Mmmmm....

Först en bild på prinsens mästerverk...



Sen till dagens aktiviteter. Igår bestämde granninnan och grannfrun att det hade varit mysigt att åka och bada. Snabbt ringde jag kollegan och informerade om framtida endagssemester :) Så idag var det upp klockan åtta och upp till granninnan och gjorde kycklingwraps, kokade kaffe och skar melon. Sen bar det av till Angereds Centrum, där frukt och mera cigaretter inhandlades. Innan klockan tio var vi på väg till Hällsvik. Så ända tills nu (snart är klockan sju) har vi legat och stekt på klipporna, och jag känner en välbekant värme (hetta?) sprida sig över kroppen nu. Så har vi badat, fyra badglada barn, en pappa, två mammor och jag har plaskat runt som bara den.

Prinsen har gjort det igen!

Häromsistens skrev jag om att jag fyndade värsta snygga badrumsskåpet. Jag ringde min kvartersvärd dan efter, och sen dess har vi inte haft nån spegel, bara två hål i väggen i stora badrummet. Men igår fick prinsen ett ryck och hängde upp skåpet! Jag har inte vågat fylla det än, men det hänger där och är sååå vackert :)

Grattis broren 25 år!

Idag fyller min bror 25 år! Vi har firat i lilla skalan med pappa och prinsen och några paket idag, så ska vi väl fira några gånger till innan vi är klara :)

Sang fyller också år idag, fast hon är ett litet baaarn, så hon fyller bara 21. Grattis Sang!

Vi har badat nästan varje dag de senaste dagarna, så det har inte blivit så mycket innetid. Idag efter tre omgångar tårta åkte vi och badade i Sillvik. Det var längesen så många av oss var samlade samtidigt. Det har kommit till hela två boyfriends, och en är avverkad.

Jag fick ledigt torsdag och fredag mot att jag kopplade växeln till mobilen. Varberg kallade, jag kom :) Synd att det är så långgrunt där vi var, för det är så fint.

ToDoList - check



Med hjälp av SuperSpiderJunior!

Sälja Morran?

Min lilla bil är den finaste bilen i världen. Men nu har kupéfläkten lagt ner, överallt där jag lagat rosten har det kommit igenom igen, baktorkaren funkar inte och så vidare, och så vidare. Droppen kom i söndags när jag hoppade in i bilen och hela fästet till stolen lossnade och lät och ()/%()/&)(/& vad arg jag blev. Hur kul är det att köra 13 mil med en juckstol? Morran ska besiktigas i september, och om hon inte går igenom så säljer jag henne nog och köper pappas Mazda. Om han vill sälja den vill säga :)

Jag har iallafall antagligen fixat skjuts till mig och prinsen från kyrkan. Pappa skulle försöka fixa Amazonen tills dess. Fast det kan bli lite tajt, det är ju bara ett år och lite till kvar. Prinsen blev hur som helst jätteglad!

Och så har jag nya planer för the wedding. Smörgåstårta och bröllopstårta für alle. Frågan är bara när folk ska hinna prata... Det löser sig det med.

Ananassjalen går framåt, det är faktiskt riktigt riktigt roligt!

Trostricket

Igår åkte jag, granninnan och hennes familj, och grannfrun med hennes familj till Långåsa marknad utanför Varberg. Vilken bamsemarknad! Mängder med stånd med människor som sålde allt från skräp till skräp igen. Jag lyckades hejda mig ganska bra, kom hem med en vattenpipa (bild på den kommer) och ett vitlöksrivarfat.

Efter marknaden så åkte vi till grannmannens föräldrar som har sin husvagn på en camping utanför Tvååker (också varberg), där vi fick grillat och ett par öl. Jättetrevliga människor! Där fick jag också bevis för att man kan lära en hund nästan vad som helst, även om de är över åtta åt gamla. Grannfamiljens hund, jag har nämnt honom tidigare som den gulligaste lilla 65kilos rottisen jag känner, var också med på campingen.  Han skuttade runt i godan ro och myste lite med alla och tiggde köttbullar av sin farfar. Sen visade han sitt bästa trix på mig! Trostricket! (samma som kalsongtricket). Han var dessutom superavancerad och gjorde det med tänderna. Lätt att komma hem till prinsen och förklara att "det var faktiskt en hund som bet sönder mina trosor".

