Bubblor bubblor bubblor

Nu håller jag på och virkar på bubblor runt kanten på min Kaunisjal. Det är sååå segt.... Och så har jag insett att det är långt ifrån säkert att garnet räcker. Kan man köpa 20 meter garn?

Var uppe hos grannarna i samma hus igår och myste lite. Dom har den raraste lilla hunden (lilla hunden är 60 kg rottweiler) som jag är helt kär i! Lille gullegubben.

Och så har de tre rara små barn varav en är ungefär lika gammal som lilla lillasyrran och granninnans lilla troll. Jag slås varje gång jag ser dom hur tre barn kan vara så helt jätteolika! Alla tre är blonda och jättesöta, men där slutar alla likheter. They come in all shapes and sizes...

Blää

Två pall som måste packas av och om innan nästa lastbil kommer med två nya, en stooor hög ordrar som måste läggas in och skickas idag, men vem vill jobba när den här påsen står på mitt kontor när jag kommer ner?



Två gitarrer och alla brorens spel... jag vill hem och hjälta mig!

Matdagbok

När det blev klart med min Gastric Bypass så gick jag med på att vara med i en studie, superobesitasstudien. Det är en studie mellan två olika sorters magsäcksoperation mot extrem fetma, och jag blev då lottad till en Gbp. Nu är det, något försenat, dags för tvåårskontrollen.
SÅ nu ska jag skriva nitisk mat- och träningsdagbok i fyra dagar. Man märker ganska fort vilken dålig människa man är. Mitt intag hittills idag:

06,25 multivitamintablett
07,20 två dubbelmackor med smalost och serrano, en kopp kaffe, ½ liter vatten
8,00 en kopp kaffe
9,00 en kopp kaffe
10,45 en kopp kaffe, en vaniljdröm

Jag har ingen liten kaffekopp heller... närmare en liter kaffe innan lunch kan inte vara bra för lilla magen :)



Naglarna är för övrigt orange, dom var helt grå igår när jag tog bort det svarta lacket från midsommarafton...

Så kom midsommar trots allt :)

Jag har faktiskt sett lite solsken idag. Och jag har med mammas påhejning utökat sånghäftet med en sida på bästa brev från kolonien-vis

Ha den grymmaste midsommar allihopa!!

Dagen innan dagen

dag har tjejerna varit ultraaktiva. Vi började dagen med 2700 kr i ett kuvert. Så åkte vi till Axfood snabbgross och handlade all maten. Så vidare till ÖoB för att köpa lite priser till tävlingarna, myggljus och lite dricka. Sen åkte vi hem. Potatis och ägg kokades, potatissalladen fixades, köttet skars, grillsåsen gjordes och grillspetten träddes. Sen åkte vi ner till Angered Centrum och köpte toapapper (och lite smink och sånt när vi ändå var där), och nu har vi exakt 5,50 kvar i partykuvertet. Gissa om vi är sjuuuukt impade av våra förmågor?? Igår provbyggde vi tom tältet så vi ska slippa svettas över det. Nu vankas det ganska snart korv stroganoff!

Sånghäften: check!



Kopierat och klart!

Snart midsommar!

Det är mycket att stå i inför midsommar. Vi har börjat med ny tradition sen förra året. Vi har gårdsfest på midsommar. Alla vi känner som kommer har fått betala för sig, och då blir det heldag! Vi börjar med sillunch, och sen är slaget igång. Vi har lekfröken, sånghäftesansvarig (jag), grillspett, stort tält (hoppas vi) och en hel hög glada människor. Förra året gjorde vi en tapper start. Det ösregnade hela dagen, men vi hade tipspromenad, stövelkastning, dans kring stången, grillning och hela kittet då också.

I år har jag fått ta semester på torsdag för att hinna med allt som ska göras. Grillspett till typ 20 personer går inte på en kvart, o ch sen ska allt handlas också.

Jag virkar som en tok på min Kaunisjal, jag har kommit till kanten, fast jag vet inte riktigt hur jag vill ha den. Arbetskompisens bebiströja är halvmonterad, jag måste nog blocka lite här och där innan jag fortsätter bara.

I fredags var jag bjuden på födelsedagskalas hos grannen. Vi hade jätteroligt, pratade massa skit och spelade Guitar Hero. Man blir sjukt cool när man har en plastgitarr och spelar feta solon.

Så i lördags när jag hade ordnat upp mig lite åkte jag en sväng till IKEA och köpte det smartaste på länge! En laptopbricka!


