Fast jobb fast jobb fast jobb fast jobb fast jobb

TJOOOOO!!!!! Tusen kullerbytor! Idag fick jag fast! Papper nästa vecka, men då spelar det ingen roll, för min provanställnings sista dag var officiellt idag, och jag jobbar på fredag. FAST FAST FAST FAST!!!

Och, som mamma sa nu är jag dressed for success. Jag har fått den där ondskefulla spiralen, så det blir inga kids på fem år, och jag har fast anställning. Kittad för karriären!

Nu ska jag pösa lite till! Trevlig torsdag!

Inte långt kvar nu

Om tre timmar och 16 minuter går min provanställning ut. Och en av dom timmarna är lunchtimme.

Och mycket kan man säga om maskrosor, men dom gör mig glad!

image180

Klar!

Nu är jag klar med bruddoktorn, nu vill jag bara kräkas och gå hem och sova. Men se, det är inte så det fungerar :)

Och!

Så håller vi tummarna för kära, elaka styvmor!!!!!!

Bruddoktorsskräck / broderi

Många dubbeltecknade konsonanter där ;)

Jag var hos bruddoktorn idag i tron att dom skulle ta bort den stygga lilla pinnen i armen som är roten till allt ont i mitt liv, och få ett nytt, bättre alternativ på sisådär tre minuter. Men nej. Istället ska jag dit imorgon bitti igen för två hemska ingrepp! Jag är livrädd för bruddoktorn, jag vill gömma mig, blunda och aldrig komma fram. Det är en fullkomligt vansinnig rädsla utan nån som helst verklighetsförankring. Jag ska kolla när prinsen börjar jobba imorgon, han kanske har tid att följa med och hålla handen.

Mina broderifunderingar skuttar fortfarande runt som ystra vårfår i hjärnan, men för stunden lutar det åt antingen "favete linguis" - vakta din tunga eller "det är bara arrogans om du har fel".
Jag har fått  min mormors brors bok i modersmålet, en jättefin skolbok från tidiga 30-talet, där alla svåra snirkliga bokstäver står. Himla fina. Kruxet är att få dom över till tyget jag ska brodera på. Vill ju inte ha blyertsstreck som syns nånstans.

Var hitta?

Jag vill göra ett roligt broderi, typ en såndär "egen härd är guld värd" eller "tryggare kan ingen vara" med fina blommor och sånt på, men jag vill skriva nåt roligt på mitt broderi, typ "ju mer man rör i skiten desto värre luktar det" - aktigt. Var hittar man sånt roligt??

Jag glömde säga!

Morran har fått på sig sina fina sommarskor! Så nu är hon lika fin som på bilden längst upp! Den här gången tog jag av hela ett däck själv. Min mamma har sagt till mig att  "Om du har byt däck en gång så vet du hur man gör, och då behöver du aldrig göra det igen". Fast den här gången sa prinsen till mig att jag faktiskt fick göra det själv, det var ju min bil. Men när jag tappert visade min goda vilja (även om domkraften till en början inte ville som jag ville), så hjälpte han mig och gjorde resten. Gulliga gulliga prinsen.

Lång helg

Helgen har faktiskt varit riktigt lång och händelserik!

I lördags skulle jag och prinsen åka upp till Ed på loppmarknad, men vi hamnade i Nossebro istället på veteranmarknad. Massa heta bilar, massa skrot, massa skräp och massa roliga prylar. Det ena vi kom därifrån med var en påse godis och 12 par strumpor som faktiskt bara kostade 100 kr. Då gör det inget om dom går sönder efter ett par tvättar, men dom jag har idag verkar ha klarat sig bra.

Efter marknaden stannade vi till i Alingsås, jag hade så gärna velat åka till Balders Hage's urmoder. Det verkar som dom har stängt den butiken och bara har den som är på nån av Hamngatorna. Har varit där, men kommer inte ihåg vilken Hamngata det är. Alingsås var hur som helst supermysigt, vi satt på uteservering och åt bakad potatis och lasagne, sen satt vi i solen en stund och drack en kopp kaffe. Med det avklarat gick vi lite på gågatan och hittade världens raraste lilla butik där vi köpte present till en kompis som fyllde 25 härom dagen.

