Jaha? Så vad tar man på sig då?

Jag börjar undra om jag hamnat i nån sorts ålderskris... Lyssnar massa på musiken från förr, håret är svart igen och nu plötsligt har jag världens problem med vad jag ska ha på mig idag! Rotat igenom hela garderoben ett par varv och hittar ingenting. Allt är fult! Jag blir helt trött på mig själv :)
Har iallafall klurat ut vad vi ska ha och äta ikväll. Och vikt tvätten (från förra veckan :). Snart är det dags att ta tag i lite disk, koka bulgur och steka kyckling. Sååå skönt att gå hemma och inte ha bråttom... Lurar på om det inte är dags för en städöl snart...

Tonåren fortsätter... del två

Jag färgade håret igår. På äkta tonårsmanér är det svart igen. Jag borde nog fötts i Sydeuropa, känner mig hemma i svart :)

Sönder!

Var på box med broren i onsdags, idag håller varenda muskel på att brista! Aaaaj! Jag tycker ju att jag snart inte borde ha så mycket träningsvärk längre...
I eftermiddag ska jag på salsaaerobic, en välbehövlig uppmjukning inför morgondagens utgång. Måste ju öva lite moves. Broren var lite orolig för att jag skulle börja göra afromoves när vi går ut, men salsamoves kan väl inte vara så farligt?

Hos farbror doktorn

Har varit lite ur gängorna i flera dar inför besöket hos farbror doktorn idag. Jag hatar verkligen att gå dit! Men nu är det gjort och han kunde inte se att det var nåt fel på mig, men om en vecka vet jag säkert. Testad för alla sjukdomar blev jag iaf. Och så fick jag beröm för att jag bokade tid bara för att jag blivit singel igen. Det tyckte han alla borde göra :)
Idag belönas min duktighet med en rejäl slapparkväll. Kaaaanske ska laga lite matlådor till mig själv. Jag var ju så tokhurtig igår och åkte och storhandlade innan jag gick på boxpasset. Och på boxpasset lyckades jag bonka blod på bägge pekfingerknogarna. Hade nog lite nervositet att göra slut på. Illamåendet jag haft hela veckan är borta nu. Trodde jag fått nån barnkalassmitta, men jag kanske bara hade nåt psykosomatiskt :)

Ny pryl och en miljöbov!!

Ibland när jag har idétorka om musik lyssnar jag på P3 på jobbet. Idag pratar morgonpasset om nån forskare som kommit fram till att människor som skiljer sig och flyttar isär är miljöbovar. Så inte nog med att jag är en sån som ger upp, jag är en miljöbov också! För energiförbrukningen per person ökar markant när man bor ensam. Fyyy jag är en dålig människa!

Men själv tycker jag att jag är ganska bra. Eller jag är på väg att bli ganska bra iallafall. Och när man gör bra saker för sig själv, som jag faktiskt varit ganska noga med att göra hela sista halvåret eller så, så ska man ha belöning för det också. Så sen igår är jag den nya ägaren till en sånhär:



Den absolut raraste lilla mogrejen! Det är en Creative Zen, en mp3spelare alltså. Spenderade halva natten med att tanka in musik i min lilla grej, och jag lyckades knappt fylla den till en fjärdedel :)

60-kilosbilder

Granninnan var en darling idag och tog bilder på mig. Tar ju nya för vart 20e kilo jag gått ner, och nu var det ju änna dags för fjärde omgången vid 60 kilo. Shit, det är en annan tjej som är på bilderna. Fattar inte att jag fortfarande är jag. För när jag ser mig i spegeln ser jag ju likadan ut som alltid. Förutom allt det där skrynkliga som är lite här och där. Lite för avklätt för att visa här, men ni får ta mig på mitt ord :)

Och nu! Dagens filmklipp

Nu händer det grejer...


Sooool!

Här kommer dagens fjortisbild, men jag måste visa att jag faktiskt behövde solglasögon idag!



Nu kommer våren om inte alltför länge!

Dagens tidningsurklipp

Dagens GP, jobbsökande



Tur att h*n inte är privatlärare i svenska...

Tonåren fortsätter...

Idag är det Ebba Grön på Spotify. Måste köpa favvisskivan igen...