(bild www.ikea.se)

Sen åkte jag ut till pappa, elaka styvmor och kidsen. Oma och opa var också där några dar, eftersom de ska åka till norge. Hur mysigt som helst, broren kom också ut, och vi grillade och lekte med kidsen. Dom är världens bästa kids.

Sen blev det söndag, och jag och prinsen åkte till hans föräldrar och prinsen hjälpte dom laga bilen. Sen bar det av till hemlig ort för att inhandla födelsedagspresent till kära mamma som fyllde år igår. Så jag hoppas verkligen hon får sitt paket idag, för jag är såååå nyyyfiiiken på vad hon kommer tycka!!

Granninnan har skämt bort oss nåt vansinnigt denna helgen också, i söndags hade hon bakat nektarin- och jordgubspaj som var hur god som helst, och igår hade hon bakat kanelbullar, med russin i! Jag älskar kanelbullar med russin i.

Dagens fakta

Idag är det fredagen den 13e. Inget jag visste förrän dom sa det på radion. Anyhow. Dagens fakta.

I Nederländerna sker varje fredag i snitt 3800 bilolyckor. Fredagen den 13e dock sker  i snitt "bara" 3500 bilolyckor.

All rights reserved

Kom ihåg var ni såg bilden först, nu ska broren bli rockstjärna. Han har inhandlat en Fender Jaguar. Bara namnet är stekhett, och kolla färgen...


Moln?

Jag har tittat på vädret idag. Det ska regna och regna. Pappa och prinsen ska bygga färdigt pappas altan idag, självklart med hjälp av de duktiga kidsen. Jag vet inte om man ska tro väderförslaget?



Så här ser himlen ut idag. Hela himlen.

Hemkomna igen

Efter typ 13 timmar i bilen igår och sova järnet inatt var det dags att gå till jobbet igen idag. Gissa om jag hade lust. Inte. Jag vill ha mer semester!

Natten mellan måndag och tisdag sov vi hos elaka styvmors syster. Hon har en sånhär



Jag blev nästan grön när jag fick syn på den.

Den här snubben tittade upp ur golvet i Amsterdam



En av de häftigaste skulpturer jag har sett.
Och så har tillåmed bilen vi åkte med blivit drabbad av den Nederländska fotbollsyran!


Telefonen intankad i datorn!



Jag har köpt min obligatoriska kopryl! Ett par äkta holländska trätofflor, fast mina är kanske i fleece istället:)



I förrgår var vi vid Neeltje Jan's och tittade på dammsystemet och lärde oss om vad som hände -53. Här är en av sälarna, jag har för mig han heter Otto.


Igår var vi och tittade på ringspelen. De rider på helt enorma belgiska bryggarhästar, har en kort lans i handen med vilken de ska fånga en ring som hänger på ett snöre. De största ringarna är 4 cm breda. Så häftigt. Om man inte gillar stora rumpor efter att ha sett de hästarna är man knäpp :)



Stranden 400 meter från där vi bor är inte heller helt fel. Vi ska glassa där imorgon har vi tänkt, nu när det fina vädret har åkt från Sverige och hit.



Amsterdam är en otroligt vacker stad! Opa har tagit oss på den stora rundturen, och det har varit såå roligt! Först en promenad från parkeringen vid operahuset till Anne Frank's museum. Det känns så overkligt att gå runt i rummen där hon var inlåst så länge. Jag fick stora ståpälsen flera gånger. Ska nog köpa boken en gång till, har inte läst den på flera år nu.

Sen promenixade vi bort till kanalen (med ett stopp för en öl på vägen såklart) där vi tog en kanalbåt och åkte på turistrunda i Amsterdams kanalsystem. Jag skulle lätt kunna tänka mig att bo på en kanalbåt, det är hur coolt som helst. Tänk att äta frukost på din lilla veranda. Om man tänker bort att man är mitt i stan och alla turisterna mindre än två meter bort låter det som en fantastisk idé!

När vi åkt färdigt båten var vi så törstiga att vi stannade och drack öl igen. Sen var det dags att turista i Red Light District. Vi passerade horder av fnittriga asiater och storögda amerikaner. Jag måste säga att det känns lite udda att gå på en gata med mängder av glasdörrar med helt otroligt lättklädda, dansande kvinnor innanför. Allt såklart varvat med coffeshops och butiker där du kunde köpa din alldeles egen "disco rabbit". Efter den pärsen var det dags för pommes med majonnäs och en öl till :)

Så har vi gått på lite shoppinggator, och jag var ju bara tvungen att köpa mina nya Crocs i Crocs store! Årets modell är limegröna, och det var ganska stor skillnad på mina gamla uttrampade och de nya.