Sen hade vi fortfarande massa tid över innan vi skulle till kompisens födelsedagskalas, så vi stannade igen på IKEA i Kållered och kollade runt där litegrann. Då var vi så trötta i fötterna så vi provsatt nog varenda soffa på hela IKEA :)
Där hittade vi en jättekäck liten badrumshylla /-skåp på hjul med plats för brudgrejer och tidningar som jag ska ha inne på "mitt" badrum. Jag och prinsen har två badrum, så alla biltidningar ligger inne på lilla badrummet och alla Buffé, IKEAkataloger och söndagsbilagor ligger på stora badrummet.

Efter att ha släpat fötterna genom hela IKEA så struntade vi i att vi var lite för tidiga, vi åkte till födelsedagsbarnet iallafall. Där fick vi världens godaste (och antagligen onyttigaste också) tårta, och sen kom mera folk och jag blev plötsligt chaufför, för prinsen ville hemskt gärna ha en Jäger efter tårtan. Hua!
Vi hade jättetrevligt, det bor många människor med högt underhållningsvärde i Hällesåker :)

Idag har jag varit på Allum (för tredje gången denna veckan tror jag), fast idag var det med kidsen och styvmor. Vi gick lite i affärer och fikade lite och så. Det är så mysigt med tjejerna, de är helt fantastiska. Och så tycker de faktiskt att det är ganska roligt att gå i affärer. De hittade jätteroliga spänner för sandlådan. De såg precis ut som slott, så man kunde baka färdiga prinsesslott! MAXI är faktiskt riktgt bra ibland.

Nu ska jag krypa ihop i soffan och virka mig bort en stund samtidigt som prinsen spelar Call Of Duty 4 på full volym. Han har köpt nya banorna, så nu är det fullt ös igen :)

Man vänjer sig snabbt...

Nu har jag betalat alla mina räkningar, och tro mig, jag fick så jag teg denna månaden. Och dessutom fick jag ut mindre eftersom jag köpte en dator också. Och jag är lite lessen för att jag inte har så mycket pengar kvar efter allt är betalt. Hm. Lilla fröken. Tänk lite nu. För så lite som kanske nio månader sen fick jag ut mindre efter skatt än jag har kvar efter räkningarna är betalda nu. HALLÅ!!! Sicken snålmupp man blir, och så fort man vänjer sig vid pengar. Jag blir riktigt störd över mig själv. Jag kör runt i min bil, äter lunch ute varje dag, shoppar mer än jag borde, röker, stickar, köper en dator osv osv osv, och så har jag MAGE att tycka att det blir för lite över. Jag blir så TRÖTT!

På allvar, jag är ganska trött, ska nog gå och nanna kudden nu. Natti natti allihopa!

Femåringar?

22

 


Transportsträcka

Det mesta är som en transportsträcka till helgen nu, det mesta bara rullar fram.

Igår var jag hos granninnan efter jobbet, vi satt i solen på gården en lång stund och hade det sååå gott. Hennes dotter var med ute och gungade, åt glass, grävde sandlådan och skulle ha oss att låtsasäta socker (läs sand på en rostig sked). Sen hade granninnan gjort potatisgratäng och kassler. Mums!

Jag har börjat virka på en sjal till mig själv också, i kaunigarnet. Jag har inte kommit så långt, men jag har gått från gult till grönt och nu börjar det bli blått.

Hittat vad jag sökte

Idag efter jobbet bestämde jag mig för att åka till Bäckebols skor och kolla. Jag hittade ju bara snyggskor igår på Allum.

image179

Titta vad som fick följa med mig hem!

Jag har en arbetskamrat

Jag har en arbetskamrat som precis har förstått poängen med dessa herrar. textad på finska och allt :)


Bokdagen!

Idag är det bokdagen! Varför står det bara i min kalender? Varför pratar dom inte om det på radion?? Dom älskar ju dagar där!

Dagens tjejgrej

Nu är jag så sjukt trött på tjejproblem 14 dagar på raken, så jag gick in på Kvinnoklinikens hemsida för att ringa dom. Ser att det är mellan åtta och nio veckors väntetid. GAAAH! Ringde dom, och fick en tid, håll i er nu, på måndag! Så då ska jag dit och skära upp armen och ta ut den %&/"#¤ pinnen som sitter där och förstör mitt liv. Moahahahaha!