Helgens virkade alster

Under ett barndanspass hinner man komma ganska långt på ett par nattsockar till mig själv. Virkad med åttavirknål gick det gryyymt fort :) Samma garn som i min vardagssjal, kommer inte ihåg vad det heter, men om nån vet får ni gärna säga, för jag gillar det verkligen och nu är det slut! Det bruna är lite restgarn från A's mössa i Eskimo.



Den observante ser att jag fortfarande inte kommit ur pyjamasbyxorna idag :) Men tro inte att jag och lilltrollet bara slöat! Hon ville absolut att alla skulle få se hur duktig hon var när vi bakade också.



Hennes bullar blev godast!
Idag blev det ganska enkelt bröd, vatten, olja, jäst, anis, fänkål, farinsocker och mörk sirap, vetemjöl, grahamsmjöl och rågsikt. Kör i sexmachinen, glöm den, ha ett lilltroll att banka och knåda lite, glöm igen, stoppa i ugnen, ta ut de mest väldoftande frallor en kvart senare!

Hemmafruar idag

Jag och lilltrollet har varit äkta hemmafruar idag



Efter hon hjälpt mig diska och vika ungefär 35 IKEAkassar och fixat upp sista badrumsgrejerna satte hon igång med dammsugandet, under hela tiden vilt dansande till brorens skiva (Men Sofie! HÖJ då så jag kan dansa!)

Sen belönades trollet med köttfärssås och makaroner, och jag fick injeera med kyckling- och gul linsröra

.

Dambesök

Idag har jag dambesök igen! Vi började dagen med lite manikyr, smörja, peta, fila och lacka



Mina pyjamasbyxor fick agera fond :)

Studie i vitt

Allt är vitt i Rannebergen ikväll. När jag gick hem nu hade det äntligen slutat snöa för en stund, och det blåste inte heller, så jag hade en riktigt angenäm promenad!



Helt otroligt vackert på nåt sätt :)
Jag har passat lilltrollet idag, och vi har hunnit med dansskola, presentinköp, hundrastning, barnkalas, IKEAbesök och massa massa massa dansande medans jag stekte injeera till ett helt kompani! Närmare 50 st tror jag att jag fick ihop till slut. Det blir injeera till middag imorgon och antagligen lunch hela veckan!
Sen när granninnan slutat jobbet gick vi ner till lägenheten och tapetserade färdigt i vardagsrummet.



Tillåmed en luttrad tapetuppsättare hade gråtit floder i ren ödmjukhet inför det enorma precisionsarbete vi åstadkommit!

Check - check

Så vad förutom tapetprylar kan tänkas behövas för att perfekt tapetsera ett vardagsrum? Jo, I tell you

  • Ett affärsbiträde - check
  • En lagertjej - check
Vi är banne mig multifunktionella vi :) I kombination skulle vi nog kunna rodda nobelmiddagen också!
Sen bjöds det på tacos, fattar inte hur nåt så enkelt kan vara så gott... Men vi var haldöda bägge två efter dagens mödor, så jag gick faktiskt hem innan sista delen av Let's Dance. Var uppe till alldeles för sent igår (eller mer inatt) med msn... Fattar inte hur klockan kan bli osynlig!

Hoppas på tur igen!

En sånhär fining önskar jag mig! Är inte den röda helt fantastisk??



Med nål och tråd fyller ett år, och då kan man vara med och vinna en sån här fin!

Mmm... Nirvana

Jag är ju en lycklig ägare av ett Spotifykonto nuförtiden, och idag är det Nirvanadag. Mamma kan vittna om min Nirvanaera. Åååh vad jag kan sakna det ibland. Min chef skulle få hjärtstillestånd om jag kom i den outfiten till jobbet. Men dom är fortfarande ligka grymt bra!

Årets första tokhalka!

Var ute hos kidsen idag efter jobbet och gosade lite och åt lite bullar och byggde legoslott. Det snöade redan när jag kom ut, och när jag skulle hem sen låg det några centimeter nysnö på redan packad snö. Märks att det snöar överallt, det var oplogat hela vägen hem. Men det är så mysigt att köra när det är snö så det gör ingenting. Skönt att ha första snökörningen avklarad också, så behöver jag inte fundera på hur bilen uppför sig.
Syrrorna var som vanligt sådär fantastiska som bara mina syrror är. Stora lillasyrran var extra helskön idag. Hon börjar bli riktigt stor nu. Önskar jag kunde se bara ytte pyttelite av vad den damen tänker, för det rör sig en heeeel del därinne.

