men det gick det med. Lite trött och lite ont bara :)

Kommer ni ihåg?

Den kom på radion när jag var ute och körde för en liten stund sen. Den är fortfarande lika bra...


Mys- och stickkväll

Igår jobbade prinsen sent, så när jag kom hem från gymmet hade jag hela kvällen för mig själv. Jag stannade på vägen hem i affären och köpte lite grönsaker och köttfärs. Sang jobbade, så jag stod och pratade med henne en stund. Det var roligt, jag har inte pratat med Sang på jättelänge!
Så när jag kom hem var jag duktig tjej och började med middag med en gång, igår blev det falsk sjömansgryta, fast min version. Jättegott till en hungrig Fis.
Myste mig länge i duschen, satt med datorn i knät och tittade på vilken tvkanal jag ville. Det är värsta lyxen att få välja tvkanal fast jag satt och kollade stickbloggar och prata msn. Händer typ aaaldrig :) Jag kan faktiskt redogöra för hela avsnittet av Desperate Housewives iallfall! Stickade lite... Det börjar äntligen närma sig med bubbelsjalen, men jag är verkligen ingen slätstickningstjej... Det är såååå tråkigt. 60m räta, 60m aviga... jag spyr!
Hur som helst hade jag hur mysigt som helst med mig själv.

Världens roligaste...

Jag har bestämt att jag måste börja gå ner i vikt igen, och jag har anställt min bror som terrier. Dagens konversation började med att broren skickade sms på firmabilen med sommardäck parkerad i snö. Som den storasyster jag är ända in i hjärtat svarades det snabbt med förmaningar om att köra försiktigt. Här är fortsättningen:

Broren: Det gick bra. Var bara sista biten på vägen till sändaren som var sån :)

Jag: Bra. Nu har jag inget skinn alls på tårna :(


(betänk nu hans terrierjobb)
Broren: Ojdå... Dansat in till benet? Precis vad Rambo hade gjort i din sits. Hårt!

Han är en sjukt bra terrier :)

Mitt gudbarn

Idag ska granninnan till Mamma Mia på Carlanderska och kolla så mitt lilla gudbarn mår bra. Spännande :) I början på december ska jag får följa med på ultraljud. Ännu mer spännande. Gissa om jag kommer gråta en skvätt?

Apropå att gråta en skvätt. Idag hade elaka styvmor varit på dagis för kvartsamtal med lilla lillasyster. Innan kvartsamtalet hade fröken frågat henne lite saker, som vad mamma och pappa jobbade med och så. På frågan vad hennes syskon hette hade hon svarat (fast med namnen då); Broren, Sofie, Prinsen och stora lillasyrran. Hon är så rar som räknar prinsen till syskonskaran :) Gullunge. Jag blev alldeles rörd.

Mys med granninnan

Min allra bästa granninna, den bästa i hela världen, tyckte inte jag skulle vara alldeles ensamsjälv när prinsen jobbade sent, så efter jag kommit hem och hängt upp badkläderna och ätit mig ett par knäckemackor (jag MÅSTE börja äta vettigt) promenixade jag upp till henne.
Hon hade toksug efter choklad, så vi vände nästan i dörren och åkte ner till affären för att köpa choklaaaaad och smör. Sen använde hon sin sjukt sexiga Kitchen Aid och gjorde kalladomvadduvill-bollar. Jag använder den mindre politiskt korrekta termen, men, man får välja själv. Mums! Hon gör med blandat kokos och pärlsocker, och alldeles lagom stora. Till kalaset kollade vi på Bert Karlsson och Melker som är i skolkök och hjälper till med maten. Vi förfasades kollektivt! Det är så gräsligt att barn inte får riktig mat till lunch. Jag har haft turen att nästan alltid gå i en skola med bra mat. Särskilt när jag bodde ute i skogen, där fick vi riktigt potatismos och väldigt sällan några halvfabrikat. Så blir jag så ledsen när barn blir nån sorts verktyg i en upphandling. Är inte helt förtjust i upphandlingar, vi har du det här på jobbet också, och det krävs en hel massa av den som skriver kravspecifikationen för att de som beställt upphandlingen ska slippa bli tvingade att ta något som kommer fungera sådär.
Som t.ex här på mitt jobb. Vi arbetar med utalarmering, så när någon räddningstjänst eller nåt behöver ny utrustning lägger vi anbud på deras upphandling. Då kan, på fullt allvar, viktiga funktioner i systemet likställas poängmässigt med hurvida vi har en handlingsplan för könsdiskriminering. Vi är ett företag med ungefär 10 personer, varav den ena kvinnan jobbar kanske sammanlagt en och en halv dag i veckan med ekonomin, och den andra kvinnan är jag som har hand om logistik, lite reparationsarbete, orderhantering och fakturering. De andra har helt andra arbetsuppgifter. Upplägget för könsdiskriminering är alltså inte direkt gynnsamt.
Företag med flera hundra anställda däremot, som har massa män och kvinnor på sin arbetsplats, har naturligt större behov av en handlingsplan mot könsdiskriminering. Men i slutändan, vad har det med utalarmering att göra?

Hemma!

1500 meter idag! Tjoo!

Åka svimmingpölen

Idag bär det av till Åby för simning, hoppas verkligen att dra bort lite träningsvärk. Har lyckats pricka både ryggen och baksidan av armarna :) Ibland är det tydligen bra att träna med superseriösa människor.
Har försökt smsa alla jag känner idag, men Telia bråkar :( Skräptelia som vanligt...

Grungemåndag

I fredags var det rock, idag är det Nirvana som gäller! Sitter och fånler, jag var stort fan. Kommer ihåg känslar av toktuperat svart svinto. Jag gillade mitt hår då... Nu är det för kort att tuperas, men jag har fortfarande ett par bamsekängor, dom kommer jag nog aldrig slänga... Här är iaf en av absoluta favvisarna!


Föll för begäret

Skulle till Allum för att köpa en speciell födelsedagspresent till prinsens bror som fyllde år igår. Av väl inarbetad vana parkerar jag alltid i parkeringshuset vid kyrkbytorget. För att komma till rätt affär behöver jag gå förbi bådde Zizzi och Kårlins. Zizzi gick bra, klämde och drog och tittade litegrann, men kunde hejda mig själv. Dom har så mycket snyggt nu!! Vill ha massa! Kårlins gick inte lika bra. Väskrea. Men till mitt försvar kan jag säga att jag inte köpt en handväska sen jag köpte den jag har nu, som jag använt varje dag hur länge som helst. Och jag har faktiskt ingen väska i rätt storlek som är svart, har bara "den lilla svarta" gåutväskan i skinn. Sådeså!

Liv 2.0

Jag har märkt att jag börjar få kramp kanska ofta, inte hysteriskt och inte sådär hemskt på kvällen och natten. Men ändå. som på wetwesten i onsdags. Så nu ska jag börja Liv 2.0 och äta mina vitaminer. Som jag måste för att må bra. T.ex järn kan vara käckt att ha i kroppen. Eller varför inte lite B12??

Grattis till mig!!!

Åh, jag ÄR SÅ GLAD!!!
Jag var med i Stickameras RosaBandettävling...
Gissa vem som vann tre hg ViKanGarn från Fröken Garn? Jag, jag, jag JAG! 1080 meter handfärgad merinoull i rödlilabrunt! Jag kommer bli den hetaste (för det är varmt med merinoull) donnan i hela Angered!

Morronmys!

Lördag morgon är mys! Krypa upp i soffan i pyjamas med kaffe och Knight Rider. Han är sååå coool... Kolla på sexan vid niotiden på lördag och söndag :)


RSS 2.0