När vi kom hem efter en lång dag hade ängel-oma tomatsoppan färdig, och efter det russinpannkakor med sirap, råsocker eller björnbärsmarmelad till. Jag tror beach 2008 är kört med all god mat vi får här.

Igår var vi ute och åt middag med elaka styvmors tante (faster). Vilken härlig människa hon är!


New adventures in the south

Yesterday we wnt to Neeltje Jan's to look at how the Dutch stop the water from flooding their land. Really interesting. We also said hello to the seals, looked at the fish in the tanks and went into a windtunnel to feel how wind at 135 km/h feels. In 1953 the Netherlands had a big storm and the sea went up to 3, somehing, and drowned a lot of houses and people. After that they built the watergates.

Today we will go watch some kind of horsegame where men on horses with sticks are picking rings.
And tomorrow is the big touristday. We are going to Amsterdam with Opa to see some of the town. We will go to the Anne Frank house as well. I really look forward to it, Anne Franks dairy was one of my favourite books when I was younger, I couldn't really understand how someone could exist under such circumstances.

Now we will have some coffee, and then it's off to the horses!

Nu är jag på g igen

Nu har jag kapat internetlinan och använder min egen dator. Känns mycket enklare :)

Holländare är ett fantastiskt folk på många sätt.



För att visa sina sympatier för sitt land i kommande fotbollsmatcher har de färgat fontänvattnet orange. Helt underbart!
För stunden har vi riktigt mysigt, jag har precis börjat på ärmarna på bebiströjan och jag har goda utsikter att komma riktigt långt idag.

Under dagen har vi gjort rundtur i området kring Zoutelande. Mängder med små små städer och torg och kyrkor, alldeles för många att komma håg. Men det är ett otroligt vackert land med massa fina små hus överallt.
Imorgon hoppas vi på bättre väder, och att äventyret fortsätter!

We've arrived!

Since there are no swedish letters on this keyboard, this post will be in English.

After a few wrong turns in Utrecht, Netherlands and a few stops due to heavy traffic in Germany, we arrived safely in Zoutelande late last night. Oma and Opa waited for us with cold beer and a nice kind of sandwich with baked-in sausage.

After a good nights sleep we're now ready to take on the Netherlands!

Du kan glömma dina ensamma stunder...

... Du kan lita på teknikens under... Sjöng nån skåning nån gång på sena åttitalet eller tidiga nittiotalet. Sitter i bilen utanför Varberg, nu är vi på väg! 17 grader, stor sol och klockan är 7:52 enligt radion. Broren har bärbar med turbo 3Gmodem till. Då kan syrran blogga i bilen. Sjukt som bara den!

Nu ska jag fira med ett par ostmackor och lite kaffe. Hej svejs!

Dåårlig bloggare!

Det har varit en lång helg med firmafest, 40-årskalas, grillkvällar och ett visst mått av baksmälla.

Vi hade jätteroligt med jobbet i fredags.
Vi började eftermiddagen med att åka till maxi kungälv och bunkra picnic, rostbiff, revbenspjäll, kyckling och potatissallad. Sen bar det av med båten ut till Pater Noster, en av Göteborgs skärgårds mest kända fyrar. Hur fint som helst där ute. Där låg vi i solen och jäste ett tag. Sen bar det av till Skärhamn där vi stannade på Haddock (?) för vätskekontroll. Rätt brattigt ställe, men det brydde vi oss inte om. Sen åkte vi till Åstol och åt rökta räkor. Sjuuuuukt gott! Något av det godaste jag ätit tror jag. När vi ätit tills vi var helt marinerade i räkor åkte vi till Marstrand och avslutade kvällen med Bloody Marys på Värdshuset. Enda onda från kvällen är mina smalben som är helt uppskrapade efter mina akrobatiska insatser när vi skulle upp på kajkanterna från båten :)

Nu har det börjat sprida sig ett sjok av resfeber hemma över lägenheten, prinsen är som en yr höna :) Han är så rar så det finns inte. Imorgon bitti åker vi till Oma och Opa i Holland, jag ser så mycket fram emot det!

Igår lyckades granninnans man med sin C-uppkörning. Vi är alla djupt imponerade. Grymt bra jobbat!

Jag tar med mig datorn till Holland, så vi får hoppas på att det går att snylta internetuppkoppling!

RSS 2.0