Rockfredag!

Idag är det rock som gäller på Fis kontor!




Kids say the darndest...

Vi hade såå mysigt på Bamboo idag, och jag är såå mätt och mår sååå illa. Nu har jag varit duktig länge och inte ätit åt skogen för mycket så drabbade mig den mongoliska buffén GANSKA hårt. Fy!
Men kvällens höjdpunkt var när vi frågade granninnans lilltroll, tre år, vad hon vill ha att äta. McDonaaaaald's!!!!
Hon fick kycklingnuggets och pommes. Nöjd treåring uppför sig och underhåller hela sällskapet hela middagen. Ett sånt barn vill jag också ha :)
Nu ska jag luta mig tillbaka och vänta ut det värsta....

Grattis!

Grattis till min bästa vän i hela världen som fyller 25 år idag!

Bland det tråkigaste jag vet

Bland det tråkigaste jag vet är att skrapa bilen. Och när dessutom bilen i fråga bråkar med låset (hon låser igen så fort jag petar på handtaget), så jag måste klättra in på passagerarsidan för att få upp förardörren, och sen inte kan stänga bilen när jag miljösvinar för att skrapa rutorna, då blir jag extra trött.
Dagen började iallafall bra, jag vaknade precis en minut innan klockan så jag hann öppna ögonen innan vansinnet satte igång, och när jag kom till kylen för att hämta mina frukostmackor hade prinsen skrivit gullig lapp till mig. Han måste slagit i huvudet :) Men det var himla gulligt

Banzaii!

Grymmeduktig idag också, simmade 700 meter innan jag hade 45 minuter tokvattengympa. Men jag har nog aldrig haft sån kramp i vaderna som jag fick idag. Helt sjukt, benen var stenhårda och gick inte att böja åt nåt håll med bara vilja. Förstår att människor får panik och drunknar. Men eftersom jag litar helt och fullt på min fenomenala inneboende flytkraft blev jag mest förvånad :) Träffade blivande svärfar också, han var och onsdagssimmade med sin kompis. Dom är så himla härliga. En gång i veckan åker de till simhallen, spelar lite bordtennis, latar sig lite (och tittar på brudar antagligen), simmar några hundra meter, sen går de ut och dricker en kopp kaffe och myser lite till.

Och förresten, börjar man bli vuxen när man inte tror att hela duschrummet glor på mig i simhallen? När man bara konstaterar att alla ser verkligen olika ut, och alla är så himla vackra på sitt sätt? Fast jag är nog lite tonåring nånstans, för min nästa tanke var att det var tur att det inte fanns några speglar :) Men jag inbillade mig iallafall inte att alla glodde. Och pappa, jag VET att man inte får börja en mening med MEN, och jag VET skillnaden på en navkapsel och en fälg.  Jag är ju din dotter ;)  Jag är bara lat.

Spegel, spegel

Vi har fått en spegel i hissen! En jättestor! Jag är så lycklig, nu har jag nåt att göra hela vägen upp :)

Mitt Elegant Grön från garnhärvan är hämtat, så snyggt det var. Undrar bara vad det ska bli av det...

Jag ska testa Wet West på Åbybadet idag, men det börjar inte förrän kvart över sju, så jag hann hem emellan för att äta nånting. Hur mycket lyx är det inte att komma hem och prinsen har kokat potatis och gjort pannbiffar när jag somnat igår kväll? Bara för att han jobbar sent och inte vill att jag ska åka hungrig till gymmet. Glad Fis (och mätt)!

Jag är fetgrym!

Idag tog jag i på afron så jag bokstavligen tappade skinnet under tårna. Sjukt nöjd med mig själv. Fast det märktes att jag glömt äta ordentligt idag, orkade inte alls som jag tänkt mig. Men jag köpte två bananer hos Sang, och jag har hunnit klämma den ena, och ska ta nästa på väg till granninnan tänkte jag.

Har lämnat in telefonen igen också. De kunde inte reklamera den eftersom verkstaden inte hittade nåt fel sista gången den var inne. Tjoho. Nu har jag en Nokia 1110. Stenålders. Inget bildbloggande på länge...  Borde man inte få låna en likvärdig?

Imorgon ska jag på WetWest. Det ska bli spännande.
Har varit lite orolig idag, men nu känns allting mycket bättre. Ska in i duschen och pilla av lite tåskinn (äckligt, jag veeet) sen är det Desperate Housewives, grymt spännande idag, dom har ju hoppat fem år framåt!

Den som väntar...

Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge... Tycker jag

Men nu är min väntan snart slut, för kolla vad som damp ner i min mail:

Din order har blivit uppdaterad till följande status.

