Dagens (faktiskt!) bild

Äntligen har jordens coolaste vårskor fastnat!



Hur kan dom här bli kvar så dom hamnar på rean???

Dagens bild (eller typ förrgår egentligen)

Idag var jag och bästa granninnan på tur runt stan. Lilltrollet följde också med med sitt bästa solskenshumör. Smått enerverande periodvis, men hon är fantastisk :) Vi började med IKEA, för jag har insett att hur mycket jag än tycker om solen tycker jag inte om att bli grillad i sömnen när jag sover min prinsessömn och solen går upp rakt in i sovrummet. IKEA hade hur som helst inte mina persienner jag spanat in mig på, så jag var bara tvungen att köpa lite ljus och batterier och sånt som tröst.
Sen gick färden vidare till Rusta för att köpa renoveringstapet. Det fanns faktiskt kvar, så nu slipper jag förhoppningsvis att bredspackla en hel vardagsrums- och hallvägg här innan jag tapetserar! Så nu ska jag bara köpa vävlim tror jag det hette, sen har jag ingen ursäkt längre :)
Vidare till She Shop på Frölunda torg, för jag har hört av världens bästa gyminstruktör att dom hade plusstorlekar på träningskläder. Det hade dom! Hittade ett par helt okej trekvartsbyxor i nån sorts prasseltyg, och skuttade glatt ur provhytten för att visa damsällskapet hur vacker jag blivit och fick bägge damernas godkännande. När jag vänt tillbaka skriker Lilltrollet -Sofie! Byxorna är för små!! Jag trodde jag skulle dö, alla vände ju sig om. Men Lilltrollet kastade sig på golvet och började dra i byxbenen. -Sofie, dom är för små på det här hållet! Hela She Shop fick sig nog ett gott skratt :)
Men det är inte dom byxorna som skall visas upp idag, det är jeansen ju! Och mina ärkesnabba, antistatiska arbetsskor!



Dom är mycket mörkare på riktigt :)

Tråk är kul

Dagens uppgift var att gå igenom och flytta alla prylar från granninnans  gamla förråd till granninnans nya förråd. Inte den roligaste uppgiften kan man tro, men när jag nu tolv timmar senare är hemma igen fattar jag inte riktigt vart dagen tog vägen?

Dagens väder



Jaha?
Jag som köpte nya svincoola skor igår! Det är nåt med mig och nya ytterkläder och saker som är jobbiga. När jag köpte min jättesnygga kappa i höstas blev det smällkallt och ösregn. När jag köpte min toksnygga gröna kappa i mellandagarna tog ett förhållande slut, och när jag köpte nya, svinheta, rutiga Converse igår kom vintern tillbaka. Kanske inte grejer som går att jämföra, men inget av det har varit särskilt roligt!



Sen till jobbet blir man också när O-Ren Ishii ser ut som en semla och man måste sopa av flera centimeter blötsnö. Men jag har snygga jeans iallafall. Sjuuukt snygga! Jag ska inte ha vanliga jeans. Jag ska ha coola jeans. Det är bestämt nu. För trots att jag kom i en 48 i vanliga jeansen (fattar ni, en 48!!!) så köpte jag inte vanliga jeans, utan jag kärade såklart ner mig i ett par andra, coola jeans. Bild kommer på dom också om jag lyckas värva en fotograf :)


Gott?

På inrådan från vår praktikant på jobbet äter jag bland annat följande när jag kommer hem från jobbet



Visst ser det vansinnigt gott ut!  Det är faktiskt jättegott, det är kesella, lite honung och nån sked med kakao. Jag lurar på om man kanske skulle kunna frysa den, det borde bli värsta goda glassen!

Ny titel

Jag har dagen till ära blivit utnämnd till #1 señorita satanico
hihihi

Dagens fakta

1. Min lön har inte kommit in. Jag ger det fram till klockan tolv, sen skjuter jag nån.

2. Mitt liv ser sjukt tråkigt ut idag. Nån på msn frågade vad jag skulle göra. Här kommer svaret: Äta, jobba, äta, jobba, äta, träna, äta, sova. Tjoo!