Virka till mamma och sånt..

Like I said, jag ska virka en sjal till mamma. Jag kom tre varv innan jag ändrade mig. Vad tror du om den här designen mamma, fast med en lite bredare kant sen?


image175

Och så har jag fått armen ur bakändan och fotat en bit av min dominotröja

image176

Och så har jag varit och shoppat åt mamma (värsta snygga tröjan, men inte i min färg, så då shoppar jag till mamma istället) och lite åt mig själv.

Dom här kostade bara 100 pengar:

image177

Och så köpte jag ett par jeans, fast korta, fast inte shorts, typ pirat, fast dom fick inte plats på bild, så jag tog bild på mina nya solglasögon istället.

image178

Dagens tips

Gå in på www.urbandictionary.com Sjukt kul.
Tex. barsexuals har man ju sett några exemplar av kanske...

Mys i vårsolen

Igår åkte jag och broren ut till kidsen efter jobbet. Vi satt i solen hela kvällen och åt korv stroganoff, lekte i sandlådan och gungade. Jag har längtat så efter dem, har inte träffat pappa, styvmor och kidsen på flera veckor.  Och snart åker de till Mallorca och badar i poolen. Stora lillasyrran har bestämt att hon ska lära sig att simma, och det ska minsann lilla lillasyrran också göra. Hoppas verkligen de lyckas med sina föresatser, det är ju så kul att bada :)

Sen när jag lämpat av broren och åkte hem stannade jag hos granninnan en sväng, eftersom prinsen inte kommit. Där satt lilltjejen i badet och skvätte. När jag visade mig i badrumsdörren säger hon: -Fis! (så heter jag där) Jag älskar dig mycke! Då blev jag också lite glad!

När jag väl kom hem till lägenheten väntade min trevlig överraskning mammas garn som jag glömt bort. Så efter lite provande fram och tillbaka med olika storlekar på virknål så kom jag fram till att 3,5 är en ganska trevlig storlek som funkar till det mesta. Jag tror det kan bli bra även om jag bara hann ett par varv på sjalen igår.

Sjal till mamma

När min mamma skulle gifta sig med sin prins, för sådär kanske 2,5 år sen, så skulle mormor göra en sjal/poncho till henne, men det hände liksom aldrig riktigt, utan garnet har blivit liggande i en påse. Så nu när jag var uppe hos mamma så fick jag påsen, och mammas önskan är den här sjalen, fast  "utan dom där larviga blommorna". Det ska bli lite kul att virka, har inte gjort det på länge, och garnet är nåt silkegarn i mjölkchokladfärg. Lite smörigt, men väldigt mjukt och gott :)

Present från mamma

Det är väldigt roligt att ha små minnen med sig när man varit nånstans. När jag var hos mamma fick jag den här lille übergullige draken!

image174

Oj, sicken kass bild. Men jag har ju en fin garderobsblomma :) Här är en länk direkt till Pandoras bild

Dagens äventyr

Idag har vi (jag, mamma och mammas man) åkt en vända på Västerås. I Västerås domkyrka ligger Erik XIV begravd, fast med fötterna brevid för han var för lång för sin kista!
Först var vi hos guldsmeden och hämtade lite grejer mamma hade lämnat in för ändring och fixiordning, och där fick jag Västeråspresent. En superrar liten drake till mitt Pandoraarmband!
Vi var inne på H&M, och här har dom faktiskt BB (stora storlekar), så då var jag ju tvungen att titta lite. En brun blus och en gräsgrön keps blev dagens fångst. Sen gick vi in på ett ställe som heter Global Living, värsta idén där, kombinerat fik och prylbutik. Jag köpte en jättefin träskulptur som jag ska ta bild på sen.

Så var vi på Vallby friluftsmuseum och kollade läget. Det är en samling hus i en park. Husen har de hämtat på olika ställen runt Västerås och satt ihop igen i parken. Så har de lite kaniner och gäss och getter och grisar och vi såg spår efter en häst också. Så finns det små gulliga bodar med olika hantverkare i. Vi hittade en liten bod med silversmide, och hon gjorde jättejättefina glasgrejer också, elastiska ringar med stora blommor och så! Jag önskade mig i födelsedagspresent.

