Dagens skämt

Sms från min käre granne och kompis Sweman:

En ung brunett kommer till doktorn och berättar att hon har beröringssmärta i hela kroppen. Var hon än tar på sig så gör det jätteont!
- Omöjligt säger doktorn. "visa mig". Hon petar sig på armbågen och skriker av smärta. Hon tar sig på knät och skriker, hon tar sig på foten och skriker. Var hon än petar så gör det jätteont och hon skriker varje gång. Doktorn säger:
- Du är inte brunett egentligen va?
- Nä, jag är egentligen blond.
-Tänkte väl det, du har brutit fingret




God morgon!

idag infann sig en ny känsla. Jag var först på jobbet! Jag fick låsa upp och larma av överallt, och så satte jag på kaffet och gick ut och myste lite. Inte ens min arbetsnarkoman till arbetskamrat var här före mig. Jättekonstigt.

Igår var jag och prinsen på Allum, jag köpte godis och småklappar till julkalendern, och några julklappar som fattades. Nu är det inte så många kvar. Jag är så nöjd med mig själv :)

Sänkning av ribban

Det verkar inte som nån mer än Ida vill ha present från mig, som jag skrev om härom dan,  men jag är sugen på att ge bort små roliga grejer. Så man behöver bara skriva en kommentar, så kommer en present inom 365 dagar.
Här kan ni titta på originalinlägget. Alltså är det inget tvång på att "pass it on".

Finalen på sockstatus!

Sockstatus: 23 av 23

Igår kväll blev min julkalender färdig, så nu hänger 23 hemstickade små sockar på ett snöre över halva vardagsrummet. Det börjar på väggen ovanför tvn, där hänger min tyska jättejulstrumpa jag fick av morfar när jag var ett vårtsvinsbarn, och fortsätter bort över tvn, soffbordet och soffan, och sitter fast i gardinwiren ovanför fönstret. Det ser jätteroligt ut om man står på parkeringen :)

Efter jobbet idag ska jag och prinsen åka till Allum och shoppa till vår julkalender. Såå roligt :) Och så hoppas jag på mitt paket från Tomten på Teknikmagasinet, två julklappar till grabbar i mitt liv och en till mig själv, fast jag får öppna min så fort den kommer. Jag har beställt en mobilväska (egentligen en mp3spelarväska) av det fashionabla märket Golla. Jag vet, jag vet, men det heter faktiskt så på allvar! Den är i brun manchester, och matchar mina nya kläder perfekt.

Jag har förresten köpt ett par gröna jeans :)

I början på december kommer nästa paket, och där är julklapp till granninnan och prinsens bror. Och en liten till mig och prinsen som ska sitta på sovrumsdörren.

Hurtbulle // Sockstatus

Igår var jag och Sang på gymet och BodyPumpade oss. Om jag har så här ont redan förmiddagen efter, hur ont kommer jag ha ikväl?? Tjooo! Och så ska jag packa pall till Norge också. Stackars mig :) Men jädrar sicka muskler.

Är nästan vid tån på den sista sockan nu, så för näst sista gången:

Sockstatus: 22,7 av 23

(går)Dagens citat

"En elefant bajsar 150 kilo om dagen, så jag är glad att elefanter inte flyger" - Bengt Alsterlind (ni vet han som höll i Hajk)

Jultest

You Christmas Stocking Will Be Filled with Money
You've either been really really good this year...
Or Santa is trying to pay you off!
What Will Be In Your Christmas Stocking?

Julkalender

Jag kunde inte hejda mig själv idag när jag hittat både snöre och klädnypor... Jag har en socka kvar att sticka, men den får vänta tills imorgon eller så.

image67

Den hänger tvärs över vardagsrummet, mellan en krok ovanför tvn och gardenwiren

Paus i sockandet // hälsat på kidsen

I helgen har det inte hänt så mycket här, så jag får väl ta igen det nu!

I fredags kom prinsen efter sitt jobb, så åkte vi till Allum och brände sjukt mycket pengar. Men vi fick lite nya kläder bägge två, och vi hittade en julklapp till stora lillasyster, så vi var såå nöjda. På kvällen sen så powerlatade vi oss, det är rätt gott. Jag köpte gröna baggyjeans och en brun t-shirt med orangea fiskar på. Very 70's på den t-shirten.