3. Idag är det våffeldan!! Hoppas jag hinner göra våfflor ikväll, jag är så sugen!

Segbloggat

Det är lite segbloggat för stunden, men jag lever faktiskt :)
Denna veckan har jag bestämt mig för att tokköra gymmet, för att göra mig själv lite glad. Har fått tips av vår praktikant på jobbet att äta kvarg, frukt och macka efter träning. Inte det godaste jag har ätit, men det gjorde nog gott.
Kvällen har tillägnats den totala dekadensen med en av granntjejerna på balkongen, kedjerökandes och drickandes ett par öl. Men så tog jag i mer än jag trodde jag kunde på body pumpen. så det gör inget :)

Vi är så himla fina :)

Idag har jag vart på föllsedaskalas ute i skogen hos pappa, och med alla syskonen samlade och faktiskt hyfsat kammade passade vi på att föreviga oss i vårsolen



En bild med en exakt kopia av den här laguppställningen, jag tror tillochmed positionerna är exakt samma, togs för på dagen fyra år sen. Helt sjukt vad vi har ändrat oss. Allihop. Jag ska skriva ut nån av dagens bilder och köpa en likadan ram så dom får stå bredvid varandra här hemma på hyllan. Älskade syskon vad jag tycker om er.

En god själ

Nån ovanligt snäll och omtänksam människa (jag såklart!) har varit här hemma hos mig nu på morgonen.



Kaffe, morgontidning, salamimackor och facebook. Aaaaah! Jag gillar att bestämma själv!


Den fulaste platsen

En av de alla kategorier fulaste platserna i Göteborg måste vara Tingstadmotet. Nån sorts grå sörja av av- och påfarter, avgaser, damm och kaniner. Men så fort vårsolen tittar fram händer det något med världen, och tillochmed den gråaste och  tråkigaste platsen kan förvandlas till något glädjespridande vackert, även om man får stå och vänta på grönt ljus en eeevighet.



Känns som om hela bloggen är fylld med sol och vackert väder nu, men det skiter jag i. Jag gillar sol och vackert väder :)

Igår blev det step / styrka, och jag har fixat mig en spinningterrier, så nu är jag på g igen!

Protein efter träning

Kan pytt på kyckling, bacon och inget mer funka? Jag ORKAR inte tänka på mat jämt!!

Vi är bortskämda nu

Sol en dag till! Om det blåser lite mindre idag så är allting helt perfekt.

Igår slog jag mitt Ikearekord. 19 kr inne på ikea och 29 kr i förbutiken. Jag höll på att trilla baklänges över mig själv. Men jag tror jag är lite sjuk, för jag gick hem, fick iordning början på nya sjalen, åt lite kycklingsoppa, somnade lagom till första reklamen i Bygglov, vaknade vid nio, bytte kanal till Desperate Housewives och somnade om. Sen när jag vaknade igen gick jag och hällde resten av kycklingsoppan i lunchlåda och gick och la mig. Gissa om jag hade sovit färdigt när klockan ringde imorse :)

Allt som behövs

Jag hittade sol!



Det sista morgonkaffet avnjöts i östra Göteborgs smalaste solstrimma!

Var på body pump efter jobbet igår, och vi var lite sena, så stretchen hanns inte med. Som den latmask jag är stretchade jag inte själv heller, så idag kan jag knappt ta mig i och ur bilen. Steeel!!!

Sen igår kväll efter middag och dusch gick jag upp till granninnan. Lilla gudbarnet hade hicka! Det känns så himla verkligt nu, jag kan känna att han har hicka och se när han gnuggar rumpan utåt. Det finns verkligen nån därinne :)

Så här mycket är det



Så här mycket har jag gått ner i vikt. Tre stora kartonger, tre små och en känga. Jag kan inte lyfta det där om jag ställer det på en hög.