Min grej

Här är förrexten min datorväska!

image172

Nu är jag framme!

Nu har jag kommit fram till mamma! Jag har hunnit se slutet på en boule-match, hälsa på grannparet och få min första drink/grogg serverad

image171

Mörk rom, kokos- & ananasjuice, ananasring och en klump lime. Slurk!

Resan gick sjukt bra, kittad med mitt superkit behövde jag inte ens stanna, så jag körde göteborg västerås på mindre än fyra timmar. Inga hemska olyckor, inga missöden :)

Fullkittad

Jag har förberett fyra timmars bilfärd som följande:

  • Thermomugg
  • Termos
  • Fartkameravarnare
  • Headset till mobilen
  • Extra cigaretter
  • Mackor inslagna i bilätarvänligt material (folie)
  • Sköna skor
  • Bra musik i mobilen
  • Solglasögon
  • Sjal (behövs när man vevar ner rutan när man röker)
Västerås here I come snart

Gårdagens klipp

Igår fick jag som sagt ett sms från ZIZZI, så då var jag ju bara tvungen att åka till Allum. Men jag hittade ingenting där som jag var sugen på. Baddräkterna var som alla andra baddräkter, anpassade för människor som är 1,40 långa och inte har några kvinnliga delar alls. Orättvist. Jag vill ju också ha en baddräkt. Dom hade inte heller några coola byxor.

Det händer inte ofta, men ibland, ibland, saknar jag mina 55 extrakilon. Egentligen saknar jag inte vikten, utan jag saknar att inte ha ett par kvadratmeter extra skinn överallt. Magen hänger och gör alla kläder fula, på överarmarna har jag skinn som skulle göra vilken gammelfarmor som helsts gäddhäng grönt av avund, benen ser också konstiga ut. Då var det faktiskt trevligare när jag fyllde ut mitt skinn. Nu kommer mamma och pappa kommentera här och säga att det är väl bättre att må mycket bättre, och dom har helt rätt. Jag saknar bara att inte se ut som en gammelfarmor.

Och så gjorde jag ett klipp! Jag gick i min besvikelse in på Lindex, och hittade ett par svarta jeans som passar till min vårkappa (premiärad!), för det har jag faktiskt inga. Tänkte att 399 pengar får man väl kanske lägga. Gick till kassan,  och där gick de in på 199 när hon blippade dom, och sen informerade (den fantastiska) expediten att det faktiskt är halva reapriset, så ett par jeans för 99,50 istället för 399 tyckte jag var helt ok :)

Fick ett sms...

Idag fick jag ett sms från Zizzi. De har fått in badkläder. Gissa vem som åker till Allum efter jobbet? Jag måste ju få välja först!

Sen ikväll ska jag ha sååå roligt. Prinsen har bokat tvättid till mig så mina kläder luktar gott när jag kommer till mamma :) Om mindre än ett dygn är jag på väg till Västerås. Det ska bli så roligt. Jag har inte varit hos mamma på tre hela år! *skäms* Sist jag var där hade jag precis köpt Morran och jag hade aldrig kört så långt själv innan, för körkortet var också halvnytt. Då var jag där runt påsk nångång, så vi diskade i badkaret och lagade mat på frysen, det var riktigt mysigt att campa inomhus!  Mamma har sagt att hon ska klippa till mitt rufs lite (jag ser ut som håret åkt jordfräsen).

God morgon!

När jag för en stund sen var ute och tog morgonkaffet och -ciggen med fastighetsskötaren så möttes vi av denna syn. Nu är det banne mig vår i Göteborg!

image170

(trädet har musöron)

Lunch!

Idag är bara tre av tio på kontoret, resten är ute på jobb i Norrland eller på "säljkonferens" som det så fint heter. När får vi andra åka på "konferens"? Men, det finns fördelar med att vara få på jobbet, vi kunde åka till Masala och äta lunch! Indisk restaurang på Nobelplatsen. Dom har jättegod mat som jag iallafall inbillar mig är väääldigt autentisk :) Så idag blev det nån sorts gryta med lammrostbiff. Stark som bara den, men brödet till är ju så gott.