Dagens tips: Sitt aldrig på marken så att trosorna syns med en lekfull rottis i närheten

Idag var jag först en sväng på Kvibergs kyrkogård och hälsade på en liten kille som skulle varit 10 år i år, och sen åkte jag ut till kidsen en sväng. Idag har vi varit ganska ospännande. Vi åt gott, pappa hade grillat lax som serverades med ris, ärtor och jättegod sås. Sen sjöng vi lite singstar och spelade Fia med knuff. Sen var det dags att åka hem till prinsen!

Vitaminkur

Jag skrev ju igår att jag led av lite vitaminbrist. Jag bestämde mig för att göra något åt det, ringde granninnan och raggade lite sällskap, som i sin tur ringde grannfrun som i sin tur lagade middag til allihop. Systemet på vägen hem, virka lite på sjalen och sen upp till grannfrun.

Förrätt: Västerbottenpaj med färska örter, pesto rosso och rucolasallad med rostade frön
Varmrätt: Ugnsstekt hel lax, rostade rotgrönsaker med kall örtsås
Efterrätt: Varm kärleksmums med vaniljglass

Och så några öl på det, så har jag fått B12 så jag klarar mig en vecka, och jag hade vansinnigt roligt under tiden :)

Och så önskar jag mig....

En vitlöksrivare, och det kan man vinna en här!

Tack Annela för tipset :)

Undra på...

"Om du får för lite

Brist på järn kan ge blodbrist plus att du blir blek, känner dig trött och kraftlös. Järnbrist drabbar oftast kvinnor. Järnförluster under mensblödningar varierar mycket mellan olika kvinnor. En del behöver mer järn än kosten kan ge och bör periodvis komplettera med järntillskott."

Källa: Apoteket.se

Hrm. Kanske ska börja äta mina järntabletter så fort lönen kommer. Järnbrist i kombination med en släng pms är bäddat för att fröken Bäver ska känna sig som en mupp.

Igår tog jag och prinsen en tur runt Rannebergen. Jättemysigt med en promenad sådär på kvällen. Vi har bott här i snart två år, och det är nog första stället förutom ute i skogen där jag växte upp som jag faktiskt pratar med mina grannar och vet vad dom heter. RIktigt trevligt att möta människor och stanna och prata en liten stund.

Så har jag börjat testvirka en sjal med ananasmönster. Jag tycker det är så fint, men det är jättesvårt att förstå... Jag har kommit till varv åtta, och det stämmer hittills men nu tror jag att jag är körd. Eller så var jag bara lite för trött när jag satte igång :)

Jag har förresten bild två på min bror the Rockstar. Kom ihåg copyrighten!  ;)



Gitarren är en Gretsch. För dom som förstår. För oss som inte förstår är det en halvaukustisk gitarr i blanksvart och mässing med pärlemorinlägg i halsen. Sjuuukt snygg.

Usch.

Tänk att lite huvudvärk kan förstöra en hel dag. Jag känner mig bara lessen och ensam och ingenting är roligt idag. Ingenting hjälper mot dåligt humör, inte ens solstrålen Junior. Bläää bläää blääää. Känner bara för att åka hem efter jobbet och gömma mig under soffan. Vilket gör att jag kommer känna mig ännu mer lessen och ensam och utanför. Bläääää. Hoppas huvudvärken snart går över så jag orkar vara glad igen. Hej så länge!

Duktig idag

Idag har jag tvättat en hel massa, så inatt har vi kolakan i sängen igen :) Prinsen jobbar sent, så jag fick göra aaaallt själv. Jag är som ett litet barn när jag faktiskt gör nånting.

