Födelsedagskalas!

Igår firade vi det gladaste födelsedagsbarnet med Guitar Hero I & II
Vi rockade järnet. Sen hade F-barnets fru fått Singstar Schlager i bröllopsdagspresent, det gjorde ju ingenting sämre, även om jag inte är nån direkt schlagernörd.
Temat igår var glitter, och jag gjorde så gott jag kan, hade tillåmed lite i håret! Bild kommer när min nejber ett par trappor ner har ordnat detta åt mig. Det var massa kul folk med igår, en kille som ska göra samma operation som jag som bara är 17. Det är såå intressant med tioårsstudien, hoppas det går bra för honom. Torsten är den grymmaste uppskäraren, så det kommer det säkert göra.

Det blev mycket kalasande denna helgen. I fredags var jag, prinsen, broren, mamma och hennes man hemma hos mormor. Vilken kanonkväll! Mormor var på topp, och hon är den härligaste mormoren i hela världen. En gång när mitt körkort var nytt söp hon prinsen under bordet. Det var roligt :) Hur som helst. Vi åt räkor och kräftor och drack vin. Flera timmar bara försvann, det är så mysigt att bara sitta och garva ihop! Jag hade virkat innetossor till mormor, det blev ett par vinröda. Mormor blev jätteglad, men gladast blev nog mamma, som helt legitimt fick jaga mormor och hetsa henne att slänga sina gamla fula innestrumpor. Mormor kan inte slänga nånting, jag misstänker att hon arkiverar reklamen hon får. Men i våras städade vi alla tre i mormors burkskåp (vi slängde en meterhög stapel med glasslådor), och sen dess har hon faktiskt hållt burkbeståndet i schack. Medalj till mormor!

Jag har börjat med min Mia Törnblom bok, och det känns som jag har ganska mycket att hämta därifrån. Hon är ganska rolig, fast fyndigheterna faller ganska platt i bokform. Jag har köpt en fin bok att skriva i, men jag har kommit på att den är nog för stor, jag ska köpa en mindre, som är lite mer behändig att ha med sig, eftersom mitt minne är så himlans kort att jag måste ha boken i handväskan så jag inte glömmer vad som är sagt eller gjort!

dåårligt samvete

pratade med min kära mamma häromdagen och fick bassning för att jag är en dåååålig bloggare. Jag är nog tvungen att hålla med.
Men jag har gjort massa roliga saker istället, så datorn har fått stå kall. 

Jag ska jobba min sista dag i Svenljunga imorgon, både kul och inte. Många pengar som försvinner, men skönt att slippa köra 20 mil om dan. Det finns få vägar som är så tråkiga som mellan Landvetter och Svenljunga.

På handarbetsfronten har jag blivit klar med stora lillasyrrans raggers, så coola dom blev! jag har påbörjat lilla lillasyrrans, men det är lite krångligare med dubbelt garn på stickor 3 än stickor 5. Till mormor har jag virkat ett par tossor, hoppas dom passar och att mårrmårr har önskat sig ett par såna.

Jag var hos kuratorn igen igår morse. I läxa till nästa vecka ska jag göra en bok till mig själv, och skriva saker jag gjort för mig själv, snälla saker folk har sagt och sånt. Jag tror jag ska uppfinna nån sorts poängsystem till mig själv, jag har tillochmed inhandlat röda prickar på bokhandeln för ändamålet. Jag har tänkt att belöna mig själv var 20e poäng, men vad som ska ha vilka poäng har jag vissa problem med. Till exempel promenera måste ha fler poäng än att gå till gymet, för det är ju så tråkigt. Ska man få poäng för att diska eller dammsuga? Jag är ju sjukt nöjd med mig själv när jag gör det. Får man poäng per kilo man går ner? Får man poäng för att raka benen? Eller kanske inte :) Jag har my work cut out! Men jag tycker allt att jag har en bra början när jag har både en bok och prickar för poäng!