Dagens tips

Om du har en Schweizisk armékniv och använder den när du ska skära bort plast från en pall, håll då inte fingret emellan när du stänger den!

image169

Men jag tycker plåstret är himla fint!

Braille

Kom att tänka på mitt ex som är blind, och att jag faktiskt kan skriva och läsa (fast bara med ögonen) blindskrift. Nu har jag surfat runt lite, bl.a på iris, som är synskadades stiftelses företag. Där har de massa roliga (och bra att ha) grejer för synskadade. Jag var nämligen lite sugen på en Perkins, som är en skrivmaskin med bara sju tangenter. Eller hur. typ 12'342,50  pengar. Så mycket för att underhålla kunskap. Jag får köpa en skruttig reglett istället där man trycker prick för prick, och man dessutom måste skriva både baklänges och spegelvänt. Gaaah!

Prins prins prins prins

Mycket kan man säga om min prins, men han är faktiskt en tvättäkta prins!


Visst är han grym?

Backup?

Igår ringde granntjejen till mig för att fråga om vi kunde hjälpa henne med backup på nya datorn. Hon hade köpt en på netonnet också, precis som jag. Nuförtiden får man nämligen ingen restoreskiva med datorn, utan dom får man bränna själv. Så jag och prinsen promenixade hela 15 meter hem till henne, med min dator (som fortfarande är utan backup) och några brännskivor vi hittade hemma. Så visar det sig att man måste ha DVD +/- R och INTE DVD +/- RW. Vad är det för skillnad nån som vet? Så stackars Sang fick backupa på 10 vanliga cd-rom istället för två DVD.

Sangs pappa var också hemma hos henne, han hade lagat middag. Då tänkte jag på hur sällan jag äter pappas mat nuförtiden. Önskar han kunde komma hem till mig och laga mat ibland, för han kan trolla fram vad som helst. Ingen gör godare köttbullar. Ibland är det kass att bli stor och vara kock och kunna laga mat och baka bröd själv. Jag vill att mamma ska baka bröd till mig. Och göra mexikanska köttbullar i röd sås med yoghurt. Mina blir aldrig lika bra.

Nu kanske ni tror att jag lever på olika sorters köttbullar, men jag äter nästan aldrig köttbullar bara för att jag blir sur när dom inte blir som mamma och pappas :( Nu blev jag sjukt sugen på köttbullar bara för det. Jag ska åka till mamma i Västerås i helgen (hoppas bara bilen blir hel, för åka tåget var DYRT), och då ska jag nog beställa Mexikanska av henne :D

Sjuukt mycket trafik!

Det känns som om det är väldigt många bilinlägg för tillfället!
Jag tror dom har börjat bygga om nån bro till Hisingen, för det är helt sjukt mycket trafik ner i Tingstadmotet. Klurig som jag är tänkte jag att vi tar vägen över Gamlestan hem, men det var fler än jag som var kluriga idag. I väntan på rödljusen på Norra Gubberogatan passade jag på att ta en bild på vad jag tror är en av (iallafall östra) Gäteborgs bästa och billigaste frukt- och grönsaksaffär!

image168

Den ser inte mycket ut för världen, men den är riktigt bra. Ligger mittemot Finska kyrkan på Norra Gubberogatan. Alltså mitt emellan Redbergsplatsen och Olskroken.

Morrans söndagsäventyr

Det började med att jag och prinsen åkte till Biltema för att köpa en ny fläktrem. 40 pengar. Jag sa till prinsen att "det är ju ingen idé att byta på parkeringen på Biltema, tänk om nåt går sönder. Då står vi här".

Vi satte kurs mot Kungsbacka, för vi tänkte titta lite på Kungsmässan. Precis innan vi körde av motorvägen sa det skriiiik under huvet, det började ryka. Och vad kunde vi plocka ut ur motorrummet då? jo:

image161

För de oinvigda: Detta är en avsliten fläktrem.
Det var riktigt mysigt på motorvägen

image162

Vad behövs då för att byta fläktrem? Jo, ett kit bestående av följande:

image163

En hylsnyckelsats, en kofot, en polygrip, en fantastisk sambo, och, som inte kom med på bilden, en ny fläktrem.
Sagt och gjort, prinsen expressbytte på cirka fyra minuter. Så bar det av igen, och vi kom säkert 50 meter innan det vällde ut vit rök ur höger framkant på bilen.

image164

Generatorn var det som hade tvärskurit. Fläktremmen var bara lite gammal. Generatorn var död.
Det fanns bara ett alternativ, 40 minuters sticktid vid motorvägen och sen denna utsikt

image166

En skönhet klär i bogseringslina också, här på raksträckan mellan Lindome och Kållered.
Så nu får Morran stå och spana ut över Mölndal ett par dar!

image167

Grattis mig!