Choklad hjälper mot allt

Det har varit lite segt med viktnedgången sista veckorna, så i helgen föll jag till föga för min jättestora schweizernöt som låg i skafferiet. Den har räckt fredag kväll till söndag kväll, så jag har inte mölätit den utan myst några bitar åt gången.
Anyhow. När jag ställde mig på vågen i morse hade jag passerat minus 65 kg med några hekton. Choklad hjälper mot allt :)
Idag ska jag ställa upp 65 kg kartonger och titta på dom.

Nu är det vår!

Årets säkraste vårtecken:



Uteserveringsbygge på Jurassic Parc (Palace)

mikroinlägg

Att sticka superdupertunt lingarn med stickor fyra är inte helt enkelt. Att se vilka maskor man ska ta upp är inte helt enkelt. Efter att ha gjort om flera gånger och äntligen fått till uppläggningen hade jag ställt datorn på garnet, så när jag tog upp stickan drogs allt av. JAG BLIR SÅ TRÖTT!!!!

Det är inte vem som vinner som är viktigt...

... det är vem man tittar på melodifestivalen med!
Jag var ute hos pappa, elaka styvmor och kidsen igår. De är det bästa melodifestivalsällskapet. Alla  tre syrror i en hög i soffan. Vi tränade på att ta vackra fjortisbilder också. Vi är inte några fullfjädrade fjortisar än, men det kommer, jag är övertygad :)



Jag har nystat första härvan lingarn. Inte roligt. Men roligare än ullgarn.

FO tror jag



med plats för mp3-spelaren och alla dess sladdar  och lurar :)

Belöning

Broren ifrågasatte min logik i att belöna mig själv med nåt roligt garn för att jag varit så duktig och inte gjort slut på så mycket pengar. Jag bara log :)
Så jag lämnade av broren hemma hos sig och passade på att gå in till mysiga Tummelisa och hälsa på innehavarinnan (sorry! jag är överkass på namn!!!) och alltid lika härliga Annela, som praktiserar där jättelänge till!
Men tidigare på dagen var jag inne på Snitsatstickats blogg och fick syn på vad hon hittat i nya Knitty. Den välbekanta känslan av förälskelse spred sig som en löpeld i kroppen. Det går liksom inte att hejda. Och efter Laminarian har det faktiskt känts lite tomt...



Toktunnt lingarn i en heeelt grym turkosgrön färg. Det går inte att få rätt med bara mobilkamera. Men tänk medelhavet i strålande sol! Mums! Så nu blir det en sommarsjal (för det blir väl inte sommar förrän i augusti?). Så när jag nystat närmare en kilometer garn och stickat jättelänge kommer det förhoppningsvis sluta i en Aeolian.

Hej mamma!

När jag var ett vårtsvinsbarn flyttade jag och mamma till en trea i Lunden här i Göteborg. Ganska fin lägenhet, men i hallen (som btw var helt hjärndöd) låg en bajsbrun heltäckningsmatta.



Mamma känner du igen det här?

När jag var sådär tolv år var min högsta önskan i hela stora världen ett par 10-håls Dr Martens. Mamma ville inte att jag skulle se ut som en nynazist, så jag fick ett par lågskor. Men nästan lika glad för det var jag.
När jag blev stor tjej och fick mina egna pengar köpte jag mig ett par kängor, och idag är det tokslaskigt i Göteborg, och då åkte de fram! När jag skulle ta på mig skorna för att gå på lunch fick jag syn på scenariot ovan. Hur många gånger har inte min mamma gnällt över stora, blöta pölar med grus och gammal snö i den svinäckliga bruna heltäckningsmattan?? Jag skrattade iallafall gott, för nu är jag stor tjej och fattar preciis hur irriterad mamma måste varit på den där blivande tonåringen som aaaldrig ställde skorna på skostället som hade bricka under...

