Klister i sängen?

Någon hade under natten, antagligen precis när jag sov som djupast, kletat klister i hela min säng. För när klockan ringde i morse gick det inte. Jag kunde inte ta mig ur sängen. Det måste varit specialklister, för det var inte obehagligt på något sätt i sängen, bara varmt och mjukt som det brukar vara. Bovarna blir lurigare och lurigare!!

Det har brunnit hemma i Angered inatt. Nån ondskefull människa har tänt eld på det lilla huset med Pressbyrån och korvmojen, precis mellan vändplatserna. Jag blir så arg! Kan dom inte köpa en engångsgrill och elda i?



Detta är i rent peppingsyfte, första sockan är helt klar och jag har precis börjat på mönstret på den andra. Men det är seeeegt! Jag funderar på att ta bort det nedvikta och göra något resårigt i grått istället, för det känns inte som om dom kommer hänga kvar. Men snygga blir dom :)



Detta är baksidan, den är nästan snyggast, mina suddiga mobilbilder gör den inte rättvisa.

Och så är jag arg också! Min telefon har varit på verkstad i över två veckor för att byta programvara. Den är helt ny! Jag hatar dom!

Hur förvara rundstickor?

Jag har en mindre kris hemma. Det ligger stickor överallt! Jag har en liten plan att sy ett fint fodral (typ som Dödergök har gjort), fast med märkta mm-fickor till strumpstickorna, men hur gör man med rundstickor? Mina Boye ligger ju så fint i sitt fodral, men jag har ju massa andra också. Jag vill kunna märka också, så jag slipper mäta dom varenda gång jag behöver nåt.
Tips snälla snälla?

Äntligen

Äntligen är min insats på pappas firma gjord. Igår var det jobbigt som bara den. Jättesorgligt. Då är det bra att ha en lillasyster att prata med. Hon fick följa med ett par timmar när stora lillasyrran var på simskolan. Stora lillasyrran tog sitt första simmärke igår! Hon är så duktig!

Så var jag uppe på andra våningen på pappas firma. Den är ju uthyrd till en annan, men jag var uppe och lånade toaletten.



Detta är väggen mellan de två rummen däruppe. Så vackert. Huset är nog runt 100 år gammalt. Dom nya hyresgästerna har bestämt sig för att måla väggarna i nån sorts smutsvitblågrön. Hur kan man med???? Finare än såhär blir det inte!

Världens bästa bil

Nu har pappa fått klartecken att han ska köpa ny bil, vilket betyder att jag kommer köpa lite större och lite starkare. Så nu är världens bästa bil till salu!

Renault R5 -90 tredörrars, gick igenom besiktningen för tre veckor sen utan anmärkning. Jag behöver sälja henne så snart det går. Nån som är sugen? Hon drar inte så mycket och är rolig att köra.




Nu bär det av

Ut i Västergötlands mörka skogar och bära saker

Making perfect



Här sys bokstäverna fast mot krokidilen, de första stygnen som gjordes efter jag vet inte hur många timmars skärande, designande, tänkande och limmande



Innan vi limmade på sista krokodilen på baksidan signerade vi vårt verk. Här började det kännas att vi närmade oss finalen!



Den mörka sömmen är en blindsöm, flärpen är ihålig i den änden för att stroppen som sitter i spännet sen ska kunna gömmas (kolla bilden under). Design design. Nu är fodret pålimmat och sidorna ska börja sys. Spännande!



Tillåmed så här nära ser mina sömmar snygga ut.



De här sömmarna för att sy fast "hålet" höll på att göra mig gråhårig. Krokodil är halt!

Kidsens mössor

Igår kväll / natt blev den andra mössan klar till lillasyrrorna. Så på lördag har barnen likadana mössor fast i motsatta färger. Det var lite för mörkt att fotografera igår kväll, men jag ska försöka idag.

Så har jag ett nytt hallskåp på g också. Det var fortfarande kvar, fast jag hade en liten miss i kommunikationen. Min hotmail är så oseriös så jag använde min gmail, men den kollar jag ju typ aldrig... Blir så trött på mig själv ibland :)

Så fick jag ju lön också!

Så då var jag ju bara tvungen att handla lite garn... Bild kommer när alltihop kommer hem :)

Liiite bilder

Här är början på det första gitarr-(fast i det här fallet bas)bandet...



Cutoutsen markerad och påbörjade.
Och här kommer min handväska som jag gjort! Den har ett par år på nacken, men blir bara snyggare och snyggare så det gör ingenting.