Idag fyller jag och min gastric bypass två år! Grattis grattis! Jag har tänkt på det hela veckan, och så glömmer jag det idag. Tur jag fick mail från  min operationskompis :)

Jag och prinsen har varit på äventyr idag, bilderna och storyn kommer imorgon!

Prins mys

Igår eftermiddag gjorde jag det tråkigaste på länge. Jag var på Inet med Prinsen och hans arbetskamrat. Men jag fick lite sticktid i bilen iallafall, och det är ju alltid något bra.
Sen igår kväll var vi hos granninnan och spelade Guitar Hero och SingStar. Lite synd att vi var så trötta, men det var hur kul som helst. Herrarna i sällskapet gjorde en Spice Girls som vi sent kommer glömma :)

Nu ska jag och prinsen åka en sväng till Åsa och kolla på havet. Mys mys!

Minskningarna har startat....

Bara först förresten. Jag surfar trådlöst. Jag vet, jag är en tönt.

Nu har jag börjat på varv tre  på min tröja, och rutorna blir sex maskor mindre detta varvet. Det är sjuuukt snygga färger, men jag kommer inte på hur jag vill ha överdelen, eftersom mönstret är en kofta, men jag vill inte ha nån kofta, så jag har gjort en tröja istället. Vill jag ha jätteurringning? Nej. Vill jag ha polokrage? Nej. Just nu lutar det åt nån sorts rullkant i stället för krage. Men vill jag ha båtringat? Kanske.

Och nu det sista bara förresten. Det viskas i korridorerna på jobbet. Spännande.

Korv med bröd

Igår när jag gick ut från jobbet så kom en doft av korv med bröd emot mig. Och jag blev sådär besatt av att äta varm korv med bröd. Sagt och gjort. Racerfart med Morran till Ica Rannebergen, kasta mig ner i korvkylen, sprang till brödhyllan och vidare till Sang som satt i kassan. Hon skrattade åt mig och sa att hon också kunde tänka sig korv till middag. Jag såg ut som nån i Jönssonligan när de får dollartecken i ögonen, bara att jag hade varma korvar med bröd :)

Fast sen när jag kom hem insåg jag ganska snabbt att jag nog var mer sugen på trådlösa routern, så jag satte mig snällt på golvet med datorn och routern och installerade den först.
Jag kände mig som en IT-imbecill som gjorde stora ögon åt att det faktiskt går att surfa på datorn, sittandes i soffan, utan en enda sladd förutom sladden till connectdosan till den trådlösa musen. Jag surfade lite på mailen, och så kollade jag runt på lite bloggar. Fortfarande utan en enda sladd. Datorn är ju också trådlös, den har batteri :D

TIll slut fick jag iallafall korv, och det var precis så gott som jag föreställt mig! Sen gick jag upp till granndamerna och drack lite kaffe och stickade en stund, och sen ner till granninnan och myste hela kvällen. Mys mys!

Nu så!

Nu ska det banne mig bli trådlöst på riktigt hemma. Så det så!

image160

Lite trött idag

Jag var en tveksam syster igår och tvingade broren att gå med på BodyPump. Idag har jag ont i benen

Namntips till Fröken ???

Hanneles Paradis tyckte hon såg ut som Liza Minelli. Stackars Fröken ???

image159

Fast jag tror att Liza Minelli var en heting innan nån virade in henne i gladpack och tände på. Tänk att människor känner att de inte duger så mycket att de måste förstöra sig.

Herr Bäver och fröken ???

image158

Herr Bäver har fått en sambo på mitt skrivbord. En fröken utan namn. Hon är ett av mina virkade alster, mönstret kommer från butiken Made By You, som har massa gulliga virkmönster för inte så mycket pengar. Ida heter hon och hennes pysselblogg finns här.


