Fortsättningen och slutet på semestern

Jag och herr Sheriff fick bägge två bittert erfara vad som händer om man ligger vid havet för länge och tror att grundbrännan från solariet räcker. Mohahahaha. Jag klarade mig rätt bra, flår på en liten fläck på ryggen, men stackars herr Sheriff har typ inget skinn kvar på huvudet :(

Så har jag lärt mig vad som händer om man varken äter eller dricker ordenligt på en hel dag och sen ger sig ut och dricker öl. Inget bra händer.

Broren spelade på Henriksberg i lördags. Lika fantastiska som alltid!  Gitarrkillarna praoade som doakör och gjorde ett fantastiskt jobb!

Söndagen gick åt till styrketräning (jag börjar märka skillnad nu) och hälsa på kidsen. Mina syrror är dom bästa syrrorna i världen! Vi var nere och badade lite i sjön. Jag och Sheriffen hade åkt ifrån våra badkläder, men jag kunde ju iallafall gå i till halva låren.

Idag är jag måttligt sugen på jobbet. I morse var jag ännu mindre sugen :)

Min aaasjobbiga semester so far...

Jag och sheriffen har nyttjat våra förmågor till livsnjuteri till max. I måndags hade vi långpromenad i stan med tillhörande take-awaythai och några vätskekontroller bl.a på Dubliner's där vi satt och kollade på folk och fnittrade.



Här med ätpinnarna i högsta hugg i eftermiddagssolen på Kungstorget

Igår led jag av den totala solsjukan, så jag och Herr Sheriff (min boyfriend btw ;) packade ihop oss och åkte ner till Angered Centrum och provianterade lite, och sen bar det av ut till Hällsvik.



De sa att det var 17 grader i havet, men det tror jag inte på, det måste varit varmare. Premiärdoppade blev vi iallafal!
Det här är bilden jag skickade som mms till broren, som sitter nånstans i Värmland och skruvar inlåst i något lufttätt rum.



Här är vi iofs på hemgång, men det syns väl med all önskvärd tydlighet att vi inte haft en särskilt besvärlig dag :)
På vägen hem stannade vi på gymmet och körde ett tokpass bröst och rygg, över 6000 kg lyfta! Sen fick vi tacos som belöning till middag :)
Idag är en besvärlig dag. Och det har varit en besvärlig natt. Jag ser ut som en semikokt kräfta på ryggen, och det svider gott i skinnet när man försöker vända sig om i sängen och har råkat klistra fast sig mot han som ligger bredvid. Aaaj!
Idag är det Borås igen, och då lär vi ju garanterat slippa solen ;) Jag ska nog tillåmed vara kulturell ikväll och gå på bio!

Gott och blandat :)



Nu ser händerna ut som en godispåse. Diverse bara ben och tatueringar bjuder vi på :)

Stark, starkare, Sofie

Herr Sheriff har sagt till mig att börja skriva upp vad jag lyfter när vi är och tränar. Sagt och gjort. Det är ju grymmekul att räkna ut hur många kilon man lyft! Idag var vi nere och körde armar och axlar, resultat 5709 kilon. Det är inte utan att man känner sig lite stark när man lyft motsvarande 6.6 Renault R5 :)

Ut på andra sidan

Jag överlevde banne mig midsommarafton utan att röka. Det trodde jag aldrig när kvällen började....

Vägen mot grisstark

Idag har jag varit på gymmet och kört rygg och bröst. Jag är såååå fetgrym :)

Dagens länk

Jag har godstart.se som startsida när jag öppnar min Firefox. Där har jag valt att se huvudnyheterna från GP och dagens absoluta favorit är artikeln som berättar att hälften av personerna i undersökningen led av smsrelaterade skador. HALÅÅÅÅ!!!

Klurigt!

Jag har ett Spotifykonto, fast gratisvarianten. Så efter var sjätte låt eller nåt så blir det lite avbrott för reklam. Jag tyckte själv jag var väldigt listig när jag drog ner volymen när reklamen kom så slipper jag höra på tjatet från en kvinna jag verkligen inte tycker om. Men Spotify var listigare. Den märkte när jag drog ner volymen till noll och pausade reklamen! Fett med cred till Spotify!



Nu verkar det gå sådär att publicera bilder, men jag drar storyn så länge och lägger in bilden sen. I helgen köpte Herr Sheriff ett par aaaasstekiga solbrillor i pilotmodell med guldbågar och bruna glas. Gissa om jag är avundsjuk, men det hade varit på gränsen till äckligt om vi haft likadana solglasögon. Så har jag gått i flera dar och suktat efter bruna glas, och igår kunde jag inte hålla emot längre.