Fryser som bara den om fötterna på nätterna, så idag har jag börjat slövirka på ett par tofflor i nån sorts ullmix jag hade hemma. Får se hur det avlöper... kanske blir nåt imorgon... eller så repar jag upp igen och börjar om...

Slagsmålet igår

Jag tror boxpasset igår var den roligaste träningen jag varit på. Iallafall den jobbigaste. Alla kategorier! Hade jag inte blivit lite aggis av att slå på nåt så hade jag aldrig orkat hålla tempot uppe så!  Är lite stel och mör idag, misstänker att jag kommer vara döende imorgon. Hoppas broren har minst lika ont. Broren var helgrym på att slåss, jag behöver nog lite mer övning innan jag slutar se ut som en mupp :) Får plugga lite boxningsmoves till nästa vecka.

Slåss med broren

Idag skall jag slåss med broren! Under övervakning av en fröken, men ändå! Det ska bli spännande :)

Inflyttningsfest

Nästa lördag smäller det, då ska den kalla lägenheten värmas upp! Så alla jag känner som läser här men som inte har facebook är nu bjudna! Ring mig for details :)

Trådlös igen!

Idag fick jag äntligen ändan ur vagnen och installera bredbandet! Försökte först med sladd från modemet, men det ville inte alls min dator vara med på. Men när jag ploppade i trådlösa routern istället hände det grejer! Så nu ska jag ringa min granndam imorgon och rapportera goda nyheter :) Nästa problem blir att gömma ett modem, en router och massa sladdar. Jag får snickra mig en låda eller nåt.
Efter jobbet idag var det step som gällde. Och idag var jag klassens stjärna :) fast mrl'en gjorde sig tydligt påmind med viss värk i gluteus maximus ;) Åkte förbi jobbet och hämtade upp min kvarglömda middag, åkte hem och värmde. JAG MÅSTE HA EN MICRO!!!! Sen somnade jag som en stock! Vaknade av att jag frös som en hund och hoppade in i duschen och kokade mig själv en stund. Men sen har jag satt fart! Har hunnit plocka undan litegrann här hemma, fixat mitt bredband och så satte jag en injeerasmet. Ska mata den lite imorgon igen när jag ser hur den jäser. Gjorde på två paket jäst idag, så det lär bli en hel massa! Både rågsikt, grahamsmjöl, mixade havregryn och vanligt vetemjöl, så dom ska nog bli sådär perfekta som bara injeera kan bli. Fattar inte riktigt när jag ska ha tid att göra all gryta och linsröra jag kommer behöva för att ha till, men det går ju alltid att frysa. Måste måste ha en micro. Det finns en extra på jobbet. Jag kanske ska ta den på långlån... rätt färg och allt... I helgen ska jag ha lilltrollet, och det lutar åt att det blir ett jättespäckat schema. Lördag är det både dans och barnkalas, och söndag kan det nog bli bada med småsyrrorna. Så har jag lovat att vi ska måla naglarna också.

På't igen!

Idag är det dags för basic step igen, hoppas jag ser listigare ut den här gången :D

Nytt vardagsrum!I

Idag efter jobbet åkte jag upp till färgaffären, skulle ju hämta färg till min vardagsrumsvägg. Killen i färgaffären var jättetrevlig, och jag fattade precis vad granninnan menade när hon beskrev damen som jobbade där också :)
Frågade lite försynt om takfärg, vad det kunde tänkas kosta, och inga problem! Du får det på rekvisitionen! Frågade om dom hade några snygga tapeter som inte var för dyra. -Vill du ha det istället? Det kan du få om du vill! - Njae, jag vill ha fondvägg. -Inga problem! Vi fixar det!
Så, jag fick väggfärg, tapeter, klister, spackel, takfärg, täckpapp till golvet, alla penslar, tråg och skrapor man kan tänka sig och ett förlängningsskaft till taket. Häpp! Det enda jag behövde betala var 300 kr för två rullar tapet som jag ska ha i hallen. Och jag tror jag kommer kunna lämna tillbaks den ena. Så ett helt nytt vardagsrum för 300 pengar tycker jag är heeeelt okej :) Så nu blir det den här tapeten på vardagsrummets kortvägg och ena hallväggen, och så blir det en typ ljus ljus betonggrå på långväggarna. Mums :)



Det här är 16 liter färg. Jag kånkade upp den och tapetklistret från bilen förut. Då slog det mig att jag har gått ner fyra såna här omgångar.