I lördags var jag nere i Angered C och klippte mig. Åh, vilken frisör! Hon var sådär alldeles lagom jättehårdhänt så jag höll på att trilla av schamponeringsstolen. Mmmmm! Så nu är håret ännu kortare, och jag tror jag blev nöjd. Sen hämtade jag broren på flyget, han har varit i Norrland och jobbat hela veckan, och lärt sig hur man ska göra när man rammat en ren! Det var roligt att se honom igen, jag har saknat honom.
På kvällen sen gjorde jag prinsen och hans bror och hans flytthjälp sällskap, bäddade lite sängar och drack lite öl. Det var mysigt.

Igår åkte vi ut med vår gamla TV (jag har stulit en ny från jobbet) till pappa och kidsen. Fast först åkte vi förbi Rusta och köpte en julgran och lite sånt. VI hade jättemysigt, pappa gjorde roekwurst och sitt specialpotatismos och god sås. jag åt till jag nästan sprack (bokstavligt). Sen fick jag storstryk i Fia med knuff, fast det var Dora Explorer som var Fia! När vi kom hem gick vi upp till granninan och drack glögg och hörde vad dom gjort hon svärmor i Våxtorp i helgen. Granninnan har ju sin lilla hästepålle Tillvera där!

Jag glömde nästan, jag har virkat lite i helgen, jag tröttnade på mina julsockar  men 1,5 kvar. Så nu har jag virkat små tur-djur!

Skäms på mig

Jag är lite allergisk mot kedjebrev och så, men så halkade jag in på ett bananskal, så nu ska jag snart få present! Och så har jag gått och funderat på hur jag ska göra, men jag kom fram till att jag kan ju inte fuska mig till en present, jag får ju faktiskt "pay it forward". Man får inte förvänta sig några underverk bara. Såhär lyder kedjebrevet:

       "I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my
        blog requesting to join this PIF exchange. I don?t know what that gift will be
        yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it
        within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is
        pay it forward by making the same promise on your blog."

Sockstatus

Sockstatus: 20,6 av 23

Min present till mig själv // Action på grannparkeringen

När klockan var halv åtta kollade jag mitt banksaldo, och fick till min enorma förvåning lönen redan idag, så jag kastade mig i bilen och körde som en biltjuv ner till NetOnNet och köpte min fina present till mig själv. Åh vad den är fin! Jag har redan ladda hem några nya teman :)

image66


Ingen riktigt bra bild på hur het den egentligen är, men men :)

Och så är det full action på grannparkeringen, inte nog med att dom mördar folk här, nu har dom börjat spränga bilar också! De har väl blivit inspirerade av alla attentat mot poliser och åklagare :)


Nu har jag bestämt mig.

Jag är värd en present till mig själv. Även om den är dyr.

Adventsfika

Vi här i grannskapet och broren och så har kommit överens om att ha varsin adventsfika, och jag har hittat vad jag ska göra!! Hur gott låter inte ädelostbollar rullade i pepparkakssmulor?

Mobiltelefon?

Jag har surfat runt, eftersom jag behöver en ny telefon, och hittat SonyEricsson S500i. Jag tycker den är jättefin, men är det nån som kan nåt om telefoner? Hjälp!!

Julklappar

Jag har på mina lediga stunder på jobbet börjat julklappsspana, och nu har jag hittat julklappen till min bror! Han läser här ibland, så jag får inte säga mer än att den är cool :)

Aj min r****v!

Igår efter jobbet (dit det för övrigt kom två stora pall med prylar som jag packade om) så var jag en sån hurtbulle och gick på spinning. Jag har såååå ooooont idag!

Sockstatus

Sockstatus: 18,6 av 23

Sockstatus

Sockstatus: 17 av 23

Jag kom på att jag har ju redan en fin julstrumpa att ha på julafton, i den får hur mycket som helst plats :)

Grattis!!!

Idag har vår ekonomidam Elisabeth namnsdag. Grattis!