Idag har jag varit på shoppingrunda för jobbet, så jag har inte ens haft tid att ha tråkigt :) Sex kilo godis har jag inhandlat. Det kanske räcker första dan sa dom...

Jag å broren

Jag blev ju så jätteglad när jag såg mitt gitarrband på scen på Sticky Fingers. Inspirationen flödade igår, och broren var sugen på ett eget... Det gick inte att göra något åt, vi var tvungna att åka ut till firman och ta ut inspirationen på högar av ko-, krokodil- och ormskinn. Man får passa på medans tillfälle finns! Ambitionen var tre band, ett till broren, ett till gitarristen och ett som bara var sjuuuukt coolt. Vi har kommit till sömnaden av det första :) Men jag tror vi har designen klar på alla tre. Dom kommer bli såååå gryyyymt snygga. För jag kan inte bara sticka, jag, och broren kan inte bara spela bas, han. Vi kan sy, skära, nita, limma och designa också.

Brorens kommer bli i vitt skinn  med grön kudde och med text och dekoration utskuren och grön krokodil bakom. Jag publicerar när det är klart!

Det hade varit så roligt att bara ha verkstaden. Göra lite handväskor, plånböcker, gitarrband och sånt. Jag vet inte om jag bloggat handväskan jag har, jag ska nog göra det igen snart. Den tycker jag väldigt mycket om.
Det stör mig lite att jag aldrig fotar saker jag tillverkar. Jag gjorde t.ex den raraste lilla miniskinnvästen till en gammal kompis när han fick barn. Ingen bild. Men tänk en liten skinnväst till en nyfödd. Den var så rar att man smäller av :)

Helt matt

Igår var vi ute hos pappa och hjälpte honom tömma lite på firman, och så åt vi middag med barnen och myste lite. Trött. Sen skyndade vi hem, duschade, bytte kläder och gick upp till granninnan. Så åkte vi in till Sticky Fingers för att titta på broren när dom spelade. Dom var sjuukt bra. Och så fick jag överraskning också, gitarristen hade på sig ett gitarrband som jag gjort! Jag! Det är grymt orutinerat att gå på brorens spelningar utan kamera. Fick ta med mobilen.



Det är gitarrbandet till höger jag snackar om. Snubben i mitten är min bror. Han med den horröda basen :)

I morse var jag lite matt i lacken, men jag fick stickat klart mössan och halsduken till prinsens syster, sticka klart stora lillasyrrans mössa och börja med den till lilla lillasyrran. Sen bar det av ut på en av öarna för att umgås med prinsens syster som var födelsedagsbarn och allt. Hon bjöd på jättegod buffé och kaka och parfait. Gott som bara den. Men nu är jag ännu tröttare. Skönt med jobb imorgon så jag får vila lite :)

Shit asså...

Igår kväll påbörjades och avslutades mössa till prinsens syster. "Ska bara" lite trådar, flätor och en kant. Nu är det bara en halsduk kvar, jag har ju ända tills söndag på mig :)

Imorgon ska jag och prinsen hjälpa pappa att tömma på firman. Väldigt blandade känslor. Jag är ju uppvuxen där. Usch vad jag kommer sakna lukten där. Det luktar så gott! Och pappa luktar så gott när han kommer därifrån. Kommer bli väldigt sorgsligt. Och tungt.

Sen ska vi ju kolla på broren som spelar på Sticky Fingers imorgon. Jag är sjukt stolt över min bror. Tänk att jag kan kalla honom min bror, han som är så cool och så bra.

Solnedgång

Solnedgången syns på toppen av sidan, i det så kallade sidhuvudet ;)  om man inte ser solnedgången får man nog trycka på uppdatera eller nåt...

Å förrexten, bakgrunden här i bloggen har exakt samma färgnyans som solen. Och texten har samma nyans som berget. Jag har allt klurat litegrann på den här designen :)

Inlägg 501



Så här blev den mössan jag testat alla mina tricks på. Virkupplagda öronlappar, stickad på rundsticka och graftad på toppen = inte en enda söm på hela mössan! Och söt som socker är hon!

Så!

Det passade ju faktiskt ganska bra med lite nytt utseende till INLÄGG 500!!! Solnedgången i toppen har jag faktiskt sett och närvarat vid. Taget när jag och broren åt middag sista kvällen i Grekland, på Santorini.