Mycket färg hade det blivit :)

mrl idag!

hua, när en av granntjejerna smsar och frågar om jag ska med på mrl (mage rumpa lår) kan jag ju inte gärna banga... fast jag har ju tänkt gå på step imorgon, kanske simma på onsdag och defenitivt salsan på fredag, och så hade jag ju tänkt ta med broren på box... hur ska detta gå ihop?
idag ska jag till färgaffären! hyresvärden sa att det bara var att åka dit och hämta färg till vardagsrummet. Nu lutar det åt grått, men jag får se vad det finns för inspiration där. Vill ju ha nån cool fondtapet på hallväggen och kortsidan i vardagsrummet. Det kanske blir illrosa :) Den här tapeten gör mig btw nästan magsjuk av habegär... Cooool! Nån som har några tips?

Mys myyyyys

Fick gå hem från granninnan, måste städa upp i badrummet efter dagens projekt. Fast jag hade hellre stannat där och tittat på Nip / Tuck. Nu får jag mysa med mig själv. Dagens kalas blir morötter med dipp!



Hett tips! Om man köper icas gräddfil kan man blanda dippen direkt i burken och spar både på disk och säkert på miljön också :)

Manliga maskiner

Jag är min pappas dotter ända in i hjärtat, vilket har skolat mig till en sann prylälskare. Allt från min übersexiga Kitchen Aid till m2 minneskortsläsare till usb. Dagens tokcoola grej är den här



Den är stor, den har två handtag, snabbkoppling (chuck? eller hur stavas det?) och behandlar stenig betong som om det var smör som stått framme. I like :) Jag orkade inte vänta på hjälp med att hänga upp badrumsskåpet, så efter några samtal till pappa och broren om skruv och plugg, redde jag mig själv!



Löjligt stolt över mig själv
Igår började jag och granninnan att måla om lilltrollets rum, min outfit slog alla rekord!



Fultofflorna (jag har två originalCrocs och dom här, skämscrocsen:) och instoppade velourisar med hårfärg på. Nu är det ljusrosa färg också. Det är en konstig känsla när kläderna inte bara är för stora, utan helt enorma. Jag såg äkta jättelustig ut igår.



Granninnans outfit var mycket snyggare! Hon hade tillåmed vita byxor på äkta målarvis även om just dom här är i mammamodell :)
Tur att inte väggfärg görs med massa giftigheter längre så granninnan kan rolla även om man har lillebror i magen



Lilltrollet var tejpdistributionsansvarig, och klarade uppdraget med glans :)
Nu ska jag dra på min superoutfit igen och måla sista lagren!

mysallahjärtans

alla hjärtans kväll tillbringades med min gamla chef sen Biliatiden. Så roligt att träffa honom igen, det var typ 100 år sen! Fnittrade och skrattade och utbytte komplimanger, hur kul som helst. Jag gillar Halta Lotta, det är himla mysigt där!

Beachvolleyboll

Igår åkte vi till Sisjön och spelade beachvolleyboll. Hur roligt som helst, men det var sand överallt! jag hittade sand inne i öronen! Man blev rätt mör i benen av att springa runt i sanden, och varenda muskel i kroppen fick nog omgång, så vi får se hur målandet med granninnan går idag :) Misstänker att någon kommer publicera långa rader med foton på facebook, för det var iallafall ett par kameror i omlopp... 
Happy alla hjärtans dag!

Bullar galore!