Helgen

I lördags var stora latardagen för min del, gjorde nästan ingenting förrän jag lagade middag till mig ock prinsen.

Så här gjorde vi:

  • En halvliten fläskfile
  • Tre vitlöksklyftor
  • En burk Créme Bonjour Bluecheese
  • En smördeg
  • Salt å peppar
Så hade vi potatis till:

  • Några stora potatisar
  • Smör
  • Salt å peppar
Och så sås:

  • En ordentlig skvätt rödvin
  • Kalvfond på flaska
  • Lite honung
  • Lite farinsocker
  • En liten skvätt soja
  • Svartpeppar
  • Maizena redning
Sätt ugnen på typ 200 grader. Dela potatisen i stora klyftor, smörja formen till potatisarna, lägg i dom, salta och peppra, stoppa in i ugnen.
Bryn fläskfilén hel. medans den är i stekpannan, smörja en lagom stor form på botten, och lägg på smördegen. Lägg fläskfilén på mitten på smördegen, gör små hår och stoppa i vitlök (om man delar en klyfta tre gånger blir det lagom tycker jag), kleta på hela paketet med Créme Bonjour uppepå och vik smördegen över och nyp ihop till ett fint paket. Stoppa in det i ugnen också.

Låt alltihop åka i ugnen ett tag, glöm inte att röra runt i potatisen. Om degen blir för brun på fläskfilén stå ställ ner den på botten i ugnen.

Häll en stor skvätt rödvin, en liten skvätt kalvfond, en matsked (kanske) honung, lite farinsocker, soya och svartpeppar i kastrull. Koka upp och låt stormkoka nån minut. Smaka. Är det gott så red av med maizena, är det för klent häll i lite mer vin eller låt det koka en stund till, och är det för starkt så häll i lite vatten.

Detta räckte både till brakmiddag och frukost dan efter  :) I lördags kväll var vi och kollade på snapphanar hon granninnan. Det är en ganska sorgslig film.  Men vi hade mysigt, det bjöds på glögg och grejer.

Igår åt vi som sagt middag till frukost och sen bar det av till prinsens föräldrar. Vi skulle hjälpa hans pappa skrämma igång den nya DVD/videon. Så då fick vi se Casino Royale på köpet. Den hade inte jag sett. Han är rätt snygg alltså. Mums :)

När vi kom hem efter myseftermiddag där bestämde vi oss för att vi var sugna på paj, och vi hade redan fuskat och köpt mördeg på rulle :)

Paj

  • Ett pajskal på rulle
  • Några hundra gram köttfärs
  • En halv purjolök om den är liten
  • Sju ägg
  • 5 dl mjölk
  • Salt, peppar, chiliflakes
  • Riven ost
Lägg pajskalet i en bra form och stoppa det i ugnen, över 200 grader tills det blir lite hårt
Stek köttfärsen, salta och peppra. Knäck äggen i en skål och häll i mjölken. I vanliga fall ska det vara ungefär en dl vätska per ägg, men jag brukar ta lite mer så det inte blir löst. Vispa ihop, salta, peppra och häll i lite chiliflakes. Skiva purjon tunt och häll i smeten. Riv en lagom hög ost och blanda i den också. Ta ur pajformen ur ugnen, varva köttfärs och purjo/ost/ägg/njölkblandning och rör lite extra när allt är i. Stoppa i ugnen minst 40 minuter, kolla med gaffel då och då hur det står till.

Jag tog en hög (kanske 7-8 cm), rund pyrexform och hade pajen i. Om man gillar tunna pajer kan man inte ha den 40 minuter i ugnen!