Desperation = nya idéer

Uppfällda toaletter gör mig galen. Kakel + vit penna = nöjd Sofie



Sjukt nöjd med min idé :)

Apfaktor vs sälfaktor

I lördags kväll ägnade jag och Herr Sheriff oss åt den mindre glamourösa uppgiften att tvätta. Att vi dessutom totalt glömt bort att gå till systemet både fredag och lördag gjorde inte tvättiden direkt roligare.
Men mina goda grannar förbarmade sig över törstiga tvättare, och där blev vi sittande halva natten. Det visade sig att herrn i det huset också hållit på med styrkelyft och sånt, precis som Herr Sheriff. Jättespännande att lyssna på vad de maxade i marklyft och bänk och allt vad det var. Sen pratade de om hur långa armar det hade, och Herr Sheriff hävdade att han hade en apfaktor på typ åtta centimeter. Öööh??? Jo, om man har längre mellan fingerspetsarna än man är lång så har man tydligen apfaktor. Har man hög apfaktor är man bra på marklyft men kass på bänkpress. Jag är typ fem centimeter kortare mellan fingerspetsarna än jag är lång. Är det sälfaktor då? Hur som helst borde det ge att jag är bra på bänkpress men kass på marklyft. Det återstår att se. Men jag är rätt stark i triceps, för jag har lika mycket vikt på stången i smalpress som bänkpress. Heja mig :)

Hela helgen har gått i sporttecknet, det var skrotgymmet i lördags och igår var vi funktionärer på Ymerspelen i friidrott hela dagen. Man tror inte att det är så jobbigt att föra protokoll, men jag var helt slut efter att ha stått och varit trevlig en hel dag! Det är ingen naturlig handling för mig kanske :) Idag skall jag ut och kasta slägga. Det ska bli roligt, det har inte blivit av på alldeles för länge. Jag fattar inte hur tiden kan fyllas så fort. Denna veckan är det midsommar, och sen är sommaren på väg mot sitt slut!

Det här är btw inlägg nummer 900. Helt sjukt :)

Sadistträning

Hapkidon jag följer med Herr Sheriff på är verkligen höjden av sadism. Hela poängen är att skada sin motståndare så mycket som möjligt med så lite ansträngning som möjligt. Och det värsta av allt är att det är vansinnigt roligt att få plåga min stora starka sheriff litegrann.

Idag ska jag och skattekontot till Allum och köpa nya jeans till mig. Jag har inte ett enda par jeans som sitter bra. De enda som sitter som dom ska är mina baggyshorts, och det hörs änna på namnet att de är ganska toleranta i storleken, det SKA hänga och se för hemskt ut! Märkte när jag var på Zizzi sist att jag gått ner en storlek i tröjor också. Nice :) Nu är det bara dom där attans kilona.

Idag har jag testat en ny variant med mina plåster. Jag har klippt dom i två. Alltså, idag ska jag klara mig på två och en halv cigg. Funkar det har jag verkligen kommit på nåt, då kommer livet bli enklare när jag slutar helt med plåster!

Matematik

Jag har nu mindre än en vecka kvar med de svaga nikotinplåstren, och då är det dags att ge sig ut i rökfria världen på riktigt. Så jag har undersökt litegrann hur mycket nikotin jag egentligen får i mig. Me de stora plåstren fick jag i mig nikotin för ungefär 10 cigg om dagen, och nu med de små plåstren får jag i mig fem cigg om dagen. Det här är ungefär vad jag rökte innan. Jag klarade mig på fem om dagen, men rökte för det mesta runt 10. Jag har en känsla av att helvetet kommer bryta ut nästa vecka. Jag måste komma på en strategi alltså. Hur jag ska ta mig framåt när allt är svart. Som det är nu blir jag helt hjälplös, och det är jag inte det minsta förtjust i. Jag måste komma på hur jag ska coacha mig själv, för det är ingen annan som står ut med att vara i närheten när det är som värst!