Så har min granninna kommit hem! Jag har längtat så mycket efter henne. Jag var uppe och hälsade på henne hos hennes mamma, och dom har haft det så skönt så dom har tänkt att åka tillbaks till vintern igen. Mys mys! Annars har det verkligen inte hänt mycket idag, jag och Junior, slovaken vi har på jobbet nu, har packat lite kartonger och skurit ner tomkartongerna och slängt dom. Annars har dagen varit en orgie i onlinespel. Jo, vi lagade faktiskt en hög personsökare också. Resten av veckan ska vi nog byta programvara i typ 200 kortläsare. Jippi! Not. Men Junior är snäll och hjälper mig. Sällan man träffar nån som är så sugen på att lära sig allt.

Tro det eller ej...

NU ÄR KAUNISJALEN KLAR!!!!!

"ska bara" litegrann, typ fästa trådar och sträcka lite, men jag är banne mig klar. Bilder kommer när den inte ser ut som en knorvgrej.

Och så har jag glömt att lägga till lite saker på min checklista över saker jag redan fixat till bröllopet. Jag har ju en tårtbakerska deluxe också! Ej att förglömmas :)

Something borrowed - check

Efter en kort runda på Allum (köpte t-shirts på Zizzi's rea, och två nagellack och en necessär) åkte jag ut och hälsade på pappa, elaka styvmor och kidsen. Vi hade, som vanligt, hur mysigt som helst. Det var en liten tjej och hälsade på grannfrun som kom över och lekte med kidsen en stund. Sen bjöds det potatismos och köttfärssås i solen på altanen. Jättegott, och pappa var dagens snällaste kom vi överens om, för han hade gjort croissants till frukost, fixat kaffe till mig när jag kom, lagat middag till oss, och det bästa av allt, han hade köpt glass till alla tjejerna!

Jag och syrrorna lekte med bondgården en stund på altanen, men sen började det ösregna så vi gick in och kollade på kung fu panda istället. Typisk amerikansk gullegullfilm, men ganska rolig ändå. Sen kom prinsen efter jobbet, och pappa var snäll igen och fixade chokladpudding till oss allihop!

Så pratade vi lite om bröllop, stora lillasyrran hjälpte till att titta lite på tårtor. Shit vilka fula (och vackra också för den delen) det finns! Så sa elaka styvmor att hon hade också "vik-fram-slöja", och gick och hämtade. Så nu har jag något lånat! Jag fick låna den!

Nu har jag massa fixat till mitt bröllop:

  • präst
  • best man
  • tärna
  • toastmaster
  • brudnäbbar
  • slöja
Nu är det bara resten kvar!

Jag och tjejerna

Igår var jag ute hos kidsen och myste lite. Vi pärlade en stund och sen tittade solen fram, så vi gick ut och gungade. Sen städade vi min bil. Förra sommaren hjälpte stora lillasyrran mig att klä in hatthyllan i röd plysch, och nu hittade vi resten av tyget, och varför inte klä baksätet också?

Lilla lillasyrran tog hand om logistiken, hon körde till oma och opa i Holland först, och sen körde hon oss till USA.



Observera att bältet är på!
Stora lillasyrran hjälpte mig att klippa och fixa, och titta så fint det blev!


Djupa inlägg

Jag är lite impad av alla människor som skriver djuplodande och intressanta blogginlägg. I morse hörde jag på radion att Basshunter har skrivit en hel låt till en tjej som intervjuade honom iklädd en rosa pyjamas och tänkte att det kan ju vara en käck grej att skriva om, hur mediatränade dagens artister är. Igår höll Amy Diamond i pratet på Hallå P3 på förmiddagen. 17 år gammal sitter hon och svarar på frågor i direktsändning som vilken luttrad gammal radioräv som helst.  Men det sket sig. Jag är inte särskilt djuplodande för tillfället.
Jag sitter och tänker på vad jag kan hitta för roligt till mina brudnäbbar som kommer vara fyra, fyra och sex år, hur många miljoner frågor jag har till min elaka styvmor vars hemliga alias är "the superorganizer" och roddade hela sitt eget bröllop för några år sen. Vilket (såklart) var helt perfekt.
Så tänker jag på vilken ring jag vill ha. Hur dyr den kommer bli. Så tänker jag på broren som ska vara best man. Om han förstår vad han gett sig in på (prinsen är känd i vänkretsen som "käranåndå" eller Nasse).