Jag har bytt

Mina älsklingar Crocs har blivit ratade till förmån för ett par blåa "sportsandaler" som det så fint heter. De påminner mer om sånadär man ger stackars gamla män med olika långa ben. Men vad gör man inte för att se ut som en äkta logistik-/lageransvarig?

image64

Första delen

Första själva "vanten" är klar på min cab-vante! Nu är det bara suffletten kvar

image63

Min prins

Igår när vi kom hem vände han nästan i dörren och åkte igen, så jag gick upp till Granninnan som vart på IKEA och hjälpte henne bära lite saker. Och när jag kom hem hade prinsen köpt apfelstudel och jordgubbsglass för att fira mig. Jag blidde nästan lite tårögd. Han är så rar :)

Kontorsmys

Idag har jag grejat på mitt kontor, stuvat undan massa kartonger och satt in fina grejer :)

Före                                                                                 Efter

image56    image62              


Mitt nya trådlösa tangentbord kom igår, och så var jag på IKEA och shoppade lite grönsaker, papperskorg, väggdekoration (som inte syns i bild), tidskriftssamlare och dokumenthållare.  Jag har varit lite på stöldturné också, så nu har jag en skrivbordshurts att lägga mina pushpins och post-it lappar i. Mycket coolt :)
Jag funderar på att lägga mitt kollegieblock där också. Hahaha.

                                                                                    

Jobb!!!!!!

Idag har jag skrivit mitt papper, så nu är jag provanställd på riktigt. Ända till 30e april. Jag är sååå glad. Jag ska baka pepparkaka till herrarna imorgon, eller jag ska baka ikväll för att fira lite. Undra hur jag och prinsen ska fira, vi får hitta på nåt. Jag kanske hinner sticka färdigt min vante  :)

TJOHOOOOOO

Jag har ju förrexten...

...börjat sticka på  "convertible mittens" (cabbade vantar) från knitty. Igår kväll satt jag och översatte hela mönstret från engelska, och jag är sååå nöjd med mig själv. Sen visade det sig att mitt garn inte passade med antalet maskor, så jag fick göra om iallafall. Men men, det blir nog käckt till slut :)

Slutar...

...mamma aldrig jobba eller?

Grattis!!!

image61

På namnsdagen!
(bild stulen från Granninnan)

Godistävling!

Jag är med i en godistävling på Sannas blogg. Man kan vinna massa gott, se nedan.
Allt du behöver göra är att skriva en kommentar i hennes blogg så att hon vet att du är med, och länka till den på din blogg.

Titta så vackert!

Denna vackra syn mötte mig i morse när jag tittade ut genom fönstret. Det syns inte, men flingorna singlade ner sådär jättevintrigt så jag fick riktig julkänsla.

image58

Det står rosor utanför vår svale, och den hade också fått snö på sig. Det blåste lite, så bilden blev inte så bra...

image59

Och nu när jag kom till jobbet, vem fann jag väl då? Han måste smugit ut under natten. Hur som helst så har Herr Bäver flyttat in på mitt kontor.

image60

Under morgonen har jag haft lite verkstad på mitt kontor. Herr Bäver fick en mysig plats i fönstret så han kan spana ut på gatan genom persiennen, på äkta ganstervis. Jag var uppe och stal två pushpins till anslagstavlan, så nu har jag ett papper nålat på min anslagstavla! Och till slut så skruvade jag upp en krok, så jag kan ha min jacka och röksjal här nere, så jag slipper springa upp och hämta varje gång jag ska göra nåt.
Mysfaktorn är fortfarande inte här. vad ska jag göra????

Min nya pryl

image57

Exakt hur rosa den är syns inte på bilden, men jag är löjligt förtjust i min nya pryl! Observera pennan i rostfritt med svart bläck!

Hjälp mig!

Så här inspirerande är mitt kontor.

image56

Det som inte finns i bild till höger är min adresslappsskrivare och en anslagstavla. Jag har full tillåtelse att mysa till det, men frågan är vad jag ska göra åt misären?? HJÄLP!!! Alla tips mottages tacksamt.

För att det ska bli lite personligare ska Herr Bäver få flytta in imorgon tror jag.

image48

Så kan han sitta i mitt fönster och göra mig glad varje dag.

Prinsen och kidsen

Tror ni jag blev lite avis eller?

 image55

Först fick stora lillasyrran gosa på armen...

image54

...och sen var det lilla lillasyrrans tur. Jag var förpassad till fåtöljen.

Sockstatus

Sockstatus: 14 av 24

Bara 10 kvar!!!