Klotter?

Någon i min uppgång har förgyllt min dag

image157

Hahahahaha

Och så har jag ändrat och skickat in min deklaration. Jag känner mig väldigt duktig som för en gångs skull sparat och kollade mina kontrolluppgifter. Det saknades ett helt företag på min deklaration. Då var jag sån duktig tjej och skrev in nytt totalbelopp och grejer. Stolt över mig själv. Fast jag var tvungen att ringa mamma först och fråga hur jag skulle göra. Jag tillhör dom där som aldrig gjort nåt annat än förenklade deklarationen...

Långa naglar?

Jag vill också ha sånadär fina naglar... Tänk om jag kan vinna lite nagellack och nagelolja, så kanske kanske. Det hade känts väldigt glamour med nagellack på jobbet :)

Tävlingen där man kan vinna finns här

Arbetsskadad

image156
Jobbar man för mycket med män om man blir jätteglad när man får en sån här på jobbet?

En bra dag på jobbet idag!

I fredags hade Tv4 Luleå ett reportage om ambulansens nya utalarmering (läs:mitt företag!). Snubben var jätteglad, deras tid för ett larm ut hade sjunkit från 12 minuter till en sekund, och innan hade de mellan ett och två fel om dagen, nu har deras utalarmering gått helt felfritt sen i juni. Gissa om killarna är nöjda med sig själva idag? Heja heja!

Julstämning?

När jag gick upp i morse såg det ut så här hemma

image153

och när jag 20 minuter senare kom till jobbet såg det ut såhär

image154

vad är det som händer?

Vi var uppe hos granninnan igår och kollade på Nip/Tuck, det är den sjukaste serien, som Desperate Housewives fast för killar också. Älska!
Sen kollade vi på Solstorm, och jag insåg ganska snabbt att jag faktiskt hade läst boken. Helt otroligt hur mycket bok man missar med en film... hela bihandlingen var bara bortklippt. Hur skumt som helst. Men den var nog rätt bra ändå. Jag fick stickat tre hela rutor på min tröja iallafall!

Trådlöst eller?

Min nya fina fräsiga dator har inbyggt trådlöst nätverk, och så när prinsen väl kom hem igår så hade han med sig en trådlös router till mig. Tror nån eller tror nån inte att det fungerat trots att vi grejat hela dan? Inte såklart. Så nu har jag varit utan internet och hemmatelefon hela dan, och nu sitter jag lik förbannat med sladd till datorn! AAAHHH!

Men jag hade en mysig fka med mamma och hennes man idag. Jag visade mamma det fantastiska Zizzi, som ensamma är skyldiga till mitt enorma klädkonto. Hon hittade ett par jättecoola vita baggyjeans och en tröja.

Och så fick jag hem den coola kandelabern också, och hade jag inte glömt den i bilen hade det blivit bild :)

Ikväll ska jag på dejt hemma hos granninnan, det är Nip/Tuck kväll idag, så då kommer jag! Prinsens kompis hade hyrt solstorm, och den vill jag också se, så vi har ett problem...

Jag har sååå tråååkigt

När prinsen väl hörde av sig idag var klockan nästan tre. DÅ skulle han åka strax.
Nu är klockan kvart över åtta och jag har suttit och väntat på honom hela dan. Sådär kul. Jag hade kunnat hitta på massa roliga saker. Men inte då. Jag sitter hemma och väntar på nån som inte ens har sin telefon igång. ARG!

Mårrmårr

Igår efter jobbet åkte jag och broren hem till mormor, där mormor, mamma (som ju i vanliga fall är i västerås) och hennes man väntade med pasta och köttfärssås. Mumsisch som bara den. Vi pratades och gjorde oss lustiga på varandras bekostnad ett tag, och sen gick vi till Rover, en pub på 2a Långgatan tror jag. Jättemysigt litet ställe med en servitris som var hur rar som helst och kunde massa om öl. Hon impade på mig iallafall!