Virrhjärna

Jag är ju bra velig. Jag kanske ska skriva vad jag hade kommit på när jag skrev gårdagens inlägg... Det jag hade kommit på var vad det låter som när jag simmar. Det låter precis som när Darth Vader andas. Fast på supervolym och under vatten! Hur coolt som helst :)

Igår kväll var jag hemma och bara var med mig själv och gjorde ingenting för första gången på jag tror typ tre månader. Kändes hur som helst väldigt ovant. Men väldigt skönt. Halvlåg i soffan hela kvällen med datorn på magen och slökollade på tv, åt laxlasagne, pratade i telefon och åt några tortillachips med salsasås och guacamole. Mums livet var skönt igår!

Jag kom på det :)

Idag har jag varit på Åbybadet och simmat. Jag är riktigt nöjd med mig själv, det blev hela 1800 meter, fast jag inte simmat på jättelänge. Tror jag hade använt nya baddräkten en gång innan sen den var helt ny. Jag var helt vansinnigt stel första 500 metrarna, men sen mjukade det upp sig riktigt bra!

Lilla gudbarnet

Jag var uppe hos granninnan igår kväll och gosade lite med gudbarnet. Han är verkligen det raraste som existerar, och det bästa av allt med honom är att han verkar tycka att jag är helt okej också :)



Igår var också dagen från helvetet med att sluta röka. Jag hade väl inte världens bästa start, eftersom jag gick och lade mig alldeles, alldeles för sent. Inte så många timmars sömn mao.
Efter jobbet åkte jag och solade för att pigga till mig lite, och på väg hem övervägde jag helt seriöst att stanna på shell och köpa cigg. Tur att det inte finns små paket längre, för jag var för snål för att lägga 50 kr på nåt jag antagligen skulle slänga. Men det hade ju varit så gott! Granninnan hade hört att tre dagar, tre veckor och tre månader är sånadär milstolpar, och jag är nog beredd att hålla med än så länge.
Inatt har jag nog sovit lite mer, så jag hoppas jag kommer må lite bättre med mig själv idag.

Jag har heeelt vansinnig träningsvärk efter min och min nya PT's (Herr Sheriff är det jag pratar om nu :) gympass i söndags och måndags. Det känns som om hela överkroppen har åkt fram och tillbaks i en köttkvarn flera gånger. Tänkte åka och simma idag så jag mjukar upp mig lite. Måste ju vara i ordning när jag ska vara med på hapkidon i Borås imorgon, och sen är det ju på det igen på gymmet på fredag.

Helgen kom denna veckan också!

Efter en lång och extremtråkig vecka kom faktiskt helgen en gång till!
Jag och Herr Sheriff skulle tränat i fredags kväll, men med vår fantastiska tur så stängde såklart gymmet klockan åtta på fredagkvällar och inte klockan tio som vi tänkt. Så det blev chipsshopping och Kelly's hjältar med broren istället. Det var verkligen inte fy skam! Jag har minst en kollega som kommer vara väldigt nöjd med mig när jag kommer till jobbet imorgon.

I lördags var det uppgång klockan sex, och ungefär 15 telefonsamtal senare var broren också vaken så vi kunde åka uppåt i landet för att hämta hem brorens nya flickvän.



Några lappar fattigare, men en sjukt snygg donna rikare bar det av neråt igen.
På vägen hann vi faktiskt stanna till och dricka lite kaffe vid en liten liten stuga vid en ganska stor sjö. Jättemysigt och jätteroligt sällskap vi inte träffat på länge.
Jag och Herr Sheriff fick stanna till i hans kära hemstad Borås och ta en promenad, för jag var både trött och sur efter x antal timmar i en bil. Ibland klurar han ut så enkelt hur det ligger till!

Idag har vi varit på gymmet och kört armar och axlar och solat. Imorgon blir det bröst och rygg. Jag kommer snart se ut som Karl-Alfred :)

Kul på hjul?

Igår skulle broren en sväng till Sätila, och då passade jag på att följa med, för kidsen bor ju inte jättelångt därifrån.
Elaka styvmor var som tur var hemma,  och hon bjöd på macka och kaffe på den nya fina altanen. Det har blivit så snyggt! Jag kommer ihåg hur det såg ut när jag var liten, men den murade grillen, buskarna i slänten och allt som fanns då. Nu är alltihop bara jättestor, snygg veranda.

Kidsen var rara och hjälpte mig plocka lite rabarber som jag tänkte att jag och Herr Sheriff skulle göra paj av. Eller saft. Eller nåt annat gott. När vi var klara med det tjuvåkte vi lite på pappas Guldvinge. Lilla lillasyrran fick stora ansvaret att styra medans hennes storasyrror fick hålla i sig och storebror fick agera actionfotograf!