Idag är det en svart dag

Jag ska måla ett jättestort svart kryss i almanackan. Glad i hågen åker jag till Bauhaus för att köpa lite mer gossegarn, jag blev ju sååå sugen när jag stickade mammas vantar. Dom ska jag förrexten skicka imorgon.
Allt garn 5,95 var det första jag såg, och då höll jag på att kissa ner mig av glädje. Dock var det utplockat som bara den. Då blev jag misstänksam, fast jag är ju inte den som låter bli att fynda när det är jättebilligt, så det blev lite varvräknare, stickor stoppnålar och sånt krafs också. Men sen kom det stora mörka. Bauhaus ska sluta sälja garn. De ska börja sälja mattor istället. VADÅ ISTÄLLET????? Jag vill väl inte ha äckliga mattor av dålig kvalitet? Jag vill ha tillbaka mitt GARN!!!!! Jättebilligt och helt okej för en hobbystickare som jag. Svart dag.

Men sen blev det roligt igen, jag tog mitt 50kr presentkort på Lindex och fick tre nya trosor för 69 buckalerosar. Jag kan ha XL på Lindex trosor. Det är också skitball.

Igår var vi och passade kidsen, och prinsen är det raraste som finns mot dom. Bilder på skiftsovandet på hans arm kommer imorgon. Pappa och elaka styvmor hade roligt på sin fest, klockan var nästan tre när dom kom hem och såg ut som små rudolfar bägge två :) Fast roligast hade som vanligt jag som har de härligaste syrrorna på jorden.

Förfarsdag

Idag bakade jag mjuk pepparkaka till pappa, eftersom jag  och prinsen ska passa kidsen idag. Och så är det ju fars dag idag, och jag orkar inte köra 12 mil imorgon igen, det blir dyyyrt även om kidsen är det raraste som finns. Lilla lillasyrran hade saknat sin stora storasyrra mycket tror jag, hon är så gossig. Det är nåt speciellt med gossiga små barn. Hon är 2, 5 år och nu räknar hon plötsligt till 15. Konstiga lilla barn. Stora lillasyrran är också fantastisk. Nu sitter hon här bakom mig och sjunger sånger ur "Sound of Music" på flytande engelska. Konstiga lilla barn. Men dom har att brås på ;)

Pappa hade gjort värsta biffen med hasselbackspotatis och sås. Damn! Pappa lagar godaste maten.

Stickeångest

Nu har jag inte alls nån lust att sticka flera sockar. Jag vill bara sticka gossiga vantar. Attans vad trött jag blir på mig själv.

Så är det ju fars dag på söndag! Jag ska passa kidsen imorgon kväll, så det blir väl att åka ut imorgon istället, och det betyder att jag måste bara mjuk pepparkaka till pappsen. Mums! Blir den lättare lite döbakt om man bakar i avlång form istället för rund med hål i mitten? För det är ju det döbakta som är gottast.

Nu ska jag skolka från jobbet och smita åt mig lite kaffe. Gott gott :)

Mamma jag har ångrat mig!

Mammas första vintervante är klar, och den blev sååå gossig... Och färgen är sååå snygg. Alldeles mjuk och lite lurvig.

image53

Kommer passa mamma perfekt. Jag tror jag får sticka ett par till miig själv också, mums mums

Sockstatus

Sockstatus: 12 av 24

Nu är det halvtid i sockfabriken!

Tänkte ta paus på nån dag eller två och sticka nåt till mamma

Sockstatus

Sockstatus: 11,2 av 24

image52

Visst är dom gulliga? Jag tog med datormusen som storleksreferens :)

Rätt sugen...

Nu har jag blivit lite soffsjuk, och jag är RÄTT sugen på den här och den här...  Fast inte i vitt utan kanske illorange eller grönt. Inte blått eller brunt eller rött tror jag iallafall. Jag vill ha en enorm soffa, eller iallafall många sittplatser. Och så vill jag ha en ny större bokhylla. jag är inte alls så sugen på vårt linneskåp längre. Jag vill ha en 5x5 fack Expedit från IKEA i svartbrun. En sånhär. Nu har jag en 4x4 i björk. Den är för liten, jag får inte plats med alla mina prylar och böcker. Och så skulle en svartbrun passa såååå bra till våra röda väggar. Fast då är jag ju tvungen att köpa en ny tv-bänk också... och varför inte passa på då att köpa en platt-tv? Det är jag också sugen på :)

Avundsjuk!