Grattis :)

Idag har min sambo tillika sängkamrat Greger namnsdag. Grattis Greger!!



Jag älskar Greger

Äh! Jag som var så glad!

I morse var jag så himla glad! Solen strålade och allt var vackert och jag fick ha solglasögon på mig klockan sju på morgonen!



Så här vackert är ghettot när solen är på väg upp....

Sen kom den totala hämnden. Stackars O-Ren grät när jag fick sopa henne innan jag åkte från jobbet


Fördelen med dåliga vanor

Den stora fördelen med att vara en smutsig rökare är att man kan gå ut, mitt på arbetsdan, och stå med näsan i solen i fem minuter. Nu är våren på väg! Igår såg jag ju flyttfåglarna, men idag har jag sett det allra säkraste vårtecknet. Mc-åkare! Varje vår inser jag hur mycket jag saknat bottendragsmullret när de kör på motorvägen utanför jobbet. Jag får rysningar längs hela ryggen :)

Minusgrader :(

Jag vet att jag har några läsare som bor en bit uppåt, som antagligen kommer skratta åt mig och tycka att jag är en asfaltsfjolla. Men jag blir faktiskt lite trött när jag tittade på alla flyttfåglarna som kom tillbaks igår och tänkte att nu är det vår! Så kommer jag ut till O-Ren i morse och drabbades av det här!?!



Okej att det var såndär tunn och mjuk is, men ändååå! Jag har ingen lust!

Nördifiering av teknikprylar

Jag har ju den raraste lilla mp3-spelaren med dom nördigaste hörlurarna med vidhängande nördiga designade öronproppar med hullingar. Alltså nörderier på hög nivå. Kan jag då luta mig tillbaka och vara nöjd med att vara en prylnörd av rang? Nej. Jag måste ju crossnörda lite och kombinera mina nörderier.



Det finns tillåmed lagom stora hål i botten för alla kontakter :)



Jag är nöjdast med baksidan. Den blev sjukt snygg :) 70-talsorange muskat från Garnstudio med matchiga detaljer i brunt från samma ställe...
Det är så himla roligt att virka :)

Och gissa om jag är gladaste tjejen när jag får så här sköna låtar på hjärnan!! Tjooo!


Award

Snälla rara Annela har gett MIG en utmärkelse! Så idag ska jag anstränga mig lite extra att sprida lite mera kärlek i världen.



Jag tror faktiskt jag ska mysa av den här utmärkelsen helt själv och sprida lite IRL-kärlek istället :)

All you need is bröd

Morgonens sysslor instuffade i frysen



Tror faktiskt jag klarar mig med bröd ända till nästa lön :)
Och som vanligt får jag nån sorts ohygglig energi efter halv elva...



Här står morgondagens lunch och gottar till sig...



Och här står kvällsmaten och gottar till sig!

Bak och broderi

Men först ska jag bara visa kontentan av min fredagskväll...



Öl med salta kex, färskost och broderi kombinerat med let's dance. Myskväll :)

Nu är mitt solglasögonfodral klart! Elefantgrått och 70-talsorange detaljer



Bara fasta maskor runt runt runt runt, en liten luftmasksknorv för att stoppa snöret i, freestylade minskningar till locket och broderade kedjestygn på. Helnöjd :)





Jag har hamnat mitt i ett virk-streak tror jag... ska sätta igång med fodral till lilla mp3-spelaren också så jag kan hålla ordning på alla sladdar och grejer.


Lycka är...

... att åka bil med broren, lyssna på musik och prata om ingenting
... att prata storasystergrejer med stora lillasyrran
... när lilla lillasyrran håller mig i handen
... när lilla lillasyrran inte vill sova om inte jag ligger bredvid
... att dansa med stora lillasyrran
... att se stora lillasyrran sjunga ALLA abbalåtarna, helt felfritt nästan, på ett språk hon inte kan
... att promenera ute hos pappa när man har bra musik
... att gå in till pappas granne, sätta sig i ett hörn och få lyssna på genierna spela
... att märka att människor blir glada att se mig
... att dricka te hemma hos granninnan
... att komma hem till mig

Reel big fish

Igår kväll var jag på Sticky och kollade på Reel Big Fish. Helsjukt gäng, och hur roligt som helst!