Jag har sjuk träningsvärk, trapporna känns oändliga! Men jag har shoppat lite garn till prinsens systers födelsedagspresent. Hur ska jag hinna till söndag???

Orka!

Jag skulle kolla på min stilmall, ett litet misstag och bloggen ser ut som apa... Imorgon ska jag ta tag i det.... Imorgon

Idag har jag fö bodypumpat. De efter oss skulle ha Afro. Det verkar coolt!

BMI

Sitter och surfar lite på Guinness Rekord. Världens längsta man, Robert Pershing Wadlow, var 2.72 m lång. Det är sjukt långt. Och om man är så lång som han kan man väga 222.7 kg utan att vara fet om man räknar hans BMI. Han hade ett dagligt kaloriintag på runt 8000 kcal (ungefär 4 gånger mer än en normalviktig och -lång person). Fast om man har 32.4 cm långa händer (mina mäter ungefär 17 cm) kan man nog hålla fyra varmkorvar på en gång. Helt otroligt att en så stor kropp fungerar. Han måste haft ett hjärta som en fotboll.

Livet utan mobiltelefonen

Jag köpte en ny och vacker mobiltelefon förra helgen. Sjukt söt


(bild: sony ericsson)

Jag tycker jättemycket om min nya telefon, men den har hängt sig typ två gånger om dagen, och folk tycker jag är sjukt otrevlig när jag klickar bort dom.
Så idag har jag skickat prinsen på uppdrag innan han börjar jobba. Han ska åka tillbaks till sitt gamla jobb och fixa så jag får en ny eller att dom lagar den. Så nu på förmiddagen är jag utan elektronisk fotboja. Jag var nervös i morse när jag körde till jobbet, för om det händer nånting med bilen så gör det väl det när man inte har nån telefon?
Tänk vad lätt man gör sig beroende av saker! Jag och granninnan pratade om det häromdan, och ingen av oss skulle stanna för nån som stod med trasig bil vid vägen, för alla har ju en telefon. Eller hur? Dom kan ju faktiskt vara massmördare. Och vi är ju bägge två så bortskämda med att ha vänner och familj som kan komma och bogsera om det skiter sig. Har inte alla det? Nej.

Jag längtar hur som helst efter min telefon. Jag ska ringa broren och kolla hur han mår, tråka honom lite för att han bangar BodyPumpen idag. Så ska jag ringa granninnan och kolla om hon fått barnvakt till dy i eftermiddag. Hon får inte vara på barnpassen, för hon har fått höstblåsor. Stackars lilla tjejen. Men jag fotograferade mössan igår!  Men bilden ligger på minneskortet till telefonen...

Tjurskallighet?

Lyssnar alltid på Morgonpasset i P3 på morgonen på väg till jobbet. Idag hade de en liten frågestund med Jan Guillou. Jag gillar Jan Guillou, tycker det är inspirerande med människor som är så nästan fanatiskt pålästa och allmänbildade. Så släppte han bomben. Han har aldrig skickat sms, använder mobilen i vissa jaktsammanhang och har bara läst mail, aldrig skickat.

Alltså, jag förstår människor som är strålningskänsliga och inte kan använda mobiler och datorer och sånt. Men jag tycker bara det är korkat, tjurskalligt och enfaldigt att inte använda de media som finns tillgängliga. Nu trillade han många pinnar på min skala. Varför ska man leva i det förgångna om det inte är bättre???

Gästkock!

Nu på eftermiddagen har jag haft lånebarn, och hon gästkockade kolakakor hos mig!



Dagen till ära hade hon valt ett kockförkläde i linne (sådär charmigt omanglat) fäst i nacken med ett svart hårband, och som kockmössa hade hon valt sin favorithatt, som är en re-gift från värdinnans mor. Ytterst modernt!
Sen tog vi med en flaska vinbärssaft och våra nybakta kolakakor (för övrigt knådade, gafflade, skedade, prickade och fingerprickade enligt det senaste receptet) till gästkockens pappa. Hon fick med sin nya rosa mössa också, som jag såklart glömde fotografera, men det får jag göra när jag ser henne nästa gång!

En bra dag idag

Mitt i allt bilförstörande, gå upp tidigt, kallt på kontoret och sånt måste jag säga att det är en bra dag idag. Dom har saknat mig på jobbet! Jag blir alldeles glad när jag får höra sånt!