Igår när jag kom hem från mitt jobb då, så satte jag mig i min soffa hemma och stickade färdigt den rutiga lilla sockan till julkalendern. Jag ska inte sticka några fler rutiga sockar till julkalendern. Fy vad trixigt, och söt blev den, men inte lika söt som det var jobbigt. Jag är rätt sugen på att bara sticka randiga. Randig socka = fyra ynka trådar att fästa :)

Sen kom vår gamla inneboende med sin stora dotter och hämtade pappren på Yvette (likadan som Morran, fast metallicblå) som ska säljas.

Sen gick jag upp till granninnan, för dom hade minsann köpt ny soffa och fåtölj! JAG VILL OCKSÅ HA!!!!! Tror inte det märks så mycket om jag snor deras och ställer dit min?

Dagens skämt

Vet du var snoppen är?

Vad min kollega menade var: Vet du var flashutrustningen är? Flashutrustning är en sladd och lite krafs som man använder för att lägga ny programvara i olika saker. vad vi skrattrade (inte)

Sockstatus

Sockstatus: 10,4 av 24

Sockstatus

Sockstatus: 6,0 av 24

Gammal?

Jag var på bröllopsfest igår, prinsens bror gifte sig igår med sin donna. Jag var med på tingsrätten också. Det kändes väldigt konstigt, sådär som man föreställer sig det på film. En lång kö med förväntansfulla brudpar, de släpps in genom en dörr och kommer ut 1,5 minut senare med stora leenden och går hem. Jag ska aldrig gifta mig i tingsrätten, jag kände mig nästan lurad.

Nu till min stora fråga. Börjar jag bli gammal eller? Senaste (tre kanske) festerna har jag kommit hem precis lika snygg som när jag gick, förutom maskeraden, då fick jag ta av mig tänderna efter ett tag när jag fick skavsår. Som igår, då åkte vi hemifrån vid två, ut och promenera genom hela centrala göteborg, åka vidare till mc-klubben, duka borden, dricka öl, koka kaffe, prata med alla gästerna, äta, dricka mera och dansa och greja, och när jag kom hem inatt så var jag precis lika snygg som när jag gick. Allt smink, förutom läppglans, satt precis där jag lämnade det, jag hade inte sölat på kläderna, håret låg där jag lagt det. Alltid när jag kommit hem innan så syns det var jag varit, för sminket är nästan borta, håret åt alla håll och kläderna i god oordning. Jag har tillåmed blivit en sån duktig tjej som går och ställer mig i duschen när jag kommer hem och tvättar bort allt smink och hårspray så jag slipper se ut som en panda när jag vaknar.

Festen var jättetrevlig, det är kul att umgås med prinsens familj. Det är en skön samling människor. Jag fick faktiskt en svängom med brudgummens far, till Rod Stewart! Mamma kommer bli stolt över mig :) Min tå har till min stora glädje läkt såpass att jag kunde ha klackar på skorna, även om det krävde en jämn ström av domnande vätskor.
Mitt uppdrag var att göra smörgåstårtor till allihopa, och alla var så mätta nöjda och glada. Allra nöjdast var jag med mig själv :)

Mördarförkyld!

Igår kändes det som jag var torr i näsan, sådär halvvägs upp i hjärnan. Och så fick jag konstig kramp i smalbenet och vaden så jag fick gå och lägga mig i badet. I morse kom förklaringen. Jag är inte alls pigg och kry, jag är jättesnorig och jättenysig. Jag hatar det!

Så ska jag göra smörgåstårtor, hur coolt är det? Det blir plasthandskar på, för dom måste göras.

Har stulit en bild till från granninnan, här på kissekatten och George Bush, som tog sig tid att titta förbi.

image51

Observera kissekattens nithalsband, och Bush's bältesspänne. Jag tror katten också är från Texas.

RSS 2.0