I lördags var vi på MC-klubben på fest. Längesen jag hade så roligt där. Längesen jag var där alls förresten. Jag fick massa komplimanger av människor jag inte sett på länge, det var riktigt kul!
Så fick jag röka cigarr också, det var vansinnigt gott, men den var nog dyr för jag smakade gammal cigarr i munnen dan efter också. Yucks!!!

Den här lördan fyller vår kära nejber år! Det ska bli rolig fest med glittertema (thanks to granne nummer två) och tacobuffé. Broren har dessutom kommit på den bästa presenten, så vi kommer göra stor succé. Födelsedagsbarnet lovade att ha klänning på sig om min prins har det,  och jag har kommit en bit i övertalningsprocessen. Ett villkor var att han slapp visa sig utomhus... vi får se hur det går med vidare övertalning!


mitt gamla barnarbete

Igår blev det inget här eftersom jag var på uppdrag, jag har gjort remmar hos pappa. Så här händer det (det händer lite innan också, men jag glömde kameran i fredags)

Man börjar med en hög nitar, remändar (som jag redan innan har förberett :) och kamerafästen.

De transformeras snabbt till prydliga solroser om sex strycken

Toppen av änden nitas ihop....

...och botten nitas fast i varje ände på en rem.

Och sen viks de ihop med gummiband runt. 177 stycken blev det igår!

Igår blev det lite snabbmys med kidsen också! Jag lärde lilla lillasyster att rita en katt. Hon är så grym!
Idag vågade säga till min spegelbild att jag är fantastisk.! Visste inte att det var svårt ens.

Titta!

På kuratorns inrådan står bland annat följande på min badrumsspegel:

image22

Det känns redan lite bättre. Har även som i ett led i projektet peppa dig själv beställt självhjälpsboken (fy f*n vad konstig jag håller på att bli, jag tror inte på sånt!!!) Självkänsla nu! av den galna fd heroinisten Mia Törnblom.
Fast jag kan hålla med om att hon är extraordinärt hysteriskt rolig emellanåt. Det är så man skäms ;)

Annars har jag kommit en bra bit på mina röda raggers, dom kaouflageiga fick jag ge bort till prinsen ju, eftersom dom var för stora. Efter dom röda har jag inte bestämt om det blir till kidsen eller mormor först... Jag har en känsla av att mormor blir gladare, men orkar å andra sidan vänta längre :)
Tänkte jag skulle lägga in mitt raggersrecept här om nån är intresserad sen när jag orkat skriva ner det.

Ösregn igen...

Jaha, alltid när jag gör nåt bra eller tänker göra nåt för mig själv, så ösregnar det. Idag ska jag till kuratorn, och eftersom jag inte tänkt ha nån mascara, så tänkte jag att jag får vara fin i håret istället. Men det sket sig. Jag tittade ut och fick syn på dom stackars byggarbetarna. Men vi kommer nog få ett fint sophus.
image21

Regn vill ju som vanligt inte fastna på bild, men man kan ju se att det är blött.

Mina raggers!

Nu är jag så mallig så jag kan spricka... Dom blev riktigt fina
image20

Och jättegossiga. Nästa projekt är raggers till kidsen. De har önskat sig i rosa och lila. Surprise!

Jag måste bara

Dagens härligaste citat! 
"Du är så ful att din födelseattest är en ursäkt från kondomtillverkarna"
Jag hittade det på bloggen Phat men inte dum 13/9. Helskön tjej med många roliga åsikter. Hoppas verkligen allt går bra för henne nu! Jag kommer ihåg hur nervig jag var.

Jag har tänkt lägga upp min operationsberättelse och så nånstans, men precis här är det kanske inte så passande :/
Jag får klura ut något. Här är iallafall en illustration på hur det ser ut i lilla magen

image19

och så kan det ju behövas en liten ordlista :)

  1. Matstrupen
  2. Toppen av magsäcken
  3. Tunntarmen uppdragen till nya magsäcken
  4. Stora magsäcken, kommer ingen mat till den
  5. Bit av tunntarm som skickar magsaft och sånt till resten av tunntarmen
Jag kanske inte ska bli skolfröken :)

Min första ragger

Den är klar nu... Den ser lite konstig ut utan fot i, men när jag fick på mig den kändes det som att komma hem :) bild kommer imorgon, då kanske nästa också hinner färdigt

Strumpsticket fortsätter...