Och så kom jag på att jag faktiskt lärde mig något nytt förra veckan. Nuförtiden kan jag göra stickupplägning på en rad virkade luftmaskor, så jag kan fortsätta åt andra hållet sen! Jag blev helt impad av mig själv när jag lyckades när jag gjorde öronlappar till granninnan dy's mössa. Jag har superångest över kanten till mössan, ingen aning om hur jag ska få till det snyggt. Hade först tänkt virka på en kant, men det blir liksom inte bra. Kanske får sticka på nåt...

Funderingar

Olskroken fyllde ju 25 år i helgen, och då var det ett par damer där och spann. Det verkar så himla coolt att kunna spinna sitt eget garn! En spinnrock hade ju varit drömmen, jag dreglar varje gång jag ser en på loppisen, men det räcker att kunna med slända. Så nu till den stora frågan. Ska jag gå en kurs? De har workshop på 2knit, och jag är rätt sugen... Nån som lärt sig spinna där? Spinntjejerna såg ju himla trevliga ut... Baaah! Jag behöver lite åsikter!

På allvar?

Idag börjar det stora allvaret igen. Semestern är slut, morgonlarmet står åter på 06:15. Uschianimej som mormor skulle sagt.

Inte så glad i hågen kom jag till jobbet i morse och skulle köra ner i garaget, när nyckeln till porten bara går runt. Och efter en stund när kollegan kommer visar det sig att nån har gjort en raid och krossat lite bilrutor, stulit cd-skivor, gps, kameravarnare och en körjournal (!) som dessutom är halvskriven. Idioter. Hoppas karman kommer och tar dom!



När dom var inne i min bil (i ovannämnda garage, men för ett tag sen) så stal dom fjärrkontrollen till min stereo (stereon lät dom däremot bli). Idag säger vår ekonomidam som har en likadan stereo att hon minsann aldrig använt sin fjärrkontroll. Så idag fick Morran en ny! I plastpåse!

Slottsskogen

Idag har jag och granninnorna varit i Slottskogen hela dan! Vi var på Plikta och testade varenda liten lekgrej på hela stället. Sen åkte vi och hälsade på grannmannen på jobbet, han var och spolade stopp på Kvilletorget idag. Hela Kvilletorget luktade kopiöst mycket mänskliga exkrementer. Men han hade värsta coola fjärrkontrollen till sin lastbil! Jag var helt grymt impad!

Så nu har vi blivit matade med gulasch och värsta goda äppelpajen också. Vi blir sååå bortskämda av granninnan.

I förmiddags innan vi åkte till Slottsskogen så hann jag grafta ihop granninnan dy's mössa, så nu fattas bara nån sorts schysst kant!

Mysdag en gång till!

I morse var jag och lämnade prinsen på jobbet, för jag tänkte låna hans bil litegrann. Broren har ju Morran! Så jag ringde broren och väckte honom, köpte färska frallor och wienerbröd till oss, gick och köpte päron och äpplen, och sen serverades det lyxfrukost med nycentrifugerad juice. Gott som bara den. Sen gick vi en sväng och kollade på Olskroken, som fyller 25 år idag! Grattis! Det hände massa roligt där och det var massa människor, men jag träffade inte en enda jag kände. Granninnan dy och dä slöt upp och så fikade vi lite och gick runt.



Granninnorna skulle vidare till Liseberg, och eftersom jag ändå inte hade något roligare för mig, så följde jag med damerna dit. Vi hade jättemysigt, och lilltjejen åkte massa roliga grejer. Jag hejade mest på :) Känner mig fortfarande lite som en elefant i miniland när jag är på Liseberg. På väg hem gick vi förbi en liten affär, och gissa om jag kunde låta bli den rosa cowboyhatten med glitterfluff?

Sen hämtade jag mamma med man på flyget, och dom var inte det minsta bruna och äckliga!

Händelserik dag idag.

(OBS. Lite äckligt blir det längre ner)

Det har hänt både hemska och roliga saker idag!

Det roliga började med att jag köpte massa kräftor. Mums! Men det har jag redan skrivit om.
Sen åkte jag hem och åt och allt det där, och till sist skulle jag hämta kidsen på dagis.

När jag väl kom till dagis hittade jag bara ett litet kid, det andra var kvar i församlingshemmet. Litet missförstånd med dagispersonalen. Stackars stora lillasyrran som var alldeles ensamsjälv där!
Väl hemma gjorde jag och barnen lite kaffe och sen hade vi lite fika med saft och bokstavskex. Eftersom stora lillasyrran hade varit på kyrkans barntimme pratade vi lite om Gud och Jesus och när Gud skapade jorden och så. Vi kunde inte ritkigt klura ut vad han gjorde alla andra dagarna efter han gjort ljuset och djuren. Vi fick helt enkelt leta rätt på barnens bibel och ta reda på hur det egentligen hängde ihop. Så jag och stora lillasyrran har varit otroligt intellektuella idag och läst både skapelseberättelsen, om Edens lustgård och om Noa.