Vi har fått en toastmaster!!

Det går framåt i planerandet, idag har det kommit till en toastmaster! Mamma har tackat ja, och jag är sååå glad!

I förrgår kväll hade jag lite tråkigt och satt och slövirkade lite på måfå, det händer ibland när jag är röksugen men inte orkar gå ut. Så då blev det en liten korsett till min växelspaksknopp.



Den är nämligen i massiv metall, som blir svinkallt på vintern och kokhett på sommaren :)

Så vart det måndag igen!

Enveckassemestern är över, tillbaks till jobbet där en låååång 2Dolista låg och väntade på mig.

Jag lyssnade på radion på väg till jobbet i morse, och då rapporterade de från Power Big Meet i Västerås att 62 par hade vigt sig på Drive-In vigsel. Hur härligt som helst! Prästen hade trott på 5-10 par men det hade slutat med nio präster som vigde på kapp. Det är ju hur grymt som helst!

Igår var jag och prinsen på IKEA, och vi köpte värsta heta Badrumsskåpet i Fyndhörnan. jag är helt förtjust! Ett par hundra i rabatt och färdigmonterat. Mums, me like.


bild: www.ikea.se

Så ringde jag kvartersvärden och frågade om han verkligen ville att jag skulle ge mig på att borra i kaklet hemma, och då erbjöd han sig fortare än f*n att göra det, bara jag märkte ut var jag ville ha hålen. Mohahahaha! Han är så rar våran lille kvartersvärd!

Premiärdopp i Sverige!

I morse så ringde lilla lillasyrran och ville att jag skulle följa med dem och bara vid havet idag. Så framåt eftermiddan åkte jag ner till Bua utanför Varberg. Så skönt i vattnet så jag vet inte vad, och jag busade jättemycket med syrrorna i vattnet. Ingen av dom är särskilt rädd längre, vi skvätte vatten som bara den och inget gnäll när de fick vatten i ögonen eller råkade andas in litegrann. Sen åkte vi till Frillesås och åt middag på ett litet bed & breakfast. Hamburgaren jag åt var helt vansinnigt god, med brieost (!) på och nån god dressing som jag inte kunde klura ut vad det var.

Barnen fick den roligaste middan! Små grillspett med miniprinskorv och köttbullar, ugnsstekta pommes, gurk- och morotsstavar, cocktailtomater och så ketchup till. Allt upplagt i egna små skålar och muggar. Hur coolt som helst. Vilka barn kan strunta i grönsakerna när allt är så fint??

Sen när jag kommit hem och hängt upp mina blöta badkläder (förresten har jag vart en tönt idag, så solbränd att jag fick bara med t-shirt) kopplade jag in ps2an och spelade GuitarHero II för mig själv tills prinsen och hans kompis kom hem. jag är fortfarande hyfsat oduktig, spelar bara på medium än så länge, men jag fick inte under 95 % på de första tolv låtarna eller nåt, och sen kom prinsen och hans kompis och skulle spela nåt halvboring bilspel. Jag tror jag ska gå och sova istället :)

I morgon ska jag och prinsen till IKEA, vi måste köpa ett fint bord till vårt hörn!

Barnkalas!

På måndag fyller granninnans lilla primadonna tre år. stora stora tjejen! tänk att det är så längesen jag och hon hängde ihop varje dag... Hon firades med barnkalas redan idag eftersom familjen åker på semester till Jämtland med trollets dagiskompis familj klockan fem imorron bitti. Jag kommer längta efter dom! Vad ska jag göra efter jobbet en hel vecka? Fast jag ska ha den onda aktivitetsmätaren hela veckan, så det blir väl att åka till gymmet :)

Vi fick värsta grymma Hello Kittytårtan och en bamsing till gräddtårta hos granninnan. Sen hjälpte jag granninnan att steka ett mindre berg pannkakor eftersom hon är helt nyopererad (det var ju henne jag satt med på akuten häromdan), och inte orkar stå vid spisen. Men granninnan var så snäll och läste Pettsson och Findus för mig (lilla trollet lyssnade också i början). Pettsson hade skaffat en tupp som Findus hotade med att göra gryta av om han fortsatte gala så mycket. Jag älskar Pettsson och FIndus, och jag älskar Mamma Mu.