Passade kidsen torsdag fredag. Oj vad jag gillar mina syskon. Igår var jag hos pappa hela dan och fick både stansat, limmat, stansat igen och tryckt! Så nu ska jag göra färdigt på måndag hoppas jag.


image15

Broren har köpt gen gitalele (alltså en korsning mellan gitarr och ukulele) och här kör lilla lillasyster ett coolt riff!

image16
Och stora lillasyster visar att hon kan le, trots den deprimerande tapeten i hallen!

Jag har ju också börjat sticka strumpor nu, och min framsteg är imponerande om jag får säga det själv! Här är förändringen från torsdag kväll till fredag kväll.
image17image18

Det syns lite dåligt, men överst är skaftet och nederst är skaftet nervikt, och hälen och en bit på foten är stickat.

Fint besök

Jag fick besök av Rannebergens största primadonna igår! Hon glassade in här efter dagis och förärade min fåtölj med att sitta och läsa Biltemakatalogen.
image14
Sen gick vi ner till affären och hälsade på hennes mamma och köpte lite godis. Hon är så mysig.

På kvällen sen igår kollade jag och Alex på lite av idol-audition, och sen på Top Model stockholm. Men alltså idol. Jag förundras över dessa människors totala frånvaro av självbevarelsedrift och insikt. Hur kan man med flaggan i topp och musiköra som en döv marskatt gå in där och sen inte alls förstå varför man gick vidare? Jag hoppas de värsta får betalt för att gå in och göra bort sig så.

Top Model förstår jag inte heller. Det babblas så om hur mycket det krävs av tjejerna, och ändå castar de det ena puckot efter det andra. Fast det är kanske det som krävs för att kritiken ska rinna av. Några av tjejerna var trots idiotövervikten både toksöta och ganska roliga!

Mössan klar

Jag har fortfarande sjukt ont i halsen, men nu har det bytt skepnad till nån sorts torrhet. Känns som halsen ska spricka på insidan. Uäh!
Min mössa blev en keps, trodde inte man kunde virka en keps-skärm, och det kunde man knappt heller :)
image12

Om jag hade gjort en pussmun och haft lite urringat så hade det sett ut som en profilbild på Lunarstorm :)

Jag har varit och pratat med den bästa sköterskan på hela Sahlgrenska idag. Hon fixar f*nimej allt. Gravid är jag inte, det tog vi reda på idag. Shit jag har varit så nervös. Jag vågade inte säga nåt till prinsen, men jag kanske erkänner sen. Så det är inte därför jag står still i vikt. Och jag går ju inte upp. Men bästa sköterskan på hela Sahlgrenska har fixat kontakt med dietisten och med läkaren, som i sin tur fixar med kuratorn. Jag är inte van vid att nån som inte är tvungen gör så här mycket för mig.

Efter pärsen på Sahlgrenska förmiddagsfikade jag med damerna. Jag skrattade jätteelakt åt dom när dom trasslade med sina strumpstickor, ända tills jag försökte själv. Jag blev så irriterad så jag lämnade hela projektet däruppe. Jag får fortsätta imorgon när jag har laddat lite!
Istället blir det en mössa till prinsen. Han har en viss benägenhet att frysa. Jämt.

image13

Den blir mörkblå med en grön rand här och där. Har insett lyxen men dubbelt garn och virknål i stl 7. Hahahahaha vad mycket roligare allt blev, och vad mycket fortare det går. Under mössan skymtar också min mormorsrutefilt, så jag använder den allt ibland!