Sen fick jag inte åka till Angered Centrum mitt i natten för mamma och broren, så jag kraschade på brorens soffa (som egentligen är min, för vi har bytt) och sov som en liten gris!
I morse när jag hämtat bilen så åkte jag förbi granninnans jobb och handlade lite och tog ett bloss och en kopp kaffe med henne. Innan jag började jobba heltid och innan hon fick ny chef och nytt schema så träffades vi nästan varje dag, men nu blir det inte alls lika ofta längre. Vi är fullt upptagna med att sova och betala räkningar, laga middag och allt annat som stjäl all energi och all tid. Tråkigt tycker jag.

Snart ska jag åka och hälsa på mamma. Jag skäms lite när jag tänker på när jag var hemma hos dem sist. Mitt lilla Morr var ny då, så det är tre år sen. Skäms på mig! Så nästa gång mamma är ledig helgen och inte har nåt annat för sig ska jag byta torkarblad på Morran och så åker jag. Med lite tur är prinsen ledig så han också följer med. Inte så kul för mammas man att vara själv med två fnittriga damer :)

Imorgon funderar jag på att åka ut till Gröto och titta på Stickfest i Väst. Hoppas det inte är för mycket inträde och så...

Geografi

46
Inte så jätteimponerande kanske...

jag är en lök...

sitter i soffan, kollar dr. phil med min nya alldeles egna bärbara dator i knät. jag gillar att vara en lök :)

Städdag!

Idag ska jag städa på lagret. Jag är sjukt sugen. Inte. Men städa ska jag. Sen hoppas jag kunna belöna mig själv.

Jag har stickat några rutor till på min tröja, det är sjukt segt att sticka domino med 45 maskor att börja med. Mååånga varv (närmare bestämt 45 tror jag).
Och så har jag repat upp hela min kabelhalsduk, så nu har jag närmare 400 gram Kauni effektgarn som jag inte vet vad jag ska göra med. Tips? Jag funderar på en ganska stor fyrkantig sjal som funkar både på sommaren och vintern. Nu har jag ju bara en jättetjock trekantig, inte så käck på sommaren... Måste bara hitta mönstret från himlen.

internetshopping

Jag har hittat plejset för mig. Jag hittade ju ett par stövlar i grönt krokodilskinn häromsistens. Nu har jag hittat himlen... http://www.duoboots.se

Små glädjeämnen

Igår var jag och prinsen ute och åt på Athena, en jättemysig liten grekisk restaurang på Engelbrektsgatan, mittemot Lasse på Heden. Idag har vi nämligen varit ihop i fem år.
Värsta goda oxfilén och grejer, men jag orkade nästan bara köttet, så mätt jag blev!

Innan vi kom iväg hade jag viss ångest, visste inte vad jag skulle ha på mig. Till slut fick jag bestämt mig, och så skulle jag dra på mig nylonstrumpbyxor. Glädje! Inga skavsår, dom korvade inte ner sig, inget som gjorde ont alls faktiskt. Konstig känsla. Det är en bra grej med att gå ner i vikt.

Förrförra sommaren var jag och mamma på Lefkas i Grekland. Jag hade jättemycket ångest innan och trodde aldrig jag skulle få plats på en flygplansstol. Då var jag ganska nyopererad och hade kanske gått ner 15 kilon eller nåt. Då fick jag till min stora förskräckelse ha en bältesförlängare, som så klart var illröd så alla kunde se att jag var så jättetjock att jag inte kunde knäppa det vanliga blåa bältet. Usch.

Men nu när vi flög ner till Slovakien (fast vi flög egentligen till Wien) fick jag tillåmed spänna åt en del. Glädje!

En liten bild

image152

Detta är grottan vi satt och drack våra Bernard-öl i första kvällen. Hur coolt som helst, vi var nere i underjorden och det hängde gamla svärd och grejer på väggarna. Dom hade värsta potatispannkakorna här också, typ som raggmunk fast godare.

Tillbaks igen!

Jag kom hem i söndags, sjukt sugen på att blogga om mina äventyr, men vad möter mig då? En kraschad blogg! Först nu när jag egentligen inte har tid går det att komma in.

I morgon har jag och prinsen varit ihop i fem hela år. Så ikväll ska vi ut och äta middag, så essän om mina bravader i fjärran land får vänta tills imorgon. Eller i eftermiddag kanske.

Hej hopp så länge!

RSS 2.0