Apropå morsor så har jag och mamma haft mys idag också. Vi började med frukost hemma hos broren, fast broren var inte hemma. Sen åkte vi ut till en bekanting som fick en knodd för tre månader sen. Sicken liten raring! Sen han vi bara med sushi på Bike Street innan det var dags att köra mamma till tåget. Det har varit jättemysigt att hänga med mamma så mycket som jag gjort när hon varit nere den här gången. Jag har tillåmed solbrännan to prove it. AAAAAJJ! Att jag aldrig lär mig :)

Kul, eller hur

Jag blev så sjuukt glad igår när jag insåg att det inte var alls dyrt att hyra skansen lejonet. Ända tills jag ringde idag och fick reda på att de inte hyrde ut utan catering. Tack och goodbye era muppar. Jakten på lokal fortsätter...

Lazy days på semestern?

Jag semsestrar för fullt, har ju bara tre dagar kvar nu. Igår var jag och mamma i Åsa, i naturreservatet och solade. Vi hade tänkt bada men det gick inte :( Solbränd som bara den är jag, det blir inte mer bad idag, och vi får hoppas att det lägger sig till helgen, för jag vill verkligen bada.... Jag har för tillfället fullt upp att hitta en käck festlokal att ha bröllopet i.

Igår var vi även och åt en läklåda (mer en ask) på Kajskjul 8 med mamma, broren och tre av mammas gamla kompissor. Det var jättemysigt. När vi höll på att bli stekta i eftermiddagssolen gick vi upp till Kungstorget istället och drack några öl och tittade på folk. Mys mys!!!!

Mammas sjal är klar nu!

Efter en smått turbulent helg så har det mesta ordnat upp sig nu!

I söndags åkte ut till kidsen, för vem kan ha andra planer när de ringer och säger att de längtar efter mig? Oma och opa var också där efter sin långtur i Norge. Sen skulle jag på bio med Granninnan och Granninna II. Innan bion tänkte vi ta en fika, och då blev granninnan jättesjuk! Jag sprang och hämtade bilen, ilade upp med granninnan till sahlgrenska, och sen snodde dom henne ifrån oss och stoppade in henne på operation igår.

Jag var på min tvåårskontroll efter operationen på Sahlgrenska igår, så jag hängde där hela dan och blev tappad på lite blod med jämna mellanrum. Vilken tur att jag var där så jag han springa upp till granninnan och krama henne lite innan dom körde in henne i duschen. Nu har hon iallafall piggnat till. Jag har pratat med henne ett par gånger och hon mår bra igen.

När jag satt där på Sahlgrenska igår petade jag i sidenbanden till mammas sjal, och det blev precis så fint som min plan var.

  

Och nu till anledningen till mitt dåliga bloggande. Jag och prinsen har bestämt att vi ska gifta oss, och innan vi har pratat med alla omkring oss, får jag inte skriva nånting här. Men nu tror jag vi har pratat med alla, så nu är det officiellt!

29 augusti 2009 (alltså om jättelänge) smäller det och familjen Bäver får en medlem till.

Idag ringde jag till "familjeprästen". Han har vigt min mamma och hennes syskon och döpt de flesta (alla?) bäverbarnbarnen, så han har hängt med ett tag. Jag ringde och sa mitt namn, och han visste med en gång vem jag var, trots att det var 26 år sen han döpte mig :)

Så senaste tiden har jag mest toksurfat på brudklänningar, klurat på gäster, berättat för familjen och vännerna och sånt som man klurar på.

Jag har tänkt att jag skulle börja träna ordentligt nu, jag vill verkligen känna mig fin när jag gifter mig, och jag tror att jag känner mig finare om jag vet att jag kämpat lite. Ska försöka övertala min bror att bli han-som-håller-i-piskan. Kanske tillåmed ska köpa en elpistol eller nåt till honom så det blir lite fart på lazybonessyrran :)

RSS 2.0