Ny status: Klart (levererad o betald)


Så nu är mina två härvor Elegant Grön på väg!!

Vintertiden har kommit

Sommartiden är slut, och vintertiden är här. När jag kom ut från badet igår var världen mörk. Fast jag tycker att det är ganska mysigt ändå. Inspirerad av mörkret fick jag ny hårfärg igår, så nu är det vinter även på huvudet :)



Och min bil är fantastisk. Full värme och cirkulation, två minuter typ, och sen är det VARMT i bilen. Mums!

Pappornas dag?

Var på Åby efter jobbet idag och simmade. Tro nu inte att jag är emot engagerade pappor. Min pappa är en såndär engagerad pappa som tar sina döttrar och simmar. Jag tycker det är fantastiskt!
Men när jag ska motionssimma behöver kanske inte de käcka papporna som känner att de behöver engagera sig nu när kidsen har lov lära sina (jätteduktiga ändå!) simma på vuxenbanorna? De är väldigt rara, men jag är rädd att dränka dom när dom simmar runt som skrämda kaniner i sicksack överallt. Trots detta var jag, om jag får säga själv, otroligt tapper, envis och pliktskyldig och simmade 1200 meter idag.
Slutsats: Åk för allt i världen inte till Åbybadet och simma när det är höstlov och Mölndals alla pappor har ett uppdämt behov av att lära sina barn simma!

Pappa har lagat middag igen :)

Blev inget blogga igår kväll, jag och broren åkte ut till kidsen på dan, och sen var vi inte hemma förrän sent. Pappa gjorde stek till oss, trots att han är en sårad hjälte. Men, tur för honom att han har hjältebarn och hjältefru som hjälper honom att skala potatis, lök och att lyfta kastruller och sånt. Och vilken middag det blev :) har fortfarande inte hämtat mig helt.

Kidsen var lika underbara som vanligt, de hade dessutom varit hos frisören bägge två, och de är så rara så man smäller av :)

Broren hade pianolektion med stora lillsyrran. På ett par minuter visste hon skillnaden på dur och moll, kunde spela ackord och dessutom lite toner samtidigt. I takt. Med trumkomp. Broren fick värsta snygga actionbilden på henne




Aoooo!

Mina benböj på Bodyumpen igår måste varit riktiga skolexempel, för idag är mina lår och bakdel som överkörda :)

Jag hade jättetrevligt på granninnans kalas igår, men gladast var nog granninnan. Kitchen Aid i rött. Allstå, det måste vara den sexigaste maskinen på jorden. Jag dreglar av att tänka på den. Var inne på Bagaren och kockens sida i ett par timmar igår och porrsurfade köksattiraljer. Så fick hon några Mine-glas och en skål som hon önskat sig. Dom är grymt snygga dom också... Jag fick stora nöjet att hänga med båda sittningar gäster, och det är en sån härlig familj :) Härlig lasagne och tårta var det också :)

Idag längtar jag och broren efter kidsen och pappa och elaka styvmor!

Nu ska jag baka scones till mig själv eftersom prinsen omtänksamt not ätit upp allt bröd :)

Skräptelia del ???

Först vill jag bara säga att jag hade så mysigt med granninnorna igår när vi grejade lite inför granninnans kalas idag. Vi fnittrade hela kvällen. Alla var sådär lagom trötta och fåniga. Granninnans man hjälpte också till och roade oss :)

Här kommer fortsättningen i följetången om Skräptelia. Samlade igår morse ihop allting somhör till min telefon, i förhoppningen om att de skulle inse att det faktiskt ÄR ett måndagsexemplar, kanske ta sitt ANSVAR och kanske tillochmed byta UT den. Väl på Skräptelias butik får jag (efter en halvtimmes kötid) svaret att "du måste ju ha med servicehistoriken". På allvar? Det ligger inte i Skräptelias intresse att arkivera sådant. Sen hävdade apan i kassan att hon minsann inte kunde ta fram informationen, och att det skulle kosta MINST ett par hundra att ringa Anovo och få ut den. Jag gnällde lite, men bet ihop och åkte hem. På vägen hem försökte jag ringa broren och gnälla lite till. Mellan Stigs Center och Rannebergen hängde sig telefonen fyra (FYRA) gånger. Det tar typ en minut för den att fixa till sig när den har hängt sig, och det tar kanske 10 minuter att köra hem, och varje gång måste jag svära, skrika och vänta på att broren ska svara igen. Jag var gråtfärdig när jag gav upp hemma på parkeringen.
Idag känns det lite bättre. Prinsen lovade att ringa Anovo idag och få följesedlarna. Det ÄR inga problem. Apan på butiken (där prinsen har jobbat, så jag har träffat apan många gånger) har tydligen något personligt emot mig. Vet inte vad jag kan ha gjort henne, eller så är jag bara snyggare än hon :)