Undra hur länge jag kommer vara besatt av att virka. Antagligen tills jag hittar ett jobb. Imorgon är det jobbilagan på GP, hoppas jag hittar nåt ball. Och snart har det gått två veckor sen jag var på storintervjun på Lindex. Min tanke är att ju längre tid det tar innan dom hör av sig, desto längre har jag kommit i urvalsprocessen. Eller? För om dom kryssat mig med en gång, så hade jag väl fått reda på det.

Förmiddagens resultat

image8


Här är början på min mössa, men jag tror jag får ta upp, leta reda på ett monster och sen göra om :( jag hatar mig själv när jag är entusiastisk!

image9

Alexandras tossa nummer ett, sen fick hon gå till jobbet, men ikväll kan hon nog ha den på sig!

Och nu, det vi alla väntat på! Vi fixade hälen!!!

image10

Lilla Morran!

image5

Idag gick min fantastiska lilla bil igenom besiktningen!!! Jag är sååå stolt över min lilla tjej! En ynka liten sidoblinkers ville inte fungera, man annars fick hon bara bra att veta.
Så, när jag kör hemåt efter att ha lämnat baby på jobbet, stolt och glad, vad får man då? Jo, bilköer och ösregn!

image6

Regnet ville inte fastna på bild, men ändå...
Och så kom jag ihåg att fotografera ett av mina alster! Kossan har jag inte gjort, dom finns överallt i mitt liv ändå, men mina raggartärningar är jag skyldig till :)

image7





Bläckfisken är klar!

Min lilla avart till bläckfisk är klar! Jag tycker nog min är gulligare än originalet.
image3

Han är smått hysterisk, men det var roligt att virka. Det gick jättefort!
Vi har varit på loppis hela dan idag, först Stadsmissionens i Alelyckan. Den var riktigt trevlig. Hade jag haft pengar fanns det hur många fynd som helst. En jättefin sypall till exempel med mängder av små dragkedjor, knappar och annat kraft för bara 200 coronas! Sen bar det av till Bellevue marknad, helt hysteriskt, och sen vidare på vår kulturturné till Kvibergs marknad. Evis fick gelédaggmaskar, så hon var nöjd, annars var det en traumatisk upplevelse. Jag förstår inte varför jag låter mig övertalas.

Så pratade jag med mamma i förut, eller igår, jag är inte helt säker. Hur som helst har hon varit i Grekland en vecka nu. Jag är inte det MINSTA avundsjuk! Alls! Jag och mamma var där förra året, och då såg stranden ut så här, och jag ljuger inte, jag har tagit bilden själv. Eller mamma.
image4
Jag har fortfarande sjuuukt ont i halsen. Och det är minsann ingen som bäddar ner mig i soffan eller gullar med mig. Jag fick tillochmed göra min Eukalyptusmjölk själv igår! Så det verkar inte som det blir nån MRL imorgon :(


Fynd på loppisen!

image1

Vi var på loppisen i Mölndal idag och kollade läget, och jag hittade den allra raraste lilla tok-orangea lampan.
Efter loppisen tog vi en kaffe på café Skåne, där vi fick bevittna en hysterisk incident som innehöll:
  • blondin med headset
  • scootermoped
  • fullgas
  • trafikerad väg
  • vägräcke
  • svordomar
jag höll på att kissa ner mig. ingen kom dock till skada :)

Jag tänkte vara lite duktig idag och dokumentera vad jag har virkat för nåt. Även om jag gett bort ganska mycket så finns det faktiskt en del kvar. Det enda jag kunde fotografera med min kassa kamera när det inte var dagsljus var den här:
image2
Detta är alster nummer två tror jag. Virkat i nåt orange lite luddigt garn med lite blått, svart och rosa i. Den är jättestor! När jag står upp räcker tofsen bak nästan till knäna. Hur som helst så är jag mycket stolt över mig själv :)

Det råder ökentorka bland virkidéerna, jag hade tänkt börja på en handväska, men jag måste klura ut hur jag vill ha det, och hur jag ska lösa det med axelband. Under tiden virkar jag nån sorts misslyckad avart till djur inspirerat av ett mönster till en bläckfisk. Den blir nog

RSS 2.0