Gränna

I helgen var ju hela "pappafamiljen" i Gränna och socialade oss med varann . Vi hade hur mysigt som helst, och vi har hunnit vara kulturella också. På fredagen myste vi mest när vi kom fram, alla var lite trötta.

På lördagen däremot var det full fräs när vi väl kommit iväg. Först åkte vi in till Gränna stad där vi började med att gå till Grenna Polkagriskokeri. Roligast hade nog jag och elaka styvmor, det är ju jättespännande när de gör polkagrisar :)
Sen gick vi i lite affärer och fikade litegrann på ett jättemysigt café.

image124

Här poserar stora lillasyrran när vi tar ut pengar. Vad som inte syns på bilden är att hon har en polkagrisklubba i handen och all röd färg runt munnen :)

Sen promenerade vi till Andréemuséet eller Polarcenter som det hette nu.

image125

Pappa och lilla lillasyrran t.v, prinsen och broren är de små figurerna i mitten och elaka styvmor t.h.
Dagens viktigaste punkt var när vi på Röda Korsets loppis hittade ett par läsglasögon till pappa för endast 20 kr. Han såg ut som en galen vetenskapsman i dom, men vad står man inte ut med för att läsa instruktionsboken till sin nya supercoola fjärrkontroll. Vi köpte en multifjärr till pappa i födelsedagspresent, den ser ut som ett UFO i krom. Den har laddstation, commandcenter och den går att koppla upp på internet. Allt för att göra en prylgalning nöjd :)

Polarcenter var väldigt intressant, vi läste om Andrée och hans kompisar på expeditionen. De hade massa av deras grejer där och man fick se bilder från färden som var framkallade i efterhand. T.om hans dagbok var inscannad och med.

Sen åkte vi upp till Brahehus och tittade på ruinen. Vi tog bilen upp från baksidan. Vårt hur låg precis nedanför, men man kunde inte ta bilen från det hållet, och ingen hade särskilt mycket lust att gå upp. Utsikten var dock fantastisk, och det känns lite konstigt att gå runt i resterna av någons bostad. Ruinen är upplyst på natten, så när det var helt svart ute såg det ut som ruinen svävade. Hur coolt som helst, men det gick inte att fotografera. Det kan hända broren har nån bild där det går att se vad det är :)

Igår åkte vi till Jönköping på väg hem och gick lite i A6 Center. Pappa gjorde lumpen i Jönköping, så vi gick runt där pappa fick marschera i raka led :) Det var också lite lustigt.
På H&M på A6 har de fortfarande stora storlekar, och gissa vem som hittade ett par prasselbyxor på Rea på Rean? 75 pengar. Och jag lät bli att köpa mjukisbyxorna, och jag provade inte ens den snygga tröjan. När hände det sist att jag gick ifrån H&M med stora storlekar endast 75 pengar fattigare? Va??

Till sist tog vi en fika på ett konditori i Jönköping centrum, och sen åkte vi hem. Broren körde gaaaanska fort hela vägen, men i Kallebäcksbacken fick vi som tur var syn på civilbilen innan han fick syn på broren :)

Kommentarer
Postat av: Strumpstickan

tack för tips, jag ska prova Tempo:)

2008-02-11 @ 09:48:51
URL: http://intestickbloggen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0