Eftersom det inte blev något träna igår så ska jag på Body Pump alldeles strax. Jag är rätt seg i skuldrorna efter simningen i förrgår, så det ska bli skönt att sträcka och dra lite i det. Om jag fortsätter i den här takten kommer jag snart komma i ganska god form. Hoppas verkligen jag orkar hänga i, och att broren orkar vara lite obekväm när syrran är lat :)

Just det ja

Någon har sagt något om mitt hår. Någon...(och det var positivt ;)

Hua

Idag vet jag inte riktigt vart dagen tog vägen, det gick och kom inte tillbaks...  Idag vet jag däremot att det är dagen då jag får sova helt ensamsjälv hemma, för prinsen är på teambuilding med jobbet. Kan han inte få extra helg ledigt för att teambuilda med sin flickvän istället som knappt ser honom? Idag är även dagen då nästan alla får lön. Idag är också dagen då jag och granninnan ska till Willy's och handla för granninnans födelsedag. Idag är dagen då jag har så ont i magen att jag vill kräkas. Hela tiden. Kvinnorelaterad smärta borde förbjudas. Hur långsint kan Gud vara? Det var ju liksom flera tusen år sen Eva åt av äpplet...

Och till slut. Idag är dagen då jag premiärvisar hela O-Ren Ishii. Och hennes djurfarm.

Här är hon först i helfigur (mycket lättare att ta helfigur av nån annan än sig själv, Reds. anm.)



Observera de grymt coola navkapslarna...



Och här är alltså inte poängen att visa hur skitiga fälgar hon har, utan bromsoken. I GULDFÄRG



Man kan tro att bilden är dubbelexponerad, men det är bara rutan som är så ren att det som är bakom mig reflekteras... Några kor bor uppe på gräddhyllan också, men de hade haft vild fest så de var inte sugna på att posera på bild!

grrr!!!!

Har haft min telefon hemma i säkert två timmar. Den har redan hunnit hänga sig två gånger. På två samtal. Gissa vem som ska till (skräp)Teliabutiken imorgon?

Tjooo!

Åh, livet är så roligt nu!!
Det gör inget att dom surar på jobbet, jag är gladast på jorden!
Jag var och simmade idag på Åbybadet ju, och så sprang jag på Afro-instruktören från Kortedala. Hon hejade jätteglatt och tyckte absolut jag skulle prova wet-west nästa onsdag, träning på djupt vatten med wet-west (mmm). Jag frågade lite försiktigt om det finns västar som passar mig. och då blev jag skrattad åt för andra gången idag. Fast hon skrattade snällt och sa att det är väl klart, det behöver jag inte ens oroa mig lite för. Happy Sofie!

När jag kom ut från badet, 1300 meter senare och håret sådär äckligt blankt och fluffigt som det blir av klor, ringde jag prinsen, som vart och hämtat ut min telefon. Så det var bara att brumma ut till Backaplan och lämna tillbaks lånetelefonen till skräptelia. Så nu hoppas vi på det bästa, för jag har lääääängtat efter min telefon! Så mycket att det faktiskt kan bli en frisyrbild imorgon när jag tämjt bort det där blanka, fluffiga, jobbiga ur håret...

Sen när jag kom hem så hade prinsen köpt sushi till mig. Så nu ska jag hugga in på den.

Tack till dig som gör min dag gladare ;)

Hrm

... än så länge har ingen sagt nåt om mitt hår. Ingen...

andra skor kan alltid roa nån

Jag tror inte jag är betraktad som nån direkt dam här på jobbet. Mina nya skor (dom översta har jag på mig idag) har hårda klackar, så det låter ganska mycket när jag promenixar runt på parketten på kontoren. I morse innan jag hunnit få på mig innetofflorna, jag har ju sånadär käcka antistatiska, så mötte jag en av mina kollegor i korridoren. Och han skrattar åt mig! Så när jag frågade vad som var fel på honom så skrattade han ännu mer och sa att han var inte van vid att mina skor lät så.  Hmm... Ingen damstämpel på mig =)

jobbig insikt

Idag tänkte jag åka och simma efter jobbet. Har ju värsta heta benen efter mördarmaskinens framfart, men i morse när jag skulle ta på mig strumporna kom jag till en hemsk insikt. Jag behöver måla tånaglarna. Man kan inte gå runt på Åbybadet med fulmålade tånaglar. Idag får jag hoppas jag inte skrämmer några små barn eller gamla tanter och köra hårt, men ikväll blir det andra bullar :) Tänkte tårna kan få sama persikometallic som fingrarna har nu. Igår kväll var jag jätteduktig, smorde in nagelband, målade med ridgefiller/ underlack och filade lite och sånt. Hoppas verkligen dom vill växa ut nu utan att skiva sig så som dom gjort det sista. Jag kanske ska äta mina vitaminer lite oftare...