Sen kom pappa och elaka styvmor hem och vi myste lite till med kex och brieost (mums!). Jag och kidsen byggde ett jättefint legoslott också. Jag tycker det är jätteroligt att bygga själva slottet, men nu har dom blivit så stora att dom vill leka också. Det är ju astöntigt! Fast idag kom jag undan med att vara en trött mormor :)

På väg hem hände det hemska. Mitt ute på en raka mellan två stora åkrar hoppade en katt rakt in under mitt framhjul. Den hoppade upp ur diket, så jag hann varken väja eller bromsa. Men jag körde över huvudet på den (blä blä BLÄÄÄÄÄÄ) så den dog med en gång, och den låg i vägkanten. Inga hus i närheten, så jag har ingen aning om vart den bodde. Stackars den lilla matten eller hussen som saknar sin katt ikväll. Jag mår såå dåligt. Har aldrig dödat något förutom en och annan fluga och sånt.
Jag vågade inte kolla på sidan på bilen förrän långt senare, var livrädd för att det skulle vara splashad katt över hela bilen. Känner mig hemskare än värst.

Sen stannade jag till hos granninnans bror där hennes mamma och syster var barnvakter och granninnan den äldre och yngre var och hälsade på. Vi åkte hem ihop och lämnade av Morran hos broren. Sen åkte vi hem och kokade kräftor. Vilka kräftor! Dom blev helt perfekta (egentligen vet vi inte riktigt det, för man får ju inte tjuvsmaka, hehe). Granninnans systerdotter och boyfriend var också uppe. Det är görroligt att träffa dom, det händer inte alltför ofta. Den grisen (boyfrienden) har varit i USA på semester. Orättvist :)

Snabbluiddag

Luiddag är som brunch, när på dagen kan man räkna ut själv ;)

Idag blev det en expressvariant.

  • Koka en portion spaghetti
  • Klipp lite mindre än ett halvt paket bacon rakt ner i pannan
  • Finhacka en liiiten gul lök med matberedargrejen till stavmixern
  • Stek baconet färgglatt
  • Häll i lök
  • Fräs lite till, häll i liiite vatten, lite köttbuljong och några drag svartpeppar
  • Låt bacongrejset koka ihop litegrann, ha i ett par matskedar färskost (hade ingen créme fraiche)
  • Häll av pastan, häll allt i tallrik, ät!
Snart ska jag hämta mina småsyrror på dagis! Fast det heter inte dagis längre, det är sjukt politiskt inkorrekt. Det heter förskola. Man skall inte förminska barnens dagliga sysselsättning. Förskola. Förskola. Dagis.

Idag har jag varit och köpt kräftor som granninnan ska koka till oss imorgon. MUMS!!!!

hrm

Min plan var att få nånting gjort idag. Kanske tvätta väggarna på balkongen, köpa ny hallmöbel, sticka lite. Men nej. Jag sov jäääättelänge, sen har jag mest surfat och sovit middag. Gjorde god lunch till mig själv idag, kokade lite ris, skar kyckling i tärningar och kokade det hela i tomatsås som jag gjorde till mexibullar för ett tag sen. En klick kesella på så är smalmiddagen klar!

Har börjat spåna lite på vintermössa till Granninnan den mindre. Jag vill göra en ganska tjock, men garnet jag köpt till henne är en bomullsblandning, så jag får väl fodra den eller nåt...

made by bäver



FO 10/9 2008. Brorens monstermössa! I två färger. Jag kan se brister, men det är inget jag tänker berätta om ;)
Detta är också mitt första officiella made by bäver - FO

Nu är jag hemma igen!

Jag har varit på den skönaste semestern nånsin tror jag. Sol och sol och sol och köra fyrhjuling. Det var grymt kul. Lite bilder kommer så fort jag fått från broren.

Idag har jag varit och besiktigat Morran, som gick igenom UA! Världens bästa bil :)

Jag har stickat ganska mycket på brorens mössa under semestern, och jag hyser gott hopp! Hoppas bara den passar runt huvudet på honom, jag och broren tillhör det mer tjockhövdade släktet.

RSS 2.0