Sen åkte vi ner till badplatsen och tittade på grodyngel. Fy vilka äckliga små varelser! Jag kommer ihåg dem som mycket mindre! De här var de mest groteska små djur. Men tjejerna var lyckliga, de lyckades fånga ett yngel i sin spann.

Sen åkte jag och broren till Borås och plockade upp Herr Sheriff som hade varit jätteduktig och hunnit med både ett pass slägga och ett pass hapkido. Idag väntar gymmet på oss två, det är armar och axlar idag eftersom vi bägge två har helklena axlar. Jag kan iochförsig inte riktigt se det klena någonstans på honom, men han säger att han är det. Sen ska vi belöna oss själva med solariet. Mums!

Sluta röka går också hyfsat bra. Jag är på dag tre nu på de svagare plåstren. Första dan var hemsk. Igår dröjde det till ganska sent innan det jobbiga drabbade mig. Idag får vi se hur det går. Det är ganska frustrerande när man inte har så mer att välja på än att bara ta sig igenom det. Och så blir jag så arg på mig själv när jag är gnällig, lättstött, ledsen och tjurig hela tiden. För det är ju verkligen inte den tjejen jag är. Jag är ju hon som log innan hon öppnade ögonen när hon var liten. Och som säkert skrattar 100 gånger på en dag. Och är expert på att ha kul!
Jag är inte hon som tror att världen ska gå under för en endaste liten motgång. Och jag är inte hon som känner sig sårad, bortstött och otillräcklig så fort någon inte ler. Jag måste komma på nån bra strategi för att kunna välja bort dom där känslorna!

Träningsfrenzy

Gymmet blev som vanligt inte helt som planerat, basic step ställdes in, så jag fick tänka om. Istället för träning, solarie, paus, träning blev det paus, solarie, paus, träning, träning. Kanske inte idealiskt, men jag var iallafall uppvärmd. Och det funkade med först body pump och sen dance aerobic. Och JAG RÖKER INTE, så jag ORKAR FAKTISKT. Jag var nästan i chocktillstånd när jag pratade med pappa och herr Sheriff på väg hem från gymmet. Jag fick luft, och kunde andas obehindrat efter två långa, jobbiga timmar i tokfart på gymmet.

De nya plåstren är mikroskopiskt små. Hoppas verkligen det här kommer gå bra och jag slipper gå tillbaks till storplåster. Men nån gång måste jag väl göra skuttet? Och behovet minskar väl inte av sig självt? Huga. Lite nervös är jag faktiskt.

Idag ska jag gå till kampsportsgymmet på:
BodyCombat (Nyhet)
Enkel men tuff kampsportsträning med tekniker från karate,kung fu,taekwando, Kickboxing,muay thai och tai chi. Vem vill du vara Bruce Lee eller Laura Croft?.

Visst låter det kul! Hoppas bara att jag inte är alltför stel i eftermiddag efter body pumpen!

Plåsterbyte

Imorgon får vi se hur det går med sluta rökandet. Då är det dags att gå ner i plåsterstyrka och kolla om herr ångest kommer och hälsar på igen.



Jag började ju på mellanstyrkan, och nu är det den här barnstyrkan som gäller.

Har av nån anledning tappat sugen litegrann för det mesta. Jag hoppas att det är en kort släng av pms och inget allvarligt. För ingen är ju faktiskt gladare än jag för tillfället. Förutom att dygnen är åt skogen för korta och pengarna åt skogen för små. Men så är det ju alltid. Men annars så har jag allt jag kan önska mig ju!
För att bota apatin har jag tokbokat mig på gymmet ikväll, så det blir basic step, solarie och sen dance aerobic. Sen blir det skynda hem och i duschen för att hinna se desperate housewives!

Över två veckor nu!

Nu har jag varit rökfri i över två veckor. Jag är så infernaliskt nöjd med mig själv. I fredags var det fruktansvärt när vi satt ute på Åstol och hade ätit rökta räkor med aioli och fyra av killarna tänder varsin cigg. Då var jag beredd att döda dom allihop. Men jag rökte faktiskt inte. Fast även om jag hade velat hade broren nog brutit nacken på mig innan jag hunnit fram till paketet.
Annars var turen hur mysig som helst med massa god mat och trevligt sällskap.


Vem kan inte gilla den här vyn?
Annars har helgen varit lugn och skön, jag har tillåmed fått stickat ett par varv, och i söndags dejtade vi mamma vid Kåsjön!

RSS 2.0