Hår i munnen

Min frisyr såg ut som en Berner-Sennen i motvind, Rufsiga lockar åt alla håll, och sådär äckligt balsamblankt som det bara är i Lorealreklamer. Jag fick spelet, och samma minut jag såg att lönen kommit in på kontot ringde jag snälla tjejerna på Sanaas, och hon måste hört desperationen i min röst för jag fick tid halv sex idag.

Om man slutar klockan fyra i ena änden av Olskroken och ska klippa sig i andra änden halv sex, vad gör man då? Jo, det ska jag tala om. Först går man till ICA och shoppar lite mjukost till killarna på jobbet. Sen promenixar man över till brevlådan på Gubberogatan och lägger på dagens fakturor på lådan. Sen kommer det roliga! Man går in på Tummelisas garn och köper två jättefina sjalnålar i brun och vit pärlemor! Och så tittar man lite på Annelas gulliga hundtröja i fönstret. Efter att ha klappat på lite garn och uppbådat all viljestyrka går man därifrån utan att köpa så mycket som en garnboll promenerar man tillbaks till Olskroken och slinker in på Wettergrens. Där hittade jag faktiskt två böcker jag vill läsa. Den ena är Svensk Maffia. Verkar intressant :) Så en till som jag glömt namnet på.

Väl färdig där strosade jag över gatan, och på väg mot frisören ligger ju Nordisk Hemtextil. Som dessutom sålde ut Mique's konkursbo. Vem kan motstå 60% rea? Hallåå! Det är att begära det omöjliga. Så det blev en liten present till prinsen. Kan inte säga vad det är förrän imorgon :) Sen gick jag upp till frisören glad i hågen, fortfarande typ 20 minuter för tidig, men jag tänkte läsa lite hårtidningar och sånt, det tycker jag är roligt. Jag höll på att trilla av stolen när föreståndardamen kom och frågade om jag ville ha en kopp kaffe. Än är sista ängeln inte född! Vilken kvinna!
Nu är hela munnen full med hår, räkningarna betalda och pengar insatta på bröllopskontot. Sofie är nöjd och glad

Nu saknar jag min telefon jättemycket. Tänk vad många bilder jag hade kunnat blogga idag. Skräptelia.

För längesen och för inte så längesen

Har roat mig med att städa lite i min inbox på mailen det sista. Eftersom jag inte är nån stor vän av att slänga mail så låg det flera hundra i inkorgen. Nu har jag kommit till familjemailsmappen. Så för jämförandets skull så börjar vi med en bild från min 26årsdag i maj i år




och här är en (jättefin!) bild på mig och lilla lillasyrran på midsommar för två år sen. då hade jag ändå tappat typ 15 kilon tror jag...



Och jag själv ser ingen skillnad...

Afro! Afro! Afro!

Det är en grym känsla när man har tränat färdigt. Jag är mör i hela kroppen och helt slut... Jag har varit högeffektiv efter jobbet idag. Jag åkte ju direkt upp till gymmet och afroade, sen åkte jag till Netonnet och sa till dom att det inte är snällt att ta 499 kr betalt för nåt som bara kostar 349 kr. Apmänniskor! Men kundtjänst var snälla och förstod problemet. Sen expressade jag mig hem och duschade, så nu har jag inte bara lena ben, jag luktar som en blomsteräng och är inom kort trimmad som bara den :)

Träningsplanen för resten av veckan om jag lyckas är promenad imorgon, simma torsdag, gympass (afro eller pump hoppas jag)  på fredag och bodypump på söndag. Hoppas hoppas jag lyckas med mina föresatser.

dagens arbete



Detta är bara halva högen. och lägg till tre pall som ska räknas och packas av...

fortfarande lika glad!

Idag är det äckelregn, och mitt munsår har kommit tillbaks. Men lika glad för det är jag :)
Idag är det afrotime, granninnan skall med och barnpassningen är bokad. Lilltrollet kommer nog ha roligare än vi, för dom har bollhav på det gymmet vi ska till idag!