Tänkte ju bakat bullar i söndags när jag ändå var igång och bakade bröd, men så insåg jag ganska snabbt att det inte fanns nån möjlighet att knö in allt i frysen. Så det var bara att ställa tillbaka mjölken i kylen och vänta på att jag skulle äta upp lite bröd. Och igår var det dags! Så nu finns det högvis med bullar :) Fick ta med två stora påsar till jobbet, för jag fyllde frysen iallafall. Happy arbetskamrater!

Idag ska jag på beachvolleybollen, det ska bli sååå roligt tror jag

Oduglig nåldyna

Jag duger inte till nåldyna. Dom ville inte ha mitt blod, ever again :(  Dom tyckte jag behöver mitt blod bättre själv. Kan inte jag få välja det??

Shiiiit... På allvar!



Signerad av Christ Castor himself. Shit dom är bra!!! Jag har första exet, den ska mixas och mastras om en gång till, men det här är the shit som kommer bli skivan sen! Alla måste komma till Sticky Fingers den 3e april på releaseparty! Jag är hon i rosa cowboyhatten! Lyssna på 6Killer  (or die;)

Dagens goda gärning - och gårdagens

Idag ska jag åka till Östra och frivilligt åderlåta mig. Så känner jag mig som en ytterst god människa. Och dessutom får jag en såndär fin Rörstrandmugg igen :) Undra vilken färg jag ska ta idag...

Gårdagens goda gärning var mer riktad till mig själv. 1500 meter blev det på Åbybadet igår. Så nöjd att jag flinade som en padda :) Hade vadkramp sista 300 metrarna, det var inte skönt, men 1200 meter hade varit supertöntigt!

Okej då, utmaning på g

Den här verkar ganska rolig faktiskt...

Alla som har en blogg, och läser detta är: UTMANADE!!  
♦ ♦ ♦
Snusar du?
Långa nätter på krogen när jag inte orkar gå ut och röka

♦ ♦ ♦
Röker du?
Jaaaa :(

♦ ♦ ♦
Gör du frukosten själv?
Alltid!

♦ ♦ ♦
Har du suttit i rätten?
Never

♦ ♦ ♦
Har du slagit ner någon?
Jag har förträngt det isåfall...

♦ ♦ ♦
Har du pussat någon av samma kön?
Många gånger
 
♦ ♦ ♦
Har du varit på strippklubb?
Nopp

♦ ♦ ♦
Vad gör du när du blöder näsblod?
Håller inte på med sånt

♦ ♦ ♦
När grät du senast?
Häromdan när jag körde bil

♦ ♦ ♦
Vem kan du prata om allt med?
Broren och allra bästa granninnan

♦ ♦ ♦
Har du solglasögon?
Mmmm... fler än jag behöver

♦ ♦ ♦
Skriv en mening på engelska
Shake, shake the woman

♦ ♦ ♦
Vem pussade du senast?
Antingen mina småsystrar eller granninnans lilltroll

♦ ♦ ♦
Vem kramade du senast?
Broren

♦ ♦ ♦
Vad är din högsta önskan just nu?  
Lönehöj!

♦ ♦ ♦
Vad heter ditt hårspray du använder?
Den är blå med svart och lila text tror jag...

♦ ♦ ♦
Vem gillar älskar du?
Många många många... tills solen brunnit upp...

♦ ♦ ♦
Vilken färg har du på tröjan du har på dig?
Lila med överkörda tomater på

♦ ♦ ♦
Känner du någon som heter Niklas?
Inte som jag umgås med ofta

♦ ♦ ♦
Har du bärbar data?
Ja!

♦ ♦ ♦
Är du blyg?
Beror på situationen

♦ ♦ ♦
Vad tänker du på just nu?
Mat!

♦ ♦ ♦
Vad ska du göra nu?
Byta låt, msna lite till och sen sova hoppas jag

♦ ♦ ♦
Vart hittade du den här listan?
- Hos Hanna

Dagens undring

Jag har ganska länge druckit såndär pulverdiet till frukost, för det känns lite onödigt att äta mackor jämt. Men nu är pulvret slut, så då får jag äta mackor. Hembakade mackor med ost och skinka måste väl vara okej frukost? Jag bakar aldrig vitt bröd, alltid lite frön och rågsikt och havregryn och sånt. Men är jag mätt till lunch? NEJ!! Jag är hungrig som en varg vid elvatiden! Varför???