Jag har fortfarande lite skutt i benen som inte riktigt kommit ut efter den energiinjektionen :) Och den coolaste bandt-shirten. Ever!

Lureri!

Jag får ibland, sådär en gång vartannat år om det inte händer nåt själsomvälvande, munsår. Alltså har jag alltid min Anti i handväskan. För det första, kolla på förhållandet mellan förpackning och emballage:



Tuben innehåller två gram och kostar 99,50. Dvs. ett kilopris på 4 975 kronor! Jag kan knarka billigare!!!
Borde det inte finnas nån lag eller nåt mot sånt här? Iallafall förpackningslureriet? Eller?

Flitig dag igen!

För första dan på riktigt länge har jag haft mycket att göra på jobbet idag. Helt otroligt skönt! Fått många pengar intjänade idag. Sen var det att åka hem och laga middag, och så listig var jag att jag gjorde så jag får lunch imorgon också. Köttfärs, lök, champinjoner, en skvätt mtlgrädde och chevreklumpar. Blanda med makaroner och voila! Värsta middan!
Så har jag hunnit skära massa tapet med granninnan och klistrat upp nästan alltihop på väggen, men tapetklistret tog slut :(
Imorgon blir också en spännande dag :)

Allt går emot mig idag!

Inget går som jag vill! Jag har räknat mina pengar helt sjuukt fel. Det ena ordersystemet på jobbet vill inte samarbeta. Alls! Jag har riktigt ont som straff för att jag inte varit på body pump på jättelänge och var med Sang igår. Lite nervös är jag också av olika anledningar. Ingen har gjort nåt gott kaffe idag. Inte ens mitt frukostkaffe gjorde jag bra. Jag glömde ta upp bröd till frukostmackor igår kväll. Kortet pep när jag skulle betala min lunch så broren fick lösa ut mig.
Som tur är ska jag mysa med granninnan idag, då kommer nog allt kännas lite bättre. Jag har börjat virka lite på ett solglasögonfodral också. Dom nya SKA inte få bli lika repiga som alla mina andra! Sen klurar jag på att göra nåt fint till mp3spelaren också.

Dagens upptäckt

Idag har jag upptäckt att tillåmed fötterna krymper när man går ner i vikt. Ett par av mina gamla sneakers i skinn som jag inte använt på jättelänge har vuxit i garderoben! Det är plötsligt glapp åt alla håll...

Jag är så listig!

Jag är helt löjligt förtjust i attt ha saker i glasburkar i skafferiet. Pasta, kakao, linser, popcorn och nu senast bulgur. Men om man inte är nån van bulgurtjej så måste man pimpa sin burk för att komma ihåg hur man gör. Gissa vem som har en såndär penna man kan skriva på svarta tavlan med :o)



Wrapsen blev jättegoda! Jag stekte kyckling med paprikapulver och sambal, blandade med bulgur, majs, rödlök och strimlad tomat (utan kärnor såklart). Gjorde lite tomatsås på lite krossade tomater, lite passerade tomater, chilisås, timjan, salt och peppar. Strimla lite isberg, lägg på en tortilla, på med lite bulgurröra och tomatsås, rulla ihop, sätt fast med två tandpetare och dela på mitten. Ingen går hungrig ut på krogen!

Idag är jag en möghög!

Jag vet inte hur det stavas, men vi har en skåning på jobbet som kallar saker för mög, och precis sån känner jag mig idag! Har knappt rört en fena, bara gosat under filten i soffan hela dan. Jag tror jag diskar imorgon. Hej hopp!

RSS 2.0