Jag har stickat mer än ett nystan nu på min bubbelsjal, alla ekollonen är samlade och ligger i frysen, så nu är det ett nystan kvar och lite kvar av det ena vantnystanet. Attans vad tråkigt det är att bara sticka slätstickning! 60 maskor fram och tillbaka, fram och tillbaka... är bortskämd med omslag och resår och ihoptagningar nu. Det är mycket roligare!

Mördarmaskin!

Sitter och tar igen mig efter ben ett och innan ben två. Aaaaj! Tänk att nåt som är så gulligt i rosa och vitt kan orsaka så mycket smärta. Attans grej. Men man vänjer sig stod det. Och jag är tapper! Aaaaaj!

Just det ja!

Målade naglarna gjorde jag också på snyggsöndag! Bara nån sorts pärlemorfärg för att jag inte ska slå av dom, men ändå! Är det snyggsöndag så är det :)

Arty Farty

Jag tror jag ska önska mig en ny digitalkamera i julklapp... Bilderna blir väääldigt arty farty, men det är inte meningen. Hrm.
Här är mina skor iallafall. Alla ska vara svarta.



Dom här ovanför har jag på mig idag!



I svart mocka med värsta snygga nedviket...



Snörning bak, perfekt för tjocka ben, men jag får köpa längre skosnören :)

Sölsöndag blir snyggsöndag?

Tröttnade på att tvätta och söla, så jag bokade en tid på bodypump och vaxade ögonbrynen istället. Jag vaxade inte bort ögonbrynen, men jag ser piggare ut nu :) Nu ska jag strax lägga mig i ett bad. Fast först ska jag prisjakta en epilator. Jag hatar att raka benen! Hata hata hata! Fast jag hatar ännu mer att se ut som jag har vinterpälsen på när jag dansar afro på tisdag. Så imorgon ska det avverkas :) Jag vet att jag nämnt det där innan, att man drivs till de mest konstiga saker av tokhysterin kring skönhetsideal. Men om jag känner mig snyggare utan urskog så spelar det väl ingen roll? Huvudsaken är väl hur jag känner? Ingen annan ser ju hur mina ben ser ut?  De flesta går ju till frisören ibland. Det borde jag det med. Funderar faktiskt på att färga vinterbrunt (mörkbrunt alltså). Känner mig snyggare i vintermörkret.

sölsöndag

Idag har jag bara sölat och latat mig. Har tvättid, så jag så hysteriskt snygg i snyggaste träningsbyxorna och snobbenlinne :) Vi har fått bokamatsystem i vår tvättstuga. Riktigt smidigt, alla pass är fyratimmars, och man kan tvätta dygnet runt!

Denna sommaren var den roligaste sommaren...

Var inne på Facebook och spionerade lite, och kollade hur det är med Junior, han från slovakien som var och jobbade hos oss i somras. Hittade bilderna han lagt in från sin födelsedagsfest nån gång i juli. Det var en av de roligaste utekvällarna på länge... De här bilderna tog vi av varandra på vagnen på väg in till Liseberg och femkamp. Innan mina skavsår börjat blöda ;)





Visst är det härliga bilder, alla är på väg att börja skratta, för vi tyckte själva att vi var så vansinnigt roliga :)
(det är dom där aporna vi härmar)

Tokshoppat

Idag har jag varit på Allum och träffat kidsen och elaka styvmor. Det händer ibland att vi gör det, och det är så himla mysigt. Vi var runt och kollade vinterytterkläder och jeans till syrrorna, och hittade faktiskt alltihop.
Jag var lite tidig, för jag var på Bäckebols skor innan och letade efter nya till mig själv, för även om mina sneakers är grymmecoola börjar de bli lite slitna, och jag var sugen på nåt nytt som inte är sneakers.
Men tji fick jag, för dom hade ingenting till mig. Vidare till Skopunkten på Allum. Och det var nog tur att jag var lite tidig, för jag gick runt där lääääänge. Hittade två par snyggboots, ett par i mocca med nedvik och lite klack, och ett par helt i skinn med vida skaft med låg klack. Så hittade jag ett par vinterstövlar också, det fanns med snörning bak! Gissa om jag blev glad när jag hittade skor och stövlar FAST jag har så tjocka ben och fötter. Jag kommer bli sjukt het i mina nya skor. Jag hade fotosession när jag väntade på prinsen och hans föräldrar förut, men jag tror inte jag kan få över dom från kameran in i den här datorn, så då blir det att vänta tills på måndag... :(

Vackra nätter

Sista två nätterna har vart så vackra att det tar andan ur en. Ett par minusgrader och stjärnklart. I natt när gick hem från granninnan höll jag på att få nackspärr av allt gloende!

Nu medans jag väntar på att prinsen ska masa sig ur sängen så har jag börjat virka på en bäver. Jag har bokmärkt mönstret sen innan, men Lillan påminde mig idag, och då kunde jag inte låta bli längre :)

Planen för idag är att kanske köpa ett par skor och umgås lite med kidsen. O-Ren ska åka med prinsen och få handbromsen fixad så jag kan besiktiga henne nästa vecka. Så då får jag ta det illgula lilla pollenet :)

Manickskruvande

Idag har jag manickskruvat!


Oväntat arbete

I morse när jag, lite sen som vanligt, kom ut till bilen var den täckt av pansaris. Så idag har jag fått reda på att jag behöver en ny isskrapa. Jag fattar inte vart all isen kom ifrån! Det har ju inte varit kallt. Men men, nu är isen borta iaf.

Mmmm

Fick så här efter lunch ett helt okuvligt sug efter Elvis Costello's I want you.



Visst är den helt fantastisk? Detta är iofs en 10 och nånting lång liveversion, men den är också fantastisk

Eller kolla här för varianten från A Nightmare Before Christmas

Mitt bröllop

Det har inte skrivits så mycket om mitt kommande bröllop på sista tiden. Planeringen står inte still, jag är bara inte så snabb :)
Pappa har fått i uppdrag att ringa lite för att kolla om perfekta platsen för festen går att lösa. Jag skulle så gärna vilja vigas i Hyssna gamla kyrka, som är den finaste jag vet. Lagom lång gång är det också.

Jag väntar på två härvor TeeTee Elegant Grön från Garnhärvan. Det är närmare en kilometer garn. Undrar om jag ska sticka en sjal till mig själv. Nån riktigt fin spetssjal. Det finns hur många vackra som helst, men då borde jag sätta igång så snart det kommer, för det är ett lååååångtidsprojekt

Haha!

Till slut så! Och det första jag är absolut tvungen att fotografera är min warzone till skrivbord!





Fast vad den där matsedeln till Thaistället gör mitt i alltihop har jag ingen aning om. Resten kan jag faktiskt redovisa för :)
Mina käraste prylar i detta är bilderna på prinsen och kidsen, och teckningen som står bakom telefonen. Den ser bara vit ut, men det är min stora lillasyster som skickat Sofie (hjärta) T****
Och så herr bäver och tjejen med hornen

Min bror är en snäll bror

Nu när jag har den där skräptelefonen är det ju lite komplicerat att blogga bilder. Så idag tog jag med mig kameran! Det var inte så fett jobbat. Hur besvärligt som helst, för mjukvaran finns inte kvar på Logitechs sida, så jag får rota runt som bara den. Ska man bli straffad för att man har en skruttig kamera nu också???

Men, broren kommer som en räddande ängel!



Vänster vante är inte orange på riktigt, den är röd. Och höger vante är inte gröngrå på riktigt, den är mörksvart. Jag fick dom banne mig likadana. På maskan likadana. Fast jag måste göra nåt fel när jag gör omslag! Nu kommer jag inte ha några problem med höger och vänster, och om ni ser nån som har en röd och en svart vante, så är det bara jag :)

Inga fingrar kvar =)

Nu är bägge vantarna klara! Bara fästa trådar på den svarta kvar. Jag ska nog fixa en fin bild tills imorgon. I värsta fall får jag väl ta fulkameran med mig till jobbet.

Nu ska jag ringa granninnan. Hej hopp!

Bara fyra fingrar kvar

Igår hoppade jag på stickningsexpressen, så nu har jag bara fyra (halva tillåmed!) fingrar kvar på den andra alpacavanten. Jag kommer vara häftigast på jobbet i mina fina vantar. Det är mönstret för pulsvärmare med fallande löv (Ravelrylänk) som jag lagt till fingrar på. Mina ringlar syns inte lika bra som på bilderna på Ravelry, men jag tror jag gör omslag åt fel håll. Men dom blir fina och gossiga och tjocka i dubbel Tynn Alpakka från Du store alpakka

Skräptelefon!

Jag köpte ju en ny telefon för ett tag sen. Så hängde den sig flera gånger om dagen. Efter en vecka lämnade jag in den på reparation. Det tog nästan fyra veckor innan jag fick tillbaks den. Så hade jag den två dar. Så fick jag lämna in den igen. SKRÄPTELEFON!!!

Så nu har jag en sketen gammal Nokia som lånetelefon, utan bluetooth, så jag kan inte blogga några bilder. Skräp!!!

Och så fick jag tid för att besiktiga O-Ren idag. Hon gick nästan igenom. Ingen handbroms vänster bak. Så nu måste jag värva prinsen eller nån att fixa det. Eller kanske lämna in. Får se...

Jag håller på att sticka ett par vantar till min nya jobbjacka,  och den röda är klar. Kan dock inte blogga den av ovan nämnd anledning. Skräptelefon!

Ny handväska

Prinsen skulle bli sååå glad om jag inte betalade för nästa handväska!

Vinn en handväska här!

Lång fredag

Igår morse fick jag ta prinsens bil till jobbet eftersom O-Ren skulle kollas bromsar på verkstaden ute hos pappa.

Det är lite oroligt på jobbet nu, de högre makterna blir lite stressade av börsraset. Helt otroligt att det kan ha sån dominoeffekt. Hursom har de gjort sig av med lite folk hos en av våra kunder, och igår eftermiddag var det inte roligt alls att vara Fis. Så jag samlade lite mod hos min msn-vän och gick upp till min chef och frågade om det är dags att se sig om, och han blev nästan förvånad och sa att det behöver du inte. Gött! Tack msn-vän för lite mod ;)

Efter jobbet åkte jag ut till pappa för att umgås lite med barnen och hämta prinsen som lämnat in min bil, och äta pannkakor. Pappa hade gjort jättegoda och jättemånga pannkakor till oss allihop. Så hade jag köpt jumbopennor till lilla lillasyrran med tillhörande klisterlappar. Till stora lillasyrran hade jag hittat en stickring, och titta sicken gullig liten grej hon knåpade ihop!



Vilken docka vill inte ha en sånhär mössa?

Hon har fått ett namn!

Igår kom namnet till mig, jag ringde broren och han hade fått samma namn. Alltså, det måste vara ett tecken, ett omen.

Hon heter: (tadaaa!) O-Ren Ishii

"O-Ren Ishii/Cottonmouth
Codenamed Cottonmouth, O-Ren Ishii is a Chinese-Japanese-American who, after seeing her parents brutally murdered at the age of 9, becomes a professional assassin proficient in sword fighting. Though once a member of the Deadly Vipers, she eventually became the head of the Tokyo Yakuza and possessed her own squad of assassins, the Crazy 88 .
"

Källa:wikipedia.com

Kill Bill är mina absoluta favoritfilmer, och min bil ser precis ut som O-Ren med lamporna nedfällda.

Mmmm

I morse när jag åkte till jobbet luktade det höst ute. Jag älskar lukten av höst....

Present till nya bilen!

Idag fick jag besök på mitt jobb av Annela (länken funkar för inbjudna, men hon har gjort den här bloggen också!) Och hon hade med sig den här lilla raringen!



(Herr Bäver och tjejen med hornen ville absolut vara med. Även klippschema för dipol såg jag också :)
Han ska få bo i min bil så fort jag bott in mig. Just nu ligger hela kofarmen i en stor papperskasse i bagagen. Jag har en bagage på min nya bil. Hur stort som helst!!

Afro!

Igår var jag och granninnan på vårt första Afropass! Grymt roligt att skutta runt och larva sig :) När vi var klara hade vi bägge två ont i tårna, så vi stannade till i affären och köpte plåster. Idag hade två stora blåsor visat sig på undersidan av stortårna, alltså mittemot nageln! Inte skönt att gå idag :) Men så roligt har jag inte haft på gymmet på länge.



Jag har ju tänkt sticka en såndär bubbelsjal, så sa jag till granninnan att jag behövde ungefär två hundra ekollon. Så när jag skulle sälja Morran kom granninnans lilla dotter och höll mig sällskap, och titta vad hon plockat till mig! Hon är så rar!

Hej hej Morran!

Igår eftermiddag fick Morran en ny pappa. Och nu heter hon Tora. Hoppas verkligen hon kommer trivas, för jag kommer sakna henne.

För att lindra mina smärtor (och hindra mig från att shoppa upp pengarna ;) åkte vi med en gång och hämtade upp min nya bundsförvant. Vet inte om det är en tjej eller kille än, jag får känna efter lite, och jag kan inte ge hennom ett androgynt namn, för det passar inte heller....  Här är h*n iallafall!




Ute på tur

Jag var ju på mystur igår med mig själv för att köpa sneakers åt broren. Så passade jag ju på att köpa ny nosplupp till mig själv. Fast det glömde jag lika fort, så jag blev jätteförvånad när jag hittade ett rosa kuvert i Filofaxen förut!



Morrans däck pryder bakgrunden också!

Endagsmössa

Hur ska jag toppa den här raringen nu då?


Kalas på Hos Pelle

Hela Bäverklanen var och firade UrBäverns 80-årskalas på Hos Pelle igår. Allt var helt perfekt. Pelle himself presenterade menyn, och servitrisen var hur trevlig som helst. Innan restaurangbesök möttes allihop hemma hos mormor för lite bubbel.



Och här är stans coolaste 80-åring när vi  kommit tillbaks och tog en GT efter middan. Så nöjd och glad!

Nykomling i Bäverklanen

Igår fick jag nöjet att träffa två nya medlemmar i Bäverklanen. Beever (han bor i Stockholm, så det uttalas med såntdär konstigt e i näsan) och Clint EatWood.



Clintan var tillåmed för cool för ögonkontakt...

Nytt projekt igen

Nu har jag så smått börjat på ett nytt projekt, ska bli spännande att se hur detta kommer avlöpa. Jag har tagit lite mindre stickor för att få en mindre storlek, men vi får se hur det kommer gå.

I chokladbrun muskat.

Mitt i födelsedagsracet

Nu har vi drop-inkalasat hos mormor. Mormor fyller 80 år idag! Stort grattis till lilla mårrmårr!
Vi (jag, broren mamma och mammas man) är hemma hos broren nu och powernappar lite. Sen bär det av till mormor igen för fördrink och sen utgång och sen efterdrink. Jag börjar redan känna hur matt jag blir :)

Hur är det med geografin??

64


Inte jätteimponerande. Hur gick det för er??

Min bil!!

Nu är hon ute på annons! Dom ormarna ska ha 90 spänn på blocket för att visa min fina lilla bil.

Rosa bandet i full fart

Årets Rosa Bandet-kampanj är i full gång nu. Jag försöker dra mitt strå till stacken och köpa minst ett rosa band varje år.



I år har jag gjort lite annorlunda. Försvarets hudsalva finns i Rosa Edition med rosa camouflage. Tjoho!

Baaara regn hos meeeej



Jag råkade säga till nån häromdan att det "har ju faktiskt varit jättefint väder jättelänge" Jag visste att det skulle bajta mig i aarset (bita mig i arslet)! Fast plus är ju att solen lyser samtidigt.

Jag har nog hittat vad jag ska göra med mitt röda alpackagarn. Jag ska köpa ett nystan till och sticka en sån här Shiborisjal! Hur cool är den inte? Så jag får börja samla ekollon!

Morgonkaffet

Någon vänlig själ hade kört min kaffemugg i diskmaskinen inatt, så hon stod och blänkte såå vackert mot mig i morse. Då kändes livet plötsligt lite lättare. Den här muggen fick jag av broren (jag fick två) i födelsedagspresent för hur många år sen som helst. Det är nog en av mina mest använda presenter genom tiderna. Såå fin! Fast den här kossan har brutit sitt ena horn litegrann. Det gör inget, även solen har fläckar!



Dagens uppdrag är att städa och tvätta Morran (JAG VILL INTE) och sen lägga ut henne på Blocket (JAG VILL INTE DET HELLER). Hoppas verkligen nån vill ha henne, för hon är så bra.


Jag å min prins

Jag och prinsen är lite skämsiga idag. Sådär för fyra år sen och en vecka sen eller nåt så förlovade vi oss. Det var det där med en vecka. Jag tror inte vi har kommit ihåg det på rätt dag nån gång. Skäms på oss! Där fick vi för att vi inte ville ha graverade datum i ringarna.

Bäverkavalkad och nytt garn!

Varken IKEA Bäckebol eller Kållered har haft några bävrar på flera månader, och det fattas ett par stycken här i Göteborg. Mamma, som är en klippa och bor i Västerås fixar såklart biffen, så nu har familjen bäver vuxit med ett par hundra procent :)
Titta vad hon hittade i sin bagage!



Dom måste smitit in när mamma var i skogen sist, med tanke på filten och stövlarna...

Och på väg hem från jobbet igår flög djävulen i mig. Jag visste att mitt garn skulle komma igår, så jag gick till affären och krävde att få ut mitt paket utan avi. Jag fick använda allt mitt ögonglitter och det största leendet, och som genom ett under trollade killen fram mitt paket =)



Så nu blir det ny halsduk (funderar på sjöskumsmönstret som skymtar i bakgrunden) i rött och ett par vantar i svart. Vad gör man inte för att matcha nya företagsjackan!

RSS 2.0