Basic step?

Om den stepklassen jag gick på idag var basic kommer jag se ut som bambi på en vanlig... får nog hålla mig till basic några veckor :) Hursomhelst kommer min bakända tala om i flera dagar att den finns!

Tjuvaktig handväska

Jag har länge tyckt att det vart så konstigt att jag är så velig med mina småsaker, men idag kom jag på vad som hänt!



Två lypsyl, en försvarets hudsalva, två av mina favvisläppstift, två pennor, min bästa ficklampa och min nyårscigarr!!



Men nu är tjuven stoppad!

Och så måste jag visa mitt portabla barskåp! Visst är min pappa fantastisk?? Det är han som gjort det!


Årets mål

Här är min mållista igen, och jag kan faktiskt stryka en hel del!



  • Gå ner lite till så jag gått ner 60 kilon. Då får jag ta nya bilder!   Passerat med 2,5 kg, bara bilderna som fattas!
  • Gå till gymmet minst tre dagar i veckan
  • Hitta nånstans att bo  Har världens finaste lägenhet!
  • Läsa ut min tråkiga bok så jag får börja på Simon och ekarna som jag längtar efter  Den är också slut :)
  • Äta något vettigt minst tre gånger om dan
  • Visa alla jag tycker om eller säga till dom att jag tycker om dom  Men den är liksom pågående...
  • Försöka sova åtta timmar minst två dagar i veckan
Sååå... nu behöver jag lite nya mål!

  • Skruva upp badrumsskåpet
  • Packa upp det sista
  • Organisera i extrarummet
  • Göra mig själv glad en gång om dagen
Och okej då mamma, jag kanske inte bara önskar mig en iPod när jag fyller år. Jag önskar mig en liten micro också, helst i svart eller metall!

Skenande klockor

Vad är det som händer med klockan vid tiotiden? Igår kväll gick jag hem riktigt tidigt för att komma i säng. Mötte A på vägen hem så han skulle få tillbaks grejerna jag fått med mig i flytten. Idag ska jag få mina sista tror jag. Sen är det slut. På riktigt.  Pratade med mamma en stund (tack mamma, det gjorde gott!), pratade lite med broren på msn (tack broren för att du är så smart), sen så var klockan plötsligt halv ett. Hur hände det? Jag skulle ju lägga mig tidigt!

Idag ska jag prova step för första gången. Det ska bli spännande! Och om inte träningsvärken dödar mig imorgon ska jag kanske simma lite... eller prova danceaerobic...

Happy happy!

Idag har jag vinkat till min lille gudson. Hela klanen var på Mamma Mia idag och kollade så han hade det bra därinne. Det hade han. Han är så fin! Alldeles perfekt ligger han därinne och blir färdigbakad!

Kan själv

Bli ensam är bra för "kansjälvkänslan". Så här såg hon ut, O-Ren, när jag gått loss på lyktan



Inte ett ljus i sikte, men jag fick av kåpan och loss med lykthuset, och titta så vacker hon blev!


Jag hatar Eminem!

Jag har "the real slim shady" med Eminem som väckningssignal. Jag tycker sämre och sämre om Eminem. I morse började han sjunga klockan fem. Apa!
Så har jag kört broren till flyget, och jag insåg att jag måste byta den där lampan på bilen, det var inte kul att köra motorväg halv sex på morgonen enögd. Man ser ingenting! Så det ska jag göra nu!

Mums!

Shiiit man! Den slutar aldrig växa!



Did I do this? Men, resultatet var desto mer frestande



Tio påsar till mig och en påse till broren. Hur gott som helst :)
Min Kitchen Aid tog en liter degspad utan problem, mitt problem blev att jag hällde på mjölet för långsamt så den klättrade, vilket resulterade i en Kitchen Aid nedkletad med deg, och mjöl som dammade över åt alla håll. Men nu har jag diskat så fint så!

Det var jättemysigt hos pappa, som alltid. God mat och mitt livs kladdigaste kladdkaka! Broren hade kommit på pappas stora önskepresent, en aktiv sub till vardagsrummet så film låter coolt även på låg volym. Pappa glad :)



Stora lillasyrran hade bjudit elefanten på fika i hallen



Visst är det gulligt!

Grattis!

Idag fyller min pappa år! Grattis pappa!
Jag håller på och bakar bröd, och insåg precis att jag gjorde slut på de sista fryspåsarna igår till köttfärsen... Får pipa ner till granninnan och köpa. Idag blir det rundstycken med anis, fänkål och solrosfrön! Degen kändes riktigt bra, så det är bara att hoppas på det bästa. En deg på en liter degspad borde väl kunna få plats på en plåt? Eller kommer jag ha bröd i hela ugnen? Jag har inte bakat stor deg på hur länge som helst!

Snygg igen!

Jag var ju och stereoklippte mig med broren igår! Vi blev superheta bägge två, broren ser riktigt städad ut, så jag vågar inte lägga ut bilden på honom, det kan paja hans rockstarimage :)



Mörkerläge kräver stadigare händer än vad jag har!

Det var fredag igår

Igår efter jobbet var pappa, elaka styvmor och kidsen och hälsade på och inspekterade nya lägenheten. Stora lillasyrran visade att när man är sex år är man minsann stor nog att bränga upp benet bakom huvudet. Jag får min fot till örat. Men sen gör det ont!
De hade med sig den raraste inflyttningspresenten som ska få flytta ut på balkongen så snart jag har ett bord som inte är så utsatt för väder och vind! Det är askfatet jag pratar om :)



Sen hörde en granntjej av sig och tyckte jag skulle följa med och kolla när broren trubadixade i Majorna. Lite tveksam var jag allt, dåligt med pengar och ingen skjuts hem. Men men, man kan inte tråka ihop bara för man inte vet hur kvällen kommer sluta! Så bar det av till granntjejens boyfriend för föröl, och sen slöt en galning till upp, och vi gick ner till krogen. Vi hade en jätterolig kväll! Att jag var så sugen på att gå ut och att dricka några kalla och lyssna på broren hade jag ingen aning om! Några andra kompisar till herrarna kom också förbi, och till min enorma glädje och tacksamhet körde en av dom! Så fröken fick öl, en rolig kväll, lyssna på broren, träffa massa roliga människor och skjuts hem :)

Idag har allt gått i ultrarapid, har inte kommit ur nattlinnet halv fyra på eftermiddan. Men jag har ätit lunch!



Nasi Goreng är Indonesiens gåva till omvärlden... så otroligt gott!



Här med de obligatoriska tillbehören ketjap manis och stekt äggvisp

Så bra!

Titta här! Efter att ha skrubbat hela badrumsgolvet luktade det riktigt trevligt. Granninnan med man och lilltroll kom ner med bullar, och mannen var faktiskt rätt sugen på att borra kakel. Och vem kan missunna honom det nöjet?
Förresten, ett tips! För att märka borrhål på kakel använder man läppenna, förslagsvis röd eller illrosa eller nåt. Fäster bra och syns ännu bättre :) Duschstången sitter som berget, och jag tog en av de skönaste duscharna alla kategorier igår kväll.
Bestämde mig efter lite vel för att inte sätta golvlisten, för hur ska jag få ner vattnet i brunnen om jag spiller vid handfatet??



Rent och snyggt! Nya duschslangen på plats också. Jag fick våtrumssilikona den också, den läckte som ett såll vid handtaget. Jag kände mig som en äkta handyman!

Granninnan var också superrar, satte igång att diska och greja medans jag och hennes man borrade. Sen hängde vi upp köksgardinerna, och hon mätte dom. Så när dom gick strök jag dom och la upp dom, så dagens måste är att klippa fransarna till lagom längd. Så dammsög jag och plockade undan lite så det är fint när pappa, elaka styvmor och syrrorna kommer och hälsar på i eftermiddag!



Gardinerna är djuplila, inte rosa, men annars är det rätt!

Projekt badrum

Tadaaa! 45 minuter på Bauhaus och detta är resultatet:



Golvlist, sprutmogrej, våtrumssilikon, bågfil, duschslang och kakelborr. Vad kan gå fel??



Ett vinterdopp i förrådet kanske? Nu är jag snart halvvägs!!



Trodde jag tills jag kom in igen och drog loss locket till brunnen. Herre ****** vad det stank! ICA-expressen är på väg med disksvampar, sen ska det överdoseras Ajax och skrubbas järnet. Blääää!

Dagens projekt

Igår hade jag den totala slapparkvällen. Efter att ha shoppat nya gardiner till köket åkte jag hem och åt korv med bröd. Klockan sju eller nåt somnade jag och sov som ett barn till nio. Då vaknade jag och bytte kanal på tvn. Och sov en timme till. Vaknade till en stund, kollade lite på tv, la mig i ett bad, gick och la mig och läste en liten stund och somnade som en prinsessa igen.

Dagens projekt är att kasta ut badkaret. Fast först ska jag till IKEA och Bauhaus, byta en klocka som inte funkar och köpa nån sorts självhäftande golvlist för att slippa skrapa golvet varje gång jag duschat. Så ska jag köpa en bågfil också. Så jag kan såga till duschdraperistången och borra och hänga upp den. Fixar jag detta idag är jag bäst i världen :)

Bara bra saker!

Flytten gick hur smidigt som helst! Jag har bästa vännerna i hela världen som slöt upp mangrant! Först på förmiddagen kom en av granntjejerna. Hon hade fixat släp och grejer. Värsta bruden, kolla här!



Och det behövs faktiskt inte mer än två tjejer. Vi fick knött in hela min enorma tresitsare i släpet och kånkat upp den. Till våra åskådare hantverkarnas stora förtret. De stod och log lite överseende när vi kom och skulle greja. Tji fick dom :)
Sen när jag hämtat nycklarna var jag inne hos granninnan och visade upp, och då kom hon med present från allihop!



Varje hem behöver en. Och detta är en superdeluxe! Den passar perfekt i färgen, har termos och inställbar styrka!
Jag, broren, granntjejen  och andra granntjejen fick välbehövd fika sen, lite knöigt, och lite litet bord, men SÅ gott!



Lite trött i armen var jag nog eftersom det är så darrigt :)
Sen kom resten av gänget, och det skruvades och fixades och plockades långt in på kvällen. Igår var jag och en av granntjejerna på IKEA och köpte lite till, och sen kom broren och hade borrafton två. Mina grannar hatar mig nog redan som jag borrat... Men nu har jag gardiner i både vardagsrummet och sovrummet, hallspegel, låda i hallen, köksbord, hylla i köket, hatthylla i sovrummet, taklampor i hallen, sovrummet och köket, bokylla, varagsrumsbord, tv-bänk, säng, läslampa vid sängen you name it!
Idag blir det tur till klädkällaren, IKEA hade inga panelgardiner till mitt kök.

I morse packades badrumsvågen upp och batterierna sattes tillbaka. Efter en stunds ångest och velande vågade jag ställa mig på den och NU!! Äntligen!!! Jag har gått ner mer än 60 kilo! Närmare bestämt 61,4 kilosar! Tycker inte jag gjort annat än ätit dålig mat och latat mig. Men nu är det dags för nya bilder igen, så kanske jag kan se lite skillnad!

25 minuter

Om 25 minuter går jag från jobbet... nu är det inte långt kvar. Börjar bli lite stissig nu :)

hihihi

vad äter man till kvällsmat när man inte vill diska? det ska jag berätta nu!
man kokar några ägg på eftermiddan och lägger dom på diskbänken och tar kastrullen med den andra disken.
sen på kvällen när man blir hungrig skalar man sina ägg, tar med sig majonnästuben, duttar på en liten dutt och tuggar i sig. mums! och ingen disk :) sååå nöjd med mig själv! för ska man flytta så ska man

Så gott som...

Nu är jag så gott som klar. Innan jag går och lägger mig ska jag diska en smörkniv och två kaffekoppar, ta ur trådlösa routern, packa ihop datorn och sen är jag klar. Alla småpluttegrejer är borta, alla lampor nedskruvade. Nu ska jag belöna mig själv med salta kex och brie :) Gott!

Nooooooo!

Det här är ungefär vad som är kvar att packa ner... Stanken av blandlåda börjar sprida sig... Ångesten kryper i kroppen... Jag hyser en nästan fysisk motvilja mot blandlådor....



Känner ni min ångest